23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ferda 21.9.2009 18:53

Re: pochybujícímu

Jediné dobré v tomhle pokakaným státě je že jsou Greenpeace jsme v Nato a EU ikdyž ti to zní protichůdně a jen tmáři střihu tvého jsou proti-

jelikož nemůžou jen žráááát

Jura Jurax 21.9.2009 19:07

Re: pochybujícímu

8-o8-o myšlénka jistě štěpná, ale zvolená forma znemožňuje jí porozumět ;-D;-D

honzak 21.9.2009 19:44

Re: Nad chápání radara Vlka

mluv za sebe, rudý hýzle!

Jakub S. 21.9.2009 20:22

Re: Nad chápání radara Vlka

Ano. Něco přes polovinu obyvatel si u nás nepřeje žádné základny. Ani spojenců. Tož se pak nedivte... Je bezmezně smutné, když celoživotní vlastence a propagátor české kultivovanosti, vzdělanosti a rozhledu a soudnosti to musí vidět. Ano, ano, mají pravdu Poláci, Němci, Maďaři, Rusi, kdyý máme dokázat a reálně projevit své začlenění někam či podporu silám, ránícím naši civilizaci, Evropu, euroatlantskou tradiční sféru s jejími hodnotami, cokoliv - nenene, ono by se mohlo i bojovat, a někdo by mohl padnout, a něco by nám mohlo rozbít náš baráček a chatičku a autíčko, tak prr - ať jiní pomáhají nám, my jim ale nenene... je na to krásné pražské sovo: vyčůůranost. Píše se mi to na prahu stárnutí nesmírně hořce.

Jura Jurax 21.9.2009 18:37

Hm,

co taky můžete čekat od Husajna? I kyž to není Saddám, ale Barack? ;-D;-D

A ještě se mi líbilo Hergot, ten chlap (Sarkozy) čím dál tím víc připomíná karikaturu Napoleona s morální a duševní kvalitou polosenilního maršála Pétaina po roce 1941.   Ještě bych dodal, že asi má komplexy ze svého východoevropského původu ... ;-D;-D;-D

Ludva 21.9.2009 19:10

Re: Hm,

Proč by měl mít proboha Sarkozy komplexy ze svého východoevropského původu? Dali snad Maďaři světu málo? Namátkou von Neumann, Teller, Szilard, Curtiz, Korda, Bartók, Kodaly, Liszt, Rubik... těch bylo a je spousta. 

Mirek F. 21.9.2009 19:52

Re: Hm,

S tím si na Francouze nepřijdete:-) Jmenovaní pánové nebyli původu galského, takže se nepočítají:-)

Jakub S. 21.9.2009 20:26

Re: Hm,

A třeba i Semmelweis a spousta, jistě. Nicméně Mirek má žel naprostou pravdu... Sebestřednost běžných (90 %) frantíků je neuvěřitelná, instinktivní  někdy až nezastřené pohrdání vším od Německa na východ neuvěřitelné a dech beroucí, vyrovná se tomu snad jen britská.

Ludva 21.9.2009 20:30

Re: Hm,

Víte, já jsem britský občan českého původu žijící ve Francii a domorodci jsou zde přívětiví. Možná to je ale prostředím údolí Loiry, la douceur angevine... 

certik 21.9.2009 20:45

Re: Hm,

Prosimvas tohle je bezna evropska vlastnost. Pro nejakyho rakouskyho generala zacinala Asie na nejaky vychodni vidensky ulici, zapomnel jsem jmeno. Pro me zacina Asie v Brne, pro Nemciky v Rozvadove, pro Francouze u Ryna, a pro Brity u Calais. A tom sem znal par Rusu pro ktery vsechno vostatni nez Moskva a Manhattan bylo smrduta nekulturni bazina, hic sunt leones. A co si lidi z Hongkongu myslej vo vsem mimo Hongkong, to ani nechtejte vedet.

Jakub S. 21.9.2009 21:26

Re: Hm,

No teda to je, jak říkají tuším moji vnuci, hustý...

