5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Fenomén Čunek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
:-) 10.1.2008 19:27

pohyb v kruhu

Pane Hvížďalo, váš článek se čte docela dobře, jelikož však Jiřího Čunka a jeho mediální počínání sleduji poměrně dlouho, nemohu si odpustit postřeh, že v počátku, vice než před rokem to nebyl Jiří Čunek, kdo selhal ve vztahu k médiím a veřejnosti, byla to média, která selhala ve vztahu k Jiřímu Čunkovi. Myslím si, že tento fakt je naprosto určujícím, pro to, co následuje až dodneška. Na počátku byla hysterie okolo bourání pavlačáku ve Vsetíně, málokdo se tehdy zmohl na uznání toho, že řešení situace s padajícím polovyhořelým domem s nevhodným uspořádáním bytů a jejich sociálního zázemí (nebudu to tu popisovat, informací je o tomto domu dost na příklad i ve vládní studii), bylo nanejvýš humánní a ekonomické a předešlo se bezdomovectví desítek rodin, které měly soudní výpověď atd atd.

Následovala "bezvadná" reportáž ...  

:-) 10.1.2008 19:27

Re: pohyb v kruhu

...TV Nova v pořadu Na vlastní oči o chudince Marcele Urbanové, které uvěřila velká část národa. Chtěl bych v této souvislosti upozornit na to, že Jiří Čunek a město Vsetín v této souvislosti vydalo obsáhlou tiskovou zprávu, která velmi podrobně rozebrala výroky paní Urbanové stylem ona říká..., skutečnost je taková..., z čehož vyplývá... aby každému i pomalejšímu, bylo jasné, z čeho ona reportáž vařila. Bylo to velmi profesionální a naprosto seriózní sdělení, jenže tehdy nebyla ze strany médií žádná ochota obrátit kurz a nutno dodat, že za to nemohl ani tak Jiří Čunek sám, jako spíše jeho politická barva. V souvislosti s včerejší reportáží pana (kurňa, nejde napsat nějaké menší, než malé p:) Bártka, jejíž prvních pár minut nebylo nic jiného než navýsost trapná rekapitulace rok a půl staré reportáže z TV Nova a zbytek jakýsi manipulativní mix částečně zodpovězených otázek, týkající se rovněž poměrně starých informací o tom, že někde se scházeli státní zástupci a jedni měli takový a druzí makový názor na kauzu vkladu půl mega. Takže mám takový pocit, že některá média se pohybují v nějakém kruhu, zatímco Jiří Čunek získává zkušenosti a v kruhu se nepohybuje. Jestli v tuto chvíli je nějaký problém okolo Jiřího Čunka, tak to je zpochybněné svědectví jeho spolupracovníků, které ovšem nic nemění na tom, že ve výpovědi paní Urbanové také údajně nesedí časové souslednosti, což ve výsledku vedlo k rozhodnutí neposílat věc k soudu. ...Údajně :-)

Klokan 9.1.2008 21:26

Zlodeji krici, chytte toho, kdo nekrade a nelze.

Muckie,

asi mate spatne informace, nebo jste byl tenkrát ještě mlíčňák, který se o fronty nezajímal.

Vy jste asi nezaznamenal, že majetek KSČ a SSM měl přejít do rukou lidu a ne do pracek Kvizdali, Meffa, Somárka a dalších vykuků.

Součástí deníku nejsou jen počítače, stoly a židle redakce, ale nejcennějším je právě čtenářský kmen, stádo ovcí uvyklých chodit si ke žlabu každý den pro zavedené noviny. Loupeže čtenářského kmene v případě Mladé fronty, Rudého práva a dalších novin  jsou evidentní. Proto dnešní spisky Hvizdaly nikoho nedojmou.

Jiří Čunek na HRAD !

Mell 9.1.2008 19:07

I starý kozák se utne.

