27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvacet čtyři

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 13.11.2006 15:21

Nikoli trumbero, má čepici. Re: Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

kšiltovku;-D8-o:-/

Iva 13.11.2006 11:17

Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

Doporučuji zopakovat si učivo gramatiky českého jazyka pro základní školy, konkrétně shodu přísudku s podmětem a dále pak dějepis, protože každé malé dítě ví, že bolševici jsou komunisti a vždycky jsou rudí. Spojení modrý bolševik je stejná pitomost, jako suchá voda, teplý led, apod.

Slava 13.11.2006 12:48

Re: Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

No právě - stejná pitomost je spojení ODS a demokratická strana. O atributu občanská ani nemluvě.

raul 13.11.2006 13:24

Re: Re: Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

Slavo, uklidnilo mě, že je Vám to jasné. Vaše výplody jsopu vskutku na úrovni Brouka Pytlíka. A teď k věci: Co je nekorektního, jestliže se přepočítají výsledky v takovémto případě, kdy je rozdíl počtu hlasů  24 ? Nikdo tady nikoho neobviňuje, jde jen o zodpovězení, zda nedošlo  k možné chybě, která by v takovémto případě mohla  ovlivnit výsledek. Toť vše. Odpověď bude ano - ne. Konec.  (Mimochodem ODS má i tak nadpoloviční většinu, tak proč ty Vaše výplody ?)

vládík 13.11.2006 16:11

Re: Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

S tím spojením bych si tak jistý nebyl. Bolševik může být pojem nejen pro umístění ve spektru, ale i pro styl a chování  (např. trvalé Tlustého: Lžete).

Kobylka Lajda 13.11.2006 19:15

Re: Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

R^R^R^

Kobylka Lajda 13.11.2006 19:09

Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

Geronte, já tě obdivuji, jak sedíš a mudruješ na všech diskusích. Ovšem ze zdravotního hlediska to dobré není, protože zcela určitě ze sedavého zaměstnání chytíš hemeroidy, pokud už je nemáš. Taky už nám chybí Tvoje počítání, umíš jenom do 30? Svědomí soudruha Paroubka rovná se cáru mlhy, který se proměňuje povětrnostními vlivy, často se rozplyne úplně.  Tak pozor na tu hemeroidní(Y)!!!!!!

Kobylka Lajda 13.11.2006 19:21

Re: Pane Bárto, je mě to tzcela jasné.

Gerontovi se už od sezení u PC začínají zařezávat trenýrky, proto už  začíná blbnout. Taky dělá pravopisné chyby a przní naši krásnou mateřštinu.  Tak se mi zdá, že od bolesti v půlkách a kulkách ječí hystericky  Geront, nikdo jiný!!  ;-P;-D;-D;-D

JH 13.11.2006 10:04

Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Je hambou ODS áckých nabobů a nabobek jak zuří, když někde nevyhrajou. Specielně ženy porážku velmi těžce nesou a přitom jsou to všechno takové hlupani,šeredy, hysterky,ješitky a vůbec stvůry jako jejich čestný předseda strany! Fuj!

whocares 13.11.2006 10:30

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Ulevilo se vám ? ;-)

K.J. 13.11.2006 20:51

Re: Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

On patří k nám 4 %.

vládík 13.11.2006 10:38

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Musíte mt opravdu  velké komplexy. Nechcete s tím něco dělat? Dotaz je myšlen velmi vážně - určitě by vám odborník pomohl.

KLM 13.11.2006 11:06

Re: Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Je na stejné chodbě jako rentgen... ;-D

J.Mach 13.11.2006 10:45

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Kdo to tady tvrdil něco o vulgaritě příznivců ODS? Tady je krásná ukázka typické vzdělanosti, inteligence a slušnosti socana JH.

KLM 13.11.2006 11:05

Šedovousi, Šedovousi...

