29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 14.8.2006 11:47

Re: Re: Ani já nechápu . . .

. . . . že politika "alá Paroubek" nikoho neděsí ! Budou to zřejmě pozůstatky z dob budování socialismu - "stádovitost" ! Což u socanů až zas tak nepřekvapuje ! 

jonáš 14.8.2006 11:43

Re: Souhlas,

Spíš neschopnost parlamentu se za těch 13 let zamyslet a řešit to drobnými korekcemi .. když voni viděj vždycky jen k těm příštim volbám, který už určitě drtivě vyhrajou ;-D

jonáš 14.8.2006 11:40

Re: Re: Re: Re: Je s podivem,

US to zrušil někdy v roce 2001 .. sama blbost partají, že si to nedokázali přepočítat a udělat novelu neodporující ústavě. Stačilo to vrátit do stavu z roku 1999. Jenže to by museli počítat s realitou a nevěřit vlastnim zbožnym přánim. Myslim že se ani teď nepoučili, jak to tak sleduju ;-D

Inžiner Buľa 14.8.2006 11:39

Měl bych ještě dodat,

že pan Kolář má pravdu zejména v tom, že Paroubek se snaží uchvátit a udržet moc za každou cenu a jakýmikoliv protředky. A podobnost s komunistickými praktikami nesporně není čistě náhodná.:-/

jonáš 14.8.2006 11:37

Re: Re: Pane Koláři

Vy žijete v jinym vesmíru?A je paralelní, nebo mimoběžnej ?8-o

Inžiner Buľa 14.8.2006 11:31

Je zajímavé, kolik potrefených hus se vždycky ozve, když někdo tne do živého

Jakýpak "koupený článek" nebo "mudrlant z Kanady"?! Pan Kolář má absolutní pravdu (pokud lze existenci něčeho takového připustit). Pouze některým lidem příliš nevoní (stejně jako v nedávné minulosti), že se pravda říká nahlas, protože některým by se nedejbože mohlo i rozsvítit a mohli by pochopit, o co se tu hraje a podle jakých pravidel.

BuBu 14.8.2006 11:30

Re: Re: Pane "loulo" . . .

. . . samozřejmě, že to není nikde zakotveno - je to pouze nepsaný zákon demokracie ! To, že tento nepsaný zákon někdo nechápe - to už je jeho problém i právo ! Nemůže však o sobě tvrdit, že je demokrat ! A už vůbec nechápu - co je na této skutečnosti fanatické !

f. 14.8.2006 11:29

Re: Ano, a nejvíce ta korupce bují na radnicích a magistrátech ovládaných ODS.

korupce neni otazka toho zda nekdo chce nebo nechce byt korumpovan, vetsina lidi uplatnych je. Proto je potreba zmenit system aby proste mozna nebyla. Tohleto ale socani nikdy neudelaji.......

I-Worm 14.8.2006 11:19

Re: Autorův dodatek - dodal opravdu vše?

mohlo by se zdát divné, proč se těch 125 nespojí s 51 nebo 29 do koalice. Ale možná, že důvod je stejný, jako důvod, proč se opozice nespojí...

I-Worm 14.8.2006 11:15

Re: Re: Re: Re: Je s podivem,

času měli dost, ale kdo to moh' k sakru tušit, že to tak dopadne...

Malík 14.8.2006 11:12

Re: F. Čech je provařená firma. Asi jJako Jaroušek

F. Čechu, každému je na blití z něčeho jiného. Mně je například na blití z vašich pravidelných "komentářů", ze kterých čiší jen bolševická nenávist. :-)

loula 14.8.2006 11:04

Re: Pane Koláři

víte, já myslím, že je k tomu spíše dokopal Klaus, než že by jim to došlo.

