19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kapitán 13.9.2007 11:40

Re: Pardon, ale - kecy, kecy, kecy

Dejte odkaz na takovouto smlouvu.

Pete Brich 13.9.2007 11:48

Re: Pardon, ale - kecy, kecy, kecy

A také byste mohl dát příklad, kdy Rusové slovo drželi;-)

PB

Pete Brich 13.9.2007 11:19

"Hlavním motivem obyvatel ani komunálních politiků v Brdech není chudoba a zaostalost, ale strach ze zvýšeného ohrožení v důsledku přítomnosti amerického vojenského zařízení globálního významu."

Tak tohle je jen zástěrka, zpod které jak sláma z bot vyčuhuje antiamerikanizmus hojně vyživovaný z EU. A též jejich stranická minulost a čtyřicetiletý výplach mozků.

PB

Skepticu/s Maximu/s 13.9.2007 11:22

Říká cizák, který ví prdlačky o životě a lidech v ČR.

(Y)

Pete Brich 13.9.2007 11:53

Re: Říká cizák, který ví prdlačky o životě a lidech v ČR.

To je demoverze Vašeho mozku, Septiku?;-D;-D;-D

PB

Ske/pticus M/aximus 13.9.2007 12:37

Nikoli to jsou myšlenky člověka bez sériového čísla :-)

Chápu, že tuctový model jako jste Vy je nemůže smysluplně ocenit ;-P

ps 13.9.2007 12:51

Re: Nikoli to jsou myšlenky člověka bez sériového čísla :-)

Každý howno je taky originál septiku. Ale oceňovat ho nebudu.

kapitán 13.9.2007 11:24

Re: "Hlavním motivem obyvatel ani komunálních politiků v Brdech není chudoba a zaostalost, ale strach ze zvýšeného ohrožení v důsledku přítomnosti amerického vojenského zařízení globálního významu."

Tak vojenské zařízení maj Brdští za plotem a už si za ta léta museli zvyknout. Střelby sem jezděj trénovat i Angláni - vyjde to levnějš než létat do pusté Kanady

strnad 13.9.2007 11:11

Ano

Souhlasím s autorem. Pouze se domnívám, že obyvatele postižených brdských obcí přeceňuje. Kdyby se tam místo radaru plánovala stavba spalovny odpadů, větrné elektrárny, dálničního obchvatu apod... Jak by asi reagovali? Oni by JÁSALI! A starosta Trokavce by radostně klepal na základní kámen. 

kapitán 13.9.2007 11:21

Re: Ano

No je fakt, že velká vrtule by Amíkům před radarem dost vadila

strnad 13.9.2007 12:25

Re: Re: Ano

Pokud píši "místo radaru" tak tím myslím, že tam radar nebude. Rozumíš tomu?

kapitán 13.9.2007 12:41

Re: Re: Re: Ano

No vždyť to tak píšu,

stačí domýšlet konskvence: že když by tam byly vrtule, tak by to radaru dost bránilo - takže by se tam nedal radar postavit.

Joska 13.9.2007 11:03

Je to tak

s panem Gabalem souhlasím.

gerontusinza 13.9.2007 10:21

Pane Gabale,

vaše premisy jsou stejně prolhané jako pana Bushe. Cituji "Ovšem odmítnutím amerického vojenského zařízení, které má vliv na kolektivní bezpečnost Ameriky i Evropy, české země začnou opětovné vyčlenění střední Evropy z atlantické obrany a geopolitického západu."

Větší sprostou lež jsem již dlouho neslyšel pane. Výmysl tohoto typu nemá obdoby a odpovídá zcela myšlení pisatele. Závěr Je:sprostý a hlupácký agitátor na úrovni normalizačních zrádců ze 70 let. Fuj

www racek 13.9.2007 10:23

Re: Pane Gabale,

no, on tou obranou opravdu myslel jen tu atlantickou, zejména za atlantikem. od atlantiku jsem dost daleko ...

