1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dáša 18.7.2006 10:59

Levičácký hnus!

Dědická daň není nic jiného, než trest za pracovité rodiče. Socani vždy okrádají soběstačné, jejich voliči totiž povětšinou propíjí výplatu nebo stepují před úřadem kvůli soc. dávce!

Karel H. 18.7.2006 10:54

Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Aha! A to víte jak? Sám ste bohatý a pohybujete se v těch sférách? Nebo z nějaké statistiky? Já žádnou takovou fakt neviděl. A nebo kontrolujete u uren volební lístky?

Stachanov 18.7.2006 10:51

Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

však taky ano, velmi bohatí lidé ve skutečnosti volí ČSSD

Stachanov 18.7.2006 10:49

Jičínského populistický blábol

nejsem z nijak bohaté rodiny, ale stejně se mi nijak nelíbí myšlenka, že bych i z toho mála, co jednou zdědím, měl ještě vysolit daň. Tentokrát šlápl Jičínský vedle.

Karel H. 18.7.2006 10:48

Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Z toho plyne, že bohatí by měli volit ČSSD. Říkejte to prosím všude. Děkuji.

Karel H. 18.7.2006 10:46

Re: Ach jo

Podle statistik se v posledních letech u nás výrazně zvýšil počet "dolarových milionářů". Váš příspěvek je mimo.

Sch.glosátor 18.7.2006 10:44

Jistěže. Účelem není získat prostředky pro pomoc chudým aby se dostali z chudoby,

ale pro udržení závislého voličstva. A i když celková bilance je záporná, alespoň těm bohatším něco sebrat. Ať to stojí co to stojí. Nejde o to aby jedni zbohatli, ale o to, aby druzí zchudli. Ať to stojí co to stojí. I když, na transakčních nákladech se dá dobře uživit a ba i zbohatnout....

Bob 18.7.2006 10:42

Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Vážení, daně v důsledku zatěžují nejvíce nízkopříjmové skupiny. Pokud mám rozumnější přijmy, nenechám se okrádat státem, zvážím jaký je rozdíl mezi právnickou a fyzickou osobou, co si může dát do nákladů k dosažení a udržení přijmu právnická osoba, zda je možné založit za pár stovek dolarů offshore společnost, která leží na území EU a potom jen optimalizuju přijmy a náklady a to by v tom byl čert, abych stále nebyl ve ztrátě (když mi ten stát generuje stále tak vysoké náklady) a offshore společnost přeci neumírá - může dojít třeba ke změně vlastníků. A vše je naprosto legální.  Takže v důsledku jsou na tom mizerně a dobře jim tak voliči socanů.

Sch.glosátor 18.7.2006 10:40

Neprivileguje a nepoškozuje. To je jen představa komunisty Jičínského,

který se kromě osmašedesátnického reformního komunismu nic nového nenaučil a už nenaučí. Nerovnost považuje za rovnost. A naopak.

mak 18.7.2006 10:39

delnicky puvod je stale velmi ceneny, proto ta skladba investic

mozna, ze i dotazniky, co ma cssd se nezmenily, co delali rodice pred 1968 a co po nem a puvod. Zkratka jasna 100

Ladislav N. 18.7.2006 10:35

Co může z komunisty Jičínského vypadnout jiného, než: "ZDANIT NATVRDO A PROGRESÍVNÍ SAZBOU!"...?

To jsou přece staré komunistické principy výše zdanění, tak proč je neprosazovat (byť jako dědek Leninosaurus komunisticus) až do roztrhání těla? ;-D

Pane Jičínský, jednadvacáté století se nám překlopilo do reality už před více než pěti lety! Dinosauři vyhynuli na změnu klimatu, jemuž se nestihli přizpůsobit. Kéž by to s komunisty bylo podobné... :-P

AeroKarel 18.7.2006 10:32

Sakra, ti socani lžou čím dál víc.

Nejvíc chudé obírá politika vysokých daní a početných úředníků (vyžadujících korupci), provozovaná stranami soudruha Jičínského, socany a komouši.

Marat 18.7.2006 10:27

Re: Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Hitler soudruhu mezi ně nepatří.Hitler byl socialista,řekněme marx-leninský byl socialista pomýlený.Gen.Franko,Pinochet ani Reagan socialisty nebyli ani náhodou.

A.D. 18.7.2006 10:17

Závist

Typická metoda získávání levicových voličů - brnkat na jejich závist.

