1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
GSDr. Pasáček koz ve Vermontu 2.5.2008 1:30

Osama bin Laden

Osama bin Laden je geniální vojenský stratég. On nachystal pro Američany dvě smrtící pasti:  Afganistán a Irák. Tyto pasti již sklaply. Není úniku a porážka je nevyhnutelná. Způsobil tím Američanům větší ztráty na životech a majetku, než jaké dosud způsobili všichni teroristé dohromady. Je tragické, že do těchto agresí byli zataženi i občané evropských států.

George 2.5.2008 3:49

Re: Osama bin Laden

Tohle jsi uz psal v diskusi na Lidovkach a zjebali te za to jak financ kozu. Takze to ted zkousis na Psu a cekas ze te za ten blabol nekdo pochvali ?  Taky tady pises jak je kazdej v porovnani s tebou nevzdelanej ponevadz mas americke akademicke vzdelani ? :-P

Muki 2.5.2008 4:28

Re: Re: Osama bin Laden

Ale on spravne podotknul, ze agresi muslimskych fanatiku na cile v Evrope, evropa byla do toho zatazena

:o))) 2.5.2008 4:28

Juchelko neblbni!

;-D

68 2.5.2008 4:53

Re: Osama bin Laden

Tajně už v jeskyni připravuje další, v pořadí třetí past, Irán. A šeptá se o pasti č.4, což prý snad bude Syrie. Ale nepředbíhejme, nechme ho, pastičkáře, v klidu na tom pracovat.

Stachanov 2.5.2008 1:14

škoda že Zaorálek nebyl vysokým funckionářem SS

po atentátu na Heydricha by si řekl, že nemá Bohmen und Mahren pod kontrolou, a stáhl by se;-D

Isajev 2.5.2008 1:42

Re: škoda že Zaorálek nebyl vysokým funckionářem SS

Toto je kvalitní názor :)

Muki 2.5.2008 1:06

poznamka

Skoda, ze nenavrhnul reseni. Nikomu se do Afganistanu nechtelo a tak kdyz se tam Taliban dostal k moci a zacal zakladat vycvikove tabory pro teroristy s celeho svetam aby nicili ten nenavideni zapad, stale tu byla tendence se domluvit, vy nechate nas na pokoji a my na zapade, nechame na pokoji vas. Na to oni nepristoupili. Jsou to proste fanatici, kteri veri, ze se jim podari privest svet spatky do stredoveku. Nazor, ze kdyz je nechame zvytezit, ze je to uspokoji, je zajimavy i kdyz ne originalni, to ze kdyz dame tygru dost masa, tak se z neho stane vegetarian, zasavalo v historii dost lidi. Jak z toho? Nazor, ze kapitulace vse vyresi, je dost naivni, spise jim doda iniciativu pokracovat. Zkusit vec ignorovat, postupna islamisace Evropy proste neni pravda,utoky sebevrazednych fanatiku nam nehrozi a to pan Zaoralek navrhuje. Ca dobu jeho politickeho zivota to muze fungovat a pak at prijde potopa.

zdeněk 2.5.2008 1:24

co je kapitulace?

Je kapitulace když se stáhnem z áfghánistánu, nebo když sem budeme zvát cizince protože jsme kapitulovali na to mít děti?

všichni poťouchlí kolonialisti si myslí že na ně bude pracovat jiný národ. Britům ani francouzům se to hrubě nevyplatilo a teď se jim do země stěhují obyvatelé jejich bývalých kolonií.

Boj s islámem neznamená že budeme posílat někam vojáky bez toho aby to mělo nějaký efekt...

Muki 2.5.2008 4:20

Re: co je kapitulace?

