6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rohožka 1.3.2007 9:07

Zločinem na společnosti byla buransky vedená předvolební kampaň

obou největších politických stran. Na rozdíl od Německa, kde pravice i levice spolu po nerozhodných volbách dokážou spoluvládnout, máme dnes ve vládě nezodpovědné zelené šílence. Nevím, co s tím teď vedení ODS dokáže udělat, ale svojí vyhrocenou politikou vůči ČSSD nás zavlekla na počátek cesty energetické závislosti s nejistými, určitě ne příznivými, dopady na nás všechny.

oakman 1.3.2007 9:15

Re: Zločinem na společnosti byla buransky vedená předvolební kampaň

Žeby zastánce mocenského trojůhelníku Paroubek, Bém, Klaus?? 8-o;-€(Y)

oakman 1.3.2007 9:02

Pane Brezina

Neslyšel jsem vás mluvit o rozumu mnoho let - celou dobu socialistickou!! Neslyšel jsem slovo rozumu o prolamování limitů těžby, o tom, jak se uhelné společnosti dále dovedně vyhýbají započtení reálných nákladů na rekultivaci - proč o tom mluvím, všichni víme, že náklady na opravdovou rekultivaci uhelných pánví se dají srovnat s náklady na stavbu holandského poldru na m2. To nemáme a při současné rozloze ani mít nebudeme. Nebude ani dost peněz na revitalizaci podstatné části sudetského oblouku, horské lesy s díky kyselému dešti a následnému vyluhování půdy neobnovují a představa, že opět budeme vápnit tisíce kilometrů z letadel a nadto ještě zapravovat minerály, které " voda vzala"..... kdo to zaplatí?. Příští rok zřejmě půjde pár obcí do krachu, protože končí vyjimka na ČOVky a hle, nemáme. Pokuta z Bruselu bude tučná.  Tato země se sotva sebrala z klinické smrti oxidem síry a díky socialistické neschopnosti řešit dopravu moderně po železnici a benevolenci vůči kamionářům se začínáme dusit NOxy a prachem. To jsou témata, která jsou důležitější než váš nábožný odpor vůči zeleným. Já vím, už za studií, teď vidím vlastně pořád, jsem byl jeden z mála, který neměl v těhle kruzích strach z jádra, musím však přiznat hrůzu téměř panickou při představě, co a jak už bolševik postavil. Můj otec, jediný bagrista u závodu s diplomem z Oxford, "stavěl" leccos v Praze (Metro, Strahovský tunel, atd.), viděl jsem na vlastní oči, jak se to doopravdy stavělo. JETE je pro mne podezřelá svou historií, ne svou podstatou. Ale pane, vy se držíte energetiky - to "golbálně neteplé" vaše nasazení pochází také z pohledu energetika, tak se tu nepasujte na odborníka v envirovědách, prosím. Váš pohled je kritický a v případě energetiky je i správný, ale je tu spousta témat, která vás "netlačí" a v těch je antizelený jezuitismus škodlivý. Jste nositelem názoru, že ing. je pánem tvorstva. Tak mluvte jako rozumný panovník, ne jako industriální socan.

Jenda 1.3.2007 14:08

Re: Pane Brezina

Hele dubovy muzicku, neblekotal jste tady vcera neco o tom, ze vam bylo nejakych 17, 18 kdyz prisla sametovka? Co si predstavujete pod pojmem mnoho let?

Pozorovatel 1.3.2007 8:55

Prosté dotazy:

1) jaké jsou naše uhelné zásoby - reálně vytěžitelné - a které pokolení po nás to začne zimou pálit? (v současnosti už dovážíme černé uhlí do elektrárny na Ostravsku)

2) jsme výrobci palivových tyčí do jaderných reaktorů a odkud je budeme brát a čím platit, když naše uranové bohatství padlo na oltář budování a obrany komunizmu? (v současnosti se jedná o provozování posledního uranového dolu v Rožínku zahraničním kapitálem)!

hodne neRath 1.3.2007 9:02

Re: Prosté dotazy:

zde

http://media.rozhlas.cz/izurnal/cesko/_binary/00509400.pdf

Bohata 9 1.3.2007 9:36

Re: Prosté dotazy:

Co dělají zelení proti tomu na jižní Moravě se masivně vyřazují vlaky a nahrazují automobilovou - busovou přepravou pod vedením pana hejtmana Juránka s jeho poskokem pro dopravu nějakým Pospíšilem z Veselí n.M.Elektrické trati byly v provozu a oni je ruší.

Kotec 1.3.2007 9:37

Re: Re: Prosté dotazy:

??? Jaká elektrická trať byla v provozu a byla zrušena??

Bubik 1.3.2007 10:08

Pane ( paní) Bohato (Bohatá)

souhlasíte s tím, aby kraj z Vašich daní raději platil víc peněz Českým drahám na úkor třeba školství nebo oprav silnic, nebo aby platil autobusákům  peněz méně a zbylé peníze použil právě na ty školy? Nebo jste snad ochotna si nechat zvýšit daně, aby bylo na platby Českým drahám?

