21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
spaldings 2.5.2006 11:15

Re: Jánošíkovsko-totalitní syndrom – aneb je to v nás jak v koze!

jo, souhlas, jen drobná poznámečka. Byť toho onen zmiňovaný Kájínek napáchal kolik chtěl, pokud je mu křivě přisouzeno cokoliv "navíc", nemůže být o profesionalitě či čem řeči.

Dáša 2.5.2006 11:15

Re: Tendennční, hlopé, plé polopravd čí úplných lží

V uranu opravdu pracovali dobrovolně lidi, třeba v Ralsku. Byl tam i můj švagr, vrátil se z emigrace, protože za ním nepustili rodinu a jinou práci nesehnal. Ovšem, potom byl jiný uranový průmysl, lágr. Tam dělali muklové a vytěžený uran odcestoval přímo do SSSR.

Možná byste se měl seznámit s http://svedectvi.host.sk/fakta.html, než budete zase tvrdit, že ismus není škodlivý! To je také jedním z blábolů komunistů i nacistů. 6e oni jako nic, jenom pár jedinců vraždilo. Hnusná je sama ideologie!

Remcal 2.5.2006 11:14

Čulíkův primitivní prokomunismus - je pan Č. blb nebo vyčuránek?

Pan Č. se povaľuje za intelektuála, tomu ale nevěřím. Ptám se, jestli primitivní prokomunismus pana Č. je následkem jeho blbosti nebo vyčuranosti, nebo obojího.

spaldings 2.5.2006 11:13

Re: Re: Re: pojdme dal

Ale někteří víme už z dětství a z domova (kde ná tomu rodiče učili, na rozdíl teba od rodiny grebeníčkovy) že zmlácení kohokoliv, zejména v přesile je ubohost. Ale komické je, že už začínáte o rudé či modré, když je na světě tolik všelijakých barev. Takže tak jako IMPLICITNĚ je zkopání kohokoliv lumpárna, tak je IMPICITNĚ politizace zkopání lumpárna stejná. Vy Dolejšovi věříte,  já Dolejšovi nevěřím ani nos mezi očima. Protože je komunista. A jen Vám říkám, že až zjistíte, že jste mu neměl věřit taky, bude už pozdě. Ale to je zkušenost nepřenositelná, bohužel.

Rpuť 2.5.2006 11:09

Jánošíkovsko-totalitní syndrom – aneb je to v nás jak v koze!

Žádáme po policii, aby pochytala všechny lumpy, kteří nás ohrožují a máme ji za zlé, že nekoná dost razantně. V teoretických diskuzích hlásáme, že lumpa nejlépe odprásknout hned na fleku a vůbec se nebavit a vlastně žádnou polici nepotřebujeme, postřílíme si to sami a bude klid. Tleskáme, když soud (konečně!) osvobodí důchodce, který padoucha ztrestal.

Jakmile však policie lumpa dopadne a nasadí mu pouta, situace se zcela obrací. Zlosyn v klepetech stává se obětí totalitní zvůle policie a určitě za nic nemůže a pokud mu policajt při tom zatýkání šlápne na kuří oko vykoleduje si vyšetřování, na které dohlíží sám ministr vnitra.

Kájínek, který možná opravdu nespáchal to, za co byl odsouzen, ale před tím toho natropil dost a dost stává se předmětem adorace a najdou se dámy, které z trpícího hrdiny zažívají orgasmus. Asi bychom se měli rozhodnout, co vlastně chceme. Zatýkání kohokoliv, kdo se brání, se bez donucovacích prostředků neobejde a pokud se pere, nedá se předvídat, jak to dopadne. I komisař Moulin, kterému v televizi tak tleskáme, byl by za své, dobře mířené háky na brady padouchů, náležitě popotahován.

