30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Katr 2.5.2008 10:14

Re: Co je náš cíl?

Protože jaderné nosiče má i Indie.Takže dle Vašeho úsudku Pákistánci sníží svoji odstrašovací schopnost jen proto, aby dali šanci svému odvěkému rivalovi, se kterým už dokonce několikrát válčili.:-)

Xury 2.5.2008 10:19

Re: Re: Co je náš cíl?

Nikde nic takového netvrdím. Byť si myslím, že jaderný útok Indie na Pákistán je hodně nepravděpodobný. Jen říkám, že rizika pro Evropu, USA a potažmo celý civilizovaný svět rozhodně vzrostou pokud znovu padne Afgánistán do rukou Talibanu. Jaderné zbraně a nosiče v Pákistánu jsou samozřejmě velkým lákadlem pro všechny muslimské extrémisty. ( a nejen muslimské )

sammy 2.5.2008 10:22

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

s tím přece Usáci počítali, když Taliban podporovali. Nebo jsou v zahraniční politice tak hloupí? ;-D

JJ 2.5.2008 10:53

Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Jsou tak hloupi. Nicmene v te dobe byla studena vaka a mirilo na je par tisic hlavic vychodniho bloku (+ dalsi pripravene treba v Brdech).

Ale faktem je, ze Pakistanske jaderne zbrane hrozbou jsou. Ne v rukou Pakistanu, ale pokud by se dostaly do rukou extremistu, tak jsou predevsim nasim problemem, ne amiku, nebot do US ty Pakistanske rakety nedoleti.

Xury 2.5.2008 10:53

Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Možná, že čekali až přijdete vy a sdělíte jim tyto své pravdy. Ještě, že vás máme. ;-D;-D;-D;-D;-D

sammy 2.5.2008 11:14

Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

ještě, že máme vás, pro kterého je US podpora Talibánu a Al Kaidy horkou novinkou ;-D;-D

Katr 2.5.2008 11:25

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Myslíte, že udržovat v bojeschopné činnosti takovou hračku, jako je mezikontinentální balistická raketa s jadernou hlavicí, zvládne kmen pologramotných horských pastevců?Už se vážně bojím.:-)

Mistr Jan Hus 2.5.2008 9:47

Naši vojáci tam nikoho nehoní ! Jsou v závětří a vydělávají peníze!

Jsou to zkrátka žoldáci a okupanti. Jsou tam proto, aby legalizoval agresi USA. ;-D

jirka.s. 2.5.2008 10:00

Re: Naši vojáci tam nikoho nehoní ! Jsou v závětří a vydělávají peníze!

Á jeé, hnus se nám už vyhajal z vopice, kteru si včera přivodil z komunistického piva zadarmo v budějických Masných krámech! A nezapomeň si vyprat tu poblitou bundokošili!;-) 

Petr 2.5.2008 10:44

Re: Re: Naši vojáci tam nikoho nehoní ! Jsou v závětří a vydělávají peníze!

Chybí argumenty, přejdeme k osobním výpadům? A pak vytáhneme klacky a kdo bude mít větší, vyhrál .... ;-D Nedochází vám Vaše podobnost s vojsky přinášejícími Afgánistánu "demokracii"?

Katr 2.5.2008 9:41

Pravda,

předpokládalo se, že zatímco Sověti byli nevítaní hosté, tak NATO bude vítáno kyticí máku a rozjásaným davem.Kolik to ještě bude stát peněz, než se Usama rozhodne dobrovolně vylézt ze svého Obersalzbergu a zachrání tak náš rozpočet? :-)

sammy 2.5.2008 10:06

Re: Pravda,

bod. Na toto vlezdoprdélkové bohužel, mám ten pocit, neodpovědí. odporuje to jejich ideologii.  ;-D

Lena 2.5.2008 9:38

hlasování

Pane Zaorálku souhlasím s Vámi, nejen s tímto článkem, ale i s většinou Vašeho vystupování v parlamentu, které mám možnost sledovat na 24.Jsem volička ČSSD, ale jsem čím dál víc rozčarovaná jednáním některých vašich členů, přímo rozčarovaná jsem z vašeho předsedy.Proč  po prvním hlasování, kdy neprošel návrh na misi našich vojáků do Avganistanu přispěchal Urban k mikrofonu, že hlasování je neplatné a při druhém opakovaném hlasování návrh prošel dík 13 hlasům ČSSD ?

batys 62 2.5.2008 9:32

zaoralku

už jdi konečně do prd..e, mě zas nedávaj smysl ty tvoje alibistický kecy.

Irena 2.5.2008 10:48

Re: zaoralku

Vážený pane batys!Gratuluji vám k bohaté slovní zásobě a pestrosti argumentace a vyjadřování!Myslím, že současné vládě byste ostudu neudělal!

