21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 2.5.2006 21:56

Milej Jardo dardo.

Vopravdu se nejdřív začti, nech si vypravovat vod pamětníků - ty si myslíš, že KSĆ může spasit ňáká vomluva ? Vokradený sedláci, zavřený, rozbitý rodiny, vystěhovaný , totéž živnostníci, majitelé hotelů, továren, basy natřískaný, kriminalizace, strach, psychický stresy na dením pořádku, mrtvý, na hranicích, v base, mučení horší fašistů, necený emigrace, rozkradenej majetek, likvidace celejch rodů, nejen rodin, na to žádná vomluva nestačí... Začti se třeba do Rudýho práva z roků 69,70,71 abys pochopil, co to byla normalizace, jak plíživě se utužoval režim po uvolnění v 68, jak se přetvářely generace směrem k prospěchářství, vykrádal stát, uran do Ruska, Podkarpatská rus jako válečná kořist na spojenci (třeba jak stáli rusové u visly a čekali, jak němci zlikvidujou Varšavu, jak napadli Polsko 14.9, čtrnáct dní po němcích z druhý strany, jak naši komunisti do napadení ruska proti němcům nevystupovali, čti, čti, čti - nejen Pavku Morozova a jak se kalila vocel. Jak se Gotwald učil kroutit demokratům krkem v Moskvě a mnoho dalších prasáren tý KSČ. KSČM v tom nepokračuje jen proto, že nemá zatím moc (doufám, že nikdy mít nebude !!!) taky komunisti hlásali podporu drobnýho podnikání a pak kradli majetky...socani dnes taky podporují živnostníky minimální daní a hromadou nesmyslnejch regulací - jsou to antisociální už vůbec ne demokrati. Chtěls argumenty, tak čti vo historii tohohle pořád ještě bolševicko prospěchářskýho státu. Haf

Abonent 2.5.2006 21:53

Garaudy žije dál v nenávisti, Dolejš také

Roger Garaudy a buddhismus ?

R.G. byl nejdříve katolík, pak marxistický filosof, teď je islámským fundamentalistou. Se vším všudy, to jest včetně propagace tzv. "osvětimské lži" a požadavku na zničení Izraele (a vyvraždění Židů). Ve Francii byl za své štvaní odsouzen k vysoké pokutě, Irán mu to "naštěstí" bohatě vynahradil.

V ČSSR vyšel v r.1964 překlad jeho knihy Realismus bez břehů. Slušný blábol; naši tehdejší komunisté většinou nevěděli, co si o díle francouzského soudruha mají myslet.

Jak souvisí Garaudy s Dolejšem ? Soudruh Stalin velmi správně řekl, že komunisté jsou lidé zvláštního ražení, ukovaní ze zvláštního kovu. Na rozdíl od normálních lidí komunista žije v neustálé lži a nenávisti. Lže i sám sobě, když je usvědčen ze lži, lže dál. Krade, mučí a vraždí stejně lehce jako jeho učeň nacista, svou krvavou víru však neomezuje na jednu rasu, takže má větší úspěch. Garaudy, na rozdíl od Dolejše a jiných, v kompartaji nevydržel., jeho soudruzi jej vytlačili. Svoji touhu něco ničit nyní ukájí v islámské víře.

Reformista Dolejš se zatím drží. Partajní legitimaci mu nikdo nebere, dál může hlásat svoje zrůdné ideje přímo z lůna rodné strany. Ještě si ho hezky platíme z našich daní. Nevím, kdo mu dal přes hubu. Ale kdyby naše vláda dbala na dodržování zákonů, zločinná komunistická strana by už dávno byla zakázána, a Dolejš by seděl ve vězení se svými soudruhy . Tam by si mohli huby rozbíjet jeden druhému třeba každý den.

Tesák 2.5.2006 21:49

Re: Stejně si myslím, že nejspíš ožralý Dolejš šel z hospody a otravoval lidi, takže dostal pár ran pěstí.

moje řeč.;-)

Tesák 2.5.2006 21:48

Re: Re: Co s tím

pokud ten trouba nelezl nikomu za ženou. Je to jenom jeho verze.;-P

Skepticus Maximus 2.5.2006 21:44

Re: Re: Dekuji, pane Vlku

filipe zase plkáte nesmysly. Hitler byl silně věřící už od mala, Stalin například nedostudoval pravoslavný seminář, o jakobínech raději nežvaňte vůbec(víte vůbec podle čeho se jmenují?) a začněte se nějak vzdělávat. Je to ostudné. :-/

H.K. 2.5.2006 21:42

Re: Co s tím

Jardo jste mladý a k mládí patří i trochu snění. Já jsem žil na vesnici a počátek budování  "spravedlivé " socialistické společnosti jsem prožil. Spravedlnost si každý představuje jinak. Jako mladý člověk by jste si měl ujasnit pořadí hodnot. Já kladu na první místo svobodu. To

jen na okraj.

