1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ortelius 2.5.2008 13:50

cvičiště

Myslím, že každý racionální (a mírně cynický) politik či státní, a určitě všichni vojenští velitelé, by měli uvítat možnost provádět skutenčá cvičení v bojových podmínkách, zajména v nějaké zapadlé zemi, která v podstatě nikoho nezajímá ...

fake 2.5.2008 13:39

a co ted

pane poslanče, experte na amerikánské politické poměry, když am. demokrati jsou pro radar, nejspíše to jsou korupčníci a může za to Dalík s Kubicem, měl jste jim to pořádně vysvětlit, ne, jenom mávat rukama a řvát v českém parlamentu. Jsem vědav s čím ted příjdete, ale neradte se s p. Pehem, ten je ve svých vývodech, také mimo.

Radka 2.5.2008 13:28

Vas je u nas skoda

Vazeny autore, Vy uz jste mel davno byt v Evropskem parlamentu, sice tam hovori divnymi cizimi jazyky, ale delaji pro destrukci nasi civilizace temer tolik, co Vy nam svymi clanky navrhujete. Prave, protoze neni vule clenskych statu NATO, ktere se k teto organizaci pridaly bud za studene valky, kdy potrebovaly mocneho ochrance (USA) nebo, aby si dokazaly, ze jsou cleny "klubu" po zmene bolsevickych rezimu a vsechny se smahem rozhodly  poslat NATO  do kytek, kdyz doslo na lamani chleba, nekde v  tom pristupovem dokumentu stoji, ze clenske staty se zavazuji pomoct  pri napadeni jednoho z nich. Zatim jsme toho zas tak moc neuzili. Zaplatpanbuh, ze CR posila, aspon symbolicky vojenskou pomoc do Afghanistanu.

KUK 2.5.2008 13:20

Ale to je smutne

...ja si pamatuji jak Karzikovi na mezinardni slibovali MMF , SB , EIB,OPEC asi 11 mld dolaru, pravda je inflace ale ne takova, aby afganci nemeli na  jidlo ne ???

VLK 2.5.2008 12:57

Zandáč

Pane Zandáč náte pravdu,že USA je policajtem číslo1,ale jen pro své válečnické zájmy.Na úkor chudých zemí si chce zajistit svůj blahobyt.Naše vláda v čele s ODS leze válečné mašinerii do zadku.Takové chytráky jako jste vy bych najraději poslal do první linie,aby Vás přešli válečnické chotky.Jen omezenec může souhlasit se zabíjením nevinných lidí.

GRUNTORÁD 2.5.2008 13:06

Re: Zandáč

BYL JSI TAM? STŘÍLEL NA TEBE 13LETÝ NEVINNÝ CHLAPEC? JEN OMEZENEC SE NEBUDE BRÁNÍT (JO A JEŠTĚ PŘIPO, SE, RKOV)

Ondra 2.5.2008 13:49

Re: Zandáč

"Jen omezenec může souhlasit se zabíjením nebinných lidí." Slyšel jste někdy o 11. září 2001? Co si myslíte o zabíjení nevinných lidí? Nebo ti byli vinní? Syšel jste už vůbec někdy o mezinárodním terorismu?

Zdendáč 2.5.2008 12:45

Socan vyje...ale karavana půjde dál...

Páně Zaorálek,ostatně jako vždycky opět září coby světový mírotvorce...Jako každý levičák i on se rád a kdykoliv sveze levně na vlně populistického antiamerikanismu...přitom však stejně jako jemu podobní velmi rychle zapomíná kdo (ač nutně nemusel) tahal Evropu podvakrát z bryndy válečných konfliktů...Amerika je a chceme-li si užívat svých hodnot musí i zůstat světovým policajtem no.1.,ať se to světové levici,radikílním islamistům,teroristům a podobné pakáži líbí nebo nelíbí...