Klokan2003 2.5.2008 9:30

Ano Zaorálku - nikoho nikam neposílat, nic nedělat, jen kritizovat osttatní

To je osvědčená metoda vládnutí sosanů. Sedět jako veš pod chrástem, tiše drancovat státní rozpočet a o nic kromě vlastních kapes se nestarat. Žít dneškem, koukat co vám přinese a nemyslet dál než do příštích voleb. Hlavně nenaštvat svoje voliče - vohnouty. Jaký okamžitý efekt přinese pomoc spojencům? Přece žádný! Jak správně říká Jyrka - CO Z TOHO BUDU MÍT JÁ? Tak dál seďte ve stínu, občas vystrčte hlavu a zkritizujte vše okolo sebe, hlavně ty, kteří se snaží něco změnit, třeba i za cenu chyb. Akce v Iráku a Afganistánu jsou nad vaše chápání, naprosto se vymykají vašemu uvažování, kolik by to mohlo hodit. Tady jde jen o svobodu a existenci naší civilizace v příštích 50 až 100 letech a žádná provize z toho nekouká.

Petr 2.5.2008 9:50

Re: Ano Zaorálku - nikoho nikam neposílat, nic nedělat, jen kritizovat osttatní

no jo, pasáci koz všech zemí spojte se, vemte kalašnikovy do rukou a převálcujte ty "svobodné demokratické" státy, co nám přinášejí civilizaci ....

Jestli bych se bál o svobodu a existenci naší civilizace, "nepřítele" bych rozhodně začal hledat někde jinde ....

sammy 2.5.2008 9:59

pokračuj, bavíš měrou vrchovatou ! .o)

převálcujte ty "svobodné demokratické" státy, co nám přinášejí civilizaci ....;-D;-DR^;-);-)

Irena 2.5.2008 11:09

Re: Ano Zaorálku - nikoho nikam neposílat, nic nedělat, jen kritizovat osttatní

Pane Klokane!Vzhledem k vašemu bezproblémovému chápání a z toho vyplývajícího bezchybného uvažování vám doporučuji toto:" Vylezte  ze stínu anonimity, zveřejněte svoje jméno , a  přihlaste se dobrovolně k ochraně naší civilizace a svobody ve válce v Afganistanu"!Určitě se stanete uznávaným hrdinou a možná najdete i následovníky!Pokud to uděláte, tak se vám před celým národem omluvím!Pokud ne, tak vás musím zařadit do oné množiny primitivních žvanilů, kteří se na těchto stránkách snaží poučovat a přesvědčovat ty normálně uvažující, i když podle vás slabě chápající!Bude to fér!Co vy na to??!!!!

sammy 2.5.2008 11:14

Re: Re: Ano Zaorálku - nikoho nikam neposílat, nic nedělat, jen kritizovat osttatní

Irénko, R^

Klokan2003 2.5.2008 14:38

Re: Re: Ano Zaorálku - nikoho nikam neposílat, nic nedělat, jen kritizovat osttatní

A proč bych to  měl podle vás dělat? Zatím jsem jen část množiny primitivních žvanilů, kteří platí daně, z kterých se financuje profesionální (chcete-li, žoldácká) armáda a ta se má starat o to, aby naše civilizace ohrožená nebyla.Zatím se jí daří uržet válku mimo USA a Evropu a to i přesto, že neanonymní Ireny dělají co můžou, aby válka do Evropy přeskočila co nejdříve, přesně podle hesla "čím hůř tím líp".  Ubezpečuji vás, že jakmile to bude nutné, jsem ochoten podílet se na obraně i osobně a aktivně se snažím, abych na to byl připraven. Nečekám ale, žče by mi v tom pan Zaorálek nebo vy pomohli, ti raději utečou, nejlépe do těch nenáviděných USA.

Pavel 2.5.2008 9:26

Ach jo

Tak za prvé. Vojáci, kteří působí v Afghánistánu tam jdou dobrovolně za peníze. Za druhé. Žádná jednání či vyjednávání v této oblasti nepomohou. Za třetí. Pozastavovat se nad tím, že v Afghánistánu stoupla produkce opia je směšné. Jakou variantu těm lidem chcete například vy se svými marxisticko leninskými zkušenostmi nabídnout? A za čtvrté. Váš článek opět nic neřeší a je naprosto zbytečný, ostatně jako celý Váš profesní život.

Petr 2.5.2008 9:45

Re: Ach jo

Tak za prvé - ty peníze se samy "nevyrobí" a vojáci tam nejdou dobrovolné - jsou tam vysláni a plní rozkazy lidí, kteří nemají o skutečných podmínkách mnohdy ani ponětí - maximálně jsou ochotni nazpívat "řiťoalpinistickou" oslavnou píseň na oslavu nového "vůdce"..