Pane Hvížďala, občas si přečtu váš článek a vaše zkušenosti z Německa beru jako pozitivní doplněk české novinářské scény. Když ale zabrousíte do kauzy Čunek, vidím vaši naivitu a slepotu související s vaší profesí. Nic jste z toho nepochopil. Předpokládám, že patříte mezi ty slušnější pisálky, kteří píší hlavně podle svého přesvědčení a nejste jen hlásnou troubou placených mediálních kampaní lidí, kteří skutečně tvoří současné dějiny české kotliny a ta nemá se slušnosti opravdu moc společného. Najděte si čas, pročtěte si opravdu relevantní a pokud možno přímé informace o kauze Čunek a pak nebude psát takovéto ptákoviny. Vůbec vám nedošlo, že svými naivními názory jen pomáháte rozkládat českou společnost, protože odvádíte pozornost od skutečných zločinů a dáváte na stejnou úroveň  člověka, který prokazatelně nic nezákonného neudělal a má nejdůkladnější audit svého dosavadního života s lumpy, kteří neustáli své podvody. Je mi vás líto, ale pořád máte ještě šanci nabrat více moudrosti a používat méně emocí, které ve vás vyvolali televizní a slovní manipulátoři.

F.VÍZEK 88.100.57 9.1.2008 18:38

Psolal jsem dopis...

Pane předsedo Čunku!

Byl jste druhým nejmocnějším mužem ve státě (hned po premiérovi).ˇV té době z Vás udělaly "čistého" státní orgány (= státní zastupitelství) a nikoliv nezávislé soudy. Vám bylo ZNEMOŽNĚNO očistit se u soudu. Tam se měl odehrát "souboj" žalobců s advokáty. Nezávislá justice měla mít konečné slovo. TRVEJTE NA SVÉM PRÁVU JÍT PŘED SOUD ! Jedině tak máte šanci. Věřte, že to prospěje i Vašim potomkům. Do té doby nebude klid, zůstane pachuť a zůstanou podezření z podivného "očištění".

S pozdravem FV

Mell 9.1.2008 19:27

Re: Psolal jsem dopis...

Pane Vízku, nechte si konečně někým odborně zdatným vysvětlit, jak funguje právní systém a nepište pořád dokola ty své nesmysly o právu jít před soud a očistit se. Pokud se chcete očistit, běžte do čistírny nebo do lázní, pokud váš státní zástupce vyhodnotí, že udání a následně nashromážděné rádobydůkazy jsou jen obyčejný nesmysl, tak se soud nekoná.

Ladislav N. 10.1.2008 1:07

Re: Re: Poslal jsem dopis...

Vízek - komunista - se bude "čistit" v pekle, ale než tam půjde, dal si za úkol ještě na tomto světě pořádně zasmrdět... ;-P

F. Čech 9.1.2008 17:42

Čunek samozřejmě pražským velkopodvodníkům vadí

Vcelku směšná obvinění v kauze Čunek nesnesou srovnání se staliliónovými podvody nejrůznějších politiků celostátní i krajské nebo městské úrovně. Tady ale platí, že ruka ruku myje. Pokud se některá z těchto opravdu velkých kauz ve sdělovacích prrostředcích vytáhne, nikdo se k ní už nikdy nevrací a okamžitě mizí z obzoru. Čunkobraní ale pokračuje denně a to už rok. Vždy je o čem mluvit i když faktická stránka věci stojí obvykle zcela na vodě. To bylo nějakých řečí o jeho dvou občankách z nichž první ztratil a po vystavení nové ji zase našel  a měl dvě!!! Dokonce obě na jeho jméno a adresu. jaké ďábelská prohnanost! Prostý český občan o jehož inteligenci a soudnosti si nedělejme iluze musel ze stálého opakování této pitomosti dojít k přesvědčení, že tady byl spáchán monstrózní podvod. A to obrovské rozhorčení všech pracujících naší vlasti nad tím, že pobíral jakési přídavky na bydlení ve výši 40 Kč měsíčně (na které měl mimochodem nárok) po celý jeden rok a 120 Kč měsíčně na totéž ještě po další dva roky (a to v době kdy sám živil šestičlennou rodinu). Prostě hrůza. To je opravdu námět na každodenní Čunkobraní. Jen houšť soudruzi novináři a větší kapky!!! Jen si přisolte soudruhu Hvížďalo!

