29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tom 14.8.2006 10:01

Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

Proč Paroubek nedovolí svým poslancům svobodně hlasovat ve sněmovně? Bojí se ,že by mohl být zvolen předseda  a on by musel podaz demisi.A jemu se tak hrozně nechce opustit vládu,že to nemůže dopustit

aloiz 14.8.2006 9:58

Re: Je s podivem,

Výsledek nepřepočítal stát, nýbrž byl přepočítán podle zákona, který společně prosadily ODS a ČSSD.

tom 14.8.2006 9:54

Re: Plně souhlasím s autorem článku . . .

Já také souhlasím s článkem ten povolební Paroubkův projev by si lidé měli pouštět několikrát týdně aby nezapoměli.To,že nedovoluje svým podřízaným poslancům svobodně hlasovat ve sněmovně a musejí povinně odevzdávat hlasovací lístky je tak ponižující,že nechápu,že se nanajde slušný člověk mezi těmi 70 poslanci,který by to odmítl.To vše je jen začátek toho co na nás Paroubek s komunisty chystá.On sám na sjezdu ČSSD prohlásil,že vyhrát tyto volby bude ještě těžké ty další už budou ON Paroubek vyhrávat bez problémů.Nechápu,že to tu slušnější část společnosti neděsí!

spaldings 14.8.2006 9:53

Je s podivem,

kolik už se protlachalo a stále se tlachá o tématu kdo kdy pro koho, ale zásadní věc, totiž že v tomto státě je možné, aby nějaká strana či uskupení dostalo od voličů o  201 513 hlasů více,  přičemž na 1 křeslo je jich třeba 26 745, a přesto obdrželo stejný počet křesel jako  jiné uskupení, které dosáhlo o oněch 201 513 hlasů méně. I bábě v samoobsluze vyjde, že je rozdíl 7.5 křesla. To, že je takto naprosto nehorázně zkreslen výsledek vůle voličů, že například zelení oproti KDU jsou hrozivě biti, to nevadí zřejmě nikomu. Volič si přál něco jiného, stát přepočítal na úplně jiný výsledek..

loula 14.8.2006 9:44

Re: Re: Jak už tu psali jiní

Ano, tato pravidla protiústavě zavedla ODS spolu s ČSSD. To je fakt. Pokud tvrdíte že čísla Hnyk jsou samozřejmě a záměrně špatná, tak pravdu nemáte. Pravidla počítání hlasů jsou možná špatná, to nepopírám, ale strany si ta pravidla sami dohodly a prosadily (žádný stát), byla známa před volbami a strany s tím do voleb šly. Podstatně větší podraz by byl nyní se snažit zpětně měnit pravidla.

obc 14.8.2006 9:41

Re: Re: Re: Re: Je vidět, že zde nežijete,

Přesně tak. Není krásné, že jsme oba stejní?

spaldings 14.8.2006 9:41

Re: Re: Re: Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

taky myslím že se nemýlí a taky bohužel.;-)

spaldings 14.8.2006 9:38

Re: Re: Re: Nezastávám se Paroubka, a myslím,

v čempak se mýlí ?

loula 14.8.2006 9:33

Re: Re: Re: Re: K článku

Nejsem příznivec Paroubka, ale tady musímn říci, že Paroubek přesně věděl, co má dělat. Vyšel vstříc požadavkům ODS a nabídl demisi, i když přesně věděl, že ji president nemůže přijmout, což se stalo. Takže si ODS sama naběhla. Já do toho nic netahám, pouze reaguji na článek pana Koláře, kde on tu demisi jmenovitě uvádí. To, že se obstruhuje v parlamentu samozřejmě vím také, pouze pan Kolář to jaksi nezaznamenal a píše o něčem jiném. A na to reaguji.

spaldings 14.8.2006 9:30

Re: Jak už tu psali jiní

omyl, Hnyku. StaV 100 na 100 není výsledkem vůle voličů. Je výsledkem státem přepočítaných hlasů, kdy protiústavně a s porušením práv jednotlivce je změněna vůle voliče jakýmisi pofiderními vzorci. Vůle voličů pro trojkoalici:dvoukoalici je 104:96. TAkže Vaše čísla jsou SAMOZŘEJMĚ a ZÁMĚRNĚ špatná.

spaldings 14.8.2006 9:26

Re: Re: Re: Je vidět, že zde nežijete,

a Ty budeš mudřec s kruhem od nočníku na prdeli, co miluje islámské vrahy a je plný idejí komunismu, spravedlového řádu zajišťujícího mír. Ale určitě máš klíče od zeměkoule.

spaldings 14.8.2006 9:25

Re: Re: Re: Re: K článku

..nemotejte... obstruuje...

spaldings 14.8.2006 9:24

Re: Re: Re: K článku

no asi se měl zeptat v Institutu Fresenius. Když neví, co má dělat, tak nemá v první řadě dělat předsedu vlády. A nehotejte do toho vládu a její demisi. Tady se obtruuje v Parlamentu, Paroubek blokuje sněmovnu. A to podvody a obstrukcemi.

obc 14.8.2006 9:23

Re: Re: Je vidět, že zde nežijete,

A vy jste hloupý, jednoduchý fašista - nebo senilní dědek, který si myslí, že sežral šalamounovo h.

