29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Změžluč 21.11.2008 6:45

Snaživý žáček...

... Velkého učitele přispěchal na pomoc. Vážený rektální alpinisto, referenda v Irsku,( které mimochodem dotacím od RU vděčí za to, že se ze zaostalého přívěšku za Velkou Britániií stala moderní krajina) se zúčastnilo 28% oprávněných voličů. To je bomba co. Myslím, že každé referendum, kterého se nezúčastní alespoň 50% voličů, by mělo bý v civilizované zemi neplatné. Ovšem, vzhledem k tomu, že máme na Hradě Velkého Makroekonoma, tak jsem rád, že převezmeme tu roli pupku světa, kterou teď USA odhodily na ulici jako mastný papír od sekané. Udělejte panu profesorovi harmonogram návštěv světových politiků aŤ se na Hradě netvoří fronty jak tam budoujezdit pro rady. Mohl byste štípat lístky u dveří, ale to byste musel opravdu, opravdu  snažit.  

Kajan 21.11.2008 6:40

Evropská unie a eurozona je hospodářsky v prde li ! Proč asi ? Dzp.

Kajan 21.11.2008 6:39

Re: Po zavedení Lisabonské smlouvy

555, je možné, abyste byl tak blbej ? Dzp.

honzak 21.11.2008 6:23

Re: Autor je výkonný ředitel

to je krásný příklad! Jako předseda bytového družstva a funkcionář SVJ o tom dost vím. A musím konstatovat, že LS převedená na podmínky bytového družstva se 4 baráky výrazně zvýhodnňuje ten, ve kterém bydlí nejvíc lidí. A ti si pak mohou prosadit to, co škodí baráku s nejméně lidmi.

Znovu opakuji, že LS je lumpárna. Už jen způsobem sepsání - je to schválně napsané tak, aby to nešlo přečíst. Tisíce odkazů na dokumenty, které obsahují další tísíce odkazů. Zcela v duch evropských norem, které možná jsou formálně bez chyby z hlediska právního,ale fakticky (technicky) jsou plné nesmyslů a pitomostí.

Josef 21.11.2008 4:52

Ceska nadrazenost !

Autora jsem pochopil tam, kde se snazi prosadit ,aby vaha jednoho ceskeho hlasu v unii se rovnala 3 hlasum nemeckym a 2 hlasum franc.  Jasne, jsme preci chytrejsi a tim dulezitejsi !! Dale uz ale nesouhlasim. V pristim referendu v Irsku uz bude zcela jina otazka !   A to : Prejete si vycleneni z LS - ano ci ne ???

pavpek 21.11.2008 4:18

Pane Machu

už dlouho jsem nečetl tak nechutný článek, jako teď ten Váš.

Proboha Vás prosím, celý se namažte prosím Indulonou, ať panu profesorovi nezpůsobíte

újmu, protože takové rektolezectví, jaké provozujete jsem už dlouho, ale opravdu dlouho neviděl.

      Ještě jste tam nenapsal, že pan Profesor je mouidrý, krásný a vznešený duch .

FUJ,FUJ,FUJ.To je jediné, co Vám mohu říct.

Fafa 21.11.2008 3:53

Petre,

tak si cvicne predstavte panelak, kde se bude hlasovat i o tom, kdo k Vam bude chodit na navstevu a kdo se k Vam prestehuje do podnajmu. Ja nezpochybnuji hlasovaci metodu jako takovou. Ja si jenom myslim, ze ostatni najemnici by mi nemuseli az tolik mluvit do toho, co a jak delam ve svem vlastnim byte.

Fafa 21.11.2008 3:49

Re: Pochopitelně rozzlobený irský ministr.

za to si ovsem vsimul, ze irska vlada dela co muze, aby se vysledkem referenda nemusela ridit.

Fafa 21.11.2008 3:48

555

To je tade peknej spolek, kdyz za odmitnuti navrhu ve svobodnem hlasovani hrozi velke neprijemnosti.

jiří s 21.11.2008 2:27

Pochopitelně rozzlobený irský ministr.