NP 9.1.2008 21:52

Re: Čunek samozřejmě pražským velkopodvodníkům vadí

Máte pravdu. Další  díl "reportérů"  musel působit již dost nevěrohodně. Přesto dle přispěchavšího průzkumu veřejného mínění osobě p. Čunka věří pouze 12 procent obyvatelstva. .Zbylá část národa, která p. Čunka nezná ,si vystačila jeho mediálním obrazem. Žijeme v mediální době. Není důležité jak co je ale jak se to jeví. Vyzdvihnout i zatratit lze cokoliv. Otázka je, zda se to má stát ve státě normou.  

jm 9.1.2008 23:14

Re: Re: Čunek samozřejmě pražským velkopodvodníkům vadí

Zaslechl jsem kdysi vyjádření filmaře, který pravil asi toto: "Dejte mi kameru a za půl hodiny budu mít dost materiálu na to, abych z Einsteina udělal debila nebo naopak." Vytváření mediálního obrazu je to, zač jsou žurnalisti odměňováni. Obávám se, že si počínají dle slov z jedné komedie, totiž "co kdo vidi, záleží na tom, kde stojí; je pak jasné, že něco vidí a něco nevidí". Obávám se stále více, že zrak lze zastřít či usměrnit i vhodně zvolenou bankovkou - ne že bych tohle chtěl vyčítat právě panu autorovi..

On pan autor je chytrý člověk a určitě ví, že tzv. mediální obraz, kterému věří většina obyvatel, je děravý a účelově pokroucený. Těžko však můžeme chtít, aby se nám s tím svěřoval. Vlastní hnízdo je posvátné, i kdyby to chlívek byl.

Skybird 9.1.2008 17:15

Ptáte se, co za to může ? Tak tedy poslouchejte :

- omezme imunitu pouze na skutky (výroky, rozhodnutí, činy) vykonané v přímé souvislosti s poslaneckým, senátorským mandátem a dodržujme presumpci viny v tom smyslu, že pokud je poslanci sděleno policií obvinění, tak dočasně pozastavuje výkon své funkce až do definitivního uzavření případu.

- změňme volební zákon, tj. i pro volby do sněmovny zaveďme jednomandátové volební obvody s tím, že kandidát (na poslance i senátora) musí být ve svém volebním obvodě trvale hlášen alespoň po celé předchozí volební období.

- umožněme odvolatelnost poslanců např. tak, že písemný návrh na odvolání musí podepsat alespoň x% voličů jeho volebního obvodu. Potom se bude konat místní referendum a vysloví-li se nadpoloviční většina účastníků referenda pro odvolání, končí mandát poslance.

Prostě myslím, že by to šlo - ale holt není ta politická vůle.

[]

Ladislav N. 9.1.2008 17:18

Re: Ptáte se, co za to může ? Tak tedy poslouchejte :

A vůbec, komunisty zavřít do komun, ať si tam vykořisťují a zotročují sami sebe. Ostatním občanům jsou nebezpeční... ;-P

clai 9.1.2008 18:15

Re: Re: Ptáte se, co za to může ? Tak tedy poslouchejte :

A tebe do blázince ....:-D

Ivan 9.1.2008 15:56

Co s tím dále ?

Pane Hvížďalo !

Děkuji za velmi výstižnou analýzu současných poměrů. Jaké závěry ale jako volič z toho mám vyvodit ? Neměla by opět zapracovat "ulice", která trošku pomohla Standovi?

psohlavec 9.1.2008 15:42

pane redaktore,

když už jste se odhodlal moralizovat, buďte tak laskav a vyjmenujte všechny zloděje od roku 1948, kteří tuto republiku připravili o tak závratné sumy, které se nedají ani vyčíslit.! Dnes se pořád mele pouze o kauze Čunek, jejímž  jediný důvod je snaha rudochů svrhnout současnou vládu! Kdyby se měli všichni zloději spravedlivě potrestat, naše kriminály by na jejich množství nestačily! 

Malý Aston 9.1.2008 16:03

Re: pane redaktore,

Na tento problém jsem již několikráte psal a vždy jsem dostal tak vynadáno až jsem měl radost.Prostá matematika postačí a nemusíme si ani nadávat kdo je kdo.Životní úrověň čechoslováka a rakušáka ještě v roce 1952 stejná. Tak si vypočtu životní úroveň čechoslováka v roce 1989 a zase rakušáka a rozdíl a't každému zaplatí KSČ + ČSSD která se sloučila po roce 1948 s KSČ a Lidovci neboť také kolaborovali. A vyhneme se politickým debatám kdo za to může.A k tomu ještě dopočítame důchody rakušáků a našich důchodců a také doplatit od komančů a jejich kolaborantů včetně Paroubka. Prostá matematika nic politického.:-D

Mjr. Klaus 9.1.2008 16:14

Komanči obyčejně volí své kolaboranty - naposledy zvolili Klause, alzheimfrovský brepto...

