1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepa 18.7.2006 12:33

Jičínský je komunistický dobytek!

Dle toho dobytka se smlouvy nemusí dodržovat. Jediným měřítkem je, zda ON může rozhodnout o mravnosti, či nemravnosti smlouvy. Čím dříve si ho čert odnese, tím lépe pro český národ.

dulcibelka 18.7.2006 12:31

Re: Re: Poplatky notářům

Nejhorší je, že jeden okrádající (stát) povinně přidělí okrádanému (mně) dalšího okrádajícího (notáře).(Y)

Modrý pták 18.7.2006 12:31

Jaroslave,

"Jednoznačně bylo dokázáno (např. Stiglitz atd.),  že se rozpočtové příjmy při poklesu daňového zatížení v důsledku proklamovaného oživení podnikání nezvyšují (zvyšuje se spotřeba podnikatelů)."

Především nic takového dokázáno nebylo. Nikdy a nikde. Pokud bylo něco dokázáno, takže POUHÁ úvaha o zvýšení daňové zátěže vede k automatickému poklesu výběru a jeho přesunutí do šedé ekonomiky (G. Becker). O kauzalitě snížení daňové zátěže, oživení a nárůstu výběru už nepochybuje ani ekonomický diletant Sobotka. Když se zvýší něčí spotřeba, tak z ní platí daně, takže se zvýší výběr. Tahle kauzalita je dokonce ve Vašem vlastním výroku. J. Stiglitz nic podobného neprokazoval - on se  dlouhodbě zabývá popíráním fungování trhu (zřejmě kvůli image) a asymetrií informací (dostal za to společně se Spencem a Ackerloffem Nobelovku). Když už chcete někoho označovat "tupým", tak byste měl vědět o čem píšete a nikoli používat výroky, které si protiřečí. Jinak budete naprosto po právu považován za zcela pomalého a jednoduchého.

Lišák FOX 18.7.2006 12:23

Re: Poplatky notářům

Vyhnout se jim je možné tak, že se dědictví odmítne a poplatky notáři uhradí soud - tedy stát. (z čerstvé rodinné praxe)

Lišák FOX 18.7.2006 12:18

Už Cimrman ve hře Vizionář

"Ten grunt tatínku, ten náš veliký grunt já nechci. Já nechci být bohatý. My jsme tu troubu jednou rozhicovali a viděli jsme strašné věci." ......

vládík 18.7.2006 12:11

S vámi nemá sice cenu diskutovat

Ale aby vaše nesmysly nezůstaly bez odpovědi:

 - Co je privilegovaného na tom, když bratr, případně rodič dědí kousek rekreační zahrady po sourozenci (potomkovi) a nedá státu desátek. Buďte tak laskav a vyložte to. Majitel již zaplatil daň z příjmů, daň z přidané hodnoty. Vám - státní vyžírko - to nestačí???

- Co je privilegovaného na tom, že ten, kdo si pořídí na celoživotní hypotéku domek, který splácí z příjmů po zdanění a z nějž opět zaplatil DPH bude platit "jen" 1% daň pro nic za nic (ke splátce té hypotéky tedy 3 až 5 tisíc měsíčně). Nic. Privilegia ztratí jen ten, kdo má plat poslance jen proto, že nesmyslně tyto prachy rozdává (z cizího krev neteče, že?)

- Při své nulové morálce nepochopíte, jaký je rozdíl, mezi tím, nechat si Jičínským ukrást (a následně prošustrovat) pod záminkou "neprivilegované" daně peníze a mezi osobním rozhodnutím je na dobrý účel (podle vlastního rozhodnutí) sám použít.

- Jediné co chápu je, že chcete ještě dlouho mít privilegovanou živnost (poslanec - funkcionář) s nezdanitelnými privilegovanými požitky, které arci pro většinu příjmově slabších občanů nejsou dosažitelné

Lišák FOX 18.7.2006 12:01

Re: Re: Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

přesné, jasné, logické, výstižné a buhužel pravdivé

Jaroslav 18.7.2006 11:59

Re: Podívám-li se na ČINNOST české strany sociálně demokratické

Pokud tedy ČSSD podporuje zahraniční podnikatele-kapitalisty, tak potom bylo zároveň lživé odeesácké strašení  lidí z návratu komunismu  ze strany ČSSD. Neumíte dobře lhát a odporujete si ve svých tvrzeních, naštěstí pro vás těch 35 procent lidí to neprohlédlo.

Navíc ta tvrzení jsou skoro protikapitalistická a šovinistická popírající globalizační trendy.

Bob 18.7.2006 11:53

Re: Re: Re: Levičácký hnus!

Jaroslave, prosím případně na faktech, bez urážek - ty jsou příznakem nedostatku argumentů.

AeroKarel 18.7.2006 11:51

Re: Poplatky notářům

Nejhorší je (povinná) spolupráce obou okrádajících.

Bob 18.7.2006 11:50

Re: Re: Levičácký hnus!

