18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
°|° 10.2.2007 22:40

Předvídat můžeme jenom to, co už se stalo

... a Václav Havel, zaplať Bůh, toho využívá. Na rozdíl od komunistických zrádců, má na paměti i jejich zradu a lví podíl na parcelaci středoevropského prostoru, jež Českou republiku uvrhl na 50 let do říše imperátorů.  

Petr Holubec 10.2.2007 22:33

Re: Václav Havel nepřekvapil, už jako prezident Ceské republiky byl daleko víc úředníkem USA než země jejíž prezidentský úřad zastával.

To co jsi ted vyzvracel neni veta. Vlastne dve. To je diagnoza. Ale tvoje.

Petr Holubec 10.2.2007 22:28

Re: válečný zločinec Havel

Spravne soudruhu. Ti Clintonove a Blairove jsou totiz imperialiste a jejich plany zhati nasi vepri boubelati. Na suchu i na mori hubime agresori, ejchuchu, ejchuchu, uz aj ve vzduchu. Za spravny postoj te vyfotime pred rozvinutou bojovou  zastavou. A jak se ted vubec dari tvym novinam Ruda Vatra?

LadaHaksna 10.2.2007 22:28

Re: Re: Trvalými válkami za trvalý mír

He he he

ps 10.2.2007 22:28

Re: Re: Foglara znáš sice nazpaměť

Soudě dle znaku na jejich vlajce, by Rychlé šípy, zcela určitě, byli pro raketovou základnu. Jsou-li tvým vzorem, následuj jejich příkladu a nepřispívej svým hlasem k  proradné kampani namířené proti základně a jistě řízené bratrstem Kočičí pracky.

JERRY 10.2.2007 22:25

Re: Re: válečný zločinec Havel

Nevím čeho je Havel zločinec, v každém případě to není humanista viz Humanitrrní bombarrdování Jugoslávie, další nehezké věci, které jemu jako kolaborantovi nařídili, včetně radaru USA. Je to smutný případ hrdiny. 

Pasáček koz z Vermontu 10.2.2007 22:20

Trvalými válkami za trvalý mír

V Mnichově právě probíhá forum o bezpečnosti ve světě za účasti vrcholných politiků (také ministra národní obrany USA R. Gatese). Prezidet Putin tam, mimo jiné prohlásil toto : V současné době jsme svědky téměř neomezeného použití síly v mezinárodních vztazích. Jeden stát, USA, překročil svoje národní hranice ve všech směrech. To je velmi nebezpečné, protože nikdo se již necítí bezpečný a nemůže se spolehnout na platnost mezinárodního práva. To povzbuzuje mnoho zemí, aby získaly jaderné zbraně. Vybudování protiraketových základen ve východní Evropě vážným způsobem změní rovnováhu sil a může vyprovokovat jistou odpověd´.  Porušení této rovnováhy dá jedné straně pocit bezpečnosti a uvolní ruce v místních i globálních konfliktech. Na to musíme odpovědět. Rozšíření NATO nemá nic společného se zajištěním bezpečnosti v Evropě. Právě naopak, zmenší to důvěru mezi národy. NATO a EU nemají samotni právo k intervenci v krizových oblastech. Legální použití síly může být pouze na základě OSN.

Zprávy z jiných zdrojů také uvádějí, že Rusko a Čína výrazně zvětší náklady na obranu a že počet ruských mezikontinentálních raket bude zdvojnásoben.

Tak tady Putin definitivně demaskoval ruský imperializmus a jeho touhu ovládnout svět. A ještě očernuje USA, našeho úhlavního přítele a spojence. Fuj !!!

Každý jistě chápe, že americká vojenská základna v Čechách je naprosto nezbytná pro ochranu svobodného světa před ruským imperializmem. Navrhuji, aby americká základna v Čechách byla nazvána základna Václava Havla. Základna také pomůže šířit americkou svobodu a demokracii po celém světě. Huráááá !!!

