25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jovo Miks 14.4.2007 20:58

Tak proc ma ten pan odejit?

Pred tydnem mel jit kvuli uplatkum, to uz pominulo?Ted ma jit kvuli Hnedocechum?Co bude zitra ten duvod?

jerry 14.4.2007 20:55

Neuvěřitelně hloupý výrok?

Mně naopak připadá neuvěřitelně logický. Mluvil o lidech,co dělají bordel a na tom nic rasistického není.:-)

Mistr Jan Hus 14.4.2007 20:54

Kurňa, že taky nejsem cigoš, to bych se měl!

Kdybych já byl barevný,měl bych život nádherný. Živil by mě český stát, já jen tančil, pil a krad.

Souložil bych jako kanec a peněz měl plný ranec. Po světě pak cestoval, v Strassburgu si stěžoval.

Nezabýval bych se prací, živil bych se emigrací. Příslušníci jiné rasy mají u nás zlaté časy.

I ten Cikán zdivočelý ze Spiše i Pováží, houfně do Čech stěhuje se za svou černou pakáží.

Vítej v zemi zaslíbené náš národní hoste! Díky tobě populace zkvalitní a vzroste....

david Šikl 14.4.2007 20:54

Re: Re: Střední generace

Úspěšný prďolo!, nevím, jestli nejsi mimo mísu..., A jestli přece jenom reaguješ na můj příspěvek, tak buď v pohodě: tím, že jsem nazval příspěvek Střední generace, neznamená, že se jedná o věk můj. Neff se v textu svého článku zmiňuje o střední generaci Romů, která se už ani nenamáhá postarat se o své děti ve smyslu dát jim vzdělání, vést je k práci... Přesto mám dojem, že plkáš na jiné téma. Co píšeš k mému příspěvku, je tak od věci a taková blbost, že to snad ani nejde popsat. Blbeček, kterého vede k vulgárnosti už jen nadpis, aniž by si přečetl, co se píše v textu, je evidentně zakomplexovaný tupohlávek. Mimochodem, proč má střední generace jít "prdět do hlíny" - svěř se, Bobe - nebo René? Že by? A mimochodem, jestli ti není 15 - 20 tak už na střední generaci nabíháš sám.  

Honza 14.4.2007 20:53

Re: Budu označen za rasistu

To se pletete, Romové právě lépe než kdo jiný svým kolektivním rozumem přišli na nejpohodlnější způsob přežití. Dokonale využívají všech sociálních výhod, kašlou na zákony a pravidla, která omezují život normálních lidí a dokonale zvládají hrát roli diskriminovaných chudáků. Beztrestně jim procházejí věci, za které by kteréhokoliv normálního čověka čekal kriminál a ani ten kriminál, do kterého se přece jen dostávají mnohem častěji než zbytek populace, pro ně zřejmě není žádným trestem. Ponížení lidské důstojnosti, které je největší hrozbou pro normálního člověka, se nemůže dotknout lidí, kteří tento pojem vůbec neznají. Navíc mají se svými soukmenovci v osazenstvu vězení vždy většinu, takže mohou pohodlně šikanovat ostatní, takže je pro ně pobyt v kriminále asi celkem dobrá zábava.

S tím vzděláním jste asi také vedle, jak lze pozorovat u té hrstky lidí s vyšším vzděláním, kteří se hlásí k romskému etniku. Vzdělání jim většinou slouží jen k tomu, aby mohli lépe provozovat vydírání ostatních spoluobčanů, k čemuž bez nejmenších zábran zneužívají i své soukmenovce.

vm 14.4.2007 20:52

Re: Střední generace

Vazeny,mluvite mi z duse.Lepe bych to nerekla.

jirka.s. 14.4.2007 20:34

Re: Re: Přece jenom zkuste!

    http://www.bwd.sk/pub/cigani/Ucebnice_patraci_taktiky.pdf 

orkuf 14.4.2007 20:27

-?-

Pravděpodobně je u nás stejně expertů na romskou problematiku jako na sportovní,řada z nich si brousila a brousí ostruhy i na toho koně se podařilo vyskočit.Proč ,ale t.zv."většinové obyvatelstvo" má jiná práva a hlavně povinnosti/hodně tvrdší a přísnější/ než t.zv."nepřízpůsobiví"?:-(

čtenář 14.4.2007 20:22

Re: Opovrhovaní a opovrženíhodní

To zas budou reakce .................

emersonskej 14.4.2007 20:21

Re: Re: Re: Re: Pane Neffe,

trochu ubohý argument - nemyslíte ???

