12.6.2024 | Svátek má Antonie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bob 18.7.2006 9:01

Daňová optimalizace

Samozřejmě, že daň dědická a z nemovitostí - opakované zdanění něčeho co, bylo pořízeno z již zdaněných příjmů ze stavebních materiálů zatížených DPH je nemravná. A platí ji samozřějmě hlavně nízkopříjmové skupiny, t.j.: ti, kdo neumějí daňově optimalizovat, kdo nemají na daňové poradenství, kdo nevyužívájí zákonných možností k optimalizaci peněžních toků. Tohle prostě sockám a socanům nedochází. 

Jaroslav 18.7.2006 8:54

Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Zapomněl jste ještě na Hitlera

dulcibelka 18.7.2006 8:52

Jičínský, Vy senilní bolševické pako!

Co má jako znamenat toto: "Je to program, který privileguje bohaté a poškozuje většinu chudších občanů." ??????

Ten "bohatý" na dědickou daň bude mít vždycky, na rozdíl od chudáka který náhodou zdědil dřevěnou chatku - tomu to pomůže! Demagogu jeden odporná, rudá.

Pavel 18.7.2006 8:49

Re: Daně

A může být ještě hůře - v té nemovitosti totiž ještě můžete sponzorovat svého "parazita"  - např. "Křečka" - ze stejné líhně jako bolšvický geront Jičínský. ... "to jsou paradoxy" .... - bohužel skoro 17 let po listopadu.

hodne neRath 18.7.2006 8:48

ach jo

hm... logika pod psa. Kdyz prijmove chudsi obcan neco zdedi, tak nema na dan... velice casta situace

Bob 18.7.2006 8:39

Jste zlotřilý bolševik

Pane Jičínský, jste zlotřilý bolševik. Vaše pojetí solidarity = legalizovaná krádež. Nechci uz o Vás nikdy slyšet.

rony 18.7.2006 8:33

Daně

dědické a z nemovitostí jsou jednoduše nemravné. Postavím-li si dům, který financuji se zdaněných příjmů, za materiál zaplatím DPH, stavební firma si DPH zaúčtuje rovněž, pak nechápu, proč mám každý rok platit další daň za to, že ten dům vlastním, pokud ho prodám, zaplatím daň z převodu nemovitosti a pokud zemřu bez přímých dědiců a rozhodnu se ho odkázat třeba někomu, kdo se o mně staral, můžu ho tím dokonce zruinovat. A obzvlášť mně irituje. že z takto vybraných daní jsou placeny vyžírky typu Jičínského.

Stredocech 18.7.2006 8:30

Takže třeba chudá důchodkyně, zdědivší nevelký

rodinný domek ale na atraktivní adrese by o něj měla dle pana Jičínského být právem připravena a odstěhovat se někam kde je levnějí, např. do Matiční ulice.

Nepřeháním, takovéto dopady měly na důchodce v Kalifornii daně z nemovitostí určené na podporu těch, kteří už dvě generace žily z podpor a NIKDY nepracovali. V té Kalifornii to bylo zrušeno referendem, které iniciovalo sdružení, založené jedním z důchodců.

pooh 18.7.2006 8:27

Je vhodné připomenout i zkušenosti z USA,

to je snad sen ??? Před pár dekádami psal dědek totéž, jen to byly vhodné zkušenosti z SSSR... Ten člověk si bere do huby Warrena Buffeta a Billa Gatese? Óóó, česká levice se nám modernizuje, pozor!!! Já myslím, že až tady budou miliardáři dávat cca 30 milionů dolarů na dobročinnost, jak nás upozorňuje tady soudruh na praxi v uesá, tak debata o daních bude opravdu, ale opravdu o něčem úplně jiném.

