25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
baltazar 15.4.2007 18:20

Revoluční prichvatizace

prostě jednoho večera se usnesli a řekli, milej svaze mládeže socialistickej, už to neni tvuj orgán, zejtra ti ho uříznem a bude náš. Všaks ho financoval z peněz vydřenym na pracujícim lidu, tak je jen v pořádku, když si jich budem užívat zase my a koupíme si za ně každej po kapitalisticku súzu a barák ve zvoli. Zvole, choďte vlevo.

emersonskej 15.4.2007 18:15

Re: Re: No hlavne ze Cunek nepopiral holokaust

R^R^R^

janoryna 15.4.2007 18:10

Re: Re: Celý článek by šlo zkrátit na větu:

zákony platí pro všechny, i pro Romy je výrok rasistický a xenofobní.

srarik4 15.4.2007 17:48

Proč jsou jiní?

Oni prostě jsou tací.Mají to v genech a nezmění se i když do nich budete bušit třeba kladivem.Jsou mezi nimi i jak my říkáme spořádaní.Ty ovšem málokdo vidí.Prostě,pokud se chovají neslučitelně proti zákonu,tak je nutné jim odpovědět stejnou mincí.Nic na tom nezmění vyjádření Čunku či někoho jiného včetně Evropské únie.Tak to funguje i v ostatních státech světa.Němci mají problémy s Turky,Francouzi s Marokánci a Alžířany,Američané s části černošské populace.A tak to bylo a bude ať si říkáme co chceme.Prostě takový je dnes svět.

Wabi 15.4.2007 17:44

Re: Zloděj káže o morálce

To bylo kapánek jinak : On ji s jinejma zprivatizoval a pak-z dnešního pohledu- nevýhodně všichni prodali. Je jinak s podivem, že studentce z KU , když o tom psala svoji práci, jako jeden z mála nechtěl podat o té privatizaci žádné informace. Možná se stydí za ten špatnel "kauf".

Rýpal 15.4.2007 16:57

Milý Lojzo

Nad fakta není. Na otázku položenou v Nedělní partii na PRIMĚ, zda by měl Čunek odstoupit kvůli svým výrokům, odpovědělo 92 % hlasujících že NE...

honza 15.4.2007 16:56

Zloděj káže o morálce

Ondřej Neff se podílel na rozkradení Mladé fronty

Wabi 15.4.2007 16:49

Re: Re: No hlavne ze Cunek nepopiral holokaust

R^;-D

cc 15.4.2007 14:57

Další hlupík co zavírá oči

Další hlupík co zavírá oči - Aston

katango 15.4.2007 13:38

Re: Re: vy cesky rasisti

Do tramvaje č. 24 nastoupil u Masarykova nádraží evidentní Rom neurčitého věku o berlích,zhroutil se na sedadlo nedbaje,že už tam někdo sedí,a vytáhl toluen ( nebo jiné ředidlo ) a igelitový pytlík,začal si čichat,hulákal na celou tramvaj,příšerně to smrdělo,bylo tam několik malých dětí.....A řekněte mu něco nebo zavolejte policii a bude z vás rasista,že si o vás už nikdo ani kolo neopře.

global 15.4.2007 13:28

Re: Pane Neffe

pane Neffe dovedu si představit,že jste připoutaný k počítači,ale rád Vám předám seznam romských lokalit aby jste se přesvědčil na vlastní oči co dokáží.A nejsou to jenom (ohně na náměstí).Ale nedoporučuji navštívit, aby se z Vás nestal rasista.