Já se tomu irskému ministru nedivím, že byl (a asi pořád je) na Klause pořádně naštvaný. On totiž náš pan prezident de facto přirovnal současné Irsko k husákovské ČSSR. Svým výrokem, že jako za komunismu jezdili západní státníci podporovat čsl. disidenty, on přijel podpořit disidenty irské. Možná si nevšimnul, že Husák referendum o pobytu sovětských vojsk (nebo o něčem podobném) neuspořádal.

V Irsku vyhrála důležité hlasování opozice, vláda z toho nemá radost, ale nikdo nikoho zavírat, nebo vyhazovat z práce či ze studia, nebude. CEP to možná nechápe.

Šumavák 21.11.2008 2:18

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

Mohl byste mi prosím popsat nějaké ty "velké nepříjemnosti" které potkaly Francii nebo Holandsko za odmítnutí EU ústavy? Nebo třeba Dánsko, za odmítnutí eura,? Nebo dokonce Norsko za odmítnutí vstupu do EU? Jaké nepříjemnosti potkaly Irsko ???

Buďte tak hodný a pište!

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.11.2008 2:12

Re: Autor je výkonný ředitel

Cetl. Sice ne celou, je to 300 stran nebo tak, ale vetsinu jsem cetl. Je tam spousta veci, ktere se mi nelibi, ale taky spousta veci, se kterymi musi rozumny clovek souhlasit. Ja si to vzdycky snazim predstavit jako panelak. Kdyz je tam 6 bytu, tak se muze hlasovat jednomyslnym souhlasem. Kdyz tam bude 50 byt, asi se bude muset pouzit nadpolovicni nebo 3/4 vetsina, protoze 50 lidi se proste na vsem nikdy absolutne neshodne. No a kdyz tam bude 100 bytu a v nekterem bude zit 1 clovek a v jinem 10 lidi, asi se zavede hlasovani obyvatel=hlas. Me na tom celem vadi, jak tu nekteri vydavaji narod za nejvyssi hodnotu na Zemekouli. Prdlacky, nejvyssi hodnota je jeden lidsky jedinec, svobodny a samostatne se rozhodujici.

Jenda 21.11.2008 1:52

Re: Tak co vlastně chcete?

A oni snad nositele prointegracnich nazoru diskutuji?

A vzhledem k tomu kam EU smeruje (a LS alias EUstava je v tom dulezitym krokem) jsem presvedcen, ze jednotlive, alespon v nekterych pripadech funkcni, staty by mely mnohem vetsi vahu nez usilovne regulujici socialisticka EUnie. Vetsi neznamena vzdy silnejsi.

Jenda 21.11.2008 1:48

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

Prave kvuli tem slibovanym velkym neprijemnostem je nutne ji neprijmout.

mol 21.11.2008 1:38

váhy

Pro kvalifikovanou většinu bude stále potřeba, aby souhlasilo 15 z 27 (resp. momentálně je 14 z 27) států, tzn. v tomto kritériu má ČR úplně stejnou váhu jako Německo. Dále musí tyto země zastupovat dohromady 65 % (zatím je 62 %) populace. Zmizí jakési absurdní třetí kritérium, které je "něco mezi", bez jakéhokoli opodstatnění. Více viz tento článek.

pp 21.11.2008 1:28

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

Nedozírné důsledky. To už jsem někde slyšel.

pp 21.11.2008 1:26

Pro všechny neschopné politiky je přijetí LS výhodné.

Dává jim totiž možnost při jakémkoliv špatném rozhodnutí křičet: "Já to nechtěl, ale je to nařízení z Bruselu."

Něco podobného už dost dlouho provozovali komunisté, jen se nevymlouvali na Brusel, ale na Moskvu.

Realista 21.11.2008 1:16

Re: Autor je výkonný ředitel

a četl jsi tu Lisabonskou smlouvu, balíku? Já jo a to 14 dní a je to hnus...  Je to jako podřezat si větev, na které sedíme.   ODS dostala ve volbách právo vlády ale ne stvrzení LS.

