19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocour 30.6.2006 1:22

Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

Od Šinágla nečekám, že bude znát Ústavu.

Od "politoložky" Dvořákové ano. Asi by se měla zamyslet nad vrácením diplomu.

mike 30.6.2006 2:24

Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

Kocoure, ono se to da vazne takhle vykladat? Tak nejak bych cekal,

mike 30.6.2006 2:25

Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

Kocoure, ono se to da vazne takhle vykladat? Tak nejak bych cekal, ze

odstoupeni se logicky tyka predchozi vlady a ne te nove jmenovane,

trebaze pred ukoncenim ustavujici schuze PS. Jestli jo, tak by Ustava

zaslouzila mensi hotfix ;-)

(a ten debil, co psal tenhle script by taky zaslouzil. Predchozi prispevek jsem odeslal cely a ono to zobrazilo jen prvni radek ;-€)

Jynx 30.6.2006 7:13

Re: Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

A co takhle nemačkat enter na konci řádků?

mike 30.6.2006 21:19

Re: Re: Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

Enter samozrejme nemackam. Po prvnim pokusu jsem udelal "go back", dopsal posledni vetu a odeslal. No a ten dementi script tam ty konce radky pridal sam. Stejne to udela, kdyz se udela odnekud Cpy&Paste, prestoze jde o jeden radek. Ve FireFoxu, nehodlam kvuli

mike 30.6.2006 21:22

Re: Re: Re: Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

No a jak ta vec dokazala komentar pred opravou preklepu a dokoncenim posledniho radku uz je mimo me chapani. Odeslal jsem ho samozrejme uplny. Hmm, mozna to bude tim, ze jsem asi tak v tomhle stavu vypnul JanaScript. Ta ohavnost je totiz napsana tak priserne, ze mi zere 100% casu procesoru :-/

Koloděj 30.6.2006 13:50

Re: Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

Vláda podá po ukončení ustavující schůze demisi a jedno jaká to je vláda, modrá, oranžová rudá nebo zelená s marťany. Podáním demise jedné vlády a jmenováním druhé tu máme zase jednu vládu a žádná jiná demisi podat nemůže. Ústava neříká, že by se to týkalo vlády, která vládla do voleb.

kocour 30.6.2006 15:05

Re: Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

1) Demise je vázána na konec každé ustavující schůze. Důvod je zřejmý - každá Sněmovna má hned na začátku své reálné existence mít možnost mít vládu, které důvěřuje. 

2) Tři pokusy naopak se týkají jakéhokoli pádu vlády, nejen toho povinného po ustavující schůzi, ale i jakéhokoli nepovinného: Když padl Špidla, také běžely "tři pokusy" a kdyby se bylo nepodařilo ustavit vládu ani napotřetí, musely by být volby.

Takže: Když Paroubek podá v pondělí demisi, bude to "nepovinná" demise a začnou běžet tři pokusy, nicméně jakákoli vláda takto ustavená bude muset po skončení ustavující schůze sama podat demisi. A dál se dostáváme na pole ústavněprávních spekulací: Dejme tomu, že by prezident někoho jmenoval, ten nemá od koho získat důvěru a povinně musí rezignovat po skončení ustavující schůze. Následovalo by jmenování někoho jiného ... já si myslím, že pokusy se počítají jen pro vlády, které vůbec požádaly o vyslovení důvěry a nezískaly ji, nikoli pro vlády, které ani neměly šanci ji získat, takže vládu jmenovanou PO ustavující schůzi bych považoval za první pokus bez ohledu na tu mezihru ... ale někdo jiný to může vykládat tak, že první pokus byla ta mezihra. Jediný, kdo to může rozetnout, je ústavní soud - chceme situaci teď komplikovat ještě ústavněprávními spory? Krapet nestátnické, protože destabilizující ...    

Takže VK udělal podle mého jen dobře, že předem avizoval, že tu demisi nepřijme.

P.S.: Nemáš náhodou Mozillu? Taky nemohu webmasterovi Lidovek přijít na jméno, je to přizpůsobené jen Exploreru.

mike 30.6.2006 21:15

Re: Re: Re: Re: odbornik zasne a nevzdelany lid tresti zrak

Diky za vysvetleni, normalne to smysl dava, ale situace po volbach by prece jen mohla byt osetrena specialne. Aspon jako programator bych to udelal ;-) Vazba demise na konec ustavujici schuze je jasna, ale proc by nemohla byt demise uz predtim vzhledem k tomu, ze po volbach uz stara vlada nema mandat? Nova vlada by samozrejme musela ziskat duvedu az od nove PS a to do 30 dnu od sveho jmenovani a bez odhledu na konec ustavujici schuze PS. Pokud by do te doby neskoncila, vlada by automaticky padla.

Postoj VK je v tehle situaci samozrejme pochopitelny. Ovsem Puchejr se musi dobre bavit.

Jo, pouzivam FireFox. Tahle silenost mne nestve jen jako uzivatele, ale i z hlediska profesionalniho. Nesnasim fusery a ve svem oboru obzvlaste.

R 30.6.2006 0:53

Je to jasné.

Volby jsme vyhráli, my  Paroubek a spol. Jenom díky podrazáckému Kubicemu  socdem ztratila hlasy. Klaus postupuje účelově a socdem podrazil  když pověřil Topolánka sestavením vlády a ne Paroubka. A Topolánek je podrazák a neví co se sluší a patří, když sám chce sestavit vládu, která patří přece nám.  Ale my jim to nedarujeme! Topolánkovi a ODS za žádnou cenu vládu sestavit nedovolíme!  Maximálně takovou, když Topolánek převezmě volební program socdem. A předsedu sněmovny si nakonec vytrucujeme! A pak po Topolánkovi konečně sestavíme tu naši vládu, která nám přece patří a se všemi, co nám házeli klacky pod nohy se vyřídíme!!

Vocílka 30.6.2006 9:59

Re: Je to jasné.

Tak to tedy ne! Paní Němcová si vyjedná podporu u komunistů a vyřídíme si to s Vámi!!

R 30.6.2006 10:32

Paroubkova noční můra Re: Re: Je to jasné.

Ale nejspíš i Topolánkova.

Nika 30.6.2006 0:46

Nosále,

údajně jde o bývalou redaktorku ČT, Vladimíru Pavlíčkovou, která byla z ČT odejita, a až poté se stala profesorkou na VŠE. Ale zřejmě její kámoši zůstali, a odtud její "oblíbenost" v ČT, kterou jsem taky nějak nemohla pochopit....

podložený paroubek 30.6.2006 10:47

Re: Nosále,

jestli to je TA Pavlíčková, tak by to leccos vysvětlovalo...

nosál 30.6.2006 0:12

politická lobistka

Dovřáková, údajná politoložka, zahájila velké tažení za zvolení Zelených do parlamentu. Rok ve spolupráci s ČT masírovala diváky aaž uměle vytvořila novou "progresivní "stranu .No a teď,když Bursík odmítl dělat KSČMČSSD  šaška, už se snaží dostat do vlády socany. Kdopak tuhle vyčůranou intošku platí a diriguje?