     Mlátit nikdo nemá nikoho. Přesto se to na různých místech děje stále. Případ pana Dolejše by měla policie vyšetřit a potrestat vyníky. Bez prošetření udělat politickou kauzu je darebáctví.

DJing cheb pako 2.5.2006 21:28

Dalsi lhar z rude lihne

kde umrel Abu Nidal, nedouku???

I.L. 2.5.2006 21:25

Re: Co s tím

Trochu emotivni, ale OK :-) Ano, prave treba ti mucitele 50 let

meli casto hlavne "jen" planouci touhu pomstit zverstva nacismu,

imperalismu, ba i kapitalismu obecne (coz bylo tehda prave tak osklive slovo, jakym je dnes komunismus) ktera byla jeste v cerstve pameti (i kdyz je treba vubec nepostihla ;-) no a "exponenti stareho rezimu" byli samozrejme pro ne tim nejprirozenejsim tercem...

Jakub Vosahlo 2.5.2006 21:21

Re: Odrytá nestydatost

No Ivane to mi ho teda vyndej. Co ses to za klauny?

DJing cheb pako 2.5.2006 21:19

nelzi, utrechtsky idjite

mam v pameti nekolik pripadu, kdy jsi zacal se sprostymi nadavkami, kdyz ti dosla uz tak chore argumenty.

Vzpomen si na debatu o C.Rice, pokrytce ulhanej...

Presvedcit se nenechas, zaprdenej a arogantni pambickari ;-D. Zase lez.

Jakub Vosahlo 2.5.2006 21:14

Re: Re: Re: Gerdo,

No jiste, pan Paroubek ma prece vzdycky pravdu.

Jakub Vosahlo 2.5.2006 21:11

Re: Re: Re: Re: Buvole, nac mate Google?

Dotahnul to az na velvyslance a soudruh ministr David si ho v te funkci velmi pochvaloval. Proto na zamini udelal velmi slusnou karieru a nakonec mam dojem velvyslancoval v Parizi /nejsem si tak uplne jistej, ale urcite to bylo nekde v zapadni Evrope, kam se posilali ti nejproverenejsi/.

divana 2.5.2006 21:11

vy jste to pojal jako slohové cvičení, leč myšlénka vám tam chybí. není divu...

Ladislav N. 2.5.2006 21:10

Re: Co s tím

Vy, komunisté, trpíte tématicky omezenou ztrátou paměti. Mlácení a teror kubánských komunistů proti vlastním občanům je pro vás OK ("budují přece socialismus!"), když váš poslanec dostane od nějakých pobudů v noci (a zřejmě i pod vlivem alkoholu) "přes hubu", je z toho politická aféra... Komunista nemůže být už z podstaty ideologie, kterou zastává, slušný člověk.

Tesák 2.5.2006 21:09

Re: Re: Takový je vývoj světa

a vy jste ošklivý debil.

Tesák 2.5.2006 21:09

Re: souhlasím s autorem

lezl za vdanou ženskou a dostal na budku.-)))

Tesák 2.5.2006 21:08

Re: Článek tupce.

kam voni by se chtěli posunovat vandráku?

Tesák 2.5.2006 21:07

Re: Co s tím

JDI DO HAJZLU TY TROUBO KOMOUŠSKEJ.!!!

Vlastimil 2.5.2006 21:07

Re: Takový je vývoj světa

Nezlobte se, ale jste asi ošklivé kačátko!

Zuzana W 2.5.2006 21:03

Re: Re: Vocilko:

To je mi samozrejme lito, Jakube Vosahlo, ale tim spis se divim panu  Vlkovi, ze s nimi chtel mit cokoliv spolecneho. A Pitharta se nijak nezastavam (i kdyz tatinky bychom nikomu vycitat nemeli).

Jakub Vosahlo 2.5.2006 21:02

mozna jo

Pane Vlku, napadlo me totez. Napadne koordinovana reakce cele levice, pocinaje buldozerem a konce Halo novinami, ve me vyvolava dojem, ze se skutecne jedna o provokaci s ucelem zdiskreditovat pravici. A Dolejs byl velmi vhodny cil, protoze rada soudruhu ho opravdu nemuze ani cejtit. Je to jen ma soukroma hypoteza, mozna blazniva, ale uplne bych to nevylucoval.

Jarda 2.5.2006 21:02

Co s tím

Pokusím se vyjádřit svůj názor, coby člen a volič KSČM, trochu kultivovaněji než autor. Jsem poměrně mladý ročník a vždycky mi vhání do tváře úsměv, když některý z mých vrstevníků srdnatě brojí proti zvůli KSČ, přitom v roce 1989 jsme oba maximálně tahali kačera. Když vidím v televizi dokumenty z politických procesů 50. let přiznám se, že mi je stydno, protože ze vzpomínek některých lidí se člověku ježí všechny chlupy po těle. Je to nesmazatelná ostuda naší strany a nelze se za to nikdy dost omluvit a já osobně bych se o to už ani nepokoušel.  Jasná omluva již zazněla a o další si žádají právě takoví dobráci, jako autor tohoto článku, který když už se chce vyjadřovat, by si měl nejprve vyčistit zuby, aby mu z nich nevycházela špína a zápach.