Za druhé - máte naprostou pravdu - nebylo by lepší prostě tamní obyvatelstvo vyhladit? (sakryš, nečetl jsem to někde v učebnicích dějepisu a nebylo to označeno jako holokaust?)

Za třetí - pod akcí "Trvalá svoboda" si mimo jiné představuji právě nějakou alternativu života, ne  loutkovou vládu...

A za čtvrté - myslet si, že silou moci vyřeším všechny problémy je právě důvod, proč ve světě umírá tolik lidí .... pletete si pojem odstrašení vojenskou mocí s pojmem zastrašování vojenskou mocí, což se teď právě a nejen v Afgánistánu děje ....

Xury 2.5.2008 9:57

Re: Re: Ach jo

"pod akcí "Trvalá svoboda" si mimo jiné představuji právě nějakou alternativu života" - mohl byste nastínit, co byste Afgáncům nabídl jako alternativu?

Petr 2.5.2008 10:08

Re: Re: Re: Ach jo

Neměl by to nastínit spíš ten, kdo pod tímto názvem tuto zemi "osvobozuje"?? Zatím v této akci vidím jen zájmy zbrojařských lobby, zatímco umírá spousta nevinných civilistů ...

Netvrdím, že v Afgánistánu bylo vše v pořádku, ale opravdu se situace zlepšila? A v Iráku?

Nabízím alternativu - nechme je být, ať si o sobě rozhodnou sami - a smiřme se s myšlenkou, že to nemusí být rozhodnutí, které se nám bude líbit .....

sammy 2.5.2008 10:23

Re: Re: Re: Re: Ach jo

R^

Xury 2.5.2008 10:56

Re: Re: Re: Re: Ach jo

Skvělá myšlenka a jak budeme řešit teroristické skupiny, které tam budou mít výcvikové tábory?Pro mě za mě ať se tam třeba postřílí to je jejich věc, ale jde o to, aby to střílení nevyváželi ven.

sammy 2.5.2008 9:57

Re: Re: Ach jo

"Za třetí - pod akcí "Trvalá svoboda" si mimo jiné představuji právě nějakou alternativu života, ne  loutkovou vládu..."  ??8-o;-D;-DR^;-)

sammy 2.5.2008 9:14

Afghánistán

US soudruzi tam bojují proti Talibánu, který sami stvořili, vycvičili, vyzbrojili.  Na rozdíl od okupantů jsou tam obránci doma a nebojují za žold jako jsou nuceni nejchudší Američané, aby dosáhli na vzdělání, zdravotní péči, dostali své potomky ze sociálního dna, ale  mají vysokou náboženskou morálku.  Nelze je porazit tím spíše, že domácí obyvatelstvo nenávidí svého okupanta. 

Je to konflikt o přístupu k středoasijské ropě. Není  to o demokracii, nebo tak ;-D Ostatně , soudruzi v USA to možná také vědí. Nejde tu o vítězství, ale o podplácení místních pohlavárů a udržovat konflikt v nízké intenzitě. USA jsou ekonomicky na huntě , drží je zbrojní průmysl. Takhle se soukolí točí, US zbrojní koncerny prodávají oběma stranám a ještě se do Evropy, hospodářského konkurenta,  dostává heroin.

Usámku nechytí, protože Bush a US Neocons dávno vsadili na muslimy. Podporují je na Balkáně, v Africe, Asii, všude, na úkor původního obyvatelstva. Nevadí jim muslimská zvěrstva v Indonésii, Pákistánu, Nigérii, Egyptě Saudské Arábii, která svobodně vyváží do Evropy wahhábismus, spolupracovali s Usámou a Al Kaidou na Balkáně, kde podporovali vraždění a etnické čistky rozsáhlých oblastí od Nemuslimů. Muslimové všude na světě získávají dobytá území odměnou. Počítají, že na konfliktech ve světě i v Evropě s muslimy jen vydělají. Jako za obou světových válek., kdy to hráli do poslední chvíle na obě strany. 

sammy 2.5.2008 9:14

Re: Afghánistán

A Usámku nechytí. Ani o něj nejde. Bush, vždy když přijedou do Ameriky, se s Ládíny líbe a objímá je. Totéž se Saudy. Mají akcie jeho ropné firmy, jsou provázaní s US oligarchií - neocons. Oni Usámku nedají. Pro blbce zbývá divadlo a řeči, že jim na nás  záleží. ..

Stejně většina  vlezdopr*élků Usa v hloubi duše ví, že je to tak. Že nás Usáci bez mrknutí oka odepíší. Potřebují jen svého pána, zrazovali tehdy, zrazují teď. Nemohou už narovnat záda. Do Iráku obětovat život za Bushe by nikdy nejeli.  ;-D;-D;-D