I-Worm 21.9.2009 18:37

Kdo platí, ten poroučí!

to je starý pravidlo a platí i zde. Něco jiného by bylo, kdybychom si ten radar chtěli pořídit za svoje, a Obama se na nás vys..., ech čo to hovorím, vykašlal.

Ostatně, já si myslím, že mu Rusové "ukážou Kuzkinu mať " a on přijde k rozumu - třeba vymyslí něco ještě lepšího, než radar... ostatně, vždyť má na to lidi, z jeho hlavy to není.

Defurák 21.9.2009 18:21

Také to mohlo být jinak

JWB z nás chtěl udělat pátou kolonu v EU, pár našich mu skočilo na lep a holt se to nepovedlo. Proč by jinak Bush jednal dvoustranně jen s ČR a Polskem a ostatní státy NATO i EU ostentativně pominul resp. postavil před hotovou věc ?

Obamovo prioritou je řešení problémů, které zdědil - krize, Irák, Irán,  Afghanistan, Palestina. K jejich řešení potřebuje Rusko, Čínu. V této jeho partii hrají jiné figury. My nemáme váhu ani poloviny pěšce na h7.

My prostě platíme daň za své prostomyslné anální horolezectví.

F. Čech 21.9.2009 18:11

Možná to s Obamou nebude tak hrozné jak některří diskutující komunisté doufají!

Autorovým obavám rozumím, ale s českou předpřipodělaností před Rusy si nic jiného než nějaké další zotročení východním bratrem nezasloužíme. A velkolepé naděje, které si dělají bolševici pokud jde o Obamu rozhodně nesdílím. Nezdá se být tak protiamerický jak někteří bolševičtí magoři doufali!

Rak 21.9.2009 18:09

Zvolení Obamy bylo důkazem

totálního zblbnutí američanů !

Thyronx 21.9.2009 18:19

Re: Zvolení Obamy bylo důkazem

Sam jste blb!(Y)

Harpyje 21.9.2009 18:37

Re: Zvolení Obamy bylo důkazem

Mýlím se, nebo ho mimo názorového souznění s Obamou přitahuje ještě něco jiného, Thyronx? Obama je fešák, to přiznávám. ;-D

Thyronx 21.9.2009 20:24

Re: Zvolení Obamy bylo důkazem

Mylite se. Nejvic byste me urazila, kdybyste zacala tvrdit, ze jsem cesky pravicak a pro radar. To je takova kombinace blbosti a hysterie, ze bych se asi nevzpamatoval jiz z pouheho narceni! R^:-)

Jura Jurax 21.9.2009 18:38

Re: Zvolení Obamy bylo důkazem

No, i Američané mají právo na slabou chvilku ... ;-)

Jakub S. 21.9.2009 20:28

Re: Zvolení Obamy bylo důkazem

No jo. Jenže jejich slabé chvilky se pak odrazí na většině zeměkoule...

Thyronx 21.9.2009 21:27

Re: Zvolení Obamy bylo důkazem

Jiz se odrazily. Kde jste byl poslednich 8 let? S Vasi inteligenci! :-/

MyrekT 21.9.2009 18:00

Pan Vlk měl rád Bushe jr.

stejně jako jiní studenoválečníci mimořádně milovali Brežněva. Pan Vlk se ze žalu opil. Jinak si tento srdceryvný článek nelze vysvětlit.

silvatax 21.9.2009 17:48

poterefené husy se ozvaly

Nejvíc samozřejmě křičí ti, kteří v důsledku Obamova rozhodnutí přišli o své výsadní postavení, možné prebendy a politické body. Pan Vondra to v sobotním rozhovoru pro LN jasně řekl - všechno jsme JIM udělali po vůli a ONI nakonec takhle. Jak teď pan Vondra a spol. vypadají před lidma a Evropou - no pochopitelně je Evropě k smíchu, proto ten jeho nářek a skřípění zubů.. 

