28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 18.6.2007 10:41

Tchunkenland - aneb počátek cesty na věčnost

No, tak tu máme další týden Národní Čunkiády. Měl jsem možnost pokochat se záběry z Brusele, kde jmenovaný "turista" pobýval na onom "senzačním otevření". Je to křupan, palice vyleštěná, je to vážně takový politický Vladko, kterého vynesla na vrchol ne práce soustavná, nýbrž dobře načasovaný čuntejnerový útok na bandu hnědočeských lemplů. To je samo o sobě málo. Je to vidět na každém jeho kroku.

Ta hlavní otázka zní: Proč KDU, která stále doufá v podobu ne s CDU, ale s CSU (také opatřuje "specifický region" své země) volila do svého čela takového duševního chcípáka???? Odpověď hledejme v době nedávné.....

Páně Kalouskova povolební anabáze s komouši nebyla Mirečkovým "uklouznutím", ale cíleným tahem, kterým si umyl ruce nad tím, co přišlo později. Tahle partaj se zdá "dozrávat" podobně jako US. Chyběl tomu jen pořádný "maskot", který by zviditelnil tu nepražskou, původně lidoveckou frakci a její mentalitu. Lepšího "blbce na večeři" sehnat opravdu nemohli. Bude zajímavé sledovat, kdo se při setrvale nízkém stavu na teploměru popularity a nejistotě výsledku příštích voleb "rozpustí" v ODS a kdo s Cyrdou vpluje do náruče socanovy. Pak uvidíme, o co se tu vlastně hraje. Pokud pohlédnete na to, kdo volil Čunka předsedou, uvidíte jména nejen volící "upřímně", ale i několik jmen, kterým tu upřímnost volby po půl roce prostě nevěřím. Tak tu máme křídlo "měšťácko - kabaretní s božskou Vlastou v čele a naproti "svaz pro čuntejnerizaci hnědočechů". To důležité na tom je to, že po sto letech nám všem začíná svítat - ta největší dějinná prostitutka - KDU -ČSL se poroučí!!!! Nezbývá než doufat.....

Smutnou pachuť ovšem nese ta doba, která nám dává rok co rok zabrat. Loni jsme měli "Rok Prasete", letos Rok Kohouta, co bude dál?? Nějak není čas na slušné lidi.

čtenář 18.6.2007 10:26

Kauza čunek nepochybně souvisí

s blížící se prezidentskou volbou. Parkanová, která s Čunkem prohrála ve volbách předsedy KDU-ČSL by rozhodně byla ochotnější převést lidovce do protiklausovského tábora v 3. kole volby. Není jasné, co sám Čunek udělá, ale s lidoveckými hlasy má Klaus volbu jistou. Aféra Čunek tedy nepřestane, dokud nebude po prezidentské volbě. Pád předsedy a následné boje o vedení by ale dostaly lidovce pod 5% hranici spolehlivěji, než cokoliv jiného. Paroubek má všechny důvody, aby se snažil o jeho pád, a nejen on, též i všichni odpůrci Klausova druhého prtezidentsví. Co vyvádí sám Čunek, je jiná věc, ale k odstranění Hučínova prokurátora Obsta z celé aféry mělo dosjít už dávno. Však taky Paroubek kvůli tomu vyvádí.

F.VÍZEK 18.6.2007 10:06

Komentátor Jiří Hanák - stojí za přečtení (doslovný přepis - 1.část)

Smutná legrace  

Vládní koalice se včera ve Sněmovně bála nepatřičné politizace Čunkovy kauzy. Naštěstí pro opozici a k nelibému překvapení koalice postavil se k řečnickému pultu sám Jiří Čunek. Z pozice obviněného, obdařeného však neslýchaným privilegiem obhajovat se před Sněmovnou, zevrubně začal o své věci hovořit.

Sotva začal, hlouposti od řečnického pultu proudily silným tokem. Marně jsem se bránil vzpomínce na „momentálně“ zaostalého Otíka z Vesničky mé střediskové. Proč to? Vždyť ani dva zardoušení holoubkové, ani zvukotěsné klapky na uši na řečnickém pultu vidět nebylo. Sociální demokraté udělali chybu, když při Čunkově projevu opustili sál. Každý odstavec jeho projevu zasloužil by si bouřlivý potlesk. Pochopil jsem, proč Čunkův advokát svému klientovi veřejná vystoupení nedoporučuje a proč mu to rozmlouvala i koalice. Tušila dobře: Tak strašnou službu vládě jí dosud nikdo z jejich údů neprokázal. Politizoval svůj případ, sápal se do vyšetřovacího procesu, privilegium je holt privilegium. Komu z běžných smrtelníků se podaří, aby úřad nejvyšší státní zástupkyně změnil vyšetřovatele a dozor na pouhé požádání advokáta obviněného? A několik desítek hodin před uzavřením případu? 

