4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hlava22 31.12.2009 8:26

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

Dovoluji si zdvořile upozornit, kaseine, že v ČEZu tapetují bankovkami, neb pro ně nemají lepší uplatnění.

T.Varoh 31.12.2009 8:55

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

Vidíte to trochu naivně. Stát svůj podíl okamžitě rozfofruje a ČEZ si musí brát na svoje investice úvěry! (A pan Klaus s rodinou také hodně potřebují...)

hlava22 31.12.2009 8:59

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

a proto ČEZ investoval tuším v Bulharsku, že ?

T.Varoh 31.12.2009 9:25

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

Tato poznámka "mimo mísu" má vyvracet moje tvrzení? :-)

hlava22 31.12.2009 9:43

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

co jsem o tom zaslech, tak stát nechtěl vyplatit dividendy ( aby se nenakapsovali i ostatní akcionáři ) a ČEZ nevěděl co s penězi, neb u nás investovat ( stavět ) nemohl.

vita 31.12.2009 15:19

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

ČEZ si bere na investice úvěry, protože auditoři - na nichž hodně závisí pověst podniku - prohlásili, že se příliš financuje vlastními prostředky a málo z úvěrů. Což že je jako špatně.

Nevím, ekonom nejsem, selský rozum mi říká něco jiného - ale to budou ty zázraky ekonomické vědy, jež mi zůstávají skryty.

Honza42 31.12.2009 8:59

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

Češi prosází ročně cca jeden blok jaderné elektrárny. Je to o prioritách. Kdyby lidé kupovali za stejné peníze akcie firmy "Jádro s.r.o", měli bychom jen za posledních 15 let atomovou elektrárnu v každém kraji. A dividendy by byly.

von 31.12.2009 9:31

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

Velmi přesný postřeh, ale ......na tohle tu opravdu nejsou lidi!

ps 31.12.2009 10:18

Re: Tento stát, prolezlý korupcí a zlodějnou,

Abys mohl kupovat akcie firmy "Jádro" musela by to být firma "Jádro, a.s." a nikoli "Jádro, s.r.o.".

kotas 31.12.2009 4:43

Kocourkov

byl jeste proti nasemu nynejsimu statu rozumne venkovske seskupeni obcanu. S nasim diletantskym a naprosto nezodpovednym politickym vedenim, ktere protoze nicemu odborne nerozumi a musi si tedy kazdy jedinec platit z nasich dani tzv. poradce, aby alespon byl schopen secist 2 a 2, jsou tyto rady a diskuze v novinach uplne bezpredmetne. Jak se rikalo a rika, a tyka se to predevsim nasich vyvolenych i dosazenych politiku a vedeni naseho statu," Kdyz das vola do vagonu a objedes s nim svet, vyleze ti nakonec z neho zase jen vul". Bylo by na miste se omluvit tomu volovi, ze je prirovnavan k tomu nasemu politickemu a reprezentacnimu veleni naseho statu.>-

Bruno 31.12.2009 3:35

Amatérství?

Určitě autor pamatuje 90 léta kdy byl tento stat na vážkách jestli jádro jo nebo ne,i když rakušaci dělali povyk tak se postavili 4bloky odhad byl 70miliard a nevím kde to skončilo,pravdou je občan na tom prodělal.ČEZse začala chovat tržně jenže pokud se chová tržně jen jeden suběkt tržně a zbytek se chová centralisticky tak je stoho miš maš,jistě autor chápe o čem je řeč regulované mzdy kdy Klaus vyhrožoval něco o inflační spirale sprivatizovane firmy za hubičku dokonce i spoření s dotaci státu pro zahraniční subjekty je cesta do pekel a to je vysledek centralistického statu!!

von 31.12.2009 9:34

Re: Amatérství?

Sice hezké, ale občas nějaká ta tečka a přečtení si toho, co se napíše, by neškodilo!

Sven Australan 31.12.2009 2:09

energetický Kocourkov...