Teda takový hlod člověk nečte každý den...:-D

Bob 18.7.2006 8:25

Socani a zadlužování

Podívejte se na vývoj HDP a státního dluhu, potažmo na důsledky socanského volebního populismu v rozpočtu na příští rok, už i vnoučata našich dětí budou splácet jejich dluhy. A nejvíc budou trpět nízkopříjmové skupiny, které budou závislé na přerozdělování z "prázdné státní kasy" Ti rozumnější mají majetek dávno diverzifikovaně uložen mimo dosah státního aparátu. A jedním z těhle šibalů mimo generalissima Paroubka, kluka vopálenýho ušatýho Grossovýho, menažérů Tvrdíka a Kadlece, regulovčíka Křečka lidového technického baviče Kočky, advokáta Jansty a dalších je i profesor (všichni víme kde učil) Jičínský. Myslím, že je zapotřebí ten samet hodně zdrsnit.

Jogin z Bagin 18.7.2006 8:17

Ta odeesácká špína se v této diskusi nějak přemnožila

není na to nějaký postřik? Vleze vám ten hnus všude a smrdí...

Malý Aston 18.7.2006 8:07

Pan Jičínský znovu vyhrává!

Oni v té své ČSSD pořád nemají informace,proč je občané nechtějí volit v té míře,aby tady mohli vládnout ne 8 let ale napořád. Já jim doporučuji studovat články a projevy pana Jičínského,Křečka, Ratha,Grosse a Paroubka. Jistě mají dostatek svých politologů a sociologů a ti jim mohou poradit.Základní heslo prosperity státu je, aby každý občan byl svobodný a bohatý,když jsou občané bohatí,je bohatý i stát. Stát tvořený jen chudáky je vždy chudý a zadlužený.Stát nic nevlastní,jen má k dispozici naše daně. Musí se postarat o to,aby ti občané kteří je tvoří a platí,mohli mít podmínky pro jejich tvorbu a při přerozdělování těchto daní ze státného rozpočtu,musí efektivně zajistit služby státu a pamatovat na potřebné občany.Když nějaká politická strana uvede,že sníží například DPH ( další dań,o kterou nás stát okrádá),tak začnou křičet,že nebude příjem do státního rozpočtu. Když není příjem,nemusí být ani vydání. Proč krmíme statisíce úředníků?Proč stojí 200 poslanců více jak 1 miliardu Kč.Proč podporujeme korejce miliardami? Proč nepodporujeme české podnikatele? Tady totiž v tomto státě se špatně hospodaří. V Nošovicích bude montovna aut. Další korejci již přijíždí a chtějí postavit malinké fabriky na výrobu součástí pro velkou montovnu. Proč to nemohou zajistit čeští podnikatelé? Proč ve smlouvě o podpoře investic to není uvedeno?Proč není uvedeno,že například 50% dílů musí dodávat čeští dodavatelé a za stejných investičních podmínek?Pan Jičinský nikdy nikde nepracoval,on ten pohled saloního komunisty je velmi odlišný od normálních občanů,kteří se musí živit  svýma rukama nebo hlavou.

Pavla B. 18.7.2006 7:58

Hodně štěstí při výběru rodičů - to je nejlepší hlod

Jsou to ale svině, ty děti bohatých rodičů, jak si dokázaly bezohledně vybrat a vetřít se do bohatých rodin! Bez jakékoliv zásluhy! Kdepak dědická daň, rovnou s nima do děcáku, ať vidí, co je to život!

banah 18.7.2006 7:47

Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Bravo, toto je dobrý názor.

Petr Kohout 18.7.2006 7:26

Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

tak ona preferuje pouze obrovské boháče a to především zahraniční, ti nemusí platit daně, případně ještě dostávají prachy na ruku. Říká tomu "podpora zahraničních investic". Češi podle ní mají dělat nekvalifikované práce (alespoň podle skladby pracovních míst v oněch "zahraničních investicích"). Navíc každé pracovní místo (nekvalifikované) vytvořené v těmito zahraničními velkokapitalisty zničí nejméně jedno pracovní místo v českých firmách a dále příspívá k ničení státu i národa.

Pavel 18.7.2006 6:50

Opravdu táhněte do pekel dědku senilní a bolševický.

