1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xury 2.5.2008 10:43

Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Přiznat chybu není jistě špatný nápad, ale jednak by tu potom měl být popis té chyby, její řešení resp. popis alternativ a hlavně analýza všech dopadů! Zatím jsem od Zaorálka slyšel jen kritiku současných způsobů řešení, ale nikdy vlastní alternativu.

Petr 2.5.2008 10:50

Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Xury, já se jen snažil panu JJ říct, že se mi zdá menší zlo najít v naší společnosti "odvahu" (byť to může, ale nemusí být, politický kalkul) odmítnout pokračování toho nesmyslného válečného dobrodružství v Afgánistánu .... "Lék" na Afgánistán nenašli ani rusové, nenajdou jej ani amíci, tím spíš, že Talibance vyzbrojovali proti rusům právě oni ....

JJ 2.5.2008 10:55

Re: Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

rusove nenasli, protoze jina velmoc podporovala druhou stranu. Dnes je trochu jina situace.

Zaoralek ma opravdu odvahu - poziva si islamske extremisty do parlamentu CR v dobe, kdy nasi vojaci (ktere tam Zaoralek vyslal) nasazuji zivoty. To by mu v normalni zemi rozhodne neproslo.

harry 3.5.2008 0:14

Re: Re: Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Afghanistan nedobyli ani Britove na vrcholu sve kolonialni slavy.

Bush skonci stejne jako Adolf Hitler u Stalingradu. Cesti pomocnici poletio zpet domu s hanbou a s nekolika mrtvolkami.!!

JJ 2.5.2008 10:49

Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Zodpovednost panacku. Za to, co delam. Pokud uz tam jsme, tak muzeme odejit jenom, pokud tim vyrzne nezhorsime situaci. A ne si honit politicikou polivcicku. Jako Paroub s radarem, ktery nejdriv domluvil.

Irak byla kravina, ti vojaci mli byt v Afganistanu a doresit to.

Petr 2.5.2008 11:47

Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Tak jako bylo dořešen rok 68 u nás?

JJ 2.5.2008 11:50

Re: Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Z pohledu Ruska to doreseno bylo. Jinak by meli v CR drive nebo pozdeji opet problem.

Petr 2.5.2008 11:58

Re: Re: Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

No právě o tom mluvím - vynucování si poslušnosti hrubou silou .... Takže kdyby byl Afganistan "dořešen", tak je vše v pořádku? "Demokracie" nastolena, stůj co stůj? Stejně jako radar v Česku - většina lidí ho nechce, ale protože patrně nejsou svéprávní, tak tu prostě bude a basta? Komunistické zvrhlosti mám ještě v paměti, ale z tohohle je mi na blití naprosto stejně ....

sammy 2.5.2008 12:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

dnešní neobolševici se chovají jako kdysi bolševici.  Oba se bojí skutečné vůle lidu a demokracie jak čert kříže.

JJ 2.5.2008 13:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A pro jste hlasoval, kdyz socani vysilali

Vetsina lidi sice radar nechce, ale ceka, ze se za ne USA v pripade ohrozeni CR postavi.

To je na urovni toho, ze vetsina lidi nechce platit dane, ale chce mit vse od statu zadara.

tse tse 2.5.2008 9:59

Občané,příznivci české vojenské přítomnosti v Afghanistánu !

Rekrutační střediska AČR čekají na vaše podpisy!

GRUNTORÁD 2.5.2008 10:50

Re: Občané,příznivci české vojenské přítomnosti v Afghanistánu !

ZE 170TI UCHAZEČŮ PŘIJATO 27

Xury 2.5.2008 9:55

Co je náš cíl?

Je fakt, že všechny vznesené otázky jsou relevantní. Pak by ovšem nezaškodilo kdyby se autor alespoň zmínil, jaké vidí východisko. Předpokládám, že patrně v odchodu z Afganistánu. Výsledek je nasnadě - návrat Talibanu. Zmiňuje i problém Pákistánu. Ten  je ovšem jadernou mocností. Co bude hlásat pan Zaorálek, když se do rukou Talibanu dostanou jaderné zbraně resp. jak jim v tom zabrání? Podotýkám pro úplnost, že Pákistán má i jaderné nosiče.

JJ 2.5.2008 10:03

Bohuzel nevidi dal, nez na spicku nosu

Byt v Afganistanu neni dobre, nebyt ttam je podstatne horsi.

sammy 2.5.2008 10:04

Re: Co je náš cíl?

Pákistán má jaderné zbraně díky ekonomické pomoci USA. Talibán svého času podporovaly USA. Vycvičily, vyzbrojily přes pákistánskou službu ISI.

S tím měli Usáci počítat. Ježíšmarjá, to je logika, někoho podporovat, vyzbrojit, stvořit, dopomoci mu k jaderným zbraním nebo dominanci v oblasti a pak brečet.  Podobně na Balkáně, kde zapustili po vyhnání křesťanů kořeny všemožní islámští teroristé. Dokonce muslimové obchodovali s orgány, jak vyšlo najevo nedávno. ...Nebo nejsou Usáci tak blbí  a do jejich čachrů nevidíš. Každopádně, brečet nad tím, k čemu dopomohli, je prča. Piš dál, jsi bavič ! ;-D;-D

Xury 2.5.2008 10:07

Re: Re: Co je náš cíl?