Jara London 15.4.2007 13:23

Re: Re: vy cesky rasisti

Před válkou nikdo žádné "Romy" nevedl - byly vedeny "osoby Cikánského původu, osoby žijící po Cikánském způsobu a osoby práce se štítící". Ani před rokem 1989 to nebylo jiné. Cikáni byli vedeni a vnímáni jako zvláštní etnikum a pokud člověk porozuměl jejich mentalitě, s většinou z nich vyšel docela dobře. Přístup současného establishmentu se svou "politickou a rasovou korektností" v tom nadělal takový bordel, že to nikdo jen jen tak nedá dohromady. Jen paní ministrině Džamila to má zmáknuté - podle ní vymizí romský problém sám do 7 - 10 let. Takovou krávu aby pohledal.

tommi38 15.4.2007 13:21

Paní Mudr.Džamila Stehlíková,ministryně bez portfeje,

v několika mediálních vystoupeních operovala řadou miliard z Evropských

integračních fondů, údajně použitelných pro integrační cikánské iniciativy.

Co se s těmi miliardami stane, kdyby , nedej Bože, někdo v Bruselu zblbnul

a něco sem poslal? Tak zvané rómské iniciativy bez výsledku už rozházely

stamilióny....a nic.

PetrK 15.4.2007 13:00

Re: No hlavne ze Cunek nepopiral holokaust

Bobeši, vy jste prostě vůl!!!

Ladislav 15.4.2007 12:42

Re: ...seznam úspěšných vědců, umělců, sportovců...

Poznamka: pocty patentu prestaly byt meritkem uspesnosti te ci one zeme. Jednak je devalvovala hyperinflace vselijakych trivialit, jednak jako vlastnik patentu byva skoro vzdy zapsana firma a ta muze mit sidlo (a tudiz "prislusnost') jinou nez ten kdo patentovanou vec vymyslel (u lidi se obcanstvi neuvadi, aspon u USPTO).

Spis nez jednotlivce (Nobelisty, medailonisty, ... ) by bylo lepsi hodnotit "agregat" (fuj, to je slovo) - prumernou vzdelanost, zdravotni stav, atd.

Ladislav 15.4.2007 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to je nepodstatné

Uch, ty testy, aspon ty popisovane v clanku jsou napriklad ukazat smer domu, chytit nejakou uhybajici se potvoru nebo najit kosticku ktera bude pasovat semhle. Take je oblibene skladat hrnecky, mensi do vetsiho. Tak blbe aby se testovalo s kulturne specifickymi symboly (znaky) to snad nedelaji.

Jesti je ta schopnost vnimani dedicne ovlivnena nebo ne: pro mne jako laika se to jevi jako dedicne anzto se projevuje uz u malych deti a je statisticky vyznamna ve velkych skupinach lidi.  A ty testy jsou velmi pravdepodobne (t.j nikde nenaznacuji opak) provadeny v mestskem prostredi s lidmi kteri ziji ve mestech, ne s novodobymi Mauglimi.

Mozna tam prece jenom hraji dominantni roli vlivy z prvnich let detstvi, mozna se nekdo delal takove pokusy, nevim, neznam, zajimalo by mne. 

tommi38 15.4.2007 12:27

Re: bylo toho na nej mnoho

asi Dr.politických věd, apropó,víš vůbec, kde je Vsetín, blbečku???

jkjk 15.4.2007 12:18

Re: Re: Re: Džamila a výlučná kompetence

bucek komunisticko- agrarnicky. Rano cervenej, vecer zelenej, meni barvy presne podle situace jako nasi vladnouci...

MK 15.4.2007 12:03

***

Demonstrují nezaměstnaní před továrnou a skandují CHCEME PRÁCI! Po chvíli vyjde majitel továrny před vchod, povídá  "Dobře, několik z vás můžu ihned zaměstnat" a ukáže na jednoho stávkujícího "Třeba vás". Dotyčný zoufale vykřikne: " A proč zrovna já?"

tommi38 15.4.2007 11:57

Re: Opovrhovaní a opovrženíhodní

Vážený Aloisi, plně se ztotožňuji s Vaším příspěvkem; článek nebo dopis podobného znění jsem poslal do časopisu „Týden“, kde se jakýsi Tomáš Menschik taky už po několikáté navážel do p.Čunka,aniž by kdy byl ve Vsetíně,

ale nikdo mi dosud neodpověděl. Řada žurnalistů i když mladých, jedná jen

na základě „dojmů a emocí“ a o demokracii jim asi vyprávěli na školách současní a bývalí „profesoři“ KGB a StB, protože tak zvaná „kauza Čunek“

je jak vystřižená z repertoáru a podle „know-how“ KGB a StB padesátých let

min. století, že je to až neuvěřitelné, že to ty vládní zelené šašky tak popuzuje

mig 15.4.2007 11:51

Nepřizpůsobiví...:-)

Co to je za hloupý termín " nepřizpůsobiví občané"... :? Ti jsou přizpůsobeni dokonale. Využívají nastaveného systému tak, jak jim to nejlépe vyhovuje.