Nemravnost opakovaného několikanásobného zdanění zde již byla vysvětlena, za druhé náklady na její výběr přesahují výnosy (zda je to tedy rozumné zdanění - nechávám na úvaze každého), a také se dá zcela legálně do reálné bilance nákladů i přijmů fyzické osoby optimalizovat.

Jaroslav 18.7.2006 11:49

Re: Re: Levičácký hnus!

Dáše jste zamotal hlavu, bude se muset zeptat v informačním centru ODS. 

Jaroslav 18.7.2006 11:47

Re: Jak jsou okrádáni chudí?

Asi jste opravdu tupá. Z ekonomie a hospodářských dějin víme, že snižování daní zároveń vede k poklesu příjmu státního rozpočtu a následně k růstu chudoby. Jednoznačně bylo dokázáno (např. Stiglitz atd.),  že se rozpočtové příjmy při poklesu daňového zatížení v důsledku proklamovaného oživení podnikání nezvyšují (zvyšuje se spotřeba podnikatelů).  Tam kde existuje solidarita (skandinávské  země...) je nízká míra chudoby a zároveň vysoký růst. To jsou nejbohatější a nejúspěšnější země na světě.

"mým cílem je živit v lidech závist úspěchu druhých, lenost a parazitismus". To je ubohá demagogie historií a poznáním dávno překonaná.

Karel H. 18.7.2006 11:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

No problém je v tom, že já čtu taky dost článků v ekonomických časopisech a nic podobného jsem nezaregistroval. Naopak, co se Švédska týče, většinou se umísťuje na předních příčkách všech statistik. Ať se jedná o konkurenceschpnost či kvalitu života apod. A ted si dovolím přátelsky připomenout tu desítky let trvající vládu švédské socdem :-)

David 18.7.2006 11:42

Poplatky notářům

Je vcelku jedno, kdo vás okrade o to málo, co vám zbude po rodičích. Jestli stát na dědické dani a nebo notář na poplatcích, kterým se nelze vyhnout. Zatímco v prvním případě je aspoň nějaká naděje, že se pár desetníků nasype třeba do stavby dálnice, ve druhém případě si na vašem smutku namastí svou soukromou kapsu bezskrupulózní právník.

Bob 18.7.2006 11:42

Re: Re: Bohatí by měli volit ČSSD

Mluvme ve faktech - třeba porovnání hrubého nebo čistého produktu na hlavu, státním dluhu na hlavu, jejich vývoj v čase, žebříček TOP 500 největších světových společností, procento osob pod hranicí životního minima na celkovém počtu obyvatel, porovnání výše životního minima, porovnání burzovních indexů, počtu obchodovaných titulů. Bez ohledu na nějaké interní dojmy - prameny Federální statistický úřad, Eurostat, ČSÚ, reuters, - každý si může udělat sám pro sebe objektivní pohled.

Karel H. 18.7.2006 11:38

Re: Levičácký hnus!

A přesto 100% dědická daň vyloženě přesně splňuje jednu z hlavních tezí pravicové politiky: že každý má mít tolik bohatství, kolik si zaslouží svojí prací. Nebo se pletu?! Vyvraťte mi to, prosím.

stachanov 18.7.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

mé informace pochází z článků v různých časopisech, například ekonomických.

VD 18.7.2006 11:36

Daně nesmí být bičem.

Obviňování ODS, že straní bohatým není lež, ale je to vytrženo z kontextu celého záměru.  Je zřejmé, že jediné zdroje, které opravdu „JSOU“ se dají vytěžit z činnosti „bohatých“a z přírůstku spotřeby  rozhodující střední třídy.

V tom jsou asi všichni zajedno, jen ta těžba má různé technologie, které můžeme najít v programech stran.

Uvěřme tomu, že reálný efekt naplnění rozpočtu může přinést pouze menší intenzita daňové zátěže u tvůrců rozpočtového příjmu, s přebytkem vyvážená samovolně vzniklou extenzitou výběru daní. Akcent na  daňovou kázeň a „Bodovým systémem“ proti ignorujícím  neplatičům. Má-li to fungovat, platba daní se musí ale plátcům „vyplatit“.

Takto vzniklá prosperita je jiného řádu než momentálně zažíváme a musí umožnit nejenom snížení schodku veřejných financí, ale také  uspokojení oprávněných nároků na investice do infrastruktury státu a oprávněné sociální potřeby obyvatelstva.

Karel H. 18.7.2006 11:36

Re: Re: Re: Ach jo

Což ovšem nemění nic na tom, že Váš první příspěvek byl mimo. Nebo ano? Já nepochybuji o tom, že spousta milionářů pro to nemusela hnou ani prstem. Ale Vaše argumenty mi znějí spíš levicově :-)

Byg 18.7.2006 11:35

Autor je hlupák nebo lhář

Autor je poslanec za ČSD a to mluví za vše. Kdy už tito lidé buď pochopí, nebo přestanou lhát o rovné dani. Ta je výhodná pro všechny. Pochopil?