Roman 2.5.2008 13:18

Trvalá svoboda/okupace

Ale je to jinak. Do jejich země někdo vtrhnul, okupoval ji a tudíž to nejsou povstalci, ale legální bojovníci proti okupaci. Pan Zaorálek může povídat co chce, ale byli to jejich poslanci / jak už se pomalu stává tradicí / co vyslání vojska umožnili.

JJ 2.5.2008 13:25

Re: Trvalá svoboda/okupace

Afganistan/ Taliban napadl US a CR mela povinnost brat to jako napadeni CR.

Pokud vojska odejdou, Taliban se vrati a utoky budou pokracovat. Tak co s tim?

ABC 2.5.2008 14:39

Re: Re: Trvalá svoboda/okupace

Afghanistan, tehdy pod částečně vedením hnutí Taliban ( Taliban zdaleka nekotroloval celé území státu) opravdu USA nenapadl ( to se ani USA nikdy nepokoušely tvrdit ). Pokud jsou správná americká zjištění, pak USA byly napadeny některými přivrženci hnutí Al Kajda, což je teroristické "organizace" ( nejde o organizaci v pravém slova smyslu ) podporované islamisty z různých států.  Na území Afghanistánu měli nějaké základny. A pronásledování bojovníků Al-Kajdy a likvidace základen je oficiálně hlavním cílem voj. operací - pád Talibanu je vedlejší efekt.

JJ 2.5.2008 14:42

Re: Re: Re: Trvalá svoboda/okupace

USA take Afganistan vojensky nenapadly, ale nabidli pomoc jedne ze stran obcanske valky. Te strany, ktera neposkytovala logisticke zazemi organizaci, ktera US napadla.

Je jedno, jak tu organizaci pojmenujete, ale pokud poziva ochrany urciteho statu a zaroven utoci na jiny stat, stava se takovy stat automaticky ucastnikem agrese.

ABC 2.5.2008 16:05

Re: Re: Re: Re: Trvalá svoboda/okupace

Al-Kajda se nějaké zvláštní podpoře. Talibanu netěšila - tím netrvrdím, že tam nějaká podpora nebyla. Mnohem významnější podpora některých (ne snad přímo vládních) kruhů ze Saudské Arábie a Pakistánu. Cílem nebylo podpořit nějakou z mnoha bojujích stran ve vnitřním konfliktu - tady šlo je o prostředek. Zrovna tak, jako kdysi byla prostředkem (ne cílem) americká podpora bin Ládina. To, že mohla Al-Kajda mít základny v Afghanistánu souviselo spíše s tím, že nad rozsáhlými oblastmi neměla žádná armáda.

To že Taliban závaděl v Afghanistánu středověk (zejdnodušeně) je sice pro jeho obyvatelstvo špatný ale pro svět okolo to nějaké akutní nebezpečí nepředstavuje.

Otázky včlánku jsou poměrně legitimní -  Al Kajda se dnes bez Afganistánu pohodlně obejde. Koneckonců, i útok na WTC na Afgháncích nestál.

JJ 2.5.2008 18:22

Re: Re: Re: Re: Re: Trvalá svoboda/okupace

Tak nevim, ropa tam neni, bojovat proti Afgancum je cerna mura, rusove je varovali ...

Taliban ma velice podobnou filosofii, jako islmsti extremiste a tak je nemohl vydat (ci se pokusit je dostat). Dost dobre to ani udelat nemohl, protoze Bin Ladin byl jejich host a navic ideologicky sprizneny.

Saudove jsou samostatna kapitola, Pakistan pod pohruzkou spolupraci prislibil.

Tomáš X. 2.5.2008 12:45

Génius Zaorálek

Jeden jediný článek a je v něm tolik nápadů a návrhů funkčních řešení! Klobouk dolů. Světoví politici neví kudy kam a Zaorálek už to vymyslel.  R^  :-) 

zdeněk 2.5.2008 12:27

co se tu najednou vyrojilo liberalistů

Co hrdinně položí CIZÍ životy za správnou věc... Ono když člověk nemusí nasazovat vlastní krk tak podporuje válečná tažení velmi snadno. Je to dobře vysvětleno v románu "Na západní frontě klid" když se hlavní hrdina ocitne na dovolené doma ve vnitrozemí... Vůbec si s civilisty co by chtěli válčit nerozumí. A největší hrdina byl učitel na gymnáziu který poslal všechny své žáky do války :-(

Peťa 2.5.2008 11:37

Opět prvotřídní Zaorálkovská demagogie. V jednom však má trochu pravdu.

