25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Abdéřan 14.4.2007 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: pane Neffe, nesouhlasím!!!!!!

Já si hlavně myslím, že všichni lidé v demokratické společnosti mají nejen stejná práva, ale i povinnosti. S tím pak (jak to v některém příspěvku již někdo napsal) souvisí jejich reálná vymahatelnost (práv i povinností). Musí to platit pro všechny, tedy i pro věřící (nejen křesťany), jejich kněze a politiky, kteří se nemohou zabývat jen proklamacemi Písma (nesporně ušlechtilými a správnými), nýbrž jejich praktickým uskutečňováním v každodenním životě. Máte-li pocit, že to církve a KDU-ČSL dělají, je to Váš názor a já jsem poslední, kdo by Vás za to napadal. Jsem totiž přesvědčen, že česká politika první dekády 21.století je velice dlužna naplňování ideálů masarykovské demokracie a mohou za to všechny parlamentní partaje, které se od roku 1989 vystřídaly u kormidla této osudem a chamtivou vrchností těžce zkoušené země.>-

doktor 14.4.2007 11:28

Re: integrace romů je utopie

Geneticky jsme my lidé už 35.000 let na světě všichni shodní. Problém není genetický, ale KULTURNÍ. Jen kultura a řeč odlišuje to, čemu se ještě někdy zastarale říká lidské rasy. Ty neexistují - jsou to jen zakodované kulturní rozdíly. Pro eskamotéry s rozumem a IQ bych chtěl připomenout, že krom racionální inteligence máme (někteří) také inteligenci emoční a sociální. Ne všichni jsme chodící kalkulačky, které nouze (Čunkovy činy a Nečasovy zákony) donutí chovat se racionálně. Cikáni jsou a dlouho ještě budou JINÍ (aliens). Jejich integrace do evropské společnosti je jednak fantasy, jednak ochuzení rozmanitosti světové kultury.

Ladislav 14.4.2007 11:28

Re: Re: to je nepodstatné

Poznamecka: umet cinsky v geneticke vybave neni ale statisticky lepsi schopnost visualni a prostorove orientace ano. Tudiz maly Cinanek ma vetsi nadeji naucit se tamni pismo.

MUDr Jiří Kilian 14.4.2007 11:27

Re: fakta nelze okecat

Al e tak to přeci vůbec není. A příležitosti stejné nemají, což není dáno geny, ale prostředím, v němž žijí, v komunitě, která jim nedokáže dát výchovu a vzdělání tak, jak to dokážou komunity jiné.

Ladislav 14.4.2007 11:25

Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

"promyšlený a koncepční přístup pro mnoho generací" znamena ze my budeme platit a platit a cekat az se z mensiny stane vetsina a ona zacne resit gadzovsky problem.

Co se nepodarilo za stovky let nikde ve svete se najisto, zcela najisto podari zdejsim aktivistum.

MUDr Jiří Kilian 14.4.2007 11:25

Re: to je nepodstatné

Jsou věci, které jsou geneticky determinovány plně, jako je například barva očí, jsou ty, které nejsou determimovány geneticky vůbec, jako je například mateřský jazyk, jsou věcii,které jsou částečně ( méně nebo více ) dány genetickou vlohou a rozvíjeny ( více nebo méně ) sociálně.

Představit si genetickou inmformaci tak, že se hokejistovi narodí kluk s pukem je nesmysl, stejně jako že se Číňanovi narodi děcko, které bude umět mluvit čínsky, i   kdyby ho to neučili.  Ten hokejistův kluk bude možná po tátovi statný, ale pokud ho ten hokej nebude nikdo učit, nebude ani umět bruslit.

Parazitovi se narodí potomek parazit, ale to neplatí v onom přeneseném smyslu slova na člověka.  Aplikace biologickým zákonitostí na lidskou společnost je chybná a v některých ideologiích vede k hrlzám selekce. 

Ladislav 14.4.2007 11:19

Re: Žádné řešení "romského problému" neexistuje!

Padni komu padni bylo uplatnovano, a velice tvrde, po cela staleti. A co se u tohoto etnika zmenilo?

Delta 14.4.2007 11:15

Snad jen drobná připomínka, pane autore:

ona ta demonstrace nebyla "na podporu Romů", ale protestem Romů proti kromobyčejnému hlupákovi Čunkovi, jehož lidská i profesní neschopnost (viz ohrožení  příjmů státu z rozvojových fondů EU)  je příznačná. Řešení romské otázky vyžaduje skutečně promyšlený a koncepční přístup, protože je to běh pro mnoho generací. Nemůže to dělat politický diletant stěží okresního formátu a nemůže se to dělat ani na stránkách novin, tím méně na stránkách tohoto periodika.