Jaroslav 18.7.2006 11:34

Máte to popletené, jako všechno

jak stála otázka? Kdo platí na komunisty. A nejvíce komunistů povraždil Hitler, zavraždil jich více než Franco či Pinochet. To je první věc, kterou jste nepostřehl.

A co se týče Hitlera a jeho orientace. Všichni soudní historici a všechny publikace zařazují Hitlera mezi krajní pravici. Koalice z roku 1933, která Hitlera přivedla k moci, byla pravicovou koalicí. V opozici byly levicové strany-sociální demokracie a komunisté. Všechny pravicové strany se pak sloučily s NSDAP. Přívrženci levice byli pozavíráni do koncentračních táborů, povražděni či museli uprchnout (W. Brandt atd.) Podnikání za Hitlera nebylo potlačeno, ale naopak kvetlo (Krupp atd.) Franca dostal k moci Hitler a Franco se s Hitlerem přátelil a dlouho mu pomáhal (tedy v době, kdy Německo ještě vyhrávalo). 

A četl jsem, že i Pinochet využíval k teroru služeb uprchlých nacistů z 2. světové války. 

Také jsme četl od Loftuse a Aarona, že Reagan se kamarádil a dával peníze běloruským emigrantům-kolaborantům z 2. světové války, kteří pomáhali Němcům SS a wehrmachtu vyhlazovat vlastní obyvatelstvo. 

Takže opravdu pěkná společnost, Marate.

Dušan 18.7.2006 11:32

Co to tu proboha autor bolševiské ústavy

blábolí ?! Proti americkému daňovému systému je i rovná daň podle návrhu ODS hotový socialismus a soudruh Jičínský to nemůže nevědět.

PetrN 18.7.2006 11:32

Re: Ta odeesácká špína se v této diskusi nějak přemnožila

Já tady tedy cítím akorát smrad z komančských bažin, až k zvracení! (Y)

StandaT 18.7.2006 11:29

Re: Re: Ach jo

Já jsem se stal taky milionářem (korunuvým). A nemusel jsem pro to udělat NIC.  "Hodnotu" mého majetku zvedly ceny stavebních hmot a prací, nemusel jsem hnout ani malíčkem. Stejně tak čiperům z dozorčích rad stačí jednou za kvartál zajít na schůzi rady a dělat chytrého.

erik 18.7.2006 11:19

blabol

moralni hledisko-podle me je nemoralni zdanovat jiz nekolikrat zdanene

prakticke -ekonomicke hledisko-pokud vim tak naklady predci vyber -tak proc do toho strkat dalsi penize-nebo je to jen priprava na zvyseni darovaci dane?

Karel H. 18.7.2006 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

Myslím si, že nemáte zcela pravdu. Chcete tvrdit, že ve Švédsku je minimální střední vrstva, živnostníci a podnikatelé. Řekněte mi, prosím, odkud Vaše informace pocházejí. Prosím o přesné info, abych si to mohl ověřit a případně se Vám omluvit.

Karel H. 18.7.2006 11:15

Re: Bohatí by měli volit ČSSD

Zrovná v USA je poměrně velký podíl chudých lidí. Kdežto u nás je ten poměr nejnižší v Evropě. A není můj výmysl, že progresivita a výše zdanění obecně znamená menší podíl chudých na celkové společnosti. Např. v latinské Americe byly ekonomiky velice liberální a je tám právě velké množství chudých a velké sociální rozdíly. Právě v takových státech mizí střední vrsta.

Bob 18.7.2006 11:01

Bohatí by měli volit ČSSD

Není tomu tak, bohužel socani likvidují podstatu státu, ekonomiky, zadlužují další generace s heslem po nás potopa, jenom ať se ještě chvíli udržíme u koryta - viz. šibal Paroubek. Aby se chudí stali střední vrstvou a bohatí měli vytvořené prostředí k podnikání, je nutná liberálnější politika - to je principiální rozdíl mezi paternalistickou Evropou (v nejpokroucenější formě bývalou Východní Evropou) a liberální USA. Co je správnější - podívejte se kde se generuje světový vývoj, kde je nejvíce vynálezů, kdo je světový leader, kde je nejsilnější světová ekonomika, kde je skutečně svoboda vyznání a lidská práva zakotvena v ústavě, koho nejvíce nenávidí neschopní, neúspěšní, nemakačenkové, náboženští tmáři, muslimové. 

Stachanov 18.7.2006 11:01

Re: Re: Re: Re: Ještě jeden příspěvek - polopatický i pro voliče socanů

je to už z povahy sociálního státu, ke kterému se ČSSD hlásí. Vemte si to jejich milované Švédsko - pár superbohatých rodin patřící k průmyslové oligarchii typu majitelů Volva, strojírenských podniků atd, kteří jsou zadobře se špičkami tamní socdem, a zbytek lidé nějak závislí na státu. Střední třída, živnostníci a podnikatelé jako voliči pravicových stran byly byrokratickou cestou minimalizováni. Výsledek se dostavil - 40 let vlády socdem