Alois 14.4.2007 20:18

Opovrhovaní a opovrženíhodní

Nevidím nic nenormálního v tom, pokud kdokoli otevřeně,sám za sebe, možná i trochu jadrněji a emotivně, hovoří o své averzi k p. Čunkovi, o osobní nedůvěře v jeho  politické nebo diplomatické schopnosti, kdo z nějakých důvodů kritizuje jeho dosavadní práci nebo veřejné projevy ap.

Nařknout však Čunka z  rasismu vůči Romům, ( aby bylo jasno -tedy z přesvědčení, že lidé romského etnika jsou již od zrození méněcenné bytosti), a nemít pro to jedinou argumentaci, potom nešetřit pro jeho osobu košatými, obraznými nadávkami  - a nakonec pouze mnoha slovy vyjádřit o stavu integrace romské populace do společnosti v našem státě  i o společensky nepřijatelném agresivním chování některých skupin tohoto etnika totéž, co řekl Čunek jednou větou v satiricky zabarvené konverzaci, nikoli v politickém projevu, to už je umění demagogie. Přitom Čunek ve čtyřech ironických větách zkarikoval nejen romské výtržníky,nýbrž  i zbabělé státní úředníky, kteří agresivitě této části naší společnosti nezabraňují, naopak nepřímo ji tolerují a snad i nedomyšleným sociálním systémem podporují, čemuž se autor při vší té energii a délce článku ani nepřiblížil. Korektnost a nezaujatost přímo výběrová!

Závažnější mi ovšem připadá prohlásit ve stejném opusu bezohledné, sobecké sociální vyděračství za legitimní životní postoj  kteréhokoli člověka žijícího v 21.století v ČR uprostřed Evropy, za legální  nástroj zajišťování vlastní existence uvnitř komunity. To už není jen překombinované pokrytectví, takový názor považuji za komunisticky zvrhlé pojetí solidarity, morálky i pošlapání všech demokratických principů soužití, ke kterým jsme jako lidé v civilizačním procesu už došli.. .

Veletoče autorovy logiky jsou pro mne nepřijatelné, a způsob alibistické dehonestace Čunka považuji u novináře tohoto věku, vzdělání i literární erudice za sofistikované prasáctví.

MUDr Jiří Kilian 14.4.2007 20:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to je nepodstatné

:-)) ale vy jste napsal , že se to týká dětí, že u dospělých by to mohlo být naučené. Vnímání znaků dětmi, zejména už 4 letými, je ovšem taktéž naučené :-)) Akorát schopnosti toho vnímání mohou být různé, což není důkaz genetické vlohy pro danou věc, jak stále soudíte, ale způsobu erudice v ní.  K inteligenci  - jde o to, jak vnímáte anglické slůvko intelligence.  

úspěšný 14.4.2007 20:16

Re: Střední generace

Ten starý dědek plká spoustu hoven a chce říkat o Čunkovy, že má hloupe názory. Dětku, jdi už prdět do hlíny!!!!!

doktor 14.4.2007 20:16

Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Vzdělanče, homo sapiens se ve světě evolučně v posledních 50.000 letech nezměnil, zvláště ne v poslední době ledové. Změnil se po jejím skončení KULTURNĚ  objevením zemědělství před 10.000 lety (mimochodem, na nejméně 9 místech světa nezávisle). Přes opačný názor p.Neffa se domnívám, že rozdíl mezi Romy a námi je právě v kultuře. Romové jsou stejně inteligentní jako ostatní Indoevropané, jen jejich inteligence je především emoční a sociální, takže SNÍŽIT JIM UŽ TAK NÍZKOU EKONOMICKOU ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ je nepřinutí ke změně životního stylu ani hodnot. V mnohém se podobají našim sběračsko-loveckým předkům. Svým parazitismem na společnosti  se od současných podvodníků, tunelářů, korupčníků a neplatičů daní ve velkém liší jen svou větší nápadností.

brok 14.4.2007 20:06

Re: to je nepodstatné

To o čem mluvíte se nazývá selekční tlak. Jestliže vytvoříte podmínky, za nichž se nejlépe uplatní určitý způsob chování (týká se lidí, zvířat, rostlin i mikroorganismů), pak se po několika generacích vyselektuje populace s výrazným zvýšením výskytu těchto vlastností. To je v podstatě to, o čem jsem tu již psal. Pro integraci Romů je nutné vytvořit takové podmínky, aby pro ně byla výhodná (nebo aby cokoliv jiného bylo extrémně nevýhodné).