Jinak se v zásadě nic zvláštního nestalo - jsme členy NATO? Jsme, nikdo nás nevyloučil. O svou obranu se musíme starat v první řadě sami - tak se starejme, budujme armádu, rozvědku, spolupracujme se spojenci.  Neprodávejme naše aerolinky, průmyslové podniky apod.  Rusům. Rusové do války nepůjdou - je jiná doba, nové sféry zájmů se dají získat elegantně v rukavičkách, za peníze, ropu , plyn jaderné palivo. A kdo u nás získá průmysl bude diktovat politiku, taková je souvislost ekonomiky a politiky.  Politku nedělají bezzemci, nezaměstnaní a zaměstnaní, ale sedláci  a majitelé průmyslových podniků.

Armáda je dobrá pro demonstraci síly kdyby někdo na mezinárodním poli dostal roupy a chtěl nadávat - podívejte se co naši molodci dokážou! Když je to málo přesvědčivé tak se vyprovokuje  nějaký přeshraniční konfliktík - on se vždycky najde nějaký  ňouma - geroj, ala Saakašvili, kterého stačí popíchnout, že jo?

Jenom se musíme naučit spoléhat víc na sebe a nebát se jít do konfliktů čelem. I když to pár nejschopnějších odskáče - simulanti a přizdisráči si vždycky najdou výmluvy a obstarají modrou knížku. A nelitovat peněz na efektivní obranu. Jak to říkal pan Neruda? "Bude-li každý z nás z křemen, je celý národ z kvádru".

Emanuel 21.9.2009 17:45

vzteklá kobra

Ještě jednou se zapojuji: opravdu máloky jsem se pobavil tak, jako nad tímto článkem p. Vlka, st. Čili on (a není sám, je to garda třetitřídních politikářů a čtvrtotřídních propagandistů) si něco paranoicky sesumíroval ve svém mozečku, ale ve skutečnosti to tak nebylo. Nyní, když to vyšlo najevo, tak prská, jak vzteklá kobra. Já jsem absolutně proti násilí, já jsem dokonce i proti verbálnímu vulgarismu. Ale možná, že tahle "facka" atd, jak nazval svůj článek, by ho mohla probudit ze snů do reality...Teda, nespoléhám na to, ale přece, co kdyby (se probudil ze snů). ("optimismus je opium lidstva")

Ludva 21.9.2009 18:37

Re: vzteklá kobra

Vlk je holt starý a ošklivý a hloupý a proto se snaží prskat na Obamu, jenž je jeho opakem. Ani mu to už nejde, tak aspoň slintá. 

Jura Jurax 21.9.2009 18:42

Re: vzteklá kobra

No, třeba Churchill byl též vcelku ošklivý, starý a tlustý - to Stalin zvlášť zamlada byl jinší fešák, a Hitler taky ... a hloupý nebyl žádný z těchto pánů ... kdežto Obama ... ;-D;-D;-D

Vzteklý motýl 22.9.2009 1:46

Re: vzteklá kobra

Kdežto Obama? Vynikající student práv, Juris Doctor magna cum laude, prezident prestižní a autoritativní publikace The Harvard Law Review,  profesor ústavního práva, takhle by se dalo pokračovat na půl strany, co chcete víc? O tohoto jednotlivce samozřejmě nejde, on tam všechno nerozhoduje, jak si myslí Vlk ve stylu malého Moricka. On se taky radí s institucemi jako je Pentagon, CIA nebo NSA. Pokud Vlk píše, že tyto "skupiny lidí kolem Obamy nemají o Evropě, najmě o té východní, ani páru"; jen tím dokazuje svou hloupost. 

Jakub S. 21.9.2009 20:29

Re: vzteklá kobra

Prská, motýle Emanueli a Ludvo - ? Že jsme si toho nevšimli? Jak kobra - ajvajvaj... Podle sebe...? Nemáte myšky, prosím?

Tomáš Krystlík 21.9.2009 17:41

Paralela rozhodnutí USA

o výstavbě radaru se mnichovskou konferencí neexistuje. Spojenci ČSR v Mnichově nezradili, jak se traduje, protože týden předtím cs-vláda sama schválila odstoupení území s více než 50 % německého obyvatelstva Německu, počkala, až týž den večer to zamini odeslalo, a odstoupila.

Midori 21.9.2009 18:09

Re: Paralela rozhodnutí USA

Věru svérázná interpretace.

Rv