2.7.2024 | Svátek má Patricie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
slava 19.8.2009 12:07

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

R^R^R^

messenger 19.8.2009 12:06

Re: Zalezte

Diano jste blazen nebo lhar...

Tomej 19.8.2009 12:05

Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 2)

Dříve či později nastane zvyšování daní (zvyšování příjmů) a omezení podpor (snižování výdajů). To se nebude líbit nikomu, avšak je dost velký předpoklad, že "bohatí" přežijí, tím mám na mysli, že trochu zchudnou. Hůře se však povede  těm  "ne-bohatým". Měli a mají málo a i malé daně je ohrozí - navíc nebudou dostávat ty zvláštní podpory, které dostávali v době rozdávání. Pokud budeme mít štěstí, pak se ekonomika státu začne vzpamatovávat. Ovšem období chudoby, dlouhé a bolestné - a ta chudoba více dopadne na chudé

3) Etapa dlouhého a bolestného VYSTŘÍZLIVĚNÍ

Dříve či později nastane zvyšování daní (zvyšování příjmů) a omezení podpor (snižování výdajů). To se nebude líbit nikomu, avšak je dost velký předpoklad, že "bohatí" přežijí, tím mám na mysli, že trochu zchudnou. Hůře se však povede  těm  "ne-bohatým". Měli a mají málo a i malé daně je ohrozí - navíc nebudou dostávat ty zvláštní podpory, které dostávali v době rozdávání.Pokud budeme mít štěstí, pak se ekonomika státu začne vzpamatovávat. Ovšem období chudoby, dlouhé a bolestné - a ta chudoba více dopadne na chudé

(pokračování příště)

Ivan 19.8.2009 12:01

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Až na to, že ze současného dluhu 1000 miliard vzniklo za vlád ČSSD jen 200 miliard, zbytek udělaly vlády ODS.  600 miliard schovaných vhodnou metodikou mimo státní rozpočet za vlády Klause (údaj podle Janoty) a 200 miliard za necelé jedno volební období Topolánka. To jsou prostá fakta.

Ivan 19.8.2009 11:58

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

Co "platíme ze svých daní" v případě regulovaného nájmu?  Regulovaný nájem je dostatečně vysoký jak na úhradu opravy a údržby nemovitosti (tuto povinnost nemalá část majitelů pronajímaných bytů zanedbává), tak i na přiměřený zisk. Majitelé by ale chtěli zisk vyšší tím, že jim ostatní občané dali možnost využívat monopolního zdroje, totiž bytu. O to,  že je v daném místě vysoká poptávka po bydlení se přitom majitelé bytů nijak nezasloužili. Nájemné by proto mělo mít zpětnou vazbu danou třeba tím, že majitel by musel za nepronajatý byt platit daň ve výši několikanásobku požadovaného nájemného atp.. a jednou stanovené nájemné by nebylo možné měnit jinak, než o míru inflace.

Pokud si někdo myslí, že regulované nájemné na úhradu nákladů na údržbu a zisk nestačí, tak ať si nájemné porovná s družstevními byty, kde si družstevníci  platí všechno sami, domy jsou výborně udržované a to za zlomek nájemného, které požadují vydřiduští soukromníci.

Tomej 19.8.2009 11:57

Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

a) scénář ekonomické politiky ČSSD aneb "Rizika, která přináší život na dluh"

1)Etapa ROZDÁVÁNÍ - nemá-li stát peníze (tj. vybral méně daní než vydá peněz) a chce li rozdávat - půjčí si - např. vydá dluhopisy. Rozdané peníze jsou spotřebovány (tedy fakticky projedeny jednotlivci) a státu a tedy VŠEM občanům nic moc nepřinesou (např. nové silnice, železnice, stavby, vzdělání, výzkum ... atd.)

2) Etapa VYTLOUKÁNÍ KLÍNU KLÍNEM - v následujících letech bude stát splácet - neboť ať si říká kdo chce co chce - splácet se musí. Ergo. bude-li mít zase málo peněz (což asi bude, neboť vedle splácení chce stále rozdávat, aby měl voličské hlasy), tak si zase si půjčí, toto se může a bude opakovat několik let - dokud bude někdo půjčovat.