F.VÍZEK 18.6.2007 10:06

Re: Komentátor Jiří Hanák - 2.část

Je to však smutná legrace. Musíme si uvědomit, že Jiří Čunek je prvním místopředsedou vlády. To znamená, že v nepřítomnosti premiéra Topolánka by měl řídit vládu republiky. Venku „rumpluje zoncna“, řečeno brněnským hantecem, dusno zavaluje zemi, mně ale při té představě naskakuje husí kůže. Jiřího Čunka do politických výšin vyneslo vystěhování vsetínských Cikánů a zhroucení vnitřních struktur KDU-ČSL po vládních námluvách Kalousek-Paroubek. Jaké jsou kvalifikační předpoklady tohoto muže, který už měsíce drží vládu pod krkem a stejnou dobu republice dělá hanbu? Někdejší bezpečnostní technik vsetínské zbrojovky s průmyslovkou a s nulovým jazykovým vybavením. Přitom Jiří Čunek není toliko prvním vicepremiérem, je i ministrem pro místní rozvoj, odpovědným za čerpání peněz z podpůrných fondů EU. Jak vypadá jeho cesta do Bruselu? Obklopen tlumočníky jako Kara ben Nemsi při cestě do divokého Kurdistánu?  Vzdělání samozřejmě není všechno. Před válkou měla republika štěstí na hostivařského sedláka Antonína Švehlu. Skvělý agrární předseda, ministr a politik bez formálního vzdělání. Na rozdíl od Jiřího Čunka znal však své hranice, necpal se, kam podle svého soudu nepatřil, a hlavně: nebyl nikdy podezřelý z žádné finanční nepravosti. A to Čunek je, dokonce je z braní úplatku obviněn! Takovým politikům prezident Masaryk odmítal podat ruku. To byly časové, těch bych si přál!

Vládní koalice včera v Kramářově vile Čunkovi za jeho vystoupení ve Sněmovně jistě umyla hlavu. Ale nezbaví se ho. Protože Jiří Čunek do současné Topolánkovy vlády patří.

oakman 18.6.2007 10:12

Hele, příteli Vízku, Otíka sem netahejte

tato role byla již dávno udělena panu Sobotkovi Bohušovi......

brblal 18.6.2007 17:33

Re: Hele, příteli Vízku, Otíka sem netahejte

Asi Tebou a nezaslouženě.Jenže Ty máš ty stranické klapky,viď a ty nedovolí,aby jsi viděl věci ve více souvislostech.Tvůj úkol modrostraky je jediný:kydat,kydat a zase kydat.

Psí vrah Čumil 18.6.2007 10:15

Re: Re: Komentátor Jiří Hanák - 2.část

Ono není co dodat. Snad jen vzpomínku:

Třináct starých lotrasů, jako vlčích zubů,/ vraždí kupce u cesty,  u starého dubu/ A pijou rum - potvory, bum!// Játra už mu zahnívají, oči se mu kazí/ chahchachahachá, chechtají se vrazi...

Naučení - pohřběte kupce včas!

Starý J. 18.6.2007 15:59

Re: Re: Komentátor Jiří Hanák - 2.část

Vízku, ví, že jste to nepsal Vy. Ale zřejmě to považujete za vrchol novinářského umění a vystihnutí situace.

A proto se zeptám: Kolik asi řečí uměl elektrikář Škromach, jehož největší kousek před nástupem politické dráhy ministra bylo přizabití nějakých krav po jím instalované elektrické ohradě?

brblal 18.6.2007 17:37

Re: Re: Re: Komentátor Jiří Hanák - 2.část

Zkušeností měl stejnějako první ministr vnitra Ruml,jehož otec nosil Gotwalda na ramenou.Ruml měl bohaté zkušenosti,když popásal jako bača ovce na Slovenkých stráních.Ale to byl člen elity-ODS.tam to jednak nevadí a jednak se to nemá připomínat.

občan 18.6.2007 11:53

Re: Komentátor Jiří Hanák - stojí za přečtení (doslovný přepis - 1.část)

Inu holt - mluviti stříbro, mlčeti zlato. I já jsem při stylu toho přednesu i jeho tématu žasnul a to jsem nějaký naiva !

j.k. 18.6.2007 13:14

není to ten F.Vízek přezdívaný "čunkožrout" ??