david Šikl 14.4.2007 19:57

Střední generace

Je neuvěřitelné, že se stále tolik lidí zabývá skupinou nepřizpůsobivých lidí, která od věků jen natahuje ruce po almužně. I slepý "vidí" ,že se intenzivně a cílevědomě nesnaží vzdělávat sebe ani své děti a to po CELÉ GENERACE. Zejména z oblasti sci-fi mě připadá jejich nářek na málo peněz, které NEVYDĚLÁVAJÍ ale pobírají a hlavně nárokují - a to s vehementní mírou drzosti, jakou nenaleznete u nikoho z udřených chlapů dělníků a řemeslníků Přizpůsobivých občanů. A patří mezi ně rozhodně i nemalé procento opálených. Za pár korun dřou jak otroci, protože mají od svých předků zakódovanou POVINNOST nikomu neviset na krku a postarat se o živobití sám, za každých podmínek a hlavně pracovat. Až se všichi současní, kteří jsou zodpovědní za mrhání peněz všech poplatníků tzv. obrátí v prach, STEJNĚ TADY BUDOU. Kdo? No samozřejmě CÍLENĚ NEPŘIZPŮSOBIVÍ občané různé pleti a původu a budou hejkat stejná hesla: máme málo peněz, protože vy jste rasisti. Ale že ti rasisti sami nemají na růžích ustláno a mnozí z nich ani co do huby, už vědět nechtějí. Nepřizpůsobiví jim eventuelně i z toho mála kde co ukradnou a zmaří, protože všichni kolem jsou pro ně nenávidění gádžové. Kdo nevidí, že se před tlupami těchto nepřizpůsobivých občanů kdekdo klepe, je podrazák a jakékoliv projekty a plánovité akce na začlenění do společnosti jsou bláboly o ničem a ohromný podvod. Tito nepřizpůsobiví občané tvrdí, že zde jsou doma již více než 700 let. Měli tedy možnost uchovat si své tradice a současně se začlenit do společnosti lidí této země. Proč jsou stále jen chtiví darů a neumí ani poděkovat! Co umí dobře, to je napadání,  vyřvávání cosi o rasistech, přepadání, fígle jak na kdeco a kdekoho vyzrát. Nelžete a nelžeme si už do kapsy: nechtějí a nebudou pracovat, protože se jim v dávkách peníze jen hrnou. Netvrdím, že by se pro ně měl zavést tvrdý protipříživnický režim, ale ustřihnout jim "trubky s naftou" to se musí! Která vláda si tohle vezme na bedra, pozná vděk  pracovitých lidí země.     

      

Ptica z Modrej 14.4.2007 19:48

Re: Re: Re: Pane Neffe,

 Osvětim apod.opalování  jsem raději vynechal,krátká paměť,promiňte...

HonzaV 14.4.2007 19:35

Re: Re: Re: Re: to je nepodstatné

mj. schopnost přizpůsobit se prostředí, doktore.

jura 14.4.2007 19:32

Re: Asi takto:

S tím naprosto souhlasím. Pan Čunek řekl nahlas to co si myslí hodně (pokud ne většina) z nás, ale ve své funkci to NESMÍ říkat, jen přemýšlet, jak to udělat, aby to v nás postupně bylo méně bolavé (tedy mluvit slušně a dělat konkrétní věci jako ve Vsetíně). Jinak je výsledkem divoká, uvolněná emoce.

johan 14.4.2007 19:23

Re: "Bohužel toto ublíženectví velmi často podporují ti, kteří se snaží v nejlepší víře těm lidem pomáhat"

jako každý rok zaměstnanci vepřína

Delta 14.4.2007 19:17

Re: nezastávam sa čunka ale čo je vela to je vela.

Pozrite, pán huxley,

je mi úplně jedno, co kdo a jak říká na Slovensku, a o úrovni slovenských politiků od časů nezapomenutelných pánů Mikloška, Mečiara, atd. nemám ani potuchy, snad s výjimkou pána Slotu,  o jehož českou paralelu skutečně nestojím. Ale čím dříve pan Čunek zmizí z politické scény této země, tím lépe. Premiéra, který nedokázal doložit legální zdroje svých příjmů, jsme už jednou v této zemi měli. Kvůli této kauze abdikoval, ač neustále obnovované policejní vyšetřování této záležitosti nikdy neprokázalo jakýkoli trestný čin. Pan Čunek za své krátké účinkování v roli vicepremiéra a ministra rozvoje místního hospodářství už napáchal tolik hovadin, že by se měl před veřejností skrývat někde na salaši. V jednom máte nësporně pravdu - jeho nedostatečnost pomáhá zakrývat nedostatečnost premiérovu - i proto musí pryč, aby ta premiérská vynikla v celé své kráse. Valašsko je plné krásných, chytrých a moudrých lidí - tihle dva jsou rubem těch prvních.

