24.6.2024 | Svátek má Jan


Diskuse k článku

POLITIKA: Fenomén Čunek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František 9.1.2008 13:43

Pan Hvížďala má mnoho pravdy

Naše společnost je nemocná. Pokud bude prezidentem profesor Švejnar, tak on to brzy pozná a všechny jeho iluze půjdou stranou. Rozhodující potom bude, jak on dokáže hledat východiska z takové situace.

Zde nejde o Čunka, jde o nás všechny, jde o pravdu ve všem, i v té politice.

NP 9.1.2008 14:07

Re: Pan Hvížďala má mnoho pravdy

Závidím Vám Vaši víru. Příjde on, jediný spravedlivý . Vyvede  nás po čtyřiceti letech z pouště do země zaslíbené. Už jsem to četl v jedné velmi staré knize. Ale moc bych na to nespoléhal. Znáte to. Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.   

Ivan Nový 9.1.2008 14:08

Františku,

proč myslíte, že se pan Švejnar liší od pana Čunka? Přece oba to jsou Godoti, jen pan Čunek přišel dřív :-))))))

Mjr terazky 9.1.2008 15:29

a)ze Švejnara jsou ódeesáci posraní, z Čunka nikoli b) Švejnara neumí valašsky (jenom).,

psohlavec 9.1.2008 16:04

Re: Pan Hvížďala má mnoho pravdy

Františku, s prominutím, to je názor člověka, který věří na vůdce, který za něj vše zařídí. Společnost trpěla čtyřicet let zhoubnou nemocí zvanou sockomunismus, a rekonvalescence bude dlouhá. Každý musí začít sám u sebe a nečekat naivně, že ho nějaký šarlatán uzdraví!

Malý Aston 9.1.2008 13:20

Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Já obdivuji ty i ony jak se perou za své " Vyvolené". Když krade levičák,tak levičáci řvou že to není pravda a když krade pravičák,tak zase naopak řvou pravičáci.U jiných politických stran to platí stejně. V čem je zásadní problém? Jednak jsou možná špatné zákony a špatná policie a špatní státní zástupci a špatní soudci nebo je to stav,kdy si vláda myslí že vládne ale ona nevládne jen to předstírá. Tak kdo tady vlastně vládne od roku 1989?Jak to že ještě nikdo neudělal pořádek u policie,na státním zastupitelství a na soudech?Slza každému upadne,když vidí v televizi jak vytahují nějakou kočičku z kanálu ale ty stovky mrtvých na našich silnicích již bereme jako normální.A nepište mi že za to může ODS nebo ČSSD.Každý tady vládl a udělal kulové.Je to zřejmě normální,ti staří pamětníci socialismu jsou pořád u vesla a mladá generace ještě není schopna převzetí věcí veřejných do svých rukou.Takže zachovejme klid a možná za nějakých 20 až 30 let to bude normální stav.Prostě postkomunistická společnost. A není to jen náš problém.Podívejte se do bývalé NDR zákony jako v západním Německu a bordel jako u nás a to jim zápaďáci nacpali miliardy marek a dnes EUR. Myšlení se prostě opožďuje a s tím se nedá nic dělat.:-D

František 9.1.2008 13:27

Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

V pořádku: když vidím úplatek, tak to mám ihned ohlásit. Ale tady vlastně o úplatek vůbec nejde. Státní žalobce Arif Salichov již dvakrát jasně řekl, že to žádný úplatek nebyl. Urbanová viděla peníze, ale o jaké peníze přesně šlo, to nemohla přesně vědět. Už vůbec ne po takové době, kdy ani na radnici není. Tady jde vyloženě o špinění pana Jiřího Čunka. Tohle lidé, bohužel, nedokáží pochopit.

I-Worm 9.1.2008 14:15

Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

zásadní chyba byla v tom, že nejdříve se mělo vyšetřit, proč si to ta Urbanová nechávala tak dlouho pro sebe a vylezla s tím na světlo až když se stal ministrem. Podle mne to je jasný vyděračský motiv!

Ivan 9.1.2008 14:20

Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Soukromý detektiv referuje: A tak se sešli v restauraci. "A co bylo dál?" Dali si večeři a líbali se. "A dál?" Pak šli do hotelu a objednali si pokoj. "A dál?" Pak šli do pokoje a svlékli se v něm. "A co bylo dál?" No to nevím, oni zhasli. "Ach, ta věčná nejistota."  Tak fungují naše soudy v prokazování korupce nebo zlého úmyslu. Vraha lze odsoudit i v případě, že ho nikdo nechytne v okamžiku, kdy propichuje oběť. To nedokážete pochopit, zdá se, vy.