Je to totiž o jen a jen penězích. A jediné peníze pocházejí od lidí z daní !!!!!!!!!!!

PN 1.3.2007 10:56

Ale prd! - Re: Re: Prosté dotazy:

Ale prd! Lež jako věž. V rámci zprovoznění integrovaného dopravního systému na jižní Moravě sice v několika málo případěch byl nahrazen vlak autobusem, ale v naprosté většině případů je to naopak - autbusoy byly nahrazeny vlakem - např. z Tišnovska, Kuřimska, Blanenska atd. se autobusem do Brna téměř nedostanete, vše bylo nahrazeno vlakem...

Kotec 1.3.2007 8:52

limity nelimity

Autor nemá pravdu, pokud píše, že do roku 2100 by bylo možno těžit uhlí jen se zánikem dvou vesnic. Za své by vzala totiž asi polovina Litvínova. Pod Horním Jiřetínem a Černicemi je uhlí jen do r. 2035, až na hranu chemičky v Litvínově asi do r. 2050. Navíc některé plány počítají s tím, že prolomení limitů bude pokračovat otevřením nových dolů v oblasti Vilémovska (na východ od Doupova), kde jsou zatím netěžené, nicméně slušné zásoby na místě asi 7 vesnic. Jejich pozvolná likvidace začala už tím, že přes hrubý nesouhlas místního obyvatelstva zde byla zastavena železniční doprava a z větší části ani nebyla nahrazena autobusy.

Mimochodem - pokud JE vyrobí řekněme 40% spotřeby, větrné 10, biomasa 5 (údaj o nutnosti spálit polovinu lesů je v článku opravdu hooooodně nadsazený), voda 3, plyn 20 a uhlí 22, je na tom něco tak zásadně nevhodného?? To je totiž EK dle Bursíka. Určitý růst cen elektřiny je bohužel nezbytný, jak ukazuje příklad šetření vodou, zřejmě nelze jinak spotřebitele k náhradě technologií těmi šetrnějšími (šetrnější by samozřejmě měly být podporovány ze SFŽP, kam by měly plynout také výrazně zvýšené poplatky za emise).

hodne neRath 1.3.2007 8:54

Re: limity nelimity

ale pane Kotec... podivejte se do te vladni zpravy jejiz zverejneni skusil bursik zakazat....

Kotec 1.3.2007 9:23

Re: Re: limity nelimity

A co v ní jako mám vidět? Vy tady okolo šavlujete tím odkazem, ale už jaxi neříkáte, co tam mám vyčíst??

hodne neRath 1.3.2007 9:46

Re: Re: Re: limity nelimity

jak to v realite vypada s temi zdroji...

pavel 99 1.3.2007 9:04

Re: limity nelimity

Pokud chcete, aby zdroje, s průměrným využitím 15% průměrně dodají 10% spotřeby, znamená to instalovaný příkon cca 66% průměrné spotřeby. Pokud "vetrníky" s tímto příkonem pojedou naplno mimo špičku, dodají více než 100% aktuálního odběru - můžete vysvětlit, čím to chcete vyrovnávat (zálohovat pro případ, že foukat přestane)?

A pro představu - němci ještě nemají 5% a jejich výkyvy vyrovnává celý zbytek Evropy (občas už s potížemi). Co by se dělo u 10% si lze těžko představovat.

Stredocech 1.3.2007 10:02

Re: limity nelimity

Docela jednoduše, 10% z větru nevyrobíte, 5% z biomasy také ne (tu bych nechal venkovanům na topení) a výroba 20% ze zemního plynu značně zvýší naši závislost na dovozu a cenu plynu u nás. A zase, já bych ten zemní plyn nechal na topení a to bych dokonce dotoval na úkor OZE. Zákaz topení mizerným uhlím je totiž jediná rozumná věc, kterou pan Bursík prosazuje, toho ovšem těžko dosáhne "ekologickými daněmi" na plyn a elektrřinu. Lidé budou pak topit kdejakým svinstvem, ale to nebude stačit a bude jim ZIMA. K čemu může vést nucené maximum 14oC v bytech patrně víte.

Jenda 1.3.2007 14:05

Re: Re: limity nelimity

K zvysene porodnosti. Lidem bude zima a budou travit vic casu pod perinou a jeste se k sobe budou tulit ;-)

Radek J. 1.3.2007 20:24

Re: limity nelimity

Vyborne, dekuji. 10% z vetru - kdyz nebude foukat, tak kde elektriku vezmeme? V zasuvce?

20% v plynu? Clovece zblaznil jste se? Chcete obyvatelůstvo krmit fazolema a palit bioplyn, nebo to brat z Ruska? V Kremlu sedi byvaly dustojnik KGB a ani v nejnaivnejsich snech se neodvazuji doufat, ze jeho nastupce bude mensi ha.zl. Jedno lusknuti prsty, zavreny ventil a skaceme, jak Rusko piska.

