6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
odpůrce 1.3.2007 17:40

po mě potopa

Jsi jen prachsprostej egoistickej konzument,přesně ve stylu po mě potopa. Jen ať se mám já dobře a moje děti ať klidně pochcípaj ve vybrakovaný, zdevastovaný a zamořený zemi. Kdybys viděl aspoň trochu dál než jen na špičku svýho nosu,možná bys přemýšlel jinak. Jsi netolerantní k jiným,takže se s tebou nebudu víc zabývat. Jen doufám,že při povolení limitů přijdeš o svůj rodný dům, hřbitov s tvými předky, tvou rodnou hroudu,. Vždyť co, je to dle tebe jen malá daň, a co bys pro druhé neobětoval, viď?

A Vám ostatním - pokud se sebou něco nezačnem dělat, pocítíme důsledky už na své kůži. Nezapomeňte taky, že miliardy číňanů a indů se taky chtějí mít tak dobře jako my a to země rozhodně neutáhne. Nebo jim to chcete upírat? A co třeba silou? Nebude lepší začít šetřit energiemi a naučit to i tyto?

Nechci ležet v jeskyni a svítit loučemi,ale chci,aby tu mohli i moje děti v klidu žít.

MilanS 1.3.2007 19:55

Re: po mě potopa

Předpokládám, že mluvíte o Bursíkovi ...

bebe 1.3.2007 21:19

Darebák Al Gore spotřebuje 15 x více el energie než průměrný američan

A ti toho spotřebují !

LV 1.3.2007 15:37

poručíme větru dešti..

zpívalo se kdysi, když ideologie vítězila nad realitou. Zelení zkoušejí stejnou písničku. Jejich ideologie, krom toho, že je zcela zhoubná i mimo oblast energetiky, má ještě jednu vadu - dá se plně realizovat jen v rezervacích soudruhů Castra a Kim Ir Sena.

Je smutné, že jako obranu proti s. Paroubkovi, táhnoucímu nás do Běloruska nezbylo než složit vládu s (agentkou cizího státu - hornorakouské protioatomové iniciativy) Kuchtovou, (multikulti bláznivou) Stehlíkovou a jejich vcelku sympatickým principálem Bursíkem. Kdyby cestou do Strakovky procházeli Bohnicemi, zdaleka ne všichni by do lavic i zasedli...

Václav Železný 1.3.2007 15:57

Re: poručíme větru dešti..

Jenže takováto obrana je silně kontraproduktivní, protože pokud skutečně nastanou v blízké budoucnosti potíže se zásobováním elektřinou a teplem, tak bude KSČSSD strašně jednoduchou agitaci a ODS nebude mít šanci na obranu. Je to jen odložení problému, který se později dovalí o to větší.

zm 1.3.2007 19:12

Re: Re: poručíme větru dešti..

tak halt nemá ODS dělat takový nebezpečný hlouposti

AeroKarel 1.3.2007 16:18

Re: poručíme větru dešti..

O co je Bursík "vcelku sympatičtější", o to je vychcanější a nebezpečnější. Ty dvě by bez něj byly jen neškodné exotky.

Veteran 1.3.2007 15:31

Logika věci

Nejsem energetický odborník, ale z těch "tyrkysových" jde děs. Podle jejich logiky bychom měli zbourat 4/5 škodovky, protože tolik aut vyrábět nepotřebujeme. Ty větrníky se ani za svoji životnost nezaplatí, tak co je to za efektivita. Jejich efektivnost je pouze pro jejich výrobce a dodavatele. Nevěřím, že je Bursík takový idiot, jakou věc hájí a pro koho vlastně lobbuje.(U Kuchové to však známo je).

AeroKarel 1.3.2007 16:19

Re: Logika věci

Bursík? V ČSSD i ODS už bylo plno, lidovci asi netáhli, tak vybral značku, mající potenciál rozvoje. Hájí své korýtko, nic víc.

odpůrce 1.3.2007 17:45

Re: Logika věci

Na to nemusíš být odborník,abys to pochopil. Možná protože jsi veterán si neumíš spočítat,že co se neobnovuje a pouze konzumuje, to jednou dojde. Co potom? Nezájem? ubohý veteráne

