23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
certik 21.9.2009 17:12

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

No jedni lidi co málem poslali půl Španělska do věčnejch lovišť během studený války nebyli zrovna Rusove. Kupodivu, kupodivu, Španěle jim za to ani nebyli vděční.

Michal 21.9.2009 17:38

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Nebylo by jednodušší koupit jednu ponorku třídy Ohio s 24 kouskama raket. Dá se použít proti jedněm i druhejm a není to snadno zlikvidovatelný jako radar v Brdech. V rámci NATO by šlo používat spojenecké základny a car Putin by puk vzteky.

Jenže bohužel. Stálo by to balík na kterej nemáme a hlavně. Naši politici na to vypíšou výběrový řízení a vyjde nás to na dvě ponorky. :o) No a hned budou mít kluci na další volební kolotoč!

pepek 21.9.2009 16:25

Opravdu?

 Priznam se, ze jsem necetl clanek cely. Zdal se me uz od zacatku tak blby, ze jsem to proste vzdal. Myslim si, ze kdyz nejaka zeme, tentokrat tedy Cesko, neco jako radar tak odmita, at uz  lidi samy ci vlivni politikove, udelal Obama to nejrozumejsi co mohl. Proste perle hazet svinim nelze. Tim se nechcu dotknout lidu ceskeho, ale jejich politiku, kteri hledaji jen osobni zajmy a narod je zajima jenom pokud jde o vybirani dani z nichz vesele rozhazuji. Osobne si myslim, ze radar byl pro Cechy uzitecny, ale schvaluji Obamu, nasilim ho tam cpat nema cenu. Jste to vy, kdo si voli vsechny ty Paroubky a spol. tak to nesvadejte na Ameriku, neprirovnavejte to k Mnichovu. Mnichov byl bez nas o nas. Tady jste se k tomu postavili tak, ze by bylo opravdu dost tvrde tam ten radar tlacit. To pokud jde o Cechy. S Polaky uz si tak jisty nejsem, ale myslet si, ze Obama neni informovan o situaci v Cesku pokud jde o radar si meze myslet jen .....jak se jmenuje autor toho clanku?

Tana Zajicova 21.9.2009 16:22

Greenhorn

Co je na cele zalezitosti Radaru fascinujici je to, ze jsou z toho popleteni i americti levicaci a protoze to jsou Obamovy lide, snazi se najit cestu ven. Co Obama ziskal od Rusu tim, ze hodil Cechy a Polaky pod vlak? Jedno velke NIC je tak neuveritelne, ze je nutne najit jinou odpoved. Obama ma s Ruskem tajny plan, jako treba spojenectvi Zapadu a Vychodu proti Islamu.

To by bylo dobre. Lze vsak verit, ze Rusaci, kteri podporovali (ji) rezimy, ktere mohly (hou) ohrozit Zapad, se proti nim dnes postavi? To je problematicke (nebo lepe neuveritelne). Mnohem vetsi pravdepodobnost je, ze Obama nevi co dela. Nebo lepe, dela to co dela pro skvostne Public Relations Purposes.

Jakub S. 21.9.2009 16:25

Re: Greenhorn

Ale postaví, jistěže. To e jeom otázka času. Budou muset.  A nepochybně to promýšlejí už teď.  T a k  blbí zase nejsou, lidi... To je elementary, my dear Watsoness.

Harpyje 21.9.2009 16:31

Re: Greenhorn

Myslím, že odpověď na Vaše otázky je jasně a stručně shrnuta v  komentáři p. Doležala, cituji:  Rusko je "vychcaný a loupeživý medvěd". Naivita a určitě i dobré umysly amerického prezidenta ho nekvalifikují jako rovnocenného protivníka.

jirka.s. 21.9.2009 16:45

Re: Greenhorn

Mne fascinuje ta nepřetržitá naivita západních politiků! Ti se snad přesvědčí o slizkosti, buranství a podrazáctví těch odporných ruských mužiků  snad opravdu až jim nasypou na hlavu nějaké to železo!!!  (Y)