------------- ubíhají roky  -------

(pokračování příště)

Vaclav 19.8.2009 11:36

Re: ach Štěpánku, Štěpánku - zaspal jste dobu a fest

 Paní  máte spoustu pravdy, až na to jídlo, většina potravin měla určiě vyšší úroveň než nyní.

Kecal. 19.8.2009 11:27

Re: Ten štěpánek je neskutečnej ha jzl!

Bizone už nejseš  Buw....?

Děda 19.8.2009 11:19

Re: nechte Štěpánka Štěpánkem - čtěte ten jeho text

Pane PINe, nevyberete si, zloději jsou všude. Tento typ demokracie se přežil.

PIN 19.8.2009 11:07

Re: nechte Štěpánka Štěpánkem - čtěte ten jeho text

Štěpánek taktéž. A nutno dodat, že doslova. Je to jako když zloděj křičí chyťte zloděje. Jediné řešení je nevolit ani ČSSD, ani ODS.

mirek 19.8.2009 11:03

nechte Štěpánka Štěpánkem - čtěte ten jeho text

a musíte dojít k závěru, že má pravdu - v opačném případě jen štěkáte blbosti - ČSSD je pijavice našich daní

Vlali 19.8.2009 10:52

socan Štěpánek

Myslím, že Štěpánek je tajný agent Pablbka jenž svou hloupou rétorikou odpuzuje lidi od OdS. K tomu plagiátu snad není co dodat, jen už před měsícem byl k vidění v opačném gardu v Praze. 

Bubeník 19.8.2009 10:48

Zahraniční investice-totální laciný prodej podniků

odstartovala především ODS. Proto dnes nemáme finance na penze atd. Máme ale podnikateli nenáviděný STÁTNÍ  penzijní systém. A to díky  profesorovi V.Klausovi.

duha 19.8.2009 10:45

Re: Díky tajtrlíku.

R^;-D

PIN 19.8.2009 10:32

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

No to se vám povedlo. Tento Petr Štěpánek je totiž přesně ten, kdo se za vaše peníze válel v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, která se proslavila jedním průserem za druhým, ve stejné době poskakoval s kapelou Unisono na Nově, cpal se do senátu a aktuálně sedí v Radě ČTÚ a cpe se do parlamentu. Jen blb by mu tam pomohl.

PIN 19.8.2009 10:29

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

Vážaný pane, je to velmi prosté. Pozitivum nemáte ani ze socanů, ani ze Štěpánka. Jen hlupák by hledal rozdíly mezi socanem a Štěpánkem.

Mirteh 19.8.2009 10:28

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

Není to ale jiný Štěpánek, který je  na magistrátu za zelené?  Domnívám se, že si ty pány trochu pletete.

PIN 19.8.2009 10:27

Lhář Štěpánek

To mě pobavilo: "A ty pobídky? Samozřejmě, že jsme je zaplatili my."

Štěpánku, tím "my" myslíš i sebe? Není to spíš tak, že občané zaplatili nejen za pobídky, ale i za tvůj zadek v křeslech těch různých zbytečných mediálních rad?

Lidi, nebuďte za hlupáky! Štěpánek je ze stejného těsta jako ta socanská sebranka. Uvědomte si to konečně.