Ladislav N. 9.1.2008 17:20

Re: Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Komunisti jako ty zavírali do kriminálu zcela nevinné lidi.... Rv

Honza 9.1.2008 14:23

Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

To je na "kauze" pana Čunka právě neuvěřitelné, jak se vyrobila obrovská aféra z ničím nepodloženého a neprokázaného obvinění jedné evidentně dost ujeté ženské, která měla zcela prokazatelný důvod chtít Čunkovi uškodit. Následné zdůvodňování "nevěrohodnými výmluvami" je zcela mimo mísu. Kdyby se každý, kdo plive na Čunka (a především jeho "kolegové" politici) jen trošičku zamyslel, co by říkal on sám, kdyby se najednou někdo začal takhle detailně hrabat v jeho osobních financích a kdyby se jen číhalo na to, jak jakoukoliv věc, kterou řeknete, interpretovat ve váš neprospěch, asi by těch Čunkových kritiků hodně ubylo. Já netvrdím, že si pan Čunek ve veřejných funkcích třeba trošku finančně nepolepšil, ale to u nás dělá prakticky každý, kdo k tomu má nějakou příležitost a mnozí v mnohem, mnohem větším měřítku, s mnohem horšími dopdady. Přoč prošlo třeba Grossovi jeho zázračné zbohatnutí, když je nad slunce jasnější, že si "výhodným" prodejem akcií (s největší pravděpodobností sám sobě) jenom "vypral" část peněz, které získal jako úplatky za poškozování zájmů občanů ve svých politických funkcích? A určitě ani zdaleka nebyl sám.

clai 9.1.2008 18:34

Re: Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Tak znova : trestní oznámení na Čunka nepodala nějaká ujetá ženská ale jakýsi Judr.Novák,svého času ministr spravedlnosti za ODS.

Gross si na nákup akcií vzal klasický úvěr,akcie naprosto legálně nakoupil a následně naprosto legálně prodal.Ne sobě,ale jinému subjektu.Z výnosu prodeje splatil úvěr a zbytek mu zůstal.Podivné ? Proč ?Pokud je Vám nad slunce jasnější něco jiného tak proč nepodáte trestní oznámení na Grosse ? - Protože jste hloupej, malej, závistivej človíček,který má ho/uno a vždycky mít bude ..:-D

Ladislav N. 10.1.2008 1:14

Re: clai IP: 88.103.173.xxx

No jo, ale kdo ti dneska prodá "za babku" akcie pod cenou, na kterých se dá obratem vydělat desítky milionů? Sežeň mi takové akcie "na tutovku", a já si ten úvěr (třeba v zahraničí, jako Gross) seženu taky... ;-D

Že je to "legální"? No proč ne, všechny gigantické zlodějny jsou "legální", i těch tisíc miliard vládních dluhů zbylých po sosanech a komunistech... Rv

Klička 9.1.2008 15:07

Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Proč nikdo nic neudělal? Je to prosté. Zákony tvořili a tvoří většinou bývalí komunisté. Na všech důležitých postech jsou bývalí komunisté. Mezi významnými podnikateli jsou bývalí komunisté. Zásadní chybu totiž udělal ve své lidumilnosti již v roce 1990 pan Havel. Je totiž nad slunce jasnější, že bývalí komunisté jsou horší než ti současní. V KSČ totiž byli ne z přesvědčení ale z prospěchářských důvodů. Na nynějších postech jsou z důvodů těchže. Takoví lidé vyvíjejí činnost jen ke svému prospěchu a nikoliv v zájmu lidu. Bohužel při současném volebním systému je lidé volit musí, jinak by se k moci dostali komunisté současní a s nimi znovu komunisté bývalí, kteří by se k nim v tomto případě zcela jistě vrátili. Změna stavu je tady možná jen buď po mnoha letech, až bývalí komunisté zemřou sešlostí věkem a nebo novou revolucí. Pozor. Je přece rok 2008.

Malý Aston 9.1.2008 15:57

Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Blbě se to čte ale je to pravda.Jak má občan mít víru v lepší zítřek,když se bývalí komunisté postaví proti zákonu o zkoumání totalitního komunistického režimu a tvrdí,že tady byla svoboda?A ti co nám pláčí v televizi počínaje Havlem,Rumlem,Petruškou a Hudkou jak byli stíháni a zavíráni komunistickou StB do vězení drží hubu a krok? A která strana kromě KSČM je proti? No Paroubkova,neboť je plná těchto bývalých grázlů a jací jsou ,to nám každý den předvádějí.Každý kdo tvrdí,že do roku 1989 u nás byla demokracie a měli jsme se báječně je komouš ať se hlásí k jakékoliv politické straně. Tím netvrdím že ODS nebo Lidovci nebo Zelení jsou ozdobou naší společnosti .:-D

Klička 9.1.2008 18:12

Re: Re: Re: Udávat se nesmí ale hlásit se to musí!