Jakub S. 21.9.2009 16:48

Re: Greenhorn

Tak. Bohužel, bohužel. A ještě: plus očividné nedocenění role Evropy (celé!) a etických závazků k ní. Vyplývajících z dějin a provázanosti většiny obyvatelstva (dosud...). Mně ale nezklamal - nikdy jsem si nemyslel, ani na chvíli, že je kdovíjaký lumen. Šprt z pár univerzit či čeho, jasně - ale univerzální přehled a pohled a vhled (insight, že) do hloubky a šíře  s v ě t o v é h o  dění... ne. A pokud, pak vše z mimoevropských hledisek. Berme to sakra jako fakt, tohle presidentování je pro nás v postcom prostoru malér. Chtěl jsem napsat něco jiného, to by ale neprošlo...

Tana Zajicova 21.9.2009 19:20

Re: Greenhorn

Me se toho Dolezala nepodarilo najit. To co jsem nasla neobsahovalo Vami pouzitou citaci.

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 17:05

Pozor na Rusy a na Putina

Ruský diktátor Putin ve funkci předsedy ruské vlády je extrémně nebezpečný. To jasně poznalo všech 56 poslanců Komunistické strany Ruska, kteří ho odmítli volit. Putin ohrožuje celý demokratický svět : Neposkakuje podle americké píšt´alky. Uvádí v zuřivost ty nejpokrokovější politiky. Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi. Zatrhnul rabování ruského nerostného bohatství. Předstírá, že chce žít v míru se všemi státy a obchodovat s nimi. Drze obchoduje s Iránem, úhlavním americkým nepřítelem, dodává mu zbraně a palivo do atomové elektrárny. Stojí na straně Srbska a neuznává ozbrojenou loupež Kosova provedenou demokratickými státy NATO ve prospěch albánských teroristů.

Povšimli jste si jeho tvrdých ocelových očí?  Jde z nich strach. Viděli jste jeho strašné vlčí zuby? Má je nabroušeny na Českou republiku. A po jejím schramstnutí si dá Karkulku jako zákusek. Ani dvě americké základny tomu nezabrání!

A k dovršení všech jeho drzostí se nechal zvolit osobností roku 2007 jakýmsi obskurním americkým časopisem Time. Jistě je podplatil vodkou.

V zájmu globální svobody a ještě globálnější demokracie bude nezbytně nutné s tím padouchem Putinem rázně zatočit. Návrhy, jak to nejlépe udělat posílejte Mr. Obamovi do Bílého domu. Bude vám vděčný, on sám to neví.

jirka.s. 21.9.2009 17:57

Re: Pozor na Rusy a na Putina

Ježíšikriste !!!! 8-o 8-o 8-o  Zlatej francek vízek !!! 8-o 8-o 8-o Už bys měl to péro z té kozy konečně vyndat, píše furt jedno a to samý!!! ;-O 

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 15:55

Karavana jde dál ...

Moje kozy soudí, že odmítnutí radaru Američany nebezpečně šokovalo mnoho studených válečníků v Čechách.

Ale kozy mečí a karavana jde dál...

Harpyje 21.9.2009 16:01

Re: Karavana jde dál ...

A co Alan? Oslíčci jsou sympatická a moudrá zvířátka, ti nejsou tak blbí jak kozy.

Jakub S. 21.9.2009 16:13

Re: Karavana jde dál ...

Jo tak. Takže je to jasné: Tráví život mezi kozenkama, takže pomalu přebral jejich úroveň, názory, logiku...

V češtině je slovo studenoválečník. Studený je válečník až po zásahu do srdce. Za nějakou dobu, no...

A která, jaká, čí karavana, sím?

Harpyje 21.9.2009 16:17

Re: Karavana jde dál ...

Znáš ten pamětihodný výrok F.J.Strauße "lieber ein kalter Krieger, als ein warmer Bruder"? Unweigerlich muß ich dabei an Thyronx denken. ;-D

Jakub S. 21.9.2009 16:29

Re: Karavana jde dál ...