To toho z tebe moc nezbylo...:-D

I-Worm 13.11.2006 11:56

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

ono tady jaxi nejde o ODS, ale o pana Pitharta. On je v jádru slušný člověk, ale platí na něj zcela stoprocentně, že cesta do pekla je dlážděna těmi nejlepšími úmysly. Možná by bylo nejlepší z něho udělat velvyslance na Kubě...

raul 13.11.2006 13:26

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Kdo tady zuří ?

jo ta čeština 13.11.2006 13:30

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Nikdo tady neříká, že je ODS ta jediná správná strana. A určitě už ne "JEDINNÁ".

rom 13.11.2006 16:30

Re: Je veliká legrace jak se ODS snaží být jako byli komunisté tou jedinnou správnou stranou!

Jsou Vaše názory ovlivněny drogami nebo jen nedostatkem intelektu?

Normální jedinec by si před výlevem podobným tomu Vašemu nejspíše vybavil povolební projev soudrubratra Paroubka. Nepamatuji se, že by se podobně primitivně představil ještě někdo jiný.

pzv 13.11.2006 9:56

chybný volební systém

Imho je chyba ve volebním systému. Volby jsou jakési měření volebních preferencí, za účelem stanovení kdo bude (v tomto případě) senátorem.

Přesnost každého měření se volí podle dvou parametrů:

* účel měření

* dostupné možnosti

Někdy se zjistí, že přesnost měření nutná pro daný účel je vyšší, než dostupné možnosti. (Pak je ovšem měření k ničemu).

pzv 13.11.2006 9:57

Re: chybný volební systém

Přesnost voleb, jakožto měření, není absolutní. (Ostatně nic není absolutní.) Kdyby se voly (některé překlepy se neopravují :) konaly o dva týdny později, dopadly by jinak: někteří voliči se špatně vyspí, jiní by se naopak při vyplňování lístků nespletli atp. A pak to sčítání a ta platnost lístků, ...

Měli bychom tedy s volebním výsledkem zacházet jako s každým jiným měřením, zatíženým nějakou chybou: volby ukázaly, s přesností (dejme tomu) +/-0.5%, že oba kandidáti mají stejnou podporu. (pro šťoury, statistiky a novináře: modus, medián, střední kvadratická odchylka a jak se všechny ty statistické termíny jmenují)

Protože měření preferencí nedalo odpověď na zjišťovanou otázku (nezjistilo se, který z kandidátů má mezi voliči větší podporu), rozhodne se jinak. Jak, to nechť stanoví volební zákon.

pzv 13.11.2006 9:57

Re: Re: chybný volební systém

JÁ NAVRHUJU, ABY SI OBA KANDIDÁTI, ZA ASISTENCE TELEVIZNÍCH KAMER, TŘIKRÁT STŘIHLI. Ale mohli by si taky hodit kostkou, nebo korunou.

Že o tak důležité věci rozhodne nakonec náhoda? No a? Má rozhodnout střihání, nebo jak se nějaký volič-jazýček_na_váze vyspal?

- pzv -

pzv 13.11.2006 9:58

Re: Re: Re: chybný volební systém

----------------------------------------------------------------

To byla trochu odbočka. Pithart by se neměl přepočítání bránit. Je to podle platných pravidel.

Tak jako dle mého návrhu by někdo vyhrál podle pravidel. A bylo unfair tvrdit, že si sice vystříhal ale křeslo, ale protikandidát měl o dvacet hlasů víc. Ve většinovém systému taky některé hlasy propadají - taková jsou pravidla.

- pzv -

Kamil 13.11.2006 13:49

Re: Re: chybný volební systém

Váš názor je sice zajímavý, ALE - je rozdíl mezi matematikou (1 + 1 = 2) a mezi měřením, kdy sice můžeme napsat 1 cm + 1 cm = 2 cm, ale určení délky 1 cm záleží na přesnosti měřidla - takže to, co jeden změří jako 1 cm, jiný změří jako 0,999cm. Avšak u hlasů pro kandidáty do Senátu nemohou být tyto nepřesnosti - buď určitý kandidát hlas dostane nebo ne.

pzv 13.11.2006 14:25

Re: Re: Re: chybný volební systém

1+1, to budou asi dvě. Ale vemte si hromadu 936, nebo 515 ti volebních lístečků - vidíte, už tohle neuměli spočítat - a zkuste dojít dvakrát ke stejnému výsledku. Schválně co jim vyjde po přepočtu!