;-D

BAZA 18.6.2007 9:41

radílek, všeználek

Pan Kaiser je chytrák, který všechno ví a zná. Takový všeználek, který ví, jak by to dopadlo, kdyby premiér pana Čunka odvolal. Proč vlastně všichni ti chytří novináři volají po odvolání Čunka? Co když je nevinný? Má právo se bránit jako každý jiný člověk. Pan novinář radí, ale sám nic dělat nemusí, jen dává najevo, že on je chytřejší, lepší a rozumější, než kdokoliv jiný. To neumíte psát o něčem jiném? Pane novináři, jestli jste studoval jen kvůli takovýmto článkům, tak to klidně můžete novinařinu pověsit na hřebík. Kritizovat a radit umím také, to totiž umí každý. Jenže takto je to lehčí, nic nedělat, jen kritizovat a ještě Vás za to snad platí. Zkuste raději nějaké téma, které stojí za to.

loula 18.6.2007 9:54

Re: radílek, všeználek

Nezlobte se, nesouhlasím. Politik je tak trochu privilegovaná funkce, je do funkce volen ( tedy občané mu dávají důvěru), rozhoduje o ohromných tocích peněz poplatníků ( tedy svody korupce), veřejně vystupuje (tedy spoluurčuje chování společnosti), spolurozhoduje o směrování společnosti a tedy o dopadech na občany. Z tohoto důvodu by měl být "svatý", což samozřejmě nelze. ovšem co lze, že za tuto privilegovanou funkci přijmě morální kodex, který by měl stanovovat, že politik, pokud je obviněn, by se měl stáhnout z veřejného života. Samozřejmě by měl proběhnout soudní proces, a pokud výrok soudu zní nevinen, tak politik má plné právo uplatnít náhradu škody na žalující straně.

Možná to zní tvrdě, ale stejně, jako hygienik při epidemii moru vyhlásí tvrdou karanténu pro široké okolí nemocného nebo jen podezřelého z nemoci, tak by měla být podobná karanténa v případě "politického moru". Jde o zdraví společnosti.

Psí vrah Čumil 18.6.2007 9:55

Re: radílek, všeználek

Milý bazo, už dávno není problém v tom, je-li Čunek vinný nebo nevinný. ČUNEK JE NESCHOPNÝ, což vrchovatou měrou dokázal v pátek. Mimochodem, váš útok na autora článku je zábavný. Proč by měl psát o něčem jiném? Píše o problému, jímž je pro nás všechny jeden dobře zamřelý politický nebožtík. To je páně Kaiserova práce. Koncepční a pozitivní myšlení  je například na panu Čunkovi - ale ten takových věcí PROSTĚ NENÍ SCHOPEN a svými osobními problémy komplikuje práci všem v tomto státě. Na valašských kotárech by mu bylo jistě dobře - a nám všem, počínaje vládní kolaicí, přes státní zastupitelství, policii, soudy, atd., také. Děco tu děsně ze Strakovky sbrdí jako tři dny stará brdvola.

F.VÍZEK 18.6.2007 10:12

Souhlas!

Udeřil jste hřebík na hlavičku: Ať "případ Čunek" vyústí jakkoli, je zcela nepochybné, že jde o člověka, který - přesně jak píšete - JE NESCHOPNÝ.  O tom přesvědčuje sám od prvního okamžiku, kdy se dostal do "velké politiky".   Stačí listovat a číst jeho rozhovory, jeho reakce a jeho vyjádření... k čemukoliv.    Trochu si zaspekuluji: zřejmě právě takový předseda vyhovuje - panu Kalouskovi. Proč ostatní z vedení strany (Svoboda, Šimonovský...) dělají mrtvé brouky, je mi záhadou.

jerry 18.6.2007 11:44

Pane Františku a co kdybyste šel dělat poradce panu Pithartovi?

Vrátil byste se do oblíbeného Senátu a třeba by Vás vzali do KDU-ČSL a mohli byste tam s Píťou vytvořit marxistickou frakci. Já už bych se u lidovců nedivil ničemu.:-)

Josef 18.6.2007 14:04

Re: Souhlas!

Svoboda dělá mrtvého brouka,protože ho dělal vždycky.

Petr Q. 18.6.2007 17:50

Re: Souhlas!

Můžete mě (a snad to bude zajímat i další) - pane Vízku - vysvětlit v čem má spočívat Čunkovi připisovaná neschopnost a poučit mě, jak by měl, dle vašeho gusta, 1/ vypadat ideální schopný politik, 2/ který z českých politiků se tomuto ideálu blíží a proč. Děkuji za věcnou (neideologizovanou) odpověď, pokud budete tak laskav.

Plebej 19.6.2007 21:02

Re: Re: Souhlas!