Xury 13.9.2007 10:32

Re: Pane Gabale,

To že pan Gabal chápe odmítnutí radaru jako počátek opětovného vyčleňování střední Evropy (já bych řekl spíše jen ČR) je prostě jen jeho závěr. To nemá nic společného se lží nebo pravdou. Vy to máte třeba jiný názor. Obávám se, že nikdo z nás není v tuto chvíli schopen určit, kdo má pravdu.

gerontusinza 13.9.2007 10:39

V tuto chvíli jsme členy EU a jejich zahraniční politiku neděláme?Re: Re: Pane Gabale,

Pak se skutečně již vyčleňujeme z e střední Evropy. I okolní státy protestují.... nevšiml jste si..... Já ano. Proto mluvím lžích a k tomu prokázaných...

Xury 13.9.2007 10:49

Re: V tuto chvíli jsme členy EU a jejich zahraniční politiku neděláme?Re: Re: Pane Gabale,

No nevšiml jsem si, že by EU měla nějakou jednotnou zahraniční politiku. A pokud jde o ty protesty - tak Rakousko nám nikdy s ničím nepomohlo a nepomůže, nevím o tom, že by protestovala německá nebo slovenská vláda a maďarská radar odmítla, protože už na svém území má velkou základnu USA.

Pete Brich 13.9.2007 11:51

Re: Re: V tuto chvíli jsme členy EU a jejich zahraniční politiku neděláme?Re: Re: Pane Gabale,

A co nová Kominterna?:-/

PB

strnad 13.9.2007 11:13

Re: V tuto chvíli jsme členy EU a jejich zahraniční politiku neděláme?Re: Re: Pane Gabale,

a není už několik US radarů někde po Evropě rozmístěných?

Von 13.9.2007 10:20

Článek jako hrom!

Tak tomu říkám fundovaná výzva k diksuzi o naší bezpečnosti. Myslím, že jsme z dlouhodobého hlediska nikdy nebyli příliš odvážným národem a 40 let totality to dovršilo.Samozřejmě máme podlomenou morálku, nemáme přiliš odvahy a většina si myslí - co tě nepálí nehas / ač je dle Jirotkova Saturnina na popření tohoto sloganu založena činnost hasičstva/. A tak se nemůžeme divit, že starostové / jeden dokonce coby husita!/ se snaží ovlivňovat obrannou politiku státu. Musíme jen doufat, že se nám vrátí historická pamě't a navzdory panu Zaorálkovi /ach jak jsem kdysi myslel, že je rozmný!/a dalším podobným, zdraý rozum nakonec zvítězí a my konečně definitivně zakotvíme v té vytoužené demokratické Evropě. A že to nepůjde bez USA, to je snad jasné.

gerontusinza 13.9.2007 10:31

Pane, ofundovaných názorech mám jiné mínění. nRe: Článek jako hrom!

Pokud pokládáte tento agitátorský a prolhaný žvást za fundovaný, vaše věc. Mimochodem moje maličkost byla proti vstupu do EU. Pan Gabal lže jako kdy sám tiskne a píše. USA lžou stejně stupidně nám, jako předtím v OSN o Iráku. V případě kdybychom nebyli součástí EU bych tuto bezpečnostní aktivitu ( i strochou utajení proti komu) možná i přivítal Ovšem používat agitátorská klišé Gabala

 jako "Ovšem odmítnutím amerického vojenského zařízení, které má vliv na kolektivní bezpečnost Ameriky i Evropy, české země začnou opětovné vyčlenění střední Evropy z atlantické obrany a geopolitického západu."

a vaše "my konečně definitivně zakotvíme v té vytoužené demokratické Evropě. A že to nepůjde bez USA, to je snad jasné."

Je sprostota nejhoršího zrna a myšlení bývalého komunisty ,kterému se to jen poněkud v jeho hloupé palici převrátilo.....;-D;-D

Xury 13.9.2007 10:34

Re: Pane, ofundovaných názorech mám jiné mínění. nRe: Článek jako hrom!