Marat 14.4.2007 11:14

Re: pane/i IS "Proč jsem povinen mít kvalifikaci ?"

Ano,tak to je ! Přesně tak ! Rovněž není náhoda,že i v Čsl. byl ten komunistický réžim nejzhovadilejší v celé Sovětské říší. A to ze stejných důvodu,jaké popisujete.

Ladislav 14.4.2007 11:10

Re: fakta nelze okecat

Velky vliv ma take kultura a tam je to stejne smutne jako s genetikou.

Ladislav 14.4.2007 11:09

Re: integrace romů je utopie

Problemem je to ze Cikani ziji vedle lidi zcela odlisne kultury. To ze se "prizpusobili" tak jak se prizpusobili neni divu - co jineho maji delat, s jejich kulturou a IQ okolo 80? Kdyby zili jen mezi svymi mohli by se zaridit tak jak to bude vyhovovat jim a chte-nechte by si vytvorily vlastni fungujici spolecensky system.

EU by se melo snazit najit misto pro jejich samostatny stat a tento stat jim zridit.

a m i Z .M 14.4.2007 11:09

Go wo to,

že je ta indoevropská rasa Čechům lhostejná, asi tak jako byla Adolfovi (tomu se příležitistně hodila, ale Češi neprokazují, až na Neffa takovou vytříbenou rasovou sensibilitu)

občan z kraje města 14.4.2007 11:06

fakta nelze okecat

Pseudovědecké plky si mohou hrát na vědu a propaganda s nimi mlžit. Realita v lidské historii není věda, ale jsou to fakta. Stačí se podívat na seznam úspěšných vědců, umělců, sportovců, řemeslníků a trestních rejstříků. Kromě toho, znáte nějakého úspěšného vědce cikána? Nebo v čemkoliv úspěšného cikána? Kdyby takový byl (viz propagovaný superstar) tak dostane nobelovku a bude se o něm všude psát. Příležitosti mají všichni stejné, ale genetická výbava se liší a je v mnoha ohledech limitující. Bohužel univerzální šikovnost je vyjímečná, takže talentovaný sportovec obvykle není současně talentovaným vědcem a naopak. No a talentovaný parazit....

Abdéřan 14.4.2007 11:01

Re: Milý pane Neffe

Vážený pane doktore, chápu vaše "vsetínské" rozhořčení, je totiž zcela nesporné, že kocourkovská politika "čtvrté cenové skupiny" se (bohužel) provozuje v celé české kotlině (a na všech úrovních). Zajímavý je Váš postřeh o řešení imigrantského (tedy nejen romského) problému v Kanadě. Mám podezření, že to umí zvládnout nejen tam, ale i v jiných civilizovaných zemích. Jenže pak by u nás přišli o prebendy (nejen tyrkysoví, ale i modří a černí) bafíci typu Džamily Stehlíkové, Martina Bursíka (např. v jaderné energetice) nebo Miroslava Kalouska (vymýšlení české cesty finančních reforem). Proto se plně ztotožňuji s Vaší formulací - Tzv. romská otázka není pro politiky  problém k řešení, ale nástroj jejich boje v politikaření. Přeji příjemný a slunečný víkend.:-) 

zo 14.4.2007 11:01

Re: Re: Re: pane Neffe, nesouhlasím!!!!!!

Za t astaletí co křesťanství existuje bylo pro kříž zabito, zlikvidováno či jak chcete daleko vícelidí ne ž ve světových válkách.Je něco nejasného na této větě?Co do toho pletete fašismuz?Je řeč o křesťanství.Jste stejnej demagog jako ti co toto náboženství hlásají.

bond 14.4.2007 10:58

Re: Re: Re: Re: pane Neffe, nesouhlasím!!!!!!

souhlasíte s tím, že to co řekl Čunek, neodráží myšlení lidí??Souhlasíte s tím, že za to, že udělal ve Vsetíně pořádek, dal pravidla, za to, že vidí, jak někteří využívají sociální systém, za to, že má "nevyhnutelně odstoupit"?Že kritizoval politiky?

