23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gambler 21.9.2009 17:11

V květnu nebo v červnu si zahraji RUSKOU RULETU- snad to vyjde.

Thyronx 21.9.2009 21:38

Re: Pane Vlku, Vy to vidíte jako já . . . .

Polointeligentniho rasistickeho zm*da, jako jsi Ty, by meli ukazovat v kleci, spolu s tvym idolem, nejpitomejsim prezidentem USA v moderni historii, Bushem. S Carterem se vubec nemas narok srovnavat, to je slusny, inteligentni clovek, kdezto tve misto je mezi grazly, ulhanymi Republikany. (Y)

Martin II 21.9.2009 16:38

Fakt je,

že v dnešním zpavodajství američané přiznali,že celý Afghanistán nikdy nedokážou "osvobodit",po zkušenostech z Vietnamu. Pokud do afghanistánu nedorazí brzy další tisíce vojáků Nato, budou muset odejít. Ta Bushova legrácka stojí až móóc miliard. Partizáni v horách prý získávají stále větší převahu - inu,jsou doma a nic je to nestojí.

J.G. Pašek 21.9.2009 16:50

Zkušenosti z Vietnamu?

Hmmm, Severní Vietnam podepsal mírovou smlouvu v Paříři a USA vojsko se vrátilo do USA  . . .ani ne za 2 roky s pomocí ekonomické a vojenské pomoci Varšavské smlovy idiotů Severní Vietnam vtrhnul do Jižního Vietnamu . . . . a na památku české blbosti tam máte trhovce rákosníky . . .

Jakub S. 21.9.2009 16:57

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

Samozřejmě jako historik potvrzuju. Jenom - tu poslední větu, rádoby výsměšnou, jste si měl nechat od cesty. Neznáte to tu už dlouho, pište o věcech své zkušenosti. Vietnamci tu jsou (spec. v mém městě) už skoro čtyrycet let. Jejich děti jsou premianti středních item vysokých škol. Všichni chodí slušně oblékaní a ostříhaní a čisťouncí, chovají se asijsky slušně a usmívavě, nejsou gangsteři. Nedělají nejmenší rámus v bytech svých paneláků. Mají výborné sousedské vztahy (pokud o ně, pravda, naši burani súsedi z lidu stojí). Kéž by si z nich vzali aspoň z desetiny vzor nejmenovaní, co tu jsou už přes třicet generací  !! Takže tak. Děkuju za pochopení. Hi.

J.G. Pašek 21.9.2009 17:06

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

To že jsou rákosníci premianti v ČR školách mě nepřekvapuje  . . . v USA nejsou nic zvláštního, ba naopak . . . 

Martin 21.9.2009 17:24

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

No,vědomosti amer.vysokoškoláků jsou na úrovni našich středních škol a co se na školách v USA děje,tady bohudík nemáme.

J.G. Pašek 21.9.2009 17:58

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

Něco jako v ČR maturity v učilišti tesařů a maturity na stavební průmyslovce? 

Elsie 21.9.2009 17:26

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

To my taky víme, že v USA nejsou šikmooký premianti na prestižních universitách nic zvláštního, a to natolik, že školy pro ně mají speciální verze přijímaček, mnohem obtížnější než pro bílé, kteří zase dělají přijímací testy o moc těžší než černí. A na amerických SŠ s jejich maturitami z vaření a zahradničení už tuplem nic zvláštního není (bohužel se k jejich úrovni rychle blíží i české školy;-(

Jakub S. 21.9.2009 17:30

Re: Zkušenosti z Vietnamu?

Jistěže, Martine a Elsie!

Emanuel 21.9.2009 18:30

islamisti - hlavní problém dneška

Určitě prvotní problém současného světa je islám, talibán Afganistán a tato témata, a ne Moskva, radar, Brdy. Já si dokonce zpětně říkám, že kdyby Rusové a Amíci měli onehdá "vizi", tak mohli zmáčknout tehdejší "freedomfightery" = nynější talibánce spolu a mohl být už pokoj. Místo toho si Amíci vypěstovali současné talibánce. Jasně, že ruští komunisti byli darebové, ale islamisti jsou horší. S komunistou se přece jen dá trochu domluvit (třeba silou), s islamistou nikoli. Na islamistu ani síla neplatí.

Jakub S. 21.9.2009 20:09

Re: islamisti - hlavní problém dneška

Nejsem si tak zcela jist - ale dejme tomu, mohl bych souhlasit.

Dan 21.9.2009 16:35

Kůl v plotě

„Vždyť my tady stojíme jako kůl v plotě,“ lamentoval Milouš Jakeš na Červeném Hrádku, když Michail Gorbačov opustil imperiální politiku SSSR ve prospěch konstruktivních vztahů se Západem a nejoddanější z oddaných se pro něho stali obtížným balastem. „Degradují nás na páté šesté kolo u vozu“, lamentuje Saša Vondra, Topolánek, Schwarzenberg, Vidím, Parkanová a spol., když Barack Obama opustil agresivní politiku USA ve prospěch konstruktivních vztahů s Ruskem a neoddanější z oddaných se pro něho stali obtížným balastem.

Jakub S. 21.9.2009 16:41

Re: Kůl v plotě

To ale opravdu není dobré srovnání, nezlobte se. Jen na velice povrchní první pohled/poslech. Potom se už okolnisti a všecko velice liší.