Nebylo, zajisté, mým úmyslem tvrdit, že policie vždy chová se profesionálně. Ale měla by! A my také!

franta 2.5.2006 11:09

Logika je úžasná věda

"A nás by měla bolševická odezva na pár nočních facek a kopanců upozornit, že agresivní komunismus není vůbec mrtvý". Ergo kladívko, komunista dostal pár facek, z čehož plyne, že komunismus je agresivní a stále žije. Neuvěřitelné.

Tavi 2.5.2006 11:07

Re: Re: Re: Re: pojdme dal

jak vite ze nebylo.. vychazim z jedine zname verze.. a musim priznat, ze nemam proc bych tomu neveril.. mate duvody(realne a ne smyslene) proc neverit panu Dolejsovi?

spaldings 2.5.2006 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo 2.

no hlavně by neměl režim onu soudružku, so to dirazila, na doživotí jmenovat soudkyní.Tedy režim, Havel samozřejmě. Disident, no... Husák dlouho dostával přes hubu sám, tak se mu možná něco nelíbilo, ovšem milionům lidí zničil život. Byť v rukavičkách. Heydrich taky hrával (prý krásně) na housle. Zarážející je, že jakoby lehce přejdeme, že ti lidé se dostávali do kriminálu v podstatě za slova. Nějaká slova. A řešíme, zda dostávali přes držku hodně nebo málo. Ta varianta že neměli dostávat vůbec nějak pořád uniká. A ona je klíčová. Ale u Dolejše řešíme, že neměl dostat vůbec, to jo.

Skepticus Maximus 2.5.2006 11:03

skrytě rudý nasraný Zajíci

Já Vás neoznačil za komunistu, ale za člověka s komunistickým myšlením a takovým bezesporu jste. Co je opravdová demokracie je stejně nesmyslná otázka jako kdo je opravdový demokrat. To Vaše zjednodušené vnímání světa je tristní.

Tesák 2.5.2006 11:03

Re: Re: Re: pojdme dal

jak víte, že jich bylo víc než jeden?

ondra 2.5.2006 11:02

Re: Individualismus

Právě proto nechápu, proč z toho zmlácení obviňujete politické konkurenty. Chudáček vyšel v noci nadýchat se čerstvého vzduchu. V Praze pravděpodobnost zmlácení v tuto dobu je poměrně vysoká.

kupředu levá 2.5.2006 11:00

Komunistům otrnulo

všude v Evropě. Tak třeba poslední východoněmecký pohlavář Modrow obvinil bývalé západní Německo k vůli stavbě "železné opony", a nynější šéf německých levičáků Gysi "pochválil" dokonale vycvičenou STAZI (dederáckou STB) za to, že při převratu zůstala doma. Takže se možná dočkáme i nároku, že třeba naše lidové milice si zasloužily historickou pochvalu.

Radek Laušman 2.5.2006 10:59

souhlas

Naprostý souhlas s článkem. Jen je škoda, že většina lidi není zvyklá myslet sama za sebe a nechávají to na druhých. Výsledek je pak to, že chodí volit komunisty a najivně si myslí, že se budou mít dobře. Lidi líný se o sebe postarat jsou pro soudruhy (jedno zda rudý či oranžový) ideální ovečky. A proto stop KSČSSD. Lidi opravdu chcete přijít o volnost a svobodu???

jonáš 2.5.2006 10:58

Pojďte zmlátit Vlka

když to má tak rád -- ;-D

Buvol 2.5.2006 10:56

Re: Inu, opravdu se ukázalo kdo je kdo

Výstižné ....

Tavi 2.5.2006 10:56

Re: Re: pojdme dal

nic z toho co pisete jsem nikdy nezpochybnoval. Ja jen myslim, ze na prvnim radku toho clanku by melo byt ze to zmlaceni byla strasne uboha vec.. a to co potom nasledovalo/nasleduje, je celkem taky ubohe.. z obou stran.. jak rude, tak modre (i kdyz tu asi bude platit 3. Newtonuv zakon)

Radek Laušman 2.5.2006 10:55

Re: Tendennční, hlopé, plé polopravd čí úplných lží

to jsi napsal pěknou kravinu.....KSČ ti poděkuje za obhajobu.(Y) Zkus se zeptat těch co je komunisti povraždili.....myslíš, že to bylo pro prachy....?

spaldings 2.5.2006 10:54

Re: Tendennční, hlopé, plé polopravd čí úplných lží

malá poznámka - pokud jste na vojně byl v roce 1978 nevíte nic. Ale máte od toho klíče.