Neff se tady soustavně obouvá na diskusích do křesťanů, ale Vy souhlasíte s čím? Co napsal výše ve článku? Nechť dělá Džamila koncepci? Paroubkův projev byl mnohem horší a to pan Neff nebyl tak pobouřen a nevyzýval k odstoupení.....

Já nesouhlasím s jeho postojem ke křesťanům, kněžím, věřícím a křesťanským politikům. Podle mne jeho slova na adresu Čunka jsou ovlivněna tímto jeho postojem.

S čím Vy souhlasíte?:-P

 

čtenář 14.4.2007 10:51

Re: to je nepodstatné

"Tak jako se špičkovému hokejistovi nejspíše narodí také talentovaný hokejista, špičkovému parazitovi, talentovaný parizit."  -  tak tohle je největší omyl lidových genetiků. Genetika funguje naprosto jinak. Jéje, to by bylo sakra jednoduché - přímá posloupnost.

občan z kraje města 14.4.2007 10:48

to je nepodstatné

podstatný je dlouhodobý vliv evoluční selekce. Ten funguje tak, že to co je úspěšné v daných podmínkách se množí a to co ne vymírá. To už opravdu nemusí souviset s původní "barvou" pleti, to už je jen nějaký relikt minulosti. Tak jako se špičkovému hokejistovi nejspíše narodí také talentovaný hokejista, špičkovému parazitovi, talentovaný parizit. No a mezigenerační předávání zkušeností tento talent ještě více rozvíjí.

čtenář 14.4.2007 10:33

Re: integrace romů je utopie

Genetický, genetický ......................... Oni jsou nejblíž, tuším, Bengálcům (indické etnikum, národ). Ti jsou ovšem státotvorní, vždycky měli svůj stát. Ta vzájemná blízkost je asi jako mezi Čechy a Slováky..........................

usměvavá bestie 14.4.2007 10:32

Svým způsobem nejsme chytřejší než Romové, či jiná skupina; nejsme ani nejchytřejší než libovolný kdokoli a v "sociální pasti" vízneme bezrozdílně všichni.

VVVVVV

Abdéřan 14.4.2007 10:31

Re: Re: Re: pane Neffe, nesouhlasím!!!!!!

Pane kolego bonde, nejde o to, co kdo hlásá, ale co dělá. Souhlasím s Neffem!R^

František 14.4.2007 10:30

Re: Proč jsem povinen mít kvalifikaci ?

Kvalifikace je klíčem k penězům a peníze jsou klíčem ke svobodě ( viz. R.T. Kiosaki ). Pár příkladů: Pracovníci z party která se zúčastnila montáže JETE, šli postupně do důchodu. Proti obvyklým příjmům to byl finanční propadák. Část se jich jednou měsíčně schází v oblíbené hospodě a nad pivem nadávají na všechno a na všechny. Jeden vsadil na rekvalifikaci. Vrazil do toho vypůjčených 200 tis. a rok práce. Nakonec získal certifikát uznávaný v celé EU. Za 2 roky měl peníze zpět a příjem na úrovni 1,5 penze. Po 5 letech se změnily pravidla hry a profesi mohl zastávat jen jako zaměstanec státní instituce. Rekvalifikoval se znovu a zase je na forhontu. Je mu dnes 75 a kromě důchodu má stabilní příjem dalších dvou, při pracovním nasazení cca 60h za měsíc. Další si postavil v garáži soustruh. Záhy měl stálou klientelu. Renovaci rotačních dílů pro autoservisy. Když začal mít problémy s koleny, nechal si udělat pojízdné křeslo spojené se suportem a naposled soustruh vyměnil za moderní poloautomat. Je mu cca 84 let. Je svěžího ducha a pracuje 2h dopoledne a 2 h odpoledne s příjmem na úrovni 3 důchodů. Takže podle Čelakovského:"Každý je svého štěstí strůjce". V jednom starém francouzském filmu byla rebelie socek. Purkmist nechal nalajnovat příkop a nabídl jim úsek ke zhotovení za pevnou sazbu. Po odečtení splátky nářadí dostávali večer denní mzdu. Zabralo to. 

čtenář 14.4.2007 10:27

Re: Pane Neff,

Rasismem jsou především snahy o rozdělování lidského rodu do ras a vnášení učení o rasách do zákonů té, které země.

Češi i Romové jsou podle rasových teorií příslušníky jedné rasy - indoevropské. Rovněž tak Němci, Italové, Irové, Litevci, Peršané ............................ atd.