Taky by mě velice zajímalo kdy,kde a v čem prokázal pan Čunek neschopnost být tam kde je.Prosím pane Vízku informujte nevědomého plebejce.Noviny nečtu,televizi nesleduji a jen sem a tam se podívám na NP.Občas se Vám povede i slušný příspěvek a nesouhlasím s Vašimi kritiky.Ale milý pane Vízku,nemáte Vy nakonec mindrák zneuznaného,který by to jistě uměl lépe?Takže prosím vysvětlete a poučte nás,kde je jádro pudla,co ten p.Čunek/kupodivu mu fandím/zase zvoral.Prosím fakta,ne plané řeči.Díky.Petře QR^

 

loula 18.6.2007 9:34

Cituji z vašeho článku

"Jiří Čunek naznačuje, že je obětí komplotu pražských snobů, kteří nevydýchali jadrného Valacha a jeho přímočarost v tzv. romské otázce" a dále tyto pražské snoby blíže jmenujete. Jsem trochu šokován, přeci všude se tvrdí, že kauzu Cunek jednoznačně vyvolala CSSDKSCM. Tak jak to je?

Franta 18.6.2007 9:12

Je zde mnoho věcí, které koalici znevěrohodňují!

Článek je korektní, vystihuje situaci KDU-ČSL a její nehybnost. Případ Čunka samozřejmě straně nijak neprospívá, stejně jako koalici a panu premierovi. Případ je již značně přerostlý a odvolání Čunka nyní asi nepřinese kýžený oddech. Kdyby ho premiér odvolal již dříve tak by si zachoval jakousi pověst bojovníka proti korupci. Bohužel tu hrají roli ještě přeběhlíci a těžko se zdůvodňuje proč to ti dva udělali? Kdyby to byla jen avizovaná snaha ustavit "nějakou vládu" , pak by zřejmě měla jejich spolupráce s koalicí skončit a to se nestalo.

Paní Vesecká předala případ jinam těsně před předáním soudu a to ještě na hraně zákona o SZ. Pak se to toho jaksi zapletl pan Němec, kdoví proč. Pořádně se očistit pan Čunek může jen před soudem a tuto šanci mu asi vezme pan Salichov, který případ zřejmě odloží. Další politická kariéra pana Čunka je velmi nejistá.

Psí vrah Čumil 18.6.2007 9:31

Re: Je zde mnoho věcí, které koalici znevěrohodňují!

Politická kariéra pana Čunka vzala snad definitivně za své v pátek.  Jsou-li nebo nejsou-li lidovci infantilní, je nakonec jedno. Rozklad politické mrtvoly smrdí stejně jako rozklad každé jiné.

Petr Q. 18.6.2007 18:12

Re: Je zde mnoho věcí, které koalici znevěrohodňují!

Pozoruhodný postřeh, Franto.

Doporučuji věnovat pozornost primárním faktům, které vy, obdobně jako hlučná většina, tak pečlivě ignorujete: Proč (jakým právem) bylo vyšetřování a dohled vůbec předáno do "osvědčeného" Přerova, kde se navíc vyšetřování vcelku triviálního případu vleklo několik měsíců a spis má údajně 3.500 stran. Z postupu vyšetřování přespříliš čiší urputná snaha Čunka za každou cenu potopit; to jste nepostřehl? proč asi?

Jste vy (a vám podobní) schopen(i) pochopit resp "rozdejchat", že se sluší chyby napravovat a ne je hromadit a činit předmětem uctívání???

Skybird 18.6.2007 8:40

Analýza je pravdivá - a dokládá pokleslost naší politické scény, kterou skutečně občan zajímá pouze jednou za 4 roky.

R^R^R^

Kylchap 18.6.2007 8:33

Topolánek

by měl vychovávat raději sám sebe.

jerry 18.6.2007 8:31

Petr Pithart měl zajistit KDU-ČSL image moderního křesťanskodemokratického proudu?

No děkuji za pobavení.;-D

Ccecil 18.6.2007 8:19

blábol

Teda fakt.

Petr Kohout 18.6.2007 7:54

Podli známého lidoveckého hesla třikrát a dost"

by známý dozorový prokurátor pan Obst měl být za případy "Hučín" (prokázaný pokus zabránit vyšetřování ultralevicových bojůvek), "Kořistka" (prokázaný pokus o vykonstruovaný politický proces) a "ˇ%Cunek" (zjevní pokus o vykonstruovaný politický proces) konečně vyhozen ze státního zastupitelství.

kritik 18.6.2007 8:34

Re: Podli známého lidoveckého hesla třikrát a dost"

správně, pryč s Obstem  a to ještě jste neřekl, že kryje úplatky v českém fotbalu..... a bohužel se mu neumožnilo, aby zablokoval i vykonstruovaný politický proces o oplácení poslance Ploce

ZA 18.6.2007 6:56

Jandák včera prohlásil

Čunek je pro ČSSD nebeský dar - myslím, že by tam měl vydržet co nejdéle. (Sedí tam jak hýždě na hrnci).