Co ty navrhujes, trpne sede doma a vyckavat jeji9ch utoky a na ne neodpovidat, jen scitat ztraty, se jiz zkusilo a oni to berou jako nasi slabost. A nepomaha to. musis jit za nepritelem az do jeho tabora a tam mu ho znicit. To co rikas, ze by nmeli mit utociste, kde v lidu by pripravolali akce a proste kllid, v tom by souhlasil kazdy terorista s tebou. Ta marxisticka poucka o vykoristovani kolonii, nevysvetluje, proc se zivotni uroven evropskych narocu prudce zvysila, kdyz se te kolonialni priteze zbavili. Omio tak nem komuniste vysvetlovali, jak v burzoasni republice cesi vykoristovali Slovensko a proto si lepe zili.

zdeněk 2.5.2008 5:08

Re: Re: co je kapitulace?

". Ta marxisticka poucka o vykoristovani kolonii, nevysvetluje, proc se

zivotni uroven evropskych narocu prudce zvysila, kdyz se te kolonialni

priteze zbavili."

zatímco když si ji dali na svá bedra, byly nejbohatší na světě. Pak se to už nevyplatilo, ale byly doby kdy to rozhodně vynášelo.

zdeněk 2.5.2008 5:12

jedním z důvodů první světové války bylo i to že německu se zdálo že má málo kolonií

ovšem podle vás tam zřejmě vládli marxisti.

zdeněk 2.5.2008 0:42

je pravda že naši muži získají v zahraničí bojové zkušenosti

to je asi jediný klad. Negativní je že nás to stojí dost peněz které by šli využít na nákup nové moderní techniky. Místo toho kupujeme velké dopravní letouny na přepravu vojáků...

Válka je stejně prohraná. Američané tam nemohou být věčně(opět díky financím) a až odejdou režim se asi shroutí.

Dříve či později bude naše vláda muset řešit stažení sil.

baltahsar 2.5.2008 0:52

Re: je pravda že naši muži získají v zahraničí bojové zkušenosti

Za tyhle poraženecký řeči vás tady modrý můry postavěj k múru 8-o

zdeněk 2.5.2008 1:20

vy si skutečně myslíte že je v áfghánistánu možno vyhrát?

Nevyhráli tam britové ani rusové, nevyhráli tam sověti. I když si USA myslí že je čvrtý řím, stejně nevyhrajou.

Ruda 2.5.2008 2:40

Re: vy si skutečně myslíte že je v áfghánistánu možno vyhrát?

Co to rikate? USA je Rim.

zdeněk 2.5.2008 5:32

Re: Re: vy si skutečně myslíte že je v áfghánistánu možno vyhrát?

První,druhý a třetí řím je běžné označení. Dovolil jsem si usa přirovnat ke čtvrtému římu.

Ruda 2.5.2008 11:58

Re: Re: Re: vy si skutečně myslíte že je v áfghánistánu možno vyhrát?

No ano, dle Vaseho pocitani tedy ctvrty. Nejenom si to mysleji, ale jsou. V cem je problem?

Ruda 2.5.2008 0:30

Pokakalek, srab, svrab

jj 2.5.2008 0:26

Špatně by bylo

kdybys hlasoval pro, moskevský poskoku. Něco by pak bylo špatně. Co tedy navrhuješ? V marxisticko leninském breviáři jsi už určitě nějaký recept našel. Jen pozor na to, že v Afganistánu neuspěli ani sovětští soudruzi.

Historik 2.5.2008 0:35

Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

když se nepoučili ze sovětského neúspěchu v Afghánistánu. US Army bojuje v Afghánistánu proti protivníkovi, kterého sama vycvičila a vyzbrojila. Toto udělá jen největší blbec. Tito pitomí američtí soudruzi jsou teď našimi spojenci a radí nám co máme dělat. Dokonce chtějí tito američtí soudruzi z USA umístit radar v České republice.

ps 2.5.2008 0:44

Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

SOvětští soudruzi jsou holt kreténi, kteří neuspěli a neuspějí ne díky tomu, že úkol je obtížný ale proto, že jsou to kreténi. Lživé výroky demagoga, který si říká historik o tom, že taliban vycvičili američané na tom nic nezmění.

Vlasta.on 2.5.2008 1:00

Re: Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Hlupáku. Taliban vycvičili a vyzbrojili američané. A střední evropu, svého času, zpacifikovali rusové bez problémů. Takže; jedinej kretén seš tady ty.