čtenář 14.4.2007 18:59

Re: bylo toho na nej mnoho

Podle ponekud rozkolísaného písemného stylu soudím, pane doktore, že jste si sedativa aplikoval na své osobě.

P.S.: podle kvality Vaší úvahy usuzuji, že to bylo prozíravé opatření. :-)

Marie Dubanová 14.4.2007 18:58

Re: Re: Re: Re: Re: Nešlo by to dnes také tak?

s tím internetem jste udělal moc dobře a Vaše děti jsou moudré, že Vám to poradili a Vy, že jste si poradit nechal, přeji Vám důchod ve zdraví a nebuďte zbytečně skromný, snažíte se"a ne neuměle", přeji Vám hezké dny..

brok 14.4.2007 18:54

Re: Re: Pane Neffe,

Mluvíte o rozdílu třech století. Já mluvím o posledních padesáti letech.

jirka.s. 14.4.2007 18:47

Re: Re: Re: Re: Nešlo by to dnes také tak?

Fajn se docela mám, ale i tak moc děkuji za přání! Já ještě nejsem na netu tak moc zběhlý, jsem čerstvý důchodce, kterého "přinutily" děti si v důchodu pořídit počítač, takže se pouze, někdy neuměle, snažím! Přeji hezký zbytek víkendu, zítra dám netu odpočinout!

Ptica z Modrej 14.4.2007 18:46

Re: Pane Neffe,

Několik generací Romu bylo nepřiměřeně zvýhodněno. Chlapa bylo možno beztrestně zabít, ženám a dětem  jen uřezat dle výběru nos,uši nebo obojí. Příjemné zvýhodnění proti mužům. Jak řekl pan Čunek,opalte se ,zapalte ohně na náměstích a budete se mít dobře. Kolik s Vás by chtělo být Romem v Čechách s jejich nepřiměřeným zvýhodněním?

JC 14.4.2007 18:45

Re: Zelení mají řešení stran té vzdělanosti

Už se objevují náznaky, že hvězda nad hvězdy, Kuchta von Temelin pojala záměr zrušit povinnou školní docházku (taková povinnost prý potlačuje lidská práva). Zatím jen experimentálně, a pak se že uvidí.

Dětičky prý mohou doma vyučovat rodiče. Prostor přece mají, např. večer po návratu z práce, až máma po večeři umyje nádobí (pokud si rodinka bude moci dovolit aspoň 1 žárovku - a když ne, při svíčkách se taky dá číst. Před 300 lety taky žádnou elektřinu neměli, a jak byli někteří vzdělaní). Přes den se děti do libosti a naprosto svobodně vyřádí v ulicích.

Jo, a že táta ukončil ZŠ v 7. třídě se čtyřkama? Nevadí, ty rovnice o 2 neznámých jsou brnkačka, to přece zvládne každý, a nakonec ....když to kluk nebude umět, o co přijde? Hlavně aby si uměl spočítat, jaké mu náleží dávky(Y)

Cíl je jasný, za 2 generace se už nikdo nebude vytahovat na naše spoluobčany, že umí číst, psát a počítat., zatímco oni ne.  Kromě smazání rozdílů ve vzdělanosti mezi jednotlivými etnickými skupinami je tu další pozitivum - národem analfabetů se lépe manipuluje, že pane Bursíku?;-O Jistě s vámi bude souhlasit všech 6 zelených poslanců.

čtenář 14.4.2007 18:31

Re: Mohu vás všechny ujistit, že naprostá většina úředníků v Bruselu ani nemá...

Standartní úředník v Bruseku neví ani, kde leží Evropa. ;-D

dr. Chocholousek 14.4.2007 18:28

bylo toho na nej mnoho

Cunek  se uz  vytocil a  zacal delat cunarny na radnici , kdyz ho zvolili   starostou. V Praze  uplne ztratil o sobe pojem.Meli by mu naordinovat nejaky sedativa   breptovi, a pak by se mel okamzite sverit do rukou odborniku.To neni zadna legrace, vbrzku by mohl byt opravdu nebezpecny.

Marie Dubanová 14.4.2007 18:21

Re: Re: Re: Nešlo by to dnes také tak?

protože mě to moc zajímalo, děkuji Vám, pokusila jsem se otevřít přes Google Zák. 117/1927 Sb, ale bohužel, píší mě tam, že pouze ve Sbírce zákonů, ale ani to nešlo otevřít, ale já si to najdu. Je to zvláštní z roku 1935 a nic se nezměnilo,je to stále stejné "Učebnice pátrací taktiky", no jo, nó, jsou to skutečně Nomádi, přišli do Evropy, někdy kolem roku 1416 a je to stále stejné, pouze s tím rozdíle, že již nekočují..mějte se fajn.