5% z biomasy, gratuluji, nasadite po Cesku rostliny bezne oznacovane jako plevel. Diky, fakt. A uplna perla nakonec: "urcity rust cen elektriny je bohuzel nezbytny". Hergot, ze byste se o tom nejak zminili ve svem volebnim programu? Asi mi to uniklo. Mimochodem, v parlamentu se v diskusi se Simonovskym ohanel Bursik tzv. bilym scenarem SEK. Zjistete si, co to xakru je! Zavislost na masivnich dovozech uhli, nic jineho.......

hodne neRath 1.3.2007 8:37

jen tak pro informaci....

ta "tajna" vladni zprava

http://media.rozhlas.cz/izurnal/cesko/_binary/00509400.pdf

a predstavy bursika

http://www.zeleni.cz/3448/clanek/martin-bursik

-na-sjezdu-nemeckych-zelenych/

oakman 1.3.2007 8:31

ČEZ má prachy!!!!

... a Brezina píše a píše a píše........

honzak 1.3.2007 8:46

Re: ČEZ má prachy!!!!

ty prachy nemáš, a kecáš a kecáš a kecáš... Že bys osvětlil investice ČEZu do větrníků?

vyděrač 1.3.2007 8:22

jen dvě země V Evropě

elektřinu exportují píšete v článku. O kousek dál se hovoří o nutnosti čelit energetickému vydírání za strany dovozců (vlastní vysokou produkcí a exportem). 

Můžete laskavě přiblížit jakým způsobem vydíráme naše odběratele a jakým způsobem budeme vydírání pokud náš import bude dosahovat 3-5% celkové spotřeby?

pavel 99 1.3.2007 8:34

Re: jen dvě země V Evropě

nevím, zda je přesný pojem "vydírání", nicméně v dobách nedostatku (což je doba, kam Evropa spěje mílovými kroky) roste cena el. energie velmi dynamicky téměř bez omezení. (Např. stonásobné nárůsty v průběhu Švédské energetické krize, nebo obdobné nárůsty na volné burze při měsíc trvajících mrazech a bezvětří).

Pokud import 3-5% (pokud jde o průměrné číslo, znamená to ve špičkách cca 40% importu) nebude pokryt - třeba z prostého důvodu, že nebude v Evropě dostatek zdrojů - znamená to, že ony nepokryté odběry musíte ODSTAVIT (tedy vypnout - což je právě případ Albánie), nebo se zhroutí celá síť. V tom je právě rozdíl elektrické energie a jiných komodit.

Hasan 1.3.2007 8:21

Není se čemu divit.Nastal zelený teror.

Zelení jednají podle svého hesla "Zpátky na stromy".Tu elektřinu nebudeme časem nejen vyvážet,ale ani kupovat,protože nebude za co.Blíží se doba temna.Bude ještě mnohem hůř.

vlasta 1.3.2007 11:32

Re: Není se čemu divit.Nastal zelený teror.

No nedivte se jim, vždyť ty baby opravdu vypadají jako opice.

tony 1.3.2007 8:16

dlouhé

Zbytečně dlouhý článek, stačilo napsat :

nemám rád zelené, miluji ČEZ.

vita 1.3.2007 9:37

Re: dlouhé

Pokud jste z něj dokázal vyčíst je toto, měl byste se vrátit do školy. Zjevně vás nenaučili vcíc než slabikovat.

PetrK 1.3.2007 8:04

Do Albánie

nás vede hlavně ODS a jejich příznivci. Ta vyhrála volby a ze strachu, že by Paroubek na třetí pokus vládu sestavil se spojila s Bursíkem. Teď mu ustupuje, protože se chce udržet u vlády celé volební období. Jejich příznivcům to také nevadí. O předčasných volbách není nic slyšet.

Body 1.3.2007 7:55

Rozhodně už neničit krajinu!

 Nevím, kde lidi berou tu drzost likvidovat kompletně krajinu, pod kterou jsou nějaké zásoby rychlospalitelného uhlí. Je to zločin proti přírodě a ti, co rozhodnou v neprospěch přírody, bych nechal bydlet doživotně v té měsíční krajině, kde vůbec nic není ani mravenci, ani zvěř, prostě nic!

 Autor lobuje za hnědouhelné spolčení darebáků, kteří tzv. slouží lidu. Pendrek! Slouží pouze své chamtivosti a jako se zločinci by se s nimi mělo jednat!

 Vůbec nejsem milovník Zelených. Jsem zastáncem moderního pojetí světa, kde mají jaderné elektrárny své neoddiskutovatelné místo. Jaderným oponentům můžete snést jakékoliv množství argumentů a stejně je nepřesvědčíte. Nepřesvědčovat je! Stavět elektrárny podle potřeby republiky a historie dá za pravdu. Mělo by se zrušit to věčné přetahování s oponenty jaderek. Není jich tolik, je jich pouze pořád slyšet. Škodí republice a budoucnosti. Čas neůprosně letí a my se dohadujeme s blbci. Rakušákům přestat dodávat energii a je po debatách natenšup.

TOM 1.3.2007 8:04

Ty, co ničí krajinu, nechat rovnou vystřílet

tj. ty, co jezdí autem, co si doma svítí a topí, kupují pití v PET ... a pak nebudeme potřebovat ani žádné nové zdroje (v republice zbute tak dva tisíce lidí a pro ty bude stačit dřevo z lesů).