 Vážený pane Janouchu, Váš report, by si měli přečíst všichni ti Watermelons (navrch zelení, uvnitř rudí) a také ti různí "strašitelé, oteplovači a ochlazovači", protože nukleární energie je jediná, čistá a účinná energie 21. století.  Tím nechci říci, že by se neměla používat (a vyvíjet k rentabilitě) i energie sluneční, thermální, přílivová, větrná a tradičně už hydroenergie, ale v první řadě ta nukleární. Strašitelé stále připomínají Černobyl, ale to už je dávno překonaná (sovětská) technologie, plus lidský faktor !  Když se mohl poučit a změnit názor Tony Blair, proč ne mladí, enviromentálně zblbnutí propagandisté ? To by toto vše nesmělo být podrýváno a financováno olejáři a šejky, kteří nechtí ztratit závislost Svobodného světa na nich. (Do toho, ovšem, patří i ruští plynaři !) Ten "Kocourkov" si sice myslí, že je pupkem světa, ale bylo by dobře, kdyby to aspon jednou prakticky dokázal !

Han 31.12.2009 7:08

Re: energetický Kocourkov...

No než změní názor mladí, enviromentálně zblbnutí propagandisté, tak ztratíme minimálně dvacet let.  A obávám se, že mezitím "vstanou noví bojovníci".

... 31.12.2009 9:02

Re: energetický Kocourkov...

Vždycky se najde nová vlna blbů... jen by mě zajímalo, jaká bude ta příští :)

para 31.12.2009 0:42

Vcelku souhlas

Je škoda, že nemáme stálé a profesionalizované pokračování nezávislé Pačesovy energetické komise. Je také příznačné jak její zpráva potichu zapadla.... Výstavba velkých energetických bloků i energovodů trvá dnes celá desetiletí a bez vhodné strategie si s tím trh mocných //ČEZ...// sám o sobě sotva poradí efektivně a včas. Zatím problém oddálila celosvětová deprese ale tak jako tak jde vývoj dál a i kdyby spotřeba nerostla bude nutné nahrazovat dosluhující a po roce 2050 konec hnědouhelné energetiky severu čech. Bez nových celoevropských energovodů včas plánovaných se asi také sotva obejdem a nemám tak docela důvěru jen k nadnárodním plynárenským gigantům a jejich prozíravosti veprospěch běžného spotřebitele.

emersonskej 31.12.2009 1:10

Re: Vcelku souhlas

Takže souhlasíte s autorem článku i v tom, že se do budoucna bez jádra neobejdeme???

honzak 31.12.2009 5:40

Re: Vcelku souhlas

taky koukám jak puk! Dneska evidentně chlastal něco jiného než v předchozích dnech. Nebo mu to jen někdo diktoval...

fox 31.12.2009 9:39

Re: Vcelku souhlas

Je tady dost rozumných názorů,překvapivě.Otázka:která strana tyto názory nejlépe zohledňuje?To není řečnická otázka.Já to nevím.

Jura Jurax 31.12.2009 21:39

Re: Vcelku souhlas

Míníte-li onou stranou stranu politickou, pak žádná - už z principu, žádná politická strana nezohlední žádný rozumný názor, pokud to nepřinese prospěch jí, jejím papalášům a lidem na ni navěšeným. Prospěch republiky, národa, občanů je politickým stranám u perdele, pokud se náhodou neshoduje s prospěchem jejich - a to je vyjímečný jev; častěji je tomu naopak. No a řešení energetické koncepce poliitické body nepřinese ...

para 31.12.2009 12:36

Re: Vcelku souhlas

Můj názor je, že bude pravděpodobně nutné JETE dostavět jako reaktor 3+ generace a nést  adekvátní důsledky. Investici by měl ale hradit ten kdo vyprodal severočeské uhlí na lukrativní trhy jen aby momentálně vydělal - tím by to mohl zemi vrátit. Všeobecně ale zřejmě nebude platit že JE je zdrojem snadno těžitelnější enegrie jak byly fosily a to přinese své důsledky v nutnosti daleko lépe s energií hospodařit. Co přinese a zdali očekávání vůbec naplní 4 generace JE je právě otázka pro budoucnost a tu rovněž neumím odpovědět beze skepse.