Nika 21.11.2008 1:07

Re: Tak co vlastně chcete?

Kadet Bígl ? To by odpovídalo...

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.11.2008 0:54

Autor je výkonný ředitel

Autor je mozna hodne vykonny reditel, ale zato malo inteligentni. Ja myslim, ze je to zcela evidentni. Kdyz se politik dostane do vlady, dozvi se informace pro nej do te doby tajne nebo jinak nepristupne. A pokud neni uplny idiot, pak musi prehodnotit nektere (nekdy vsechny) sve predchozi nazory.

bigl 21.11.2008 0:41

Tak co vlastně chcete?

V článcích i diskuzích na tomto serveru je poměrně často až posměšně zdůrazňována neschopnost EU dostatečně účinně vystupovat v různých situacích nadnárodního rozsahu a za vzor jsou dávany USA, mnohdy zcela oprávněně (např. ne-řešení konfliktů v bývalé Jugoslávii a další). Titíž autoři vidí jako pomalu největší hrozbu jakékoliv prohloubení integrace EU. V tom je podle mého názoru veliký vnitřní rozpor. Pokud EU má sehrávat v budoucím velmocí plném (Čína, USA, Indie, Rusko, Brazílie) světě nějakou podstatnou roli, pak to určitě nemůže být stávající EU např. s totálně neakceschopným schvalovacím mechanismem. EU v dosavadní podobě je snad příjemný diskuzní a dotační kroužek pro poklidné časy, nemá ale mechanizmy vhodné do 'nepohody' - a to nepohody vojenské i ekonomické.  Přitom např. ekonomické problémy světového kalibru nás asi čekají velmi brzy.

Jistě není pro mnohé nacionalisticky založené lidi lehké se smířit s delegováním pravomocí někam výš/dál, ale pak by přeci mohli klást otázku, jestli zrovna stávající uspořádání je to ideální (není i Praha a naše vláda pro mnohé až moc daleko a vysoko?) - delegování pravomocí je jedním ze základních principů všech fungujících států, čeho se všichni bojíte? Bylo by dobré o těchto věcech bez předsudků diskutovat, k tomu ale články jako ten autorův nijak nepřispívají - jen vyjadřují jasně protiintegrační názor, podepřený poněkud demagogickou rétorikou a strašením hrozbou ztráty vlivu na rozhodování EU. Je přitom naivní myslet si, že náš vliv v EU stojí a padá s nějakým právem veto - přijít o něj by nebylo žádné neštěstí.

Co tedy autor a jemu blízcí chtějí? Pokračování neefektivní a málo účinné konstelace EU (pak je otázka, proč vůbec?), která se v případě nějaké krize může zcela vyprýzdnit vznikem dvorychlostní integrace, nebo vytvoření silné politické entity, která bude mít svoji váhu ve světovém měřítku?

A když už se tu tak denně straší tím imperiálním Ruskem - které asi variantě by dalo přednost?

EM 21.11.2008 0:36

Ať se ODS nediví, že s takovýmto předsedou má takové volební výsledky

NobodyWasHere 21.11.2008 0:24

Re: Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

a přijmout ji znamená realizovat ERVHP v pné šíři tak, jak ji starší generace pamatuje a jak jsem ji všichni milovali. Myslím, že nepřijmout lisabonský nesmysl za nějaké nepříjemnosti stojí (a ano, četl jsem to dílko, stejně jako předtím euroústavu).

555 21.11.2008 0:20

Nepřijmout Lisabonskou smlouvu je v současné situaci iracionální.

A nebezpečné!!!! Myslím, že bychom se vystavili velkým nepříjemnostem.

555 21.11.2008 0:16

Re: Po zavedení Lisabonské smlouvy

Protože s těmito názory souhlasí komunisté spolu s Klausem, a tak se nás snaží izolovat od Evropy, zavřel bych je, až by byli černí.:-P

Milan 21.11.2008 0:08

Po zavedení Lisabonské smlouvy

bude již velmi rychlá a krátká cesta k tomu, aby byli lidé za názory v tomto článku vyhazováni z práce a zavíráni.