 Za svůj život jste se na nás už hodně podepsal a teď ještě "vopruzujete" svými zapšklými bláboly, kterými si připomínáte svoji bolševickou minulost. Ve Vaší senilní rudé makovici se už opravdu nic rozumného neurodí. Pokud nám chcete něco smysluplného napsat, tak jedině omluvu za všechno bolševické zlo, které jste na nás vykonal. Ale to je asi nad Vaše "soudružské" síly. Vždy jste byl  a zůstáváte bolševikem(Y).

Vašek 18.7.2006 6:48

Proboha Astone,

to máte tak zoufalý nedostatek kvalitních článků, že tady musíte neustále vystavovat výplody téhle komunistické zombie? 

Říman 18.7.2006 6:41

Blbosti se meze nekladou

Jestli si si soudruhu Jičínský už dost nakrad ve službách všech režimů po roce 48, nikdo ti nebrání věnovat třebas celý lup Paroubkovi na jeho ničemné sociální experimenty. Na poctivě vydělané peníze ostatních, které bys rád svinskými socialistickými daněmi také ukrad, se ale klidně vyser!

Fafa 18.7.2006 5:09

Dedicka dan ve Statech

Pan Jicinsky "zapomenul" zminit, ze v jim jmenovanych Spojenych statech se dedicka dan nevztahuje na majetky pod 2 milionu dolaru. Takze naprosta vetsina Americanu je od teto dane osvobozena uz nyni. Podle udaju IRS plati dedickou dan jenom 2 % Americanu. Viz estate tax na googlu.

Volne podle pana Wericha: "Na nekterych prispevcich pana Jicinskeho je zajimave jeho presvedceni, ze co ctenar to idiot." 

Mejla 18.7.2006 4:54

Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

.

P.M. 18.7.2006 3:39

Re: Jezismarja!

". . .dane jsou az na poslednim miste, co Vas pali. . ." Bezvadny! Chtel jsem rict hesky. Ale vysvetlete to mne, tvorovy, kterej si o danich a tech, kteri je potom utraci, moc dobreho zrovna nemysli.  

?? 18.7.2006 3:31

Starej kozel Jičínský zahradníkem...

Pablbek nám představuje svůj "team" odborníků - šibalů. Příště tu bude hlodavec Křeček a pak možná Plešatý vezír Sobotka nám řekne, jak splatí tu sekeru za Lihový dům tomu advokátovi co jim ho vybojoval.  

 

Monte Christo 18.7.2006 3:03

Velmi hesky prispevek...

Bohuzel,nikdo nechce platit statu dane ani doma ani v USA..Normalni lide samozrejme ze zaplati tak jak maji..Nicmene pokud by existoval takovy danovy system dani a pojistovnictvi u nas doma jako v USA velmi rychle by vsichni pochopily,ze dane jsou az na poslednim miste co Vas bude palit kazdy rok a to jak obycejne delniky tak podnikatele...Jen v Ceske republice se bavi o danich statu jako o velkem nenazranem tvorovy,ktery stale bere a nic nedava...Ovsem cesi zijici v USA ci jinde na svete velmi dobre vi,jak je dobry soc.system u nas doma...A jak je to v zahranici....

Monte Christo Washington DC Illegality

Borek@Exil 18.7.2006 1:39

Kdy uz ten stary bolsevik konecne dostane infarkt......?

....a pokud ne, nemohl by laskave aspon spadnout se schodu a dat pokoj lidem dobre vule?

Vanda 18.7.2006 1:32

Dotaz

Pane Jičínský, nechtěli byste už s tím socialismem s jakoukoli tváří přestat (nebo ho aplikovat někde hodně daleko odtud)? Když ten pokus začal, byly mi 4 roky a když konečně přestal, tak mi bylo 45 let! To tedy skutečně byla "rovnost šancí bez přehnaných startovních výhod". Že se zničené příležitosti už nedají nahradit, s tím se musím smířit. Ale nechci se vůbec smiřovat s tím, aby tu dál vládla ČSSD. Těch 8 let bylo víc než dost a i voliči této strany se snad za tu dobu mohli nabažit. Proč tedy děláte všechno pro to, abyste zabránili ODS jako vítězi voleb v převzetí vlády. Přeje si to o 3 % více občanů? Máte-li pocit, že to jsou samí bloudi, kteří nevědí, co činí, proč jim tedy nedopřejete, aby se sami přesvědčili o své špatné volbě? Ze strachu?