Možná by nezaškodilo trochu ty své argumenty rozvést. Třeba namísto těch nadávek.

gerontusinza 13.9.2007 10:53

Pane to nejsou nadávky , jedná se jenom o posudek charakteristických vlastností pisatelů, a jejic výtvorů Re: Re: Pane, ofundovaných názorech mám jiné mínění. nRe: Článek jako hrom!

kteří si osobují práva měnit život lidí v této zemi násilnou formou přesto, že mandát k těmto věcem nikdy nedostali a nemají. Navíc mluvit o demokracii institucí před  a hlavně po nástupu vlády pana Topolánka je výsměchem demokracii a rozhled jejich vládních činitelů je to nejhorší co jsem za svůj život, co vnímám vlády, viděl. A to je to proč nechci aby tento spolek politických  padlých holek určoval běh této země a život můj a mé rodiny. A USA? Nemám nic proti američanům, mnoho z nich položilo život za naše životy,(taktéž nemám nic proti rusům, udělali totéž) ale mám zatraceně moc proti vládám USA a RUska. Nemám zájem ani v jednom případě být pionem na jejich šachovnici..... takže už rozumíte? Pokud ne, pak si zazpívejte a můžete se stádem vzývat svatý radar nadále......

Xury 13.9.2007 11:18

Re: Pane to nejsou nadávky , jedná se jenom o posudek charakteristických vlastností pisatelů, a jejic výtvorů Re: Re: Pane, ofundovaných názorech mám jiné mínění. nRe: Článek jako hrom!

Pohled na kohokoliv na kteroukoliv vládu bude vžy poplatný jeho politickým preferencím. Pokud máte raději levici, logicky vám nebude současná vláda vyhovat. Jen bych varoval před paušalizací. Pokud budeme všechny politiky házet do jednoho pytle - logicky nám zůstanou ti nejhorší. Pokud jde o vlády USA a Ruska. Nemusí se nám líbit, ale vzhledem k síle jejich zemí to není podstatné. (Stručně řečeno prostý obyvatel Athén taky mohl nadávat na Xerxa, ale bylo mu h..no platné.)  Vzhledem k naší  geografické poloze se tu vždy budou střetávat zájmy velmocí. Do 2.sv. války to bylo Německo a Rusko, teď ještě i USA. Obávám se, že si pouze můžeme vybrat, čí vliv se nám zdá přijatelnější. Osobně mi v tomto vychází nejlépe USA, ale můžete mít i jiné preference. Je ovšem možné, že nástup islámu v západní Evropě tento náš problém tak za dvacet až třicet let vyřeší.

Von 13.9.2007 11:30

Re: Pane, ofundovaných názorech mám jiné mínění. nRe: Článek jako hrom!

Nejsem vůbec domýšlivý, ale je asi pod mou úrověň odpovídat na "sprostoty nejhoršího zrna" /moje???/,  protože když napíšu, že se v mé "hloupé palici nic komunistického nepřevrátilo" tak asi odpovíte ve svém stylu, že se možná nemá CO převracet atd. atp. Takže buďte zdráv a čiňte se dále!

Pete Brich 13.9.2007 12:06

Myslím, že jsme z dlouhodobého hlediska nikdy nebyli příliš odvážným národem ...

Naši dědové/pradědové v legiích drželi jednu dobu celou Sibiř, válčili ve Francii a Itálii v legiích. Naši otcové/dědové válčili v Evropě, v Africe, na všech frontách 2.světové války. Jediní Češi si dovolili provést atentát na Říšského ochránce. Jediní Češi z okupovaných národů Evropy nepostavili ani jednu jednotku SS.

Nesnažte se svou předposr* vysvětlovat z historie.

Jinak samozřejmě: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla, tu pořádně velkou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!! PB

PB

www 13.9.2007 10:17

NE RADARU

RADAR = SMRT

kapitán 13.9.2007 10:18

Re: NE RADARU

Dlouho jsem měl podobný názor jako že je třeba dostát vojenským závazkům a byl jsem pro radar. Odpůrce radaru jsem považoval za komouše a jejich argumenty jsem dlouho nebral.

Pak jsem se z technické zvědavosti začal o radar víc zajímat. Doporučuji to všem je to poučné. Jen krátce - srovnatelné radary má USA dva. Jeden je na ostrůvku - atolu v Tichém oceáně, druhý u nejsevernějšího výběžku Norska.

Taková zařízení se staví do pustiny, ne vedle hlavního města.

www racek 13.9.2007 10:20

Re: Re: NE RADARU

no, to eskymíci asi pochopili lépe, že radar je pro ně a jejich soby jen dobro ...