Minimálně polovina zdejších diskutujících, možná v nadsázce nevím, schvaluje násilí proti lidem zastávající určitý názor. Já se ptám, v čem jste lepší než mučitelé z 50. let, kteří jednoznačně patří za katr. Potkal jsem ve svém životě dost lidí, kterých si vážím, pro to co umí a je mi úplně jedno jestli je to člen té či oné strany.

Zajímalo by mne, jestli všichni, kteří tak vyčítají KSČM její zločinnou minulost, stejným způsobem brojí proti zásahu USA v Iráku, poté co se postupně odmazávají uznatelné důvody vpádu jeden za druhým a zůstávají pouze PENÍZE. Kdo určuje ten předvýběr, proti komu budeme "bojovat" ptám se. Kuba ani Bělorusko nejsou žádné ideální státy, ale proč se bojuje zrovna proti nim? Dovolím se tvrdit, že existují mnohem horší režimy a osudy lidí za které by se mělo bojovat.

Když vidím ukázky ze seriálu Zdivočelá země na straně jedné a filmu Anděl v létě na straně druhé, nevidím rozdíl. Propagandistické pohádky ve stylu Foglarových Rychlých šípů. Na jedné straně totální dobro, na straně druhé ... Kdo se trochu srazil s realitou, tak ví že nic takového neexistuje.

Příjemný večer všem slušným lidem, méně emocí a více faktů.

Vandrák 2.5.2006 21:02

Článek tupce.

Zde není ani co dodat, ani co ubrat. Je to jeden s příkladů toho, kdo neustále štve a jitří rány minulostí, což nás neposune o nic dál, než jsou léta ve kterých jsme uvízli. Mnozí si na tomto vystavěli i svou živnost.

jack 2.5.2006 20:59

souhlasím s autorem

První věc, která mě napadla, když jsem tu zprávu slyšel, bylo to, že mu dali na budku konzervativní komunisti. Vyřešli by tím dvě věci zároveň - potrestali by mladýho kosa, který je pro ně příliš radikální a navíc vylepší volební preference komunistů. Racionální a promyšlené. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby to vymyslela nějaká bývalá StB-ácká hlavička...

Zuzana W 2.5.2006 20:58

Re: Re: Vocilko:

Ano, autore, nekteri dnesni horouci 'antikomuniste' sedeli za bukem, drzeli usta, nebo se pripojili k establishmentu, at uz z prospecharstvi nebo z naivity. Dneska nejvic krici, mozna aby prehlusili svedomi.

Svoji faktickou poznamkou jsem neminila nikoho soudit, poukazala jsem na nepresnost v datech.

Ale - osobne neverim, ze kdo vstoupil do KSC pote, co se o ni uz vedelo, jake zlociny napachala, byl tak naivni aby veril, ze mu podari nabourat stranu zevnitr. V sedesatych letech prece nebylo nutne vstupovat do KSC, aby clovek pomohl veci menit, cetla a slysela jsem o tom dost.  Spis si myslim, ze to byla prilezitost ke kariere, dobre to popsal Josef Skvorecky v Miraklu, treba. A jeste lip Kundera v Zertu.

Pokud jde o Dolejse, mam za to, ze komunisti mohou byt radi, ze jejich strana stale existuje, nebyt Havla, mozna to pro ne dopadlo hodne jinak. Ale pod nasili se nepodepisu at jde o kohokoliv, kopat do lidi, byt komunistu a zaroven poukazovat na jejich zverstvo nejak nejde dohromady.

Jakub Vosahlo 2.5.2006 20:56

Re: Vocilko:

Zuzano, rozdil mezi nimi je v tom, ze pan Vlk mel tatu v Leopoldove, kdezto pan Pithart na ministerstvu.

Franta 2.5.2006 20:53

nenávistné

Kde se v lidech bere taková nenávist?

h 2.5.2006 20:38

Re: Re: Vocilko:

Kdepak jste byli, levicoví kazatelé morálky, když vraždili komunisté nejen nekomunisty, ale všechny, koho chtěli .....

Vy si snad delate prdel (jinak se to ani rici neda) - kde jste byl vy?? Kdyz jste videl beztvare trosky na zemi - Tak jste musel vedet, ze to asi nebude tak dobre. CO JSTE TEDY CHTEL REFORMOVAT ???

( Nu dobre, tak proc jste sel az v 69, a ne hned po internacionalnim zasahu tedy v 68 ?)

Mejla 2.5.2006 20:14

Stejně si myslím, že nejspíš ožralý Dolejš šel z hospody a otravoval lidi, takže dostal pár ran pěstí.

Na kopance to nevypadá, to už by se nezvedl.

Tesák 2.5.2006 19:44

unterwassermann

vodníku, voni jsou ještě větší blb než se mi vůbec zdálo(Y)