Takový obyčejný Novák sedí každý večer u svých tří piv (dal by si jich šest, ale sociální dávky na to nestačí) a závistivě pozoruje automechanika Horáka, který se v sedm vrací z práce a dává si večeři. Biftek si dává, vyžírka jeden a fernet na vytrávení. Kdyby nebyl hamoun, dá si guláš a koupí ty tři piva pro Nováka... a ferneta navrch. Měl by se na tu jeho dílnu někdo podívat, beztak si účtuje za výměnu pneumatik hrozný ceny, to je přece zlodějna, neee? A v jakým baráku si žije, loni dával novou střechu a vomítku, kdoví, kde na to vzal?

No a pak přijdou volby a na mítinku dávají pivo zadarmo.. a taky buřty.. a slíbili, že si na ty zloděje podnikatelský posvítěj, to by bylo, aby si žrali bifteky, když my nemáme na pívo..

Martin 18.7.2006 10:17

osvěžení paměti

Ono je v pořádku, že soudruh Jičínský občas na NP publikuje. Aspoň máme šanci si opět a znova připomenout, kdo jsou, jak přemýšlí a že se nikdy nezmění.

tady se bavím nejvíce 18.7.2006 10:06

Už raději nic nepiště - většina vás bude mít za blázna.

Pane (soudruhu) Jičinský, už proboha nic nepište. Vždyť se vám musí smát i malé děti. Není náhodou ve vašem příbuzenstvu více notářů? Asi ano, jinak si to ani neumí vysvětlit.

Na těchto daních se živí hlavně notáři, odhadci, realitní makléři a daňový poradci. Celkově je daň dědická, darovací a z převodu nemovitostí pro stát prodělečná. Jejich zpráva je dražší, než výnosy. A co se týče správy majetku tzv. bohatých, tak o tom víte kulové. Oni mají peníze na daňové poradce a právníky a ti jim zajistí, že toho do státní kasy nikdy zbytečně moc nedají.

Tyto daně zacáluji hlavně obyčejní lidé (třeba vaši voliči), kterým nic jiného nezbývá.

Příklad s Amerikou kulhá. Použil jste jen to, co vám vyhovuje. Už jste zapomněl dodat, že ve většině států USA neznají daň z přidané hodnoty. Že mají různé programy podporující investice do nemovitostí a tím jsou od daní osvobozeni a dokonce si mohou mnohé odpočítat od základu daně z příjmů.

Vodák 18.7.2006 10:04

Jičínský

Proč již někdo tohoto bolševického vola nepošle kam patří. 40 let jsem poslouchal takovéto žvásty. Proč se s tím mám potkávat  na mých oblíbených stránkách dnes?

Jan Daniel 18.7.2006 9:59

rudé zombie už vylézá ze záhrobí téměř denně

Jičínského text je ukázkovým příkladem základní strategie sockom: svoji živnost mají postavenu na nejnižším lidském pudu - závisti.

KROKODÝL 18.7.2006 9:59

Klasický příklad

bolševické zloděje obecného-přerozdělovače.V životě nikdy nemusel ohnout hřbet,rukama nevydělal ani kačku.Ale přesně ví kolik ukrást z kapsy schopným.Prostě typický socialistickobolševický dacan a darebák.

Jan Daniel 18.7.2006 9:56

Re: Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

Souručenství levičáků a velkokapitálu je dávno známé. Levičáci zajišťují velkokapitalistům zvýhodněné postavení pomocí státního protekcionismu, který dostává různá krycí jména jako "proexportní politika", "průmyslová politika", "ochrana domácího průmyslu a zaměstnanosti proti dumpingovým dovozům" a podobné bláboly. Jejich skutečným cílem a výsledkem je zvýhodnění nejvlivnějších kapitálových skupin. Velkokapitalisti jim za to jdou na ruku: skrytě nebo otevřeně je sponzorují, korumpují a také podporují vysoké daně (sami se jim dokážou vyhnout pomocí džungle různých výjimek a vyvedením zisků do zahraničí). Vysoké daně pak slouží k tomu, aby se tomuto zločinnému spolčení zajistily volební hlasy lůzy. Těmi, kdo to vše krvavě platí ze svých daní jsou menší a střední podnikatelé a střední třída, kteří takové možnosti jako velkokapitalisti nemají. Jak to výstižně vyjádřil jeden americký podnikatel: „Já nejsem tak bohatý jako John Kerry abych si mohl dovolit vysoké daňové sazby.“ Cintání o zdanění bohatých jsou socanská lež, bohatých na to není dostatečný počet. Ve skutečnosti je cílem sedřít z kůže střední třídu, která poskytuje hlavní masu daní.

tady se bavím nejvíce 18.7.2006 9:54

Re: Re: Jak jsou okrádáni chudí?

No ale to by pak nikdo nepotřeboval sociální demokracii, Jičínského a odbory. Tohle nemůže Jičínský nikdy dovolit;-D

BJ von Wolfenstein 18.7.2006 9:38

Re: Jak jsou okrádáni chudí?