ondys 10.2.2007 22:10

Re: Děláte, jako by u nás nebyl v minulých více než 60 letech

Z diskuze v Reflexu: Třeba takový radar na stíhacích letounech se na zemi nezapíná mimo případy, kdy pozemní personál provádí testy a údržbu. V tomto případě je testující technik oblečen ve speciálním olověném obleku. Výkon tohoto zařízení je řádově v kW. Radar systému Aegis 4 na lodích US NAVY má pulzní výkon okolo 20 MW. Při bombardování v Kosově 1998 udělala obsluha radaru amerického křižníku USS CG-žý Siloh chybu a zapnula radar blízko italského pobřeží u přístavu Naples. Byla zničena některá technická zařízení meteorologických stanic a operátorů mobilní sítě, která byla několik dní mimo provoz. Jaké byly dopady na zdraví lidi, nám může přiblížit situace z Azerbajdžánu. Tajná služba Azerbajdžánu odmítla poskytnout informace ohledně možných zdravotních rizik při provozu dvou radarů US v oblasti Astara a Khizy. Studie šéfa Nezávislého centra pro výzkum životního prostředí uvádí, že devětkrát vzrostl výskyt rakoviny, třináctkrát onemocnění jater a devatenáctkrát vzrostl počet dětí narozených s vrozenými vadami. Nepodařilo se mě bohužel zjistit jaký radar tam je. Specifikace radaru FSP=117 je 20-24 MW zářivého výkonu podle toho, jestli systém je mobilní nebo ne. Radar určený pro americkou základnu v ČR je kolos o pulzním výkonu 1000MW. To je 20 krát tolik než výkon radarů, o kterých byla řeč. Negativní dopady se projeví řádově v okruhu desítek km. Navíc i při bezchybném provozu může dojít k odrazu vln o ionosféru. Pro zajištění provozu je nutný zdroj energie okolo 5 MW. Na základně má být 200 lidí. Zdroj energie musí být nezávislý na okolí. Vezmeme-li v potaz ještě požadavky na bezpečnost a utajení objektu je téměř jisté, že půjde o podzemní atomový reaktor. Základní technické specifikace musí mít česká strana k dispozici, přesto o nich naše "svobodná nezávislá privátní média" neinformují.

ondys 10.2.2007 22:03

Re: Re: Tradiční česká servilita politiků s novináři k mocným ochráncům

Blesk je Vaše prozření? To je z diskuze Reflexu: Nebylo by od věci podívat se trochu na historii základny USA Thule v Grónsku. Tato vojenská báze byla původně meteorologická stanice, tajně v padesátých letech přestavěná na vojenskou základnu v rámci projektu "Blue Jay". Nikdo se nikoho na nic neptal. V roce 1968 došlo v oblasti Thule k vážné nehodě, která mohla skončit katastrofou. Zřítil se do moře bombardér B-52 se čtyřmi vodíkovými bombami na palubě. Nikdo nikoho o ničem neinformoval. Naopak rozběhla se desinformační kampaň. V roce 1991 studie o radioaktivním pozadí podala exaktní důkazy o nadměrném množství plutonia, které se používá jako materiál pro iniciaci výbuchu vodíkové bomby v oblasti. Jedna z vodíkových pum nebyla nalezena. V komplexu základny byly tajně skladovány nukleární zbraně bez vědomí Kodaně.Teprve v roce 1995 Dánsko přiznalo vinu a zaplatilo odškodnění občanům Dánska a Grónska, kteří byli vystaveni radioaktivitě při práci na americké základně, šlo o sumu zhruba 15 000 000 dolarů. Proč bylo finanční odškodnění za americkou havárii a americké nukleární hlavice přeneseno na dánského daňového poplatníka nemám zdání? V roce 2001 se president Bush obrátil osobním dopisem na premiéra Grónska, aby intervenoval v prospěch modernizace radarů v Thule. Kodaň protestovala, protože Grónsko je mandátním územím Dánska. Odpovědí emisarů USA na "odborných konferencích" o "dvojité slabosti" Dánska bylo, že ..."Dánsko je slabá evropská ekonomika a člen NATO".  Záměrně jsem se vyhnul geopolitickým hlediskům ohledně toho, proti jaké hrozbě má být základna postavena. Samozřejmě na to mám názor, ale domnívám se, že jde o důležitý veřejný zájem, který by měl být vysoko postaven nad nějaké politikaření. Uvědomme si, že Česká republika je malá hustě osídlená země. A radar o těchto technických parametrech bude mít značný negativní dopad na tisíce občanů Česka a my nebudeme mít možnost to vůbec ovlivnit.  

Bokonon 10.2.2007 21:58

Re: Foglara znáš sice nazpaměť

Vsadím se že místo, aby ses podílel na klubové činnosti, toulal se v Zemi nikoho a v Stínadelských uličkách, chodíš do školy!!! ŠPRTE!!!

doxa 10.2.2007 21:29

Foglara znáš sice nazpaměť

ale zpívat se většinou píše se Z

tondalevhart 10.2.2007 21:27

Re: Re: Koho chleba jis toho pisen spivas

Nekde tady nekdo vyslovil nazor, ze amici nas uz dvakrat zachranili (Evropu) a bolsevik taky padl jejich zasluhou. Historicky je to jasne. A jsme pos... z ruskeho medveda a zase si nechame sr... na hlavu od jeho prisluhovacu. Nemecku se ustupovalo tak dlouho, ze bychom si z toho meli vzit laskave ponauceni (II.sv.valka) - a konecne jasne rici, kam vlastne patrime - nebo budeme jako vzdy tupe cekat? Proc mluvite o chlebu, kdyz se humanista projevi jako chlap?

AeroKarel 10.2.2007 21:25

Re: válečný zločinec Havel

Jasně že jo, porád, jak si dovoluje útočit na lidumily jako Miloševič, Saddám, Mugabe ........

AeroKarel 10.2.2007 21:22

" Legální použití síly může být pouze na základě OSN."