A zkuste si ty volby za týden zopakovat. :-P

- pzv -

Vlastimil 13.11.2006 8:35

Pitharta nemusím, ale ....

ale dožadovat se přepočtu výsledku voleb a naznačovat, že výsledek mohl být způsoben tím, že v řadě volebních okrsků ODS "nesměla" mít svého zástupce ve volební komisi se mi zdá být trapné a směšné.

Byl jsem několikrát členem okrskové volební komise a za klíčový okamžik považuji otevírání obálek s odevzdanými hlasy. Právě v tomto okamžiku se rozhoduje o platnosti či neplatnosti odevzdaných hlasů (hlas je neplatný, pokud by např. v obálce bylo více lístků pro senátorské kandidáty - pak se tyto lístky ihned označí jako neplatné). Zjistit zpětně, že nějaké odevzdané lístky byly za neplatné označeny neoprávněně se prakticky nedá. Předpoklad, že odevzdané lístky byly komisí špatně sečteny je velice nepravděpodobný - už jen proto, že jejich součty se kontrolují. Proto je velmi, velmi nepravděpobné, že by opětovný přepočet mohl vést k odlišným výsledkům.

Ale 13.11.2006 9:25

Re: Pitharta nemusím, ale ....

To je zvláštní, jak někteří, kteří nechtějí pochopit, nechápou. Důvodem žádosti o přepočítání a nové posouzení platnosti všech hlasovacích lístků je fakt, že rozdíl v počtu hlasů byl menší, než malý a v práci okrskových volebních komisí nelze vyloučit chybu způsobenou lidským faktorem (ať v komisi seděl odesák nebo neseděl). Osobně si také myslím, že přepočítání výsledek nezmění, ale na požadavku - je to tak natěsno, že bude nejlepší se na to ještě jednou podívat - nevidím nic špatného.

Naopak, hrubě se mi nelíbí, když takhle jednoduchý a logický požadavek odmítá druhá strana s oddůvodněním, které je navíc nepravdivé.

Vlastimil 13.11.2006 10:17

Re: Re: Pitharta nemusím, ale ....

Netvrdím, že práce okrskových volebních komisí je absolutně bezchybná. Chybovost nelze vyloučit nikdy, ani přitom přepočítávání. Domníváte se, že i to nové přepočítání hlasů bude absolutně bezchybné?

Ano odevzdané lístky pro jednotlivé volební okrsky lze znovu přepočítat a zkontrolovat všechny údaje v zápisu. Jak ale chcete znovu posuzovat platnost či neplatnost odevzdaných hlasovacích lístků? (Budete tam mít krabici s odevzdanými hlasovacími lístky, z nichž některé budou možná označeny jako neplatné.) Kdo to bude teď znovu přepočítávat? Neexistuje riziko, že by se při tak těsném výsledku nemohlo být právě toto přepočítávání zmanipulováno?

Mně se zase hrubě nelíbí podezírání okrskových komisí z manipulace. Na požadavku přepočítání výsledků není opravdu není nic špatného. Je ale nesmyslem, když se tvrdí, že se přitom bude opětovně posuzovat platnost či neplatnost odevzdaných hlasovacích lístků - to není technicky možné.      

aleš007 13.11.2006 8:16

celkový počet vydaných obálek

v okrsku Chrudim byl  24100. Počet platných hlasů byl 24026. Takže jestli se jen několik z těch "neplatných" stane platnými, může to být ještě zajímavé...

ladik53 13.11.2006 11:19

Re: celkový počet vydaných obálek

hlavně když budou pro Pitharta