Karel 22 19.8.2009 10:24

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

A jaké pozitivum máme z toho, že socanský poslanec Křeček ze svého poslaneckého platu (z našich daní) hradí regulovaný nájem (zbytek platíme ze svých daní)? Nebo z toho, že Zubová bere 25 litrů měsíčně (z našich daní)  jako náhradu za dopravu a jezdí přitom vlakem zdarma? Nebo z toho, že socan Sobotka odpustil Paroubkovu známému STBákovi Dvořákovi 26 mega dluhů a penále finančnímu úřadu? Štěpánek je vedle takových  úplná NULA a vůbec mě jeho SÁNÍ Z ROZPOČTU nevzrušuje. ;-D

Mirteh 19.8.2009 10:22

Re: ach Štěpánku, Štěpánku - zaspal jste dobu a fest

Tak nevím, kdo zaspal dobu. Já jsem bohužel prožila život v socializmu, od raného mládí jsem cítila, že to co kolem sebe slyším a vidím, není normální. Kdo byl každý rok u moře - jen spolehliví soudruzi. Co všechno si ty lidi pořídili, když obchody byly prázdné, nebyly k dostání ani základní hygienické potřeby slušné jídlo jen za cenu stání ve frontě a nebyla záruka, že ještě něco budou mít. Opět, soudruzi na tom zase tak špatně nebyli, ti si to uměli zařídit. A normální lidi se podívali maximálně do pr.... Ano, všichni museli pracovat, ale rozhodně většina neměla šanci dělat to, co je baví, nebo na co mají schopnosti a vzdělání. Nejdůležitější byl postoj k socialistické vlasti a sovětskému svazu. A byla opravdu úžasná svoboda - držet hubu a krok.

magi 19.8.2009 10:20

Re: Ten štěpánek je neskutečnej ha jzl!

patriku! Je mi šumafuk,kde s.rotný Topolánek,se svojí rotou trávý dvolenou. Tomu ubožákovi nezávidím ani tu vakuovou pumpu s kterou běhal po pláži. Jen takový dodatek : tajtrdlík zůstane tajtrdlíkem i kdyby trakaře padaly!!!

Johan 19.8.2009 10:15

Re: Pozor na Štěpánka!!!

Cálujete nejen socanské dluhy, ale i jídlo a chlast pro pana Štěpánka, toho času zašitého v Radě ČTÚ. Dokážete říci, co za ty peníze pro vás pan Štěpánek udělal? On je též socan jako poleno a teď se chce dostat do parlamentu, aby měl zase na pár let o svůj pupek bezpracně postaráno, proberte se konečně.

karas 19.8.2009 10:13

Re: Svatá pravda ...

Myslíte třeba Budvar (státní) a sklárny (soukromé)? Víte ony věci nejsou tak prvoplánově jednoduché. Na hesla slyší jen prosťáčci, už máte hezky našlápnuto.

Johan 19.8.2009 10:12

Re: Svatá pravda ...

Mohl bys, milý patriku, sdělit jedinou pozitivní věc, kterou pro tuhle zemi zavedl pan Štěpánek, který se téměř celý život zašívá ve státním? Pokud i tak věříte upřímnosti jeho článku, jste neskutečný hlupák.

patrik 19.8.2009 10:10

Re: Ten štěpánek je neskutečnej ha jzl!

ale koho? mě? mě je to úplně ukradený kde vy trávíte dovolenou. Ale vám žřejmě vadí,když jiněkdo tráví jinde. Jste obyčejný závistivý chudák.

Johan 19.8.2009 10:09

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

Nedivte se, když pan Štěpánek saje téměř celý život z veřejného a nikdo nevím jaké pozitivum za to máme. Stačí si ale uvědomit, že pan Štěpánek kandiduje do parlamentu. Tak které jelito mu tam pomůže?

j 19.8.2009 10:09

Re: Ten štěpánek je neskutečnej ha jzl!

já jsem vysmátý a to nemusím do Toskánska no a to vás právě se-re:-)

patrik 19.8.2009 10:08

Re: Ten štěpánek je neskutečnej ha jzl!

A vy se na dovolené mračíte?? To vás lituji.

Johan 19.8.2009 10:07

Re: Pozor na Štěpánka!!!

Do státní kasy přispívám nemalou částkou, zatímco pan Štěpánek z ní odčerpává pro sebe a vy ani nevíte, za co. Takže si nafackujte za váš blábol a začněte používat mozek.

V. 19.8.2009 10:06

Pan Štěpánek má pravdu,...

ale někteří jsou z toho trochu zmatení!!!!!;-)