Máte nějaký důkaz, že Američané umožnili Pákistánu přístup k jaderným zbraním? Podle mne je totální blbost. K čemu by jim to bylo? Absolutně nic by jim to nepřineslo. Proto taky na Pákistán uvalili ekonomické sankce (ro provedení první jaderné zkoušky).

sammy 2.5.2008 10:21

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

proto ročně přispívajuí Pákistánu miliardami ekonomické pomoci a prodávají mu své zbraně.  Proto Pákistán hájí, navzdory mínění obyvatelstva v oblasti US politiku :-)

Taliban podporovali přes pákistánskou stajnou službu ISI. Na netu lze vše nalézt, zkus hledat, místo hloupých dotazů. Snad nalezneš i  něco o návštěvě delegace talibánců v USA, když s nimi ropní magnáti vyjednávali, že až se ujmou vlády poražením odpůrců, postaví se ropovody ze Stř. Asie. A snad najdeš informace otom, jak studuje jeden z oněch Talibánců, na úkor US daňových poplatníků, práva na univerzitě  v USA. ;-);-D    Hledej šmudlo !

Xury 2.5.2008 10:49

Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Hele ty šmudlo, na net si může dát kdo chce co chce, takže jestli mě chceš předvědčovat, že jsi tam našel popis jednání pákistánské tajné služby se zástupci vlády USA o podpoře Talibanu, tak mě rozesměješ. Jinak nevidím jediný důvod proč by měli USA podporovat Taliban. A že studuje jeden z Talibanců v USA je důkazem čeho? Přátelských vztahů s Talibanem? Má ty svatá prostoto.

Jinak to, že podporují Pákistán je logické (jaderné zbraně jsou už dost dlouho faktem a Pákistán se jich nevzdá), pád současné vlády by situaci rozhodně nevylepšil. To jsem měl na mysli, když jsem psal o získání jaderných zbraní fanatiky.

JJ 2.5.2008 10:57

Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Ona ta podpora je silne pragmaticka z obou stran - Pakistan tuto podporu musel prijmout, jinak mu US hrozilo, ze jej bombardovanim vrati do doby kamenne (proste jaderne zbrane do rukoou Talibanu nemohly pripustit).

sammy 2.5.2008 11:12

Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

že nic nevidíš a nečteš, je tvůj problém..A je v zadku teplo? ;-) 

Peťa 2.5.2008 20:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Proč se ptáte? Měl byste to vědět, když jste až po uši v tom Tálibánském.

cb 2.5.2008 10:15

Re: Re: Co je náš cíl?

USA nikdy Taliban nepodporovaly.

sammy 2.5.2008 10:26

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

vtip dne ;-D

A USámu s Al Kaidou taky nepodporovaly ,že ;-) Ani kosovskoalbánské teroristy, kteří mimo jiné, obchodovali s orgány, že? :-P;-)

Petr 2.5.2008 10:32

Re: Re: Re: Co je náš cíl?

;-D;-D;-D;-D;-D sammy Vám to napsal jinde - zkuste si projít dostupné informace na netu - kdo je rodina Ladinu ...

Xury 2.5.2008 10:52

Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Rodina Ladínů má řádově stovky členů, kromě toho se Arabové identifikují s tzv. klany, které mohou mít až milion členů a které berou jako svou rodinu (i když jsou tam logicky volnější vazby). Takže to, že je Usáma členem nějaké rodiny, s jejíž jinými členy USA spolupracují nic neznamená.

JJ 2.5.2008 10:59

Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Usama skutecne od US dostal pechotni protiletecke zbrane -- prakticky tim zrusil vzdusnou prevahu rusu.

Xury 2.5.2008 11:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

To ovšem bylo v trochu jiné situaci. Podle této logiky by podpora Stalina za WWII ze strany USA vlastně byla chybou, protože se po válce postavil proti nim (navíc částečně vyzbrojen americkými zbraněmi).

JJ 2.5.2008 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

S tim 100% souhlas. Ale US pri sve aroganci po vitezstvi pripustily vytvoreni vakua, ktere islamsti duchovni rychle zaplnili.

Amici nedokazou pochopit jine kultury, proste je to soucasti jejich vychovy.

Xury 2.5.2008 11:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Američané dost těžko mohli to vakuum vyplnit. Čím. Z jejich pohledu bylo logické nechat obyvatele, aby si zvolili vlastní cestu. Jiná věc je, že to byla cesta občanské války. Ale i kdyby byli chápaví jak opice ;-) tak s tím nemohli nic dělat.

JJ 2.5.2008 11:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je náš cíl?

Ale mohli, maji programy ekonomicke spoluprace .. Proste ztratili zajem, vypadlo to z rozpoctu a tim to pro ne haslo. Nebo se jenom nekde vymenil sef.

Stejne tak udelali kravinu s Irakem - dali tam minimum vojaku, coz na vitezstvi stacilo, ale nemohli si dovolit nechat  Irackou armadu, aby drzela poradek.