Wocogo ??!! 8-o

občan z kraje města 14.4.2007 10:24

integrace romů je utopie

Cikáni žijí na stejném území s ostatními už přes tisíc let a pořád jsou jaksi mimo společnost. Všechny generace cikánů vždy, žili parazitním způsobem. Problém je to genetický, i když je to dnes zakázané říkat, stejně jako dříve zpochybńovat vedoucí úlohu KSČ. Zatímco desítky generací "normálních lidí" přežívali díky práci a akumulaci majetku, desítky generací Cikánů přežívaly a přežívají díky parazitování na nějaké "civilizaci". Nikdy se nesnažili vytvořit vlastní stát či "civilizaci". Když se mezi nimi vyjímečně objeví "slušný" jedinec ocitne se v jejich hierarchii hodnot v opovržení a prakticky se asimiluje s většinovou "nosnou" společností. Analogie najdeme i ve zvířecí říši, je to prostě jiný druh člověka. Kdyby neparazitovali a nevyčleňovali se, už by neexistovali. Dnešní "Romská problematika" zvýrazňuje společenské pokrytectví dnešní doby. Čunek je trouba, ale říká to co si myslí většina lidí, ale nejen že se to bojí říct nahlas, bojí se na to i myslet. Dnešní doba však vyrábí "nové cikány" - často bílé.

LJG 14.4.2007 10:04

Re: Re: Ono jsou to dva skutecne vzajemne se blokujici a uzavrene kruhy = vsichni se drzi vzajemne v sachu

po 2 3 měsících se znormalizuje, pak odvolá výjmečný stav a po 2 3 měsících začnou zase pomaloučku přibývat krádeže železa, kapesní krádeže přepadávání....

bond 14.4.2007 10:01

Re: Re: pane Neffe, nesouhlasím!!!!!!

"Fyzická likvidace lidí, myšlenové ohlupování lidí,....." to zde popisujete komunistické a fašistické praktiky, při jejich režimu zemřely miliony lidí.........

Člověk má věřit ve své schopnosti, ale má mít v sobě i pokoru, což je pro vás asi cizí slovo....................Možná kdybyste se seznámil s tím co Ježíš ve své době, která byla tolik krutá hlásal, byly by Vaše příspěvky trošku fundovanější.......zaměńujete fanatismus s normální vírou, kdy fanatici si myslí, že je dobré i ve jménu čehosi zabíjet, jenže to s učením víry nemá NIC SPOLEČNÉHO!!!!!!A pokud něčemu nevěříte, tak to ignorujte a nestarejte se............Rv

zo 14.4.2007 9:57

Re: Re: vzdělání

Viděl jsem to, hned bych mu jednu napálil.Blbec jeden.Já bych mu dal milon navíc.Ať mažou dělat a ten milon si vydělaj.Jsou to jen paraziti na nás všech.Takový odpor k práci ujaký mají tihle lidé se hned tak nevidí.Samozřejmě i bílí jsou takoví.Ale tihleti nedělali ani za komančů

zo 14.4.2007 9:54

Re: Pane Neff, dobrá snaha , ale ..

Běžte se bodnout s analýzami a rozbory.K ničemu to není.Nechcete náhodou z těch analýz nějak profitovat?Investovaly se do cigánů miliardy za ta léta a výsledek?Jediná veliká nula.Sebrat veškeré podpory a mazejte makat.Jestli může bílej gadža makat za minimum prašulí cigán může taky.Čím je vyjímečnej oproti bílejm, může mi to někdo vysvětlit.Je vidět že jste se mnoha cigány asi nesetkal.A už třeba vůbec ne třeba takhle v deset večer a hned třeba s desítkou cigánů najednou.Myslím že by vám náležitě osvětlili vaše analýzy a rozbory.Možná byste to pak řešil na áru.:-P

zo 14.4.2007 9:48

Re: pane Neffe, nesouhlasím!!!!!!

Naprostej souhlas. s Neffem.Náboženství jako takové je krutě škodlivé.Zneužívání lidí, zabírání jejich majetků a jednoznačně lži alži.Nic jiného křesťanství není.Viz dnešní Polsko.Děs a hrůza.Člověk by měl věřit jen sám sobě a svým schopnostem.Tolik zla co napáchalo křesťanství za ta století co existuje nemá obdoby.Fyzická likvidace lidí, myšlenové ohlupování lidí, víra v někoho koho nikdo nikdy neviděl a tak bychom mohli pokračovat.Ale je zbytečné vás přesvědčovat.;-€