Malík 14.8.2006 11:04

Re: Pane Koláři

Šejno, vy jste neuvěřitelný demagog. Vždyť ani sám tomu, co píšete, nemůžete věřit. Ale jako žvást, obhajující neobhajitelné, se to hodí, že?

obc 14.8.2006 11:02

Re: Re: Re: Re: Je vidět, že zde nežijete,

Je mi opravdu jedno, kdo sestaví vládu a opravdu mě netrápí, co si o tom myslí p. Kolář. Ale není mi jedno, když o někom, kdo má jiný názor, hned někdo druhý prohlásí, že je hlupák a komouš. Protože tohle vypovídá o jeho kulturnosti a toleranci, a aniž by si viděl do huby, je na stejné vlně jako ten, kterého kritizuje.

loula 14.8.2006 11:00

Re: Autorův dodatek

třebaže jsem měl k vašemu článku výhrady právě k těm "technikáliín", plně s vámi souhlasím. Problém mezi politickou kulturou, kterou popisujete, a situací  nás, vidím v tom, že v 'Ceské kotlině"  se až příliš ujala politika nulové tolerance, kdy primárním cílem je odpor proti politickému oponentu, nikoliv snaha najít konsensus. Prostě jsem získal dojem, že cílem partají není přesvědčit silou svého programu, ale že jejich cílem je rozhádat národ na nesmiřitelné příznivce modrých a růžových. Myslím, že při sledování diskuzí na českých serverech asi také musíte mít dojem, že se jim toto rozhádání docela povedlo.

Mirek Šejna 14.8.2006 10:52

Pane Koláři

už asi 4 dny po volbách Paroubek navrhl, že ČSSD podpoří menšinovou vládu ODS za určitých podmínek. ODS ale chtěla vládnout v koalici, která nebyla schopna dát při hlasování dohromady ani 50% mandátů. No a ČSSD zas odmítla podpořit koalici, ve které se sešly tři zcela programově rozdílně strany. Jediné, co je spojovalo, byl laciný antikomunismus 17 let po revoluci. No tak se pak nedivte, že ta menšinová vláda vzniká až teď, kdy vítězné straně došlo, že Paroubkův návrh je pro ni nejschůdnější.

Auiam 14.8.2006 10:46

Re: Pane Koláři...

Těsně vedle.

Auiam 14.8.2006 10:41

Re: Re: Re: Je vidět, že zde nežijete,

Chlapče, brzdi.

x35 14.8.2006 10:40

Další v řadě koupených článků v koupených novinách!

Auiam 14.8.2006 10:38

Re: Autorův dodatek

Díky za rekapitulaci, pane Koláři. Schopnost vyjádřit se jasně, věcně a jednoznačně, není v místních krajích zrovna běžná.

klobouk 14.8.2006 10:32

Re: Je vidět, že zde nežijete,

neberte si to tak k srdci, napr. v jednou sousednim state (v roce 2000) sestavila vladu a tak postavila ministerskeho predsedu strana ktera skoncila ve volbach na tretim miste. Mozne je vsechno.

Petr Kolář 14.8.2006 10:30

Autorův dodatek

Vážení diskutující,

Mnohým z Vás unikla hlavní myšlenka mého článku. Vlastně dvě.

Jedna je - úroveň politické kultury, a druhá je snaha urvat moc za každou cenu. Místo toho mi tito lidé předhazují vše od technických chybiček po vyčtení, že žiju v zahraničí. Na ty "technické" argumenty Vám dám příklad jak to může fungovat - a jak jinak než z Kanady. V Kanadě nyní máme menšinovou konzervativní vládu, která má 125 poslanců z 308 v parlamentu. Opozice se sestává ze 3 stran, které mají 102, 51 a 29 (1 nezávislý) poslanců. Přechozí Liberální vláda přiznala volební porážku hned v den voleb a podala formálně demisi pár dnů poté. Když si sečtete poslance tak vidíte, že nejenom tady není remíza, ale opoziční strany mohou vítěznou stranu kdykoliv přehlasovat. Proč to neudělají? Protože respektují to morální právo konzervativců vládnout. A proto tuto vládu tolerují. Eventuálně ji ovšem přehlasují, až s ní lidi začnou být nespokojení - a pak budou nové volby. Ale to jen tak brzo nebude. Váda bude mít po nějakou dobu šanci se "ukázat". A tak nějak bych si předtavoval politickou kulturu v Česku. Bez snahy zneužít existujících zákonů a právních kliček k udržení a nebo i uchvácení moci.