JC 15.4.2007 11:42

Re: Re: Džamila a výlučná kompetence

Jistě jste si všiml, že navlas stejný názor minulý týden na Primě prosazoval p. Dolejš. Jediná kompetentní osoba v této záležitosti je i podle KSČM paní ministryně Stehlíková. Sice dáma naprosto neví, která bije, ale vyšší moc rozhodla, že je kompetentní. Milouš Jakeš byl ostatně taky jediný kompetentní (nebo skoro jediný, i Vasil Biľak měl právo mluvit jménem 15 miliónů občanů).

A třikrát běda každému, kdo by si v tzv. demokratickém státě dovolil porušit striktní zákaz vyslovit svůj názor!!! Můžeme se snad domnívat, že speciálně vybraní  vyšetřovatelé a soudci už obdrželi příslušné pokyny a správci na Mírově a ve Valdicích mohou očekávat další nedobrovolné obyvatele? Rv

Paroubek je už poněkud za zenitem, takže jak se zdá, na jeho vysněnou pozici diktátora se tlačí Mr. Bursík.

Ladislav 15.4.2007 11:34

Re: Re: v oblasti vězeňského řádu

jeden den kopat jamu, druhy zasypavat

Ladislav 15.4.2007 11:28

Re: Budu označen za rasistu

Cikani dokazali prezit po stovky let, drive zebranim dnes socialnim parazitismem. Z puvodne male skupiny vyhnane z Indie (pod tisic lidi) jsou jich dnes miliony a mnozi se exponencialne. Nejsou mentalne postizeni, jsou vychytrali jak jen cizopasnici dokazou byt.

S tou sterilizaci si nejsem jisty - jejich kultura vysoce hodnoti mnozeni se v co nejvetsim poctu. Zridit jim samostatny stat a at si ziji podle sveho by bylo schudnejsi reseni.

Ladislav 15.4.2007 11:03

Re: Projezisekrista

Mozna by se mely zkusit celotydenni internatni skoly kde by deti byly chraneny pred destruktivnim vlivem cikanske kultury.

čtenář 15.4.2007 10:56

Re: Re: Džamila a výlučná kompetence

O ty zelenající se hory přece Straně zelených jde.

Voliči !!! Koupili byste si a jedli zelený bůček nebo salám ??!!  ;-D

Keď sa bůček zelenáááá ................... VV

Alois 15.4.2007 10:47

Re: Re: bude ukamenován....Pokračování pro MD

Učil jsem v době, kdy se dělaly návštěvy v domácnostech - parádní obývací pokoj bez poskvrnky, čisto jak na zámku skoro všude křišťálové lustry -jen všichni, i deset a víc lidí žilo v kuchyni kolem babičky, řev jak ve škole, nakouřeno, děti měli s sebou , lezly pod nohama,  dostávaly napít rumu - normální rodinná pohoda..konec šedesátých. O dvacet let později jsem se skamarádil s romským klukem, měl moc sourozenců, byl trochu postižený, vodil jsem ho na procházky, do kina, na chalupu - tam jsme pravidelně zatopili v kamnech, nechali otevřená dvířka a povídali, zatímco kluk koukal do ohně. No, seznámil jsem se s rodinou, zaplatil mu klavír, kam nechodil, protože se na tu atrakci s ním chodilo koukat 5,6 kamarádů a v lidušce to neviděli rádi.. celou tu dobu mi kradl cigarety ..rozloučil jsem se s ním, když mi ukradl fotoaparát, pár měsíců po tom,co mi ukradl peníze.Chodil k nám dva roky. Kdo foťák prodal a kdo koupil, nevím. Byl to malý kluk a jen nerad jsem mu vysvětlil, jak to chodí u nás bílých..už jsem ho neviděl. To on mi vysvětlil, že ti potetovaní opilí kriminálníci "jsou mi rodina".. za nějaký rok mi jeho táta v hospodě nabídl vyčórovanou koženou bundu...součástí té kultury je i pohotovostní paměť a zapomnění - no, někdo z bílých tu bundu za pár korun koupil, a byli prý i takoví, kteří objednávali..řekl bych, že za těch dvacet let se neproměnil jenom romský svět, ale ten náš taky. A jde to mílovými kroky..    

