29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 21.11.2008 15:23

Re: JJ,

Necekal bych skokovou zmenu, ale postupnou migraci k efektivni vlade. Odstrani se excesy typu zakriveni okurek a bananu a hlavne se budou vyrabet v mensi mire.

Dnesni byrokrati musi zduvodni svoji existenci, politicke vedeni podle LS to delat nebude muset a tak klidne par vyzirku vyhazi.

jan 21.11.2008 15:17

Re: Ahaaaaa!

vyskytne-li se hegemon - velmi silný hráč - ostatní se obvykle spojí proti němu - to je pud sebezáchovi - netřeba se bát - váš přístup je možný leč zastaralý řek bych že se přežil, rozhodně je neefektivní - plný paradoxů -zbrojim protože se bojim ostatních - ostatní vidí že zborjim tak radši taky koupí zbraně- já vidim že ostatní kupují zbraně tak jich koupim ještě víc - kdo je vítěz???

Ivan Nový 21.11.2008 15:14

JJ,

bude LS a co se změní k lepšímu, kolik předpisů EU bude zrušeno?

jan 21.11.2008 14:51

Re: Jane,

dobře příklad manželství - chudá děvečka  Slávka se přivdá do bohaté rodiny - bez ohledu na její rovnoprávnost chytrost a fakt že bude platným členem rodiny (možná i víc než stávající členové) je na ní zpočátku nahlíženo skrz prsty (ona za pár let naše děvečka bude taky trošku snobka a rychle zapomene odkud  vzešla) - rodina už funguje desítky let dle určitých pravidel - všichni se skládají na nekňubu pepina, pěstujícího okurky, které nikomu nechutnají, nikdo je nepotřebuje ovšem nemají srdce nechat Pepina živořit (francie) kromě jeho bratra Chrudoše (GB) který okurky nejí a dostává od maminky trochu vyšší kapesné. Děvečka ač by ráda nemůže tyto vazby nijak měnit, leda až postupně. Může tchýni upozornovat že Pepino už je vleký a měl by se o sebe starat sám, tím že se ušetří za Chrudoše, chudák Kamil a ostatní kteří nemají nic než pepinovi hnusné okurky -vazeb v rodině je obrovské množství a Slávka je musí nejprve pochopit. Je to chytrá holka ví že když řekne všem v rodin že okurky které už léta jedí jsou hnusné a že ví kde koupit mnohem lepší za polovinu peněz příliš velkou slávu tím nezíská. Chrudoš jí poplácá po ramenou ale on už to přece dávno ví. Ví to i ostatní ale kvuli okurkám nebudou dělat scény a ničit relativně harmonický chod rodiny.

Vztahy se budou měnit postupně, při nějaké vhodné příležitosti. Pokud bude Slávka kverulovat, bude z rodiné rady vyloučena. Na závěr se Slávka dozvídá, že Chrudošův syn Ivan (Irsko) odmítl setkání rodiné rady.

v dalším díle telenovely

pepino vypěstuje téměř poživatelné okurky a zkomplikuje útok na jeho záhon, chrudoš se zaplete s Uršulou (USA) a naštve krom pepína i zbytek rodiny, Slávka rozbije porcelánovou vázičku a neví zda bude potrestána. Vzdáleného bratrance Gustava (gruzie) napadne v lese medvěd.

JJ 21.11.2008 14:49

Re: Celé to moc o demokratičnosti EU nesvědčí.

Irove prirozene nemusi. Ale mohou ziskat vyjimky ci zaruky - ostatne urcite vyjimky ma i Polsko ci UK. Vlada Irska vede jednani tak, aby ziskala podminky pro obyvatele akceptovatelne, prece jenom potrebuje presvedcit mene, nez 5% volicu.

Pokud odpourci LS postavili svou kampan na tom, ze po LS bude Irsku narizeno povolit potraty, tak se nedivim, ze to irove odmitli. Vlada Irska muze prirozene ziskat explicitni zaruky a pote o tom dat hlasovat znovu. Irove se sami rozhodnou, stejne tak se mohou rozhodnout o vystoupeni z EU, pokud budou chtit.

miki 21.11.2008 14:43

Re: Ahaaaaa!

jen účelově kecáš, prostá většina tě vždy přehlasuje a můžeš být chytrý, jak chceš, protože jak víme, každý kope jen sám za sebe. Jen blouznivci a snílci věří v opak.

Peta 21.11.2008 14:42

Celé to moc o demokratičnosti EU nesvědčí.