Vždyť nadávat je tak snadné a zvládne to i prosťáček.

loula 14.8.2006 9:08

Re: Re: K článku

Jistě by to šlo, kdyby tady byla normální spolupráce stran. K tomu odstoupení-neodstoupení Paroubka mohu říci pouze jediné. Topolánek, Němcová a další lidé z ODS Paroubka veřejně žádali o demisi a tvrdili, že nepodání demise svědčí o Paroubkově aroganci. Paroubek oznámil, že demisi podá, a čestný předseda Klaus to označil na nezodpovědné chování s tím, že demisi nepřijme. Takže prosím, měl nebo neměl Paroubek demisi dávat.

vlasta232 14.8.2006 8:48

Re: Je vidět, že zde nežijete,

Jste hloupý , jednoduchý komouš-nebo cucák, který nezažil 40 let bolševického teroru.

Šnek 14.8.2006 8:48

Re: K článku

Situace by mohla být taková, jako kdyby předseda sněmovny vážně onemocněl, nebo zemřel. Pak přece také funguje stát dál. Odstoupit může kdokoliv a kdykoliv. A všechno by šlo svou cestou.

jirka.s. 14.8.2006 8:42

Re: Ano, a nejvíce ta korupce bují na radnicích a magistrátech ovládaných ODS.

Ono je snad ještě z čeho zobat? On tady totiž kakaový Boby a jeho kumpáni už ten dvoreček i zápraží pěkně dočista dočista  vymetl.

klidná hlava 14.8.2006 8:41

soudruhu klaune

 když to nebyla plichta, tak proč už jedna strana nezvolila předsedu sněmovny a neschválila vládu? No protože to plichta je a přeběhlík se nekoná (Teplíci a Wágnerové došli).

klidná hlava 14.8.2006 8:37

Re: Musím se pana Koláře zastat

Nezastával bych se pana Koláře (má v tom hokej - bodejť, když je z Kanady). Problém , že se 2 měsíce věci nepohnuly nezpůsobila stávající vláda, ale: a) prohlášení p. prezidenta, že sestavením vlády nepověří soc. dem ani kdyby na první pokus Topolánek nesupěl; b) usilovné a dlouhé jednání Topolánka o sestavení vlády jen s trojkoalici bez jednání se soc. dem; c) usilovná snaha o zvolení předsedy sněmovny bez jednání se soc. dem - ČILI snaha o získání přeběhlíka ze soc. dem nebo z KSČM; d) toto pak zavinilo zaseknutí soc. dem. při hlasování (neodevzdávání  hlasovacích lístků), aby si zajistili že přeběhlík se nebude konat; e) Paroubek  po chladnokrevném kalkulu demisi nabídl, protože má lepší poradce než Topolánek, a byl si vědom, že situaci musí zachránit p. president prohlášením, že demisi nepřijme (jinak by Topolánek bez funkční sněmovny vůbec vládu nabídnout k hlasování o důvěře nemohl)

Divím se, že redakce přijímá tak nekvalifikované názory z dálky k publikaci.

jirka.s. 14.8.2006 8:36

Re: No to je objev!

A, proboha, čím? U tebe obrat "já jsem myslel" je jako vždy pouze obratem řečnickým.

Aleš P. 14.8.2006 8:30

K článku

Autor článku je úplně mimo mísu.Demisi může Paroubek složit teprve tehdy až bude zvolen nový předseda poslanecké sněmovny.Dříve je to nemožné,nebot by se ČR ocitla v bezvládí a bez ministrů a bez zastoupení ČR atd.Takže pane Kolář než něco příště napíšete tak si to nejprve promyslete.

josef 14.8.2006 8:26

Je vidět, že zde nežijete,

jinak byste věděl, že soc. dem. neřídí tolik krajů, jako ODS a rovněž nemá převahu v senátu. Vláda jedné strany vznikne, až Topolánek. sestaví vládu. Jinak opravdu, ale opravdu, zde není nikdo zvědav na rady emigrantů.......;-)!

Jiří K. 14.8.2006 7:29

No to je objev!