Lojza Kohos 1.3.2007 14:49

Fascinující nadání pana Breziny

Je fascinující pozorovat, jak ve svém svatém horlení proti některým diskutabilním programovým záměrům Strany zelených pan Brezina nepíše pravdu, aby jeho argumentace byla jaksi pádnější. Není pravda, že Špidlova vláda schválila na přelomu let 2003/2004 původní SEK MPO. Na základě negativního stanoviska MŽP k SEA SEK doplněného argumentačně alternativní SEK MŽP schválila kompromis, ve kterém podíl OZE na zdrojích měl do roku 2030 vzrůst na 16,5% (MPO navrhovalo 13,5, MŽP 19,5), nebylo revidováno usnesení vlády o územních ekologických limitech těžby v SHP, na Sokolovsku ani Ostravsku a počítalo se s prodloužením životnosti JE Dukovany. Kompromisní znění SEK schválené vládou prokazovalo, že do roku 2050 není třeba uvádět do provozu nové jaderné elektrárny, bude-li využit potenciál úspor, OZE a zvýšena účinnost využití uhlí modernějšími elektrárnami. Ani externí poradce ministra Ambrozka Martin Bursík tehdy nezpochybnil nezbytnost zachování podílu uhlí 45-50 % a jádra 30% na výrobě energie v ČR. Nutno zdůraznit, že právě větší účinnost spalování uhlí může ušetřit jeho spotřebu a prodloužit životnost zásob před limity. Není to důvod pro jejich prolomení. Nový blok 660 MW v Ledvicích s tím počítá a je srozumněn. A bylo by toho víc, jenže tu není na vše místo.Takže nevytloukejte nereálné proklamace lží; budete věrohodnější, pane Brezino.

 

Václav Železný 1.3.2007 15:25

Re: Fascinující nadání pana Breziny

Reálné proklamace??? Proboha bláboly páně Bursíkových melodyboys mají do reality hodně daleko. Zatím jsme u SZ nezaregistrovali snad jediného člověka, který by se v problematice výroby elektrické energie a tepla alespoň rámcově orientoval. Je to jeden blábol vedle druhého.

Wlasta 1.3.2007 16:19

Re: Fascinující nadání pana Breziny

víte vy ja dlouho se staví elektrárna, kde jsou lomy a jejich postupy dnes a kde jsou hrnice limitů? Pokud se do toho vloží melouni tak už nikdo stavět tepelnou elektrárnu nebude.

Obstrukce tak 5 let, vlastní výstavba 3 roky, návratnost investice by musela být do 20 let a zisk je kde?

odpůrce 1.3.2007 17:54

Re: Re: Fascinující nadání pana Breziny

Asi by jsi tu chtěl moharchu či vládu jedné strany, kteří by železnou pěstí rozhodli a stavěli dle nich to nejpotřebnější pro svůj lid. A co třeba hned něco megalomanského? A co otroky pro naše pohodlí, to by se taky snížila naše energetická spotřeba. Máš-li zájem, beru tě na zkoušku za stravu a nocleh Wlastiku

Radek J. 1.3.2007 19:56

Re: Fascinující nadání pana Breziny

"Bude-li vyuzit potencial uspor, OZE a lepsi spalovani uhli." Mily pane, papir snese vsechno. Zatim mi nikdo realne neodpovedel, kde chce v podminkach CR sehnat 15-20% elektriky z OZE. Potencial uspor si prosim predstavujete jak? Pri poklesu energeticke narocnosti na jednotku HDP o 2% rocne a soucasne rustu HDP 3% rocne budou uspory kde? (Y)

Ivan 1.3.2007 14:48

Koalice se zelenými jen dokazuje, čeho všeho je ODS schopna.

Ve jménu rozkradení toho zbytku, co tady k rozkradení zůstal a ve jménu okrádání občanů je ODS schopna se spojit třeba s čertem. Proč tedy ne s Bursíkem a Kuchtovou. Zejména Kuchtová je zářným příkladem inteligence. Myslel jsem, že jenom za komunistů byl možný vtip o delegaci v Brazilii, co se divila jak je možné, že tam dokázali při 40% negramotnosti postavit tak skvělé město. Brazilci odpověděli, že je přeceňujeme, oni že mají 80% negramotných. Ale nedávají je do vlády.

AeroKarel 1.3.2007 16:22

Re: Koalice se zelenými jen dokazuje, čeho všeho je ODS schopna.

Já je naopak oceňuji, že k zachránění zbytku nerozkradeného a nezadluženého socany, a nebezpečím ještě horšího bačování socanů s komouši se spojili s něčím tak bláznivým jako zelení. To se musí ocenit, to je sebeobětování.

Jura Jurax 1.3.2007 14:27

No jo,

a když jsem tuším včera napsal, že Zelení jsou zemští škůdci a jako s takovými s nimi má být nakládáno, bylo mi velmi nevybíravě klnuto (bohužel nejede archiv, abych si našel kým). Ale oni opravdu jsou zemští škůdci - jen jejich náhled na energetiku tohle označení plně ospravedlňuje.

Navrhuji třít Bursíka nebo alternativně maminu Kuchtovou ebonitovou tyčí - vzniklá elektřina bude zaručeně ekologická a jistě nahradí dva bloky Temelína, jakož i nějakou uhelku. A když by se přitlačilo, třeba by se jim ve lbích i rozbřesklo ...