Tož baže znám - ! Už z Hlásku blahé paměti (pro mladé: = Hlas Ameriky, každý den půl hodinky sezení u rádia s uchem napnutým...). Takový snadňoučko karikovatelný, nesympatický tlusťoch, no Bavorák... a pak u mne jeho hvězda stále a stále stoupala. Stejně jako třeba v případě volby Reagana. But that´s another story.

jirka.s. 21.9.2009 16:17

Re: Karavana jde dál ...

A co kozlové??? Už ti pomohl akademik Moskalenko nějakého rozdojit??? ;-D

Jakub S. 21.9.2009 16:23

Re: Karavana jde dál ...

Tož v tých Státoch eště nerozdójili ani jedného, ogaři - oni sú sto let za opícama, nechodili ste do škole? Nepravili vám to? Co on ví, jak sa tu mezi tým rozvinúla naša, ludová, technológija. O tem nemajú americké koze ani páru!

Informace 21.9.2009 19:30

Re: Nechci bejt sprostej,

jinak bych dodal: A vůl bučí...

Kecal 21.9.2009 15:39

No tak se USA budou chránit

před Íránskými nebo korejskými raketami jinak - v čem je problém. Obrany ČR se to nijak netýkalo, šlo o projekt americké NÁRODNÍ obrany. Pro nás z toho vyplývala pouze možnost, že někdo vystřelí na ČR raketu, kt. by zneškodnila ten radar ( s obranou radaru se moc nepočítalo ). Představa, že by nás kvůli radaru Američané nějak extra bránili, se nepotvrdila ani za Bushe, kdy pro Gruzii s mnohem větší základnou v konfliktu s Ruskem neudělal prakticky nic.

gerontusinza 21.9.2009 15:43

Jasně vždyť oni o tom ani nevěděli.........Re: No tak se USA budou chránit

Rusové to viděli a věděli za bukem a amíci, kteří dodávali zbraně i doktrinu, byli tak překvapeni že z toho škytají ještě teď........  že by jim jeden až věřil......;-D 

Ludva 21.9.2009 16:22

Re: No tak se USA budou chránit

Při představě, jak se USA musí chránit před Sev. Koreou, mě napadá přísloví: "Malí se někdy bojí velkých, ale velcí se vždycky bojí malých".

Jakub S. 21.9.2009 16:30

Re: No tak se USA budou chránit

No to je cum grano salis jako s velkýma a mičkýma psiskama. Ne?

Bolek 21.9.2009 15:22

Ale kdeže.

Vážení diskutéři, Američané v Brdech žádný radar nepotřebují, protože přímo nad Železnou Rudou na Velkém Javoru mají už léta velmi výkonný radar, který "vidí" až na Ural. Oni se u nás jenom potřebovali "zadrápnout" a naši lezdoprdelníci jim k tomu nadšeně přizvukovali. Nebojte se , Američané si svoje zájmy dokáží vždycky prosadit. To jenom my jsme byli takoví blbci, že jsme zrušili stejně výkonnou radarovou stanici na šumavském Poledníku.

honzak 21.9.2009 15:30

Re: Ale kdeže.

To ti všechno řekl Lolek? Máš tušení o rozdílu mezi přehledovým a střeleckým radarem? Tušíš něco o šíření elmg. vln?

Se zadrápnutím Američanů máš pravdu a byl bych rád, kdyby se to zdařilo. lepší kanada amerického vojáka než válenka ruského mužika!

certik 21.9.2009 15:36

Re: Ale kdeže.

Ano, nějakou botu prostě olizovat potřebujete.

Josef 21.9.2009 16:31

Re: Ale kdeže.

Nepotřebujem, ale jsem příliš malí na to, abychom hýbali světem sami. Jiní holt hýbají s námi. Takže radši s největší dekomokracií než ruskem (nyní putinokracií) nebo islamisty.

Bánší 21.9.2009 15:37

Re: Ale kdeže.

Nestačí Vám bota českého vojáka? Potřebujete cizince? Jste vůbec Čech?

Xaver 82.117 21.9.2009 15:40

Hele, povídejte a přehánějte, fakt jste geniální...nebo jsme zapomněl na t?

;-D