A já si vždycky myslel, že hlavním otcem je jakýsi Cepl.

Hnyk 14.8.2006 7:28

Jak už tu psali jiní

Když ODS vyhrála volby, tak proč už dávno nesestavila vládu, pane Kolář?

Předpokládejme, že poslanci skutečně reprezentují názor lidu (:-)) ,přinejmenším té části co přišla k volbám: Mohlo by se pak taky říci, že 50% + x (renegát) voličů si nepřejí modrou straku s bílým kolárkem a zeleným ocáskem.

Jiří K. 14.8.2006 7:24

Ano, a nejvíce ta korupce bují na radnicích a magistrátech ovládaných ODS.

Navíc teď modré straky mají velikou šanci po dlouhé době si pořádně a naplno nazobat i na centrální úrovni.

Aleš 14.8.2006 7:15

bohužel je mimo

autor se svým tvrzením. Při výsledku 100:100 je odblokování podmíněno dohodou ODS a ČSSSd o zvolení předsedy parlamentu. Teprve potom, je možné podat demisi a jmenovat předsedu vlády.

Dušan Polanský 14.8.2006 7:11

Ale, ale, jen si vzpomeňte na V. Havla,

který se nikdy netajil tím, že kdyby náhodou vyhráli volby komunisté, tak jejich lídra nikdy nepověří sestavením vlády. Jinak nic nebránilo V. Kluase coby šéfa ODS, aby pověřil svého tajemníka Topolánka sestavením vlády. Co má s tím Paroubek co společného?   

Jap 14.8.2006 7:02

Za prutahy je odpovedny prezident Klaus

Opozice neni povinna delat nejake ustupky , kdyz nechce, oni   maji hajit zajmy svych volicu jak nejlepe dovedou.   Naopak preziden celou situaci zdrzuje tim, ze 2 mesice po volbach jeste nikoho oficialne nejmenoval jako noveho prmiera.  Hned paru dni po certefikaci voleb mel byt kandidat na premiera designovany nejvetsi stranou  /Topolanek /  na Hrade a dostat jmenovaci dekret namisto jakehosi hokusu pokusu , delat sestavovani vlady na necisto, neco takoveho ustava nezna, Klaus si   tady jasne vymysli a ustavu porusuje.  Klaus se  obcas  po jmenovani budouciho premiera muze zeptat jak mu to jde, ci mu naznacit   kolik ma casu.  Ale po dvou mesicich , uz  mel Topolankuv pokus o vladu  koncit ci  mel uz byt ukoncen a mel uz byt jmenovan druhy kandidat, ten si zaslouzi tolik casu jako ten prvni a to stejne muze pozadovat i posledni kandidat na premiera.  A jestlize da Klaus Topolankovi 4 mesice, tak muze byt jmenovani vlady  az rok po volbach a to rozhodne neni v nejlepsim  zajmu zeme. Klaus nema zadny byznys spekulovat o tom kdo bude nebo nebude  sefem snemovny a jednoduse postupovat podle ustavy, dokud nevycerpa vsechny sve  ustavni povinnosti  a predepsane kroky. Zdrzovanim jnenovani Topolanka, Klaus jasne nadrzuje ODS,  ci Topolankovi osobne a to by nemel delat., porusuje tim ducha ustavy on ma byt nadstranicky. Je pozitivni , ze Klaus  vstoupil do patu kolem predsedy snemovny,  a rychle ho vyresil, ale to  je z nouze cnost,  spise si to  mela snemovna a strany udela samy.  Prezident  se mel starat o sestaveni vlady a stranam jednoduse rici, ze pokud to nestihnou v rozumnem terminu, ve volbe predsedy  snemovny,  a s novou vladou,  v rozumnem terminu  tak budou mimoradne volby, at si to udelaji jak chteji.  Je to jaksi nedustojne, ze hlava statu, soucast exekutivy musi zasahovat do vnitrni veci  snemovny, hlavni legislativni komory.  Kdyz se snemovna  ani neumi sama rozhodnout, kdo ma byt jeji predseda, jak si muze delat naroky na to vest celou zemi . 

loula 14.8.2006 6:58

Re: Plně souhlasím s autorem článku . . .

Promiňte, kde je zakotveno, že vítěz má právo sestavit vládu a vládnout? Je zvykem, že vítěz voleb dostane možnost navrhnout vládu a požádat parlament o vyslovení důvěry. A tu dostat nemusí. A dokonce se může stát, že návrh vlády ani vítěz voleb nesestavuje, viz Slovensko. Znova opakuji, nezastávám se Paroubka, ale nemám rád fanatiky, ať jsou nabarvení červeně, růžově nebo modře.