Je šílené, že takové zemské škůdce může někdo volit ... asi má doma zásobu loučí nebo petrolejku po prabábě a vaří na otevřeném ohništi ...

zp 1.3.2007 14:51

Re:

Máte zcela pravdu. Ve státě, jemuž fungují alespoň základní sebezáchovné reflexy by Kuchtová už dávno dostala dvacet  let  natvrdo za hospodářskou sabotáž prováděnou ve službách cizího státu.Bohužel, nejen stát náš, ale i celá EU sebezáchovné reflexy již ztratila a  pokud na to někdo upozorňuje, bývá ihned  prohlášen za nepřítele všeobecného bruselského blaha.

Petr Kiebel 1.3.2007 15:59

Re: No jo,

Mnou...a koukám že zbytečně...reagujete zcela přehnaně a nesmyslně.U nás škůdce hubíme,jestli toto chcete aplikovat na Zelené,tak se nechte vyšetřit a zavřít někam hluboko a daleko.Vy byste se měl třít froté ručníkem a tu ebonitovou hůl nad vámi lámu...

Jura Jurax 1.3.2007 16:21

Re: Re: No jo,

A jo, to jste Vy, co mi to klnul tuším včera :-D

Jura Jurax 1.3.2007 16:22

Re: Re: No jo,

A mimochodem, soudíte, že vzhledem k energetice Zelení nejsou škůdci? A proč?

Petr Kiebel 1.3.2007 16:29

Re: Re: Re: No jo,

Protože odmítám tímto slovem nazývat člověka s odlišným názorem,to už tak v kulturních zemích chodí,víte? Zvláště když podotknete,že by se snimi jako se škůdci mělo nakládat...ono Dr.Horáková byla svého času nazvána také zemským škůdcem,víte? A podle toho se s ní také jednalo...

Václav Železný 1.3.2007 17:15

Re: Re: Re: Re: No jo,

Odlišný názor by nevadil, nicméně pokud je tento názor nesprávný, odborně naprosto nepodložený, a zelení navzdory tomu odmítají jakoukoliv diskusi, melou si stále ty svoje mantry a hodlají je za každou cenu prosazovat , tak se jinak nežli škůdci nazvat nedají. A Dr. Horáková rozhodně nechtěla potopit národ do tmy a nebo minimálně na půl generace nabourat ekonomiku a životní úroveň.

Kotec 2.3.2007 8:54

Re: Re: Re: Re: Re: No jo,

A nesprávný je ten názor proč? Protože vy prostě máte svůj názor? Kdo tedy není otevřen diskusi??

pavel 99 2.3.2007 9:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No jo,

také diskutujete, zdali působí gravitace či nikoli?

A když jste u těch "názorů" - nějak jste neodpověděl, jakými zdroji budeme zálohovat případných 100% mimošpičkových odběrů, pokud se realizuje "názor" na průměrný 10% podíl roční výroby z větrníků. Pak už by o nebyl "názor", ale smutná realita.

Emp 1.3.2007 17:20

Re: Re: Re: Re: No jo,

Pane Petře, tady jde Dr.Horáková stranou, ona s tím nemá co dělat.

Mluví se zde o energetice. Máte to jako s tím kůrovcem... Odborníci ho chtěli zlikvidovat a nazvali ho škůdcem, Děti Země ho jako škůdce nevnímaly a zastávaly se ho seč to šlo. Výsledkem je několik zplundrovaných lesů a po Dětech "ticho po pěšině". Odborníci dnes mluví o tom, že tvrdili, že jde o škůdce od samého začátku a kdyby se dalo na ně, lesy by to ustály.

No a teď tu máme energetiku... Odborníci vidí rizika a chtějí jim předejít. Zelení myslí, že se vše "zvládne". Opravdu chcete jít do toho rizika? Nebo prohlásíte, jako pár zelených zde, že chyby se mohou stát... ?

příklady bych mohl dát další.  

pm 1.3.2007 19:32

Re: Re: Re: Re: Re: No jo, ano

pane Emp spravne. Ale nenechavejte stranou dalsi priklady dolicujici nedomyslene nazory SZ na reseni energetiky v nasem hospodarsky prosperujicim state. Myslim, ze prave vase argumenty mohou ovlivnit  volice omamene kratkozrakou populisticky mazanou ideologii SZ.  

Marie 1.3.2007 21:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No jo, ano

Zelené volí bohužel i vysokoškolsky vzdělaní lidé,  proč???

Emp 1.3.2007 22:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No jo, ano

především humanitně vzdělaní lidé... nutno doplnit