A těm co mi mají za zlé, že nežiju v Česku bych řekl toto: Jsem český občan a jako takový mám nejen právo se k věcem národním vyjadřovat, ale i to cítím jako určitou povinost. Mrzelo mne, že jsem nemohl volit protože ve Vancouveru nemáme ani konzulát. A přesto, že mi nadálu unikne hodně detailů (i když všechny noviny i radia jsou na Internetu) tak to někdy dodá užitěčný nadhled.

A ti co pořád bazírují na "technikalitách" v této krizi by si měli uvědomit, že krom litery zákona (a nebo smlouvy) taky existuje to čemu se říká "duch zákona", neboli hlavní smysl, daného zákona či smlouvy. (A zákony i ústava jsou v podstatě forma smlouvy). A účel volebního zákona je ustanovit vládu. Tak jaký má smysl to sabotovat?

loula 14.8.2006 10:26

Re: Re: Re: Je s podivem,

Proboha, nikdo nepopírá, že ten zákon není dobrý. Ale zákon je možné měnit pouze zákonem.  A zákon nesmí mít retroaktivitu. Takže, ODS s ČSSD něco navrhli, ústavní soud jim to změnil, takže ODS s ČSSD měli podat stížnost nebo novelu. Měli na to dost času.  Ale po volbách brečet, že je zákon špatný, to je akorát tak na to brečení.

Pavel 14.8.2006 10:19

Kolář neumí počítat

Pane Koláři,vy asi neumíte počítat.Právo sestavit vládu má ten ,kdo má víc než 50% a nebo si to jinak vyjedná.ODS má morální právo,aby se jako první pokusila sestavit vládu a další pokus by měla mít ČSSD.Sundejte si modré brýle a buďte objektivní.

f. Čech 14.8.2006 10:15

Bolševické manýry s účelovým upravováním volebního zákona tady zavádí ODS

A dělá to po každých volbách. Když (ODS prosazené) zprznění poměrného volebního systému d Hondtovým přepočítáváním hlasů (ve smyslu velkým přidej malým seber) připravilo !trojlkoalici ODS, KDU, SZ v těchto volbách o 104 většinu v parlamentu (v důsledku zákonného okradení obou malých stran) začala ODS uvažovat o návrat k původnímu systému, ale s bonusem pro vítěze voleb. je mně z toho na blití. Co budete chtít příště "modří soudruzi"? 

spaldings 14.8.2006 10:11

Re: Re: Re: Je s podivem,

slaninka, a to velice kvalitní ;-P

spaldings 14.8.2006 10:10

Re: Re: Je s podivem,

píšu t v minulé reakci - takhle to jen prošo Parlamentem, Klaus se Zemanem sii to tak nedohodli, tak pitomí nejsou. Ale to přece na skutečnosti, že to je nehorázný nesmysl nic nemění. Nebo je třeba jako s dopravním zákonem čekat zase aspoň rok, abychom mohli říci, že jsme to zkur|vili ? To nejde zrušit blbost hned druhý den ? BTW taky to mlže být slanika ;-)

spaldings 14.8.2006 10:08

Re: Re: Je s podivem,

přepočítal je stát (kdo jiný) a to podle špatného zákona. O to m mluvím. BTW : původní návrh, před pitomý zásahem Ústavniho soudu, který z návrhu zákona udělal paskvil, byl jiný Ale to je jedno, klíčové je, že ten zákon je špatně.

jonáš 14.8.2006 10:06

Re: Je s podivem,

Protože mu to tak Klaus se Zemanem dohodli, milá bejzbolová rukavičko. Ona si amerika náš vzor taky v roce 2000 zvolila Bushe, ačkoli Gore dostal o mizerných pár milionů hlasů víc .. tak holt dotahujem ;-D

tom 14.8.2006 10:03

Re: krutá realita

Vítězství by bylo i půl procenta.