Nejprve byl EU ústava, pardon Ústavní smlouva. A když ji Holanďané a Francouzi v referendu neschválili, tak se to přejmenovalo na Lisabonskou smlouvu, kterou už mají schvalovat jen národní parlamenty. Jen Irsko musí dle své ústavy mít o takové smlouvě referendum, a v tom ji Irové odmítli a EUhujeři se mohli pominout, tak teď budou Irové hlasovat tak dlouho, dokud neřeknou ANO. To je demokratické???

Myslím, že je to stejně demokratické, jako bychom chodili k volbám tak dlouho, dokud nevyhraje ČSSD, KDU, KSČM, ODS, Zelení.... (každý si vyberte podle svého gusta, je to příklad)

Tak ať si v tý EU, do (Y) , nehrajou na demogracii a rovnou to všem naříděj, a hotovo!! Aspoň uvidíme, na čem jsme.;-€

Pete Brich 21.11.2008 14:38

Pořadí priorit:

1) zdržovat ratifikaci LS

2) úspěšně předsedat EU

3) 1.7.2009 LS použít stejným způsobem, jako se používalo Rudé právo při nedostatku toiletního papíru za bolševika.

PB

Fafa 21.11.2008 14:36

Jane,

Jane, no prave, smlouvy, podle kterych se jede ted. Pokud se muzu vratit k tomu prikladu s manzelstvim. Bez ohledu na to, co si partneri domluvili za svobodna, kdyz se vezmou, tak maji spolecne zavazky a prava. Pokud to nechteji udelat, tak by se brat nemeli. A neni na tom nic spatneho. Treba zmeni nazor po par letech nebo se proste k sobe nehodi.    

jan 21.11.2008 14:31

Re: Ahaaaaa!

německo má víc fotbalistů moou si vybrat ze stovky útočníků zatimco my furt musíme stavět Baroše -můžeme být silnější ale musíme být chytrý - základnu budou mít vždycky větší ale když budem sedět a fňukat že s nima hrát nebudem a že to neplatí asi moc síli nezískáme - musíme hrát co nejlépe s přidělenýma kartama nebát se jít do toho a nepodělat se rok před zápasem (ztratííííme suverenituuuu;-()

jan 21.11.2008 14:28

Re: Jane,

1400 stran ma proto že se tam přepsali všechny bývalé smlouvy podle kterých se jede například teď - podstatnou změnu jsem popsal výše - navíc tady se neberou dva ale dvacet sedm lidí s tím že výhledově pokukují ještě po pár zajíčcích :-) - můžeme mít krásnou 15ti stránkovou ústavu jak chce Bém alek tomu stejně bude balík původních smluv které laik číst nebude ale budou nutné pro chod unie

jinak do školy jsem vymýšlel jako projekt utopického systému globálního vládnutí zaměřeného na rozvoj a boj proti terorismu - největší utopičnost systému spočívala právě v tom že predpokládal že se země vzdají části suverenity 

to už se ale pohybujeme v rovině teorií mezinárodních vztahů, kteréžto navíc já považuji za nedokonalé a nadřazuju jim ještě morálku a etiku - a to už se pohybujeme v daleké daleké budoucnosti kdy lidstvo bude jakž takž civilizované

nynější debata je zatím pouze integrace ano-ne předbíhat ji by bylo kontraproduktivní 

JJ 21.11.2008 14:28

Re: jane,

V cem je tedy rozdil? 8-o

Ivan Nový 21.11.2008 14:24

Re: Jane,

R^

Niky 21.11.2008 14:22

Re: Nejde o kritiku LS,

Nelžete darebáku,Klaus by se nikdy nepřirovnal k fašistickému kolaborantu a pozdějšímu komunistovy Mitterrandovi o kterém Havel prohlásil,že je jeho velkým politickým vzorem.

JJ 21.11.2008 14:22

A jak to vidi z venku

The EU will be in a position to bolster political stability and democratization on Europe’s periphery by taking in additional new members in the Balkans, and perhaps Ukraine and Turkey. However, continued failure to convince skeptical publics of the benefits of deeper economic, political, and social integration and to grasp the nettle of a shrinking and aging population by enacting painful reforms could leave the EU a hobbled giant distracted by internal bickering and competing national agendas, and less able to translate its economic clout into global influence.

.... Crime could be the gravest threat inside Europe as Eurasian transnational organizations—flush from involvement in energy and mineral concerns—become more powerful and broaden their scope. One or more governments in Eastern or Central Europe could fall prey to their domination.