 Mohl bych psát blog Kantor kantorski- ale zkušenost je nepřenosná. Třeba si Čunek vybere, nebo Kuchtová? Ani jsem nenašel, co se na MŠMT kutí. To ministerstvo je už léta na dvě věci, ale nikde to neříkejte, dřímou tam géniové, aby se neprobudili, zas by to odskákali ti zapadlí vlastenci v terénu.

Alois 15.4.2007 10:44

Re: bude ukamenován....

Marie, ( teď budu psát takové ty individuální zkušenosti, které nejdou zobecnit,a povrchnější názory, tak ať se nikdo neurazí, nic ve zlém) -školní docházka je povinná a zdarma a nevyučují tam aktivisté ani dobrovolníci. Jen dost dobře nejde učit třicet temperamentních, ani deset ve společné, integrované třídě - vznikne takový rozdíl v tempu, že nakonec nenaučíte nikoho nic.. Dřív deset dětí  mohlo být jen v pomocných školách - a tam zase učili jen ztroskotanci.V lepším případě, kdo nechtěl dojíždět. Speciální pedagogové - to je až doba moderní, ale oni zase jsou víc psychology než důslednými pedagogy, takže moc nenaučí..samá Montesori a Waldorfiáni - jenže romátku nejvíc chybí kázeň, volnosti má, že neví, co s ní.. .Učitelů prý je dnes moc, tříd přebytek, ale normální školu po menší počet dětí - na to jsem snad přišel jenom já - pan Matějů a ekonomové myslí, že efektivní je vyházet ty kantorky a živit nevyučené - ve školství nejsou peníze. 

Já jsem za svou praxi odeslal na pedagogické fakulty dva studenty, kluky. (Dávno tomu.Teď financujeme tvorbu umělé romské gramatiky, protože jsou peníze na výzkum. Kolik studentů Romů navštěvuje dnes ped. fakulty, na to se asi také nesmějí dělat statistiky. Ovšem jen Romové si také dovolí říct, že je to moc práce za hubené výplaty..Když VŠ, tak právník, jinak to nestojí za to a i v rodině jste užitečnější!) Kdepak dívky- ty tak dvouletou ekonomickou, dvouletou zdrávku - skladnice, sanitářky. Ani na ŠŠ jich moc nebylo. Učení, pomocné kuchařky - a často táhly pak opilému chlapovi celou rodinu, jako Češky. Když jsem byl na ZŠ, došly do konce převážně dívky, docela chytré, moc hezké holky, nezbední kluci víc propadali- za čtyři roky jsem jednu takovou potkal jako uklizečku na jiné škole, kde jsem učil, hlásila se ke mně. -Z krásné žákyně byla matka od čtyř dětí, chyběly jí zuby a byla ztahaná, jak stařenka.

MUDr Jiří Kilian 15.4.2007 10:34

Re: Re: Re: Celý článek by šlo zkrátit na větu:

no, to by měly.  Ale žalobci jsou jen pro někoho.

MUDr Jiří Kilian 15.4.2007 10:31

Re: Džamila a výlučná kompetence

Trvat na výlučné kompetenci vyjadřovat se k něčemu, to je opravdu směšné až se hory zelenají.