Jojin 2.5.2006 10:51

Pane Vlku...

...vraťte se raději k článkům typu"Kdo rád ...jí".

Štváč 2.5.2006 10:49

trefné

Velmi správně a trefně napsáno. Chceli kdokoli argumentovat ve prospěch komunistů, nemá historicky a fakticky pravdu. Demagogií ovšem bojovat může, byla jim vlastní při všech vraždách a zničených životech za které jsou odpvědni.

Rejpal 2.5.2006 10:49

Tendennční, hlopé, plé polopravd čí úplných lží

tak by se dal nazvat autorův článek. Stále stejné žvásty, končící v den voleb tím, že komunisti žrali naše děti. Jak vidno dnes stačí opravdu hulákat smrt komunistům a úspěch je zaručen. Je zajímvé se podrobně podívat kdo tak řve. Kalousek, jehož strana vždy kolaborovala s tím kdo byl právě u moci, mlaďoši kteří tu dobu ani nezažili, PTP, kde se mimo opravdu politických oponentů režimu, nacházela většina těch co neměli prostě žádné vzdělání a byl u nich problém jim svěřit jakoukoli techniku. To je fakt který jsem sám zažil, byl jsem na vojně v roce 78 a přesto část mých kamarádů šla do tehdy již přejmenovaných pracovních oddílů. Oproti normálním vojákům měli jen samé "nevýhody". Brali plat, každou chvíli byli doma a o režimu v kasárnách ani nemluvím. Na konci vojny přišli i s balíkem úspor. To, že PTP nebyli jen političtí odpůrci však dnes nikdo nezmíní. Rovněž tak je zajímavý pohled na bijce komunistů z uranu. Dnes tvrdí, že tam byli za trest. Část nepochybně ano, těch se můj příspěvek netýká, píši o těch co tam šli pro prachy, získali peníze, předčasný důchod a dnes potřebují přidat k důchodu jako odpurci komunismu. Dovmívám se tedy, že by se se měli ozývat proti komunistům jen ti co pod jejich nadvládou opravdu trpěli a ne ti co si jejich utrpení jenom vypujčují. On totiž žádný ismus není škodlivý ale ta cesta k němu, bohužel tyto zvrhlé cestovní metody používá každý, kdo chce v politice získat koryto.

Tavi 2.5.2006 10:49

Re: Re: pojdme dal

no verzi utocniku asi jen tak znat nebudeme.. no ale i kdyby to bylo jakkoliv, tak presila.. i kdyby jen 2 vs 1.. mluvi za sebe.

Buvol 2.5.2006 10:49

Velmi trapný a ubohý článek! Od tohoto autora bych něco tak pokleslého nečekal ....

spaldings 2.5.2006 10:46

Re: pojdme dal

no klidně dál jděte. On ten článek je zhruba o třech věcech.První, že zbití Dolejše se nármaně hodí. A to k osočení nekomunistů. To je pravda. Mne jako první napadlo, že mu po hubě dali jeho parteigenossen, ti radikálnější. Ono už to napadení před volbami je u socanobolševiků pomalu folklor, vzpomínáte na Dostála či Svobodu Jiřího ? Možná Vy ne, já jo. Samozřejmě zmlácení není správně. Jen je zadruhé poznamenáno, že komunistů vždy vadila činnost, namířená proti nim, když však podobnou metodu užili sami, nic se nestalo. To se dočtete i zde. A za třetí - ukazuje se skutečně, kdo je a hlavně v době, kdy se hrál onen Jiráskův Hronov, zvaný omylem sametová a dokonce revoluce !, byl. Každý z těch bojovníkům proti komunismu, které normální člověk nikdy, kupodivu, na těch "přesdržkách" VUMLem (bílý VulkanizovanýUčitelMarxismu Leninismu) nikdy neviděl. Protože oni "bojovali" jinak. Tak jak se dočtete ve skriptech od soudruhů profesorů.