Fafa 21.11.2008 14:17

Jane,

asi takhle. Myslim, ze treba manzelstvi muze dlouhodobe fungovat jenom za urcitych podminek a pokud snoubenci nechteji ty podminky dodrzovat, tak je lepsi se nebrat. A nema smysl si vymyslet 1400 strankovou predmanzelskou smlouvu. Totez plati pro Evropskou unii. Federalni staty IMHO muzou fungovat jenom za urcitych ustavnich podminek. A pokud chybi povestna politicka vule je dodrzovat, tak nema smysl prejmenovavat federalni stat na EU, vladu na komisi a ustavu na smlouvu.   

jan 21.11.2008 14:14

Re: tuto otazku si kladu také

protože opozice si může dovolit být populistická a lhát, vláda alespon

trochu poctivá a státnická se musí postavit čelem faktu že čechům nikdo

nechce škodit spíš jsou každýmu u zadku

jan 21.11.2008 14:10

Re: Jane,

já jsem také ochten vzdát se části suverenity po tom jak zacházíme s krajinou kulturnim dědictvím kvuli mrzkému mamonu - a to pozor mam ekonomické vzdělání ovšem tady už se dlouho nehraje na víc tahů dopředu a krátkodobé zisky opravdu nejsou to hlavní - boužel existuje velká skupina lidí která má poněkud nacio nalistické názory a další tradičnější prostě hrající na národní státy - kvuli těmto je nutné integrovat velmi pozvolně v podstatě čekat na nově dorostlou generaci lidí kteří nemají panický strach ze sudetských němců či polského instalatéra

pro mne je s podivem že tyto hrdí češi se bojí účasti v organizaci kde bezproblémů působí řada menších zemí než je ČR a kteří žádné scény kolem suverenity nedělají

THX 21.11.2008 14:10

Re: Ahaaaaa!

Proč nemagogicky tvrdite, že někdo snad chce, bay jsme měli větší váhu než obyvatele Německa, Francie, Španělska. My přece chceme mít STEJNÝ hlas. Jedna země jeden hlas. To je prostě logické. Nebo budete chtít, aby ve fotbalovém zapase my hrali v 11ti hráčích a německo v 50ti, protože je to větší země a má mít větší váhu ????

Fafa 21.11.2008 14:08

Re: Provokatere,

to byly. Nicmene i nadale predstavuji velmi dobry popis skutecnosti a pro >99% situaci v beznem zivote jsou zcela postacujici. Totez IMHO plati pro nazory pana Bastiata.

Jiří 21.11.2008 14:07

Re: Autor je výkonný ředitel

Minimálně budete od hoven

THX 21.11.2008 14:07

Re: Ahaaaaa!

R^R^ vystihl jste to presne.

THX 21.11.2008 14:06

Re: Ahaaaaa!

nevastihl to vubec !! je to debil

THX 21.11.2008 14:05

tuto otazku si kladu také

Co to ten Brusel s politiky dělá, že jakmile se dostanou do vlády, ztratí rozum a slepě poslouchají vábení eurovůdců?

Zastrašuje brusil politiky ? Hrozí jim vyvražděním rodin ? Proč jsou proti svým zemím ?

Hrdlička. 21.11.2008 14:05

Re: Ahaaaaa!

Jak to může v naší republice vypadat, když máme takové trouby ředitele. Jeho plácání, dokonce mu dali onehdy prostor i v televizi, to je ostuda která se tak hned nenajde. Ještě že nedostal při tom výročí nějaký metál. 

Fafa 21.11.2008 14:04

Re: Ahaaaaa!

Tosku, pripada Vam demokraticke, ze treba v OSN ma Ceska republika jeden hlas stejne jako Cina? Nemeli by Cinani dostat v porovnani s Ceskou republikou 100x vic hlasu?

mira 21.11.2008 13:59

Nejde o kritiku LS,

ale o hloupé a zbytečné faux-pas, kdy Klaus sám sebe přirovnal k Miterrandovi a svobodné Irsko ke komunistickému Československu. Je-li tomu skutečně tak, ztratil soudnost - projevil se jako naprostý buran.

Provokater 21.11.2008 13:56

Re: Ahaaaaa!

R^R^ vystihl jste to presne.

Fafa 21.11.2008 13:55

Jane,

hnali, nehnali. Tak nejak ma IMHO vypadat ustava fungujiciho statu. Pokud o ni neni zajem, tak zrejme neni zajem o ten stat. Ja bych se podle uvedeneho principu taky nechtel spojovat do federace s Cinou a Saudskou Arabii.

tosek 21.11.2008 13:51

Ahaaaaa!

Jo tak takhle, antievropskému fanatikovi Machovi vadí princip, že by se v EU rozhodovalo podle toho, kolik má která země obyvatel. Jistě, my jsme přece ti lepší lidé (resp. nejlepší), takže my musíme mít větší váhu než obyvatelé Německa, Francie, Španělska a Británie. Hmmm. To je mi panečku demokratický, rovný přístup pro všechny.