Ivan 21.9.2009 16:35

Je to zábava.

Je to zábava, sledovat, jak propagandisté na psu skáčí vzteky nad tím, jak je strýček Sam zklamal.

Radar by v ČR nebyl, i kdyby si to Obama přál. Lidé v ČR by tomu ve volbách zabránili. Doufám, že do voleb nezapomenou, kdo psal do Washingtonu zvací dopis a patřičně to zhodnotí.

dhimmi 21.9.2009 16:53

Re: Je to zábava.

Zato strýček Voloďa náš lid nezklame a ještě rád nám tady šoupne ne nějaký radar,ale rovnou 10 divizí armády CCCP,pardon Ruska.

certik 21.9.2009 17:01

Re: Je to zábava.

Mohl byste nám lépe poreferovat o tom, jak se tyto divize již šikují na hranicích mezi Ruskem a Běloruskem? Protože jak všichni víme, Rus chce především koridor do Karlových varů, a ten musí mít, NATO neNATO. Nová Mnichovská dohoda v tomhle smyslu se už na nás chystá.

Elsie 21.9.2009 17:28

Re: Je to zábava.

Zeptejte se v Gruzii nebo v Čečně...

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 16:29

Zrada USA

Tak se to tomu padouchovi Putinovi přece jen podařilo. Zhypnotizoval prezidenta Obamu tak, že ten vzdal obranu svobodného světa. Tím zničil nesmírné úsilí pokrokových českých politiků, nesmiřitelných bojovníků za bezpečnost České republiky a štěstí jejího lidu.

Američané teď musí paní Parkanové, pánům Topolánkovi, Knížepánu, Klvaňovi, Vondrovi i jiným statečným, vyplatit bolestné jako náhradu za jejich surově zmařené sny. Česká republika by měla za trest přerušit s USA diplomatické styky a vyhlásit jim embargo. A paní Parkanová bude v televizi občas zpívat ‘Sbohem Radare, sbohem’.

Harpyje 21.9.2009 16:35

Re: Zrada USA

Odkud, Pasáčku, čerpáte stále nové argumenty? Obdivuhodné!

Jakub S. 21.9.2009 16:40

Re: Zrada USA

Tak dost. Ty události a jejich konsekvence jsou příliš vážné a tristní a komplikované, než aby je mohl jakýsi bezejmenný vermonťan ironizovat a zesměšňovat nás. Všechny. Ať činí totéž s politikou Vermontu či celých US: jako emigrant, kterých si většinou velmi vážím, nemá právo po nás teď plivat a poskakovat stařeckou radostí. Amen

Harpyje 21.9.2009 16:41

Re: Zrada USA

Jakube, R^ R^!!

Jakub S. 21.9.2009 16:42

Re: Zrada USA

Děkuju... to jsem potřeboval. Tedy souhlas! Nebyl jsem si zcela jist.

Pasáček koz ve Vermontu 21.9.2009 16:59

Re: Zrada USA

Pane Jakube, děkuji za rázné napomenutí. Moje kozy se rozchechtaly.

Jakub S. 21.9.2009 17:32

Re: Zrada USA

Vtipné... tak nic. - se dalo čekat.

Informace 21.9.2009 19:26

Re: Zrada USA

Poslyš, vymysli si něco novýho, máte těch tvejch keců vo politice a vo kozách už plný zuby. Stejně když se postavíš před kozu, nerozeznáš kde je zadek a kde je předek. Jsi nudnej, rozumíš? ;-( K pláči nudnej.

402 21.9.2009 16:25

Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Jedina smysluplna odpoved na Obamuv Mnichov je zahajeni vlastniho Projektu Manhattan. Proste v teto situaci musime byt schopni se branit sami.

Takze Cesko k zajisteni sve bezpecnosti potrebuje cca ctyricet atomovych hlavic a stejny pocet raket s dostrelem 2000 km. Tolik je to do Moskvy a Rusove maji na rozdil od USA plne funkcni obranu proti balistickym strelam (S-300 a S-400).

Kdyz azbuka ohrozuje pouhy radar, tak jaderna raketa to nemuze zhorsit.

Ivan 21.9.2009 16:32

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Pokud nějaký protiraketový systém, tak proti americkým raketám. Aby nějaký zdrogovaný seržant US army neodpálil v rauši raketu, která by zasáhla ČR.

Protože Rusko nikoho neohrožuje, neusiluje o vojenské základny na cizím území, nevyhlašuje embarga proti zemím, které mu nevyhovují a své sliby dodržuje, viz záchrana Osetínců a Abcházců před genocidou, nevím, proč by měl mít někdo z Ruska obavy.  Loupežné války v současné době vedou jen USA. 

Jakub S. 21.9.2009 16:35

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Už zase nám, Ivánku, říkáš tu svou říkanku?Můžeš stokrát pastovat: nikdo ji tu nemá rád!

Chris Kelvin 21.9.2009 16:45

Re: Radar je utocny - tak si postavime atomovou bombu

Já jenom Ivánku dodneška žasnu, že Vaši vodkou ožralí soudruzi něco neodpálili během studené války. Ale možná že i to tlačítko omylem zmáčkli, ale třeba to naštěstí nebylo funkční, jako skoro všecko za Vašeho oblíbeného reálného socialismu :-)

Co se týče ruských (sovětských) základen na cizích územích, tak to jsem si opravdu oddechl, když odsaď odtáhli.....