To ale nic nemění na tom, že jsem pro vyslání našich vojáků. Ještě bych tam poslal alespoň 20 Albatrosů aby se rozhýbal obchod.  (a zásoby ;-))

Max von Sprcha 2.5.2008 9:57

Re: Re: Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Zcela očividně z neznalosti vývoje v Afghánistánu si plete podporované bojovníky mudžahídy, kteří bojovali se sovětskými okupanty do roku 1989 s hnutím Taliban, které přišlo do Afghánistánu z Pákistánu v roce 1992. :)

Co se týče podpory mudžahídů od USA proti SSSR, tak to bylo celkem v pořádku. Uvědomte si laskavě skutečnost, že od odchodu SSSR z Afghánistánu uběhlo v podstatě 20 let a při průměrné délce života mužů v Afghánistánu kolem 45ti let, jsou to dneska dědečkové nebo už jsou u Alláha. Mladí studenti islámu (Tálibové) převážně z pákistánsko-afghánských paštunských kmenů provedli ozbrojený převrat v Kábulu a od roku 1993 začali dobývat další území Afghánistánu.

To je v podstatě nová generace vycvičená v táborech, které organizoval a financoval pan Bin Ladin po odchodu Rudé armády. Jejich ortodoxně islámské náboženství a nenávist k USA je dovedla k tomu, že v roce 1998 vyhlásili svatou válku Americe.

Talibové se opravdu nedočkali od Ameriky “výcviku a výzbroje“ jak naprosto chybně tvrdíte, dokonce ani uznání jimi vyhlášeného státu. :)

PS: Takže spíše než na urážky se zkuste soustředit na studium faktů. Je to potřeba.

Brett 2.5.2008 2:18

Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Pouc se z historie, historiku!  Umis pekne nadavat, to te naucili v pionyru?  Proti zlu se ma bojovat a ne zalezt k mamince do postylky.  Pokud nebudeme "bavit" Taliban v Afghanistanu, tak ho budeme mit tady.  Viz Hitler, Stalin, a jinde jim podobni, kdyz se s bojem otalelo. Svoboda neni zadarmo.

Historik pro Bretta 2.5.2008 4:27

Re: Re: Americké soudruhy je nutno považovat za úplné pitomce

Hele Brett, tak co se flákáš u počítače, nencháš se zverbovat a neběháš už po afghánských horách. Proč už tam za mě nepokládáš život? Já budu opravdu radši u maminky v postýlce. Zařídím ti vyznamenání In memoriam, spolehni se, za tvou smrt, která "nebude marná". Jinak z historie je známo, že někteří lidé běhají po světě s propagandou vymytým mozkem, určitě se za takového nepovažuješ, že jo?

parchant emigrant 2.5.2008 0:22

soudruh Zaoralek

v plnych tradicich internacionalistu by momentalne nejradeji "zatlouk dvere u chalupy" .... a jako svatojansky broucek by spal, a spal .... do doby, nez se na vychode rozlije zare velkeho dubiska.

Dnes kdyz jsem pozoroval vojenskou manifestaci sily "velkeho dubiska" masirujiciho pod transparenty "COCA COLA" nebo "MALBORO cigareta opravdovych muzu" natazenych pres ulice Moskvy a dav celkem nezucastnene kecajici o fyzickych prednostech nove "manzelky" Putina, jsem se zadostiucinenim zjistil ze napis LENIN na mysim oleji u Kremlu byl pos ran od holubu!:-D

Pierino.. 2.5.2008 0:18

Zaoralku, Zaoralku....

Ze ty zeres ty drogy z Avghanistanu, co se pasujou na pudu parlamentu. Tak nejenom Rath a Paroubek s Haskem si snupnou, ale uz i ty "stinovej ministr zahranici". Nezer to a nekur. Nebudes mit halucinace, ze jsi ministr zahranicnich veci....;-O

Mard 2.5.2008 0:13

Jsem rád že jste nehlasoval pro!

Neboť vy by jste už neměl hlasovat vůbec!