A to v tom, že čistě vojensky se problém nevyřeší. Nicméně nepředpokládám, že by Zaorálek, jež sám chtěl pořádat teroristickou konferenci na půdě našeho parlamentu a pilně utužuje vztahy s nacistickou Sýrií, mohl kdy přijít s jakýmkoli konstruktivním řešením.

PetrN 2.5.2008 11:09

Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl. Natož Zaorálkovi. ;-D

Irena 2.5.2008 11:19

Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Pane Petře, vzácná toť sebekritika!Skutečně panu Zaorálkovi nesaháte ani k nártům!Něco tak primitivního se na těchto stránkách již dlouho neobjevilo!Co tomu říká vaše vnímkání a svědomí??!!!!!!

PetrN 2.5.2008 11:35

Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Ano, máte pravdu. Něco tak primitivního jako text Zaanálka a Váš, Irénko, tu už dlouho nebylo... A mé svědomí mi říká, že proti vychcaným bolševickým blbům, jako je Zaanálek, je toho potřeba dělat víc, než jim jenom nadávat. Tak podle toho začnu činit... :-P

Petr 2.5.2008 11:50

Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

zatímco vaše MYŠLÉNKY jsou průzračné - rozbít hlavu všem, co se mnou nesouhlasí, nebo nedej bože mají jiný názor než já .... jestli se tu ukazuje něco primitivního, pak mi je to rozhodně spíš Váš příspěvek, než článek pana Zaorálka ...

BTW: NEJSEM příznivec ČSSD, ani komunistů ....

JJ 2.5.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Zaoralek je pro nase zivoty velice nebezpecny. Uz svou akci v parlamentu CR ukazal, ceho je pro sve korytko schopen.

Petr 2.5.2008 12:02

Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

zatímco "obhájci svobody a šířitelé demokracie" nám to každodenně nedokazují??

JJ 2.5.2008 13:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Nevim na co narazite. USA byly napadeny, to ze odpovedely je v poradku - v pripade Afganistanu.

Irak byl podle me blbost, mozna nejvetsi blbosti bylo, ze se Saddam nesesadil uz po prvni valce v Zalivu. Ale po bitve se to dobre mluvi.

Milan 2.5.2008 12:12

Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

JJ - životu nebezpeční jsou hlupáci vašeho ražení...;-D

JJ 2.5.2008 13:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Ja nemam ambice ridit zahranicni politiku CR. Na rozdil od pan Zaoralka, ktery se velice pekne vybarvil pote, co prisel o koryto predsedy parlamentu

PetrN 2.5.2008 12:01

Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Ach bože - a jak jste na to rozbíjení hlav přišel? 8-o

Petr 2.5.2008 12:04

Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

je toho potřeba dělat víc, než jim jenom nadávat. Tak podle toho začnu činit ... nebo jste hodlal vyvěsit protestní plakáty?? ;-D Pokud ano, omlouvám se Vám, asi jsem Vás přecenil ... nebo podcenil??

PetrN 2.5.2008 12:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Chi chi. Hlavy v politice ani jinde nerozbíjím. Ale něco víc než hodit volební lístek do jiné urny než rudých či oranžových bolševiků by člověk měl. A tak se snažím... Ale s těmi plakáty je to dobrá inspirace - dva tři pěkné billlboardy před krajskými volbami bych možná ještě unesl.;-)

Petr 2.5.2008 12:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blbovi ani nejrozumnější myšlénka nedává smysl...

Tak ještě jednou sorry, jen mě "nakrklo" jak sprostě jste "vyjel" i do diskutující, která nesdílí "VÁŠ" názor ...