Vilém 18.7.2006 1:29

Asociální ČSSD

S plány ODS se sotva může ztotožnit kdokoli, kdo se hlásí k myšlenkám solidarity a sociálnosti.

Pokud však vezmeme v úvahu politiku ČSSD v minulých letech, Modrá šance není jejím popřením, nýbrž pouze důsledným provedením. ČSSD sama - konkrétně doslova kriminální politikou zaměstnanosti - myšlenky solidarity a civilizovanosti ze společnosti anihilovala. Pokud se "sociálnost" omezuje na nechutné úplatky vybraným skupinám státních zaměstnanců, diskredituje se celá myšlenka sociálnosti jako taková.

Pokud sociální stát neslouží potřebným, nýbrž jaksi perverzně "zasloužilým" nebo dokonce jako nástroj byrokratického omezování práv občanů v nouzi, pak skutečně nemá žádnou legitimitu.

Přerozdělování totiž není hodnota sama o sobě, není legitimní již na základě toho, že se někomu bere, je nutné zohlednit účel, ke kterému peníze následně slouží, tedy zda jde o pomoc potřebným, nebo nástroj politického uplácení a budování klientských sítí. Myšlenkový rozklad ČSSD v tomto směru snad nejlépe ilustruje argumentace posleance ČSSD, když vyzýval k "solidaritě" s poslaneckými letenkami. Takovou kvazisolidaritu dovadla ČSSD k zrůdné dokonalosti.

P.M. 18.7.2006 1:26

Komunisti.

Mizerie ma byt, podle jejich vnimani sveta, rozetrena rovnomerne. Jen Nomenklaturni kadry - komunisti, maji vycnivat, aby se nikdo, mimo nich, z mizerie nevyskrabal. Pan Jicinsky videl tuto nutnost radu ve spolecnosti tak dokonale, ze vedouci ulohu Komunisticke strany nechal zakotvit v Ustave. . .

Vinim pravdolaskovniky a hesla jako "Nebudeme jako oni", ci "Zustavame pravnim statem" za situaci, kdy lide typu Jicinskeho, kteri davali legalni oblicej komunistickemu teroru, maji, s aroganci jim vlastni, misto v politicke debate, namisto mista v kriminale, kam posilali ty, kteri byli komunismu nepohodlni.

Karel 18.7.2006 0:52

komunisti

Komunista Jičínský měl líné rodiče, a tak závidí ostatním. To je fakt báječná rovnost šancí, muset v každé generaci začínat od nuly. To je přesně pro takové budižkničemy, jako Jičínský a jeho famílie.

janabok 18.7.2006 0:39

klasika!

jak příznačné pro komunisty, socialisty (a nacisty), že prosazují zákony, jež mají určovat, kolik mají mít lidé bohatství, majetku...

a hlavně trestat, zdańovat a ve jménu pracujícího lidu znárodňovat!,

takhle nějak by to vyhovovalo, soudruhu Jičínský? ...

StandaT 18.7.2006 0:35

Ach jo

A co takhle pracovat na podmínkách aby ti Gatesové a Buffetové byli i u nás? Co jste pro to, aby šibalové plnící stranickou kasu a vylepšující rodinné rozpočty softbolševických bafuňářů, byli nahrazeni úspěšnými podnikateli?

Vaše ideologie se dá vyjádřit jedním slovem: NIVELIZACE. Nejlépe všech, ve všem a navždy. Vaše heslo: Holé prdele v každé rodině. Na bohaté nedosáhnete (jednak jste na ně krátcí, druhak by jste zbankrotovali), střední třídu oholíte a chudým nepomůžete. Prostě jistoty a prosperira (slamů).