Víte, motorem každé ekonomiky jsou bohatí lidé. Typický příklad: Pan Michal Horáček si jako bývalý úspěšný podnikatel koupil automobil Maybach (cca 18mio včetně DPH). Ten vůz mu stát zdanil cca 3 000 000,-Kč. Jinak řečeno, díky panu Horáčkovi a jeho Maybachu může například 50 lidí pobírat sociální dávky ve výši 5000,-Kč po dobu jednoho roku. A nyní: Socbolševici požadují další zdanění takového majetku, jakým jsou právě luxusní vozy: Co v takovém případě udělá nyní již hypotetický další pan Horáček?  Přesídlí do jiné země (alespoň papírově), nejlépe do Irska, nebo Andory, snad do Monaca. Svůj vysněný Maybach si koupí navzdory socbolševikům, ale státní kasa ČR z toho nebude mít ani "vorla". Byl bych rád, kdyby to fungovalo jinak, ale funguje to prostě takhle.

V. Chaloupková 18.7.2006 9:25

Klasický příklad: Kapitalista přemýšlí, jak a na čem peníze vydělat, socialista přemýšlí, jak a komu

peníze sebrat. Jičínský by měl začít u sebe a svůj plat rozdělit mezi několik potřebných. Určitě by ho volili.

Emil 18.7.2006 9:22

Jičínský

Máte pravdu, ODS o tom mluví, ale špičky ČSSD rovnou kradly. Vezměte si slavné ministry jen v oblasti zemědělství. Na ministerstvo přišli coby normální středně bohatí lidé, post opouštěli s obrovskými získanými pozemky, s obrovskými dotacemi pro statky příbuzných atd. atd. TZoto by se dalo najít v každém resortu. Pan Jičínský si stále se svojí tvrdohlavu komunistickou minulostí a bolševismem nemůže vyrovnat s novými věcmi. Komentuje amerického miliardáře (přes 80 let), otce od miliardáře Gatese (přes 80 let). Není to tím, že tito staříci (stejně jako Jičínský) jsou zapšklí proti mladším, že stále chtějí žít ve svých desítky let starých stopách ? Bohužel u pana Jičínského to jsou krvavé bolševické stopy. A těch už se chudák asi nikdy ve své mysli nezbaví.

Bob 18.7.2006 9:20

Re: Jak jsou okrádáni chudí?

Ono je to přesně naopak, pokud nebudou tak progresivní daně, bude více prostředků na investice, bude se rozvíjet hospodářství, nebude tak masivní přerozdělování (teď úmyslně zjednodušuji - vypustil jsem důchodce a zdravotnictví, tam si myslím, že je solidarita správná) a poklesne byrokracie. Rozhodně se každý ve vlastním zájmu stará o své prachy lépe, než, když je všechno všech - to je přeci už dávno ověřené a vyzkoušené i u nás.

zcr 18.7.2006 9:19

No to je ovsem hrozne -

zachovani dedicke dane - dalsi krok ke socialne spravedlive spolecnosti! Dedicka dan - dobrodini pro proletare. - Nic nepomuze chudym tak, jako zachovani dedicke dane!

Petr 18.7.2006 9:18

Re: Re: Na komunisty platí jedině Franco, Reagan a Pinochet. Po dobrém to s nimi nejde.

Naprosto souhlasím R^

tom 18.7.2006 9:13

Re: Dedicka dan ve Statech

souhlas

tom 18.7.2006 9:10

Re: Daňová optimalizace

Daň z nemovitosti platí lidé,kteří se postarsli o své bydlení a nežijí v regulovaných bytech.Prohnilý komunista Jičínský věrný slouha komunistckému režimu hraje na city českým závistivcům /na tom byl založen komunistický režim/ a s voji demagogii ovlivňuje primitivní část obyvatel.Ten dědek nemá ani trochu studu.Měl by být zalezlý někde hodně hluboko za ty svinstva co za komunistů na slušných lidech napáchal

Jaja 18.7.2006 9:02

Jak jsou okrádáni chudí?

Omluvte mou tupost a ignoranci, ale z čeho vyplývá, že když bohatí budou mít nižší daně (tj. zůstane jim více prostředků, o kterých mohou sami rozhodnout, jak budou využity), budou tak okrádáni chudí? Vždyť jim nikdo nic nebere. Vaši argumentaci bych dokázal pochopit, kdybyste jako motto napsal "mým cílem je živit v lidech závist úspěchu druhých, lenost a parazitismus". Jistě najdete mnoho posluchačů, ale skutečně svým slovům sám věříte?