Konečně jsme se shodli.R^

Němek 9.1.2008 13:04

Jiří Źáček

Jiří Žáček: Poučte se v chlívku u sviní: kdo se pere u koryta, ten se ušpiní.

Starý J. 9.1.2008 12:54

Ano, pane Hvížďalo

Klimkovičová s Rathem (který svým chováním vytváří podivuhodnou normu společnosti), už veřejnosti vysvětlili, jak vybírají peníze firem za setkání s Rathem?

Paroubek (který rovněž vytváří normu pro chování společnosti a už ji opravdu vytvořil) taky vysvětlil, jak se pod jeho vedením ministerstva vypařilo 200 milionů z fondu PHARE?

Tady by mělo vysvětlovat lidí a nevysvětluje! Proč Vás z nich zajímá jen Čunek?

D z D 9.1.2008 12:57

Re: Ano, pane Hvížďalo

to je dobrá sofistika... když nevysvětluje třeba Franta a Filip , tak Jirka taky nemusí.

Starý J. 9.1.2008 13:04

Re: Re: Ano, pane Hvížďalo

Ptám se, proč musí jen Jirka a ne také Franta a Filip? Vy to víte? Já ne!

D z D 9.1.2008 13:07

Re: Re: Re: Ano, pane Hvížďalo

Ne nevím, možná proto, že Jirka se v inkriminované době stal vicepremierem a ministrem a navíc se do toho nešikovně zamotal, že přiživil plamen.

I-Worm 9.1.2008 14:04

Re: Ano, pane Hvížďalo

neměl  těch 200 milionů vysvětlovat taky Čunek? Místo zatloukání, že doklady se utopily v povodni? A tím spíše, že se ztratily za Paroubka! To vypadá, jako by se Paroubka bál!

tleskot 9.1.2008 12:50

Ano,

tak to je, jak to pan Hvížďala píše. Jsem rád, že konečně po dlouhé době je na těchto někdy až fanatických stránkách dáno slovo normálnímu občanovi a člověku.

Starý J. 9.1.2008 12:56

Re: Ano,

Kdo se trefí do Vašeho názoru, je normální občan a člověk? Proč jen když se trefí do Vašeho?

Petr Šimůnek 9.1.2008 12:50

Pane Hvížďalo,

presumpce viny je nesmysl. Čunek je pro me naprosto duveryhodny clovek, dokud mu nekdo neprokaze opak.

Vševěd Ješita 9.1.2008 15:40

Re: Petr Šimunek

Tu mu měl prokázat soud a ne tajemný spolek  Vesecká, Salimov, Coufal, Němec, Kučera. Když byl pan Čunek neviňátko, tak ho měli nechat očistit soudem a ne pletichařením. Jejich odpovědi okolo schůzek jsou tak věrohodné jako pohádky pana Čunka o správě cizích peněz atd.

NP 9.1.2008 15:52

Re: Re: Petr Šimunek

Berete za bernou minci, že tomu tak bylo. Byl jste snad u toho? Dojmy a pojmy jsou dost odlišné věci. Až budete ve stejné situaci jako p. Čunek, tak si vzpomeňte na své knížecí rady. Druhému se to dobře radí. Podle Vašeho zásadového postoje soudím, že byste do usnesení podal stížnost, že chcete být mermomocí souzen. Já takto zásadový nejsem. Asi je to morální nedostatek. Mohu si to dovolit., nejsem žádná VIP.  

RadarTopol 9.1.2008 16:26

Re: Re: Re: Petr Šimunek

A vy jste u toho byl,když tvrdíte neobhajitelné?

NP 9.1.2008 17:22

Re: Re: Re: Re: Petr Šimunek

Věřím jenom tomu, co vidím a jenom polovině toho co slyším. Nikoho nevodím na pranýř. Já jsem p. Čunka nevolil. Ale nemám rád takové "celonárodní" hurá akce. Havlíček Borovský by mohl vyprávět. 

JH 9.1.2008 12:01

Pane Hvížďalo,

-politik musí naopak v naší euroatlantické civilizaci prokazovat veřejnosti, že se ničím neprovinil-

V naší společnosti by pak díky novinářům nic jiného nedělal :-)