:-PAno, počkáme si až si to ta banda Miloševičů, Saddámů, Umar Bašírů a Mugabů sama na sebe odsouhlasí na návrh Kaddáfího výboru podpořeného Castrem a Chavezem. :-P

AeroKarel 10.2.2007 21:19

Re: Re: Co Vaclav Havel nerekl

Oni nejsou proti budování protiraketové obrany. Oni jsou proti budování americké protiraketové obrany. Pomoci Amíkům nechtějí a na svůj systém nemají. Společný systém EU je utopie. Tak hrajou betla.

AeroKarel 10.2.2007 21:16

Re: Re: Co Vaclav Havel nerekl

S tímto souhlasím také. A dodávám, že rozhádaná multikulti Evropa tou zárukou není.

AeroKarel 10.2.2007 21:15

Re: Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

Řekněme, že po dlouhé době vyhlédl ze sklepa. A není nikde zajištěno, že nezačne zase fantazírovat o másle a kamionech. IMHO brzy začne.

Harpyje 10.2.2007 21:12

Re: Co Vaclav Havel nerekl

"...je fakt ze velke zeme EU jako Francie a Nemecko jsou proti budovani protiraketove obrany..."   Když je to fakt, tak jste jistě schopen uvést patřičné linky. Vaší svévolné interpretaci zájmů EU a ČR by též nějaký odkaz neškodil.

rýpadlo 10.2.2007 20:46

Havel má pravdu

a komančové běsní.. bere je to fest!

pepe 10.2.2007 20:36

Re: Re: Co Vaclav Havel nerekl

Naprostý souhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bokonon 10.2.2007 20:29

Re: Re: Koho chleba jíš toho píseň spíváš

Hochu nemytý a nečesaný chceš snad tímto výrokem doprovázeným tykáním naznačiti, že já Bokonon, co viděl Rychlé šípy jsem zapleten do nějakých nekalých záležitostí Bratrstva kočičí pracky. Plantážníku, zlá slova co jsi v rozčilení pronesl jistě již oběhla celou Druhou stranu, máš li v sobě ještě zbytek cti nevyplníš si dnes v Modrém životě okénko vzorného chování.

doxa 10.2.2007 20:02

Vy jste také nepřekvapil

ps 10.2.2007 20:00

Re: Koho chleba jíš toho píseň spíváš

A především pro tebe.

Bokonon 10.2.2007 19:41

Koho chleba jíš toho píseň spíváš

To platí pro Havla i Neffa.

Historik 10.2.2007 19:11

Re: Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

Toho si všimlo už hodně lidí, že Havel je kreatura o dvě hlavy vyšší než ostatní kreatury, to nejsi první zochu. Opravdu ho není s čím srovnávat.

zoch 10.2.2007 19:11

Re: válečný zločinec Havel

Srbo,či Srbe !  Zamysliete se raději nad tím,čeho jste si  nevšiml.

Historik 10.2.2007 19:08

Máte představu, jak vypadaly americké ozbrojené síly koncem roku 1941???

Například ještě rok poté neměli Američané ŽÁDNOU stíhačku, která by se vyrovnala Bf-109 nebo Spitfire. Námořní F-4 F Wildcat nedosahoval zdaleka parametrů japonských Mitsubishi A6M Zeke, US piloti se ale naučili využívat některých jeho výhod (vyšší rychlost při střemhlavém letu) a pomohla jim též jeho schopnost snést větší poškození. Bitevní lodě. potopené v Pearl Haboru byly typy z první světové války.

A generál Eisenhower po válce napsal, že americké pozemní síly byly při vypuknutí války roku 1939 dokonce mnohem slabší, než polská armáda. A ještě na podzim 1942 si stěžoval na nedostatečný výcvik svých jednotek v Africe, což dle něj stálo mnoho amerických životů.

Jistě roku 1944 už byly americké ozbrojené síly skutečně na úrovni ale tanky, které by se vyrovnaly německým Tigerům dostaly až na jaře r. 1945. Prostě, US Army začínala skoro od nuly, námořnictvo odpovídalo zhruba japonskému, ale mělo horší výcvik.

zoch 10.2.2007 19:07

Re: Trvalými válkami za trvalý mír

Člověče,co je to s Vámi ?  Pokud porovnáte americký model společnosti a jakýkoli jiný,musíte v mnoha ohledech přiznat,že nejlépe brání zájmy každého jedince. A to je důležitější,než se šťourat v hamburgerech.

zoch 10.2.2007 19:01

Re: Co Vaclav Havel nerekl

Rusko je a ještě mnoho desetiletí bude nestabilní zemí. Platí tam do značné míry jiné hodnoty než ty v civilizovaném světě. Pohlédneme-li na Putina jeho praktiky a jeho styl,je jasné,že se proti Rusku pojistit musíme.

zoch 10.2.2007 18:57

Že by si někdo konečně všimnul,že Havel převyšuje všechny ty místní kreatury včetně svého nástupce o hlavu či dvě?

No to je tedy ale doba,než se na to přišlo.Přitom stačilo dost málo. Jen porovnat. Paradoxně se ten názor objevuje ve chvíli,kdy ale není s čím srovnávat.