Malý Aston 9.1.2008 16:31

Re: Komanči obyčejně volí své kolaboranty - naposledy zvolili Klause, alzheimfrovský brepto...

A vypočítat to nehodláte?Já Vás chápu levičákům nikdy počty nešli neboť " vsjo bylo a budet ".Dlja sibja.:-D

Radajan 9.1.2008 21:47

Re: Komanči obyčejně volí své kolaboranty - naposledy zvolili Klause, alzheimfrovský brepto...

Pozor! Malý Aston zase perlí v Novém roce.

clai 9.1.2008 18:18

Re: Re: pane redaktore,

Nezapomeń na Tlustého,Kočárníka,Dybu a další ......:-P

Ladislav N. 10.1.2008 1:10

Re: Re: Re: pane redaktore,

"ty další" jsi zapomněl napsat .  Gross, Zgarba, ... můžeš pokračovat sám...

Kelner 9.1.2008 15:36

Trapnost

Neumím pochopit, že ještě dnes je někdo napíše, že za ten bordel co se někde ještě vyskytuje mohou bývalí nebo současní komunisté. Je mi líto, ale mi jsme si naše vedení demokraticky zvolili. Takže je to náš bordel a nikoho jiného. Pokud si neumíme ve volbách vybrat správné lidi, nemáme právo potom jechtat já nic, to všechno komunisté-

PROKOP BUBEN 9.1.2008 17:41

Re: Trapnost

NA tom pochopitelně mnohé je.......Jak ovšem známo, darebáci jsou vždy několik kroků před solidností a jistou spravedlností.......Zkrátka - nejrychleji obyčejně sklízí, ten, který nikdy nezasel. a tento trend se stále inovuje....Lhostejnost a znechucení občanů bez občanského a právního povědomí se snad i vědomě pěstovaly....Účast ve volbách o tom svědčí.....Nakonec - ono chléb a hry, platí stále.....Takže i když je pravdou, že jsme nebyli jako občané schopni udělat pořádek s bolševickými zločinci, vedeni pěstovanou stádovostí, měli by mít mnohdy téměř samozvaní lídři a vůdcové rovněž svou odpovědnost......Nebo snad platí, že jim byla zajištěna beztrestnost tím, že bránili potrestání bolševických zločinců, vlastizrádců a mnohdy sadistických pochopů......

Mjr terazky 9.1.2008 15:32

Oč je Čunek horší než Pepa z HongKongu...

westík 9.1.2008 15:59

Re: Oč je Čunek horší než Pepa z HongKongu...

nikdy z nich ale nemá na Vás, Mjr.terazky:-P

Mjr. Klaus 9.1.2008 16:15

příjemný večer vám přeju

Pavel 9.1.2008 14:22

Co můžete od politiků čekat,

když nemají žádnou kvalifikaci. Všimněte si kolik našich  politiků má jedinou kvalifikaci - stranickou legitimaci, což je asi trochu málo ke kvalitnímu vedení státu. A to nemluvím o morálce.

Ivan Nový 9.1.2008 15:03

Pavle,

a kteří to jsou?

Vševěd Ješita 9.1.2008 15:31

Re: Pavle,

Ty to nevíš? Podívej se na jednotlivá ministerstva a porovnej si jméno, funkci ministra a dosažené vzdělání v oboru, výsledky jeho práce v politické funkci a uvidíš. Předsedu vlády před pár roky ohodnotil i sám čestný předseda sms na mobilu.  Příště se napřed zamysli a pak vyslov  hloupou otázku.

psohlavec 9.1.2008 15:54

Re: Co můžete od politiků čekat,

Naopak! Já si myslím, že jsou vyškoleni až moc dobře. Jejich předchůdci před listopadem 89, to byl samý středoškolák (chodili do školy pouze ve středu:-D), takže také žádná sláva, ale kradli jako straky. Není tedy divu, že jimi vychovaná mládež jde v jejich stopách! A kdyby si někdo dal tu práci a zjistil, kdo si od roku 1948 až po dnes nejvíce nakradl, myslím, že by se ten výčet červenal jako malia! Zaráží mě současná lidská hloupost a neskutečná ztráta paměti! Spíše to však bude bolševická vyčůranost, která jitří náladu proletářského póvlu!;-€(Y)