Jirka H. 2.5.2006 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Ach jo 2.

Jo jo slyšel a hlavně četl :-D Když jsem na začátku 90. let četl některé jeho texty, zejména podání a udání k soudu, říkal jsem si sám pro sebe aj aj, tohodle raději zametou pod koberec, ten ve vitríně revoluce nebude. A jak se po 15 letech ukazuje, trefil jsem se :-D

K meritu jeho smrti - upřímně řečeni si dodnes nejsem jist, jak se má stát (jakýkoliv!) chovat  k hladovce. Jeden přístup je dát mu pár ran, přikurtovat k loži a do žíly umělou výživu + oblbováky. Druhý je nechat to na vůli toho člověka. To je docela existenciální problém. Amíci na Kubě volí ten první přístup, osobně si myslím, že komunistický funkcionáři, pokud by věděli, jak to s Wonkou skončí, by z alibismu taky volili tento přístup. Komunistický normalizační režim se zabití člověka panicky bál, nakonec i jen fáma o smrti jediného člověka z rukou komunistické policie ten režim nakonec spolupoložila...

BTW doporučuju mimořádně zajímavou publikaci Vítězové? Poražení? Jako hlavní garant relativní nenásilnosti normalizačního režimu (ve srovnání s Pl, Maď, o 50. letech nemluvě, nemyslím srovnání s dneškem či záp. Evropou) je tam paradoxně řadou ex-papalášů označován Husák (!!!). Pro jeho chronický odpor k násili, StB a procesům. Samozřejmě v rámci totalitního okupovaného státu . Pro toho kdo se o historii opravdu zajímá a nejen tu cvičí nadávky tu knihu rozhodně doporučuju (2.100 stran, 1.000 Kč...)

Tesák 2.5.2006 10:44

Re: 1. Ani komunista nemá být v noci zmlácen

mezi námi, neříkají oni ti komouši, že si USA za útok na  Obchodní centrum mohou sami? a te´d najednou řvou jak podebraný... Co to?

Tesák 2.5.2006 10:42

Re: pojdme dal

jde o to, proč na tu budku dostal. Pořád známe jenom jeho verzi!!!

sociolog 2.5.2006 10:41

Re: "Komunisté pokládají za nedůstojné,

Muj nazor. Nebot Dolejs ma pravdu.

Jeho zmlaceni je dusledkem sireni antikmunisticke nalady. Nebot nalada zatim nic nezmohla. Pokud by totiz byla strana zakazana, tak by nebyl poslancem a tudiz by ho coby komunistu nikdo nemohl zmlatit, nebot by sek teto zlocinne ideologii ani nesmel beztrrestne organisacne priznat. Pokud ci cesky narod neudela jasno, kdo ho privedl z pred- a povalecne urovne na jeho dnesni posici ve svete, a nebude konecne dusledne jednat, tak tu mizerii budeme mit jeste po generace.

AeroKarel 2.5.2006 10:40

1. Ani komunista nemá být v noci zmlácen

tak, jako se to stalo tomuhle i mnoha jiným lidem, zcela nekomunistickým. Policie to prakticky nezvládá, "sere" na to, zato se dokáže vyžít trestáním těch, kteří se jí nelíbí, jak opakovaně někteří její příslušníci dokazují.

2. Proč by ovšem při té příležitosti nemohl Vlk připomenou zářné výkony komunistů v mláticím oboru, nevím. Pokud tím zmlácení Dolejše neomlouvá ......