2.7.2024 | Svátek má Patricie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MGM 19.8.2009 15:13

Re: není reálné řešení

Kroťte trochu svůj pesimismus a vzpomeňte na J.Wericha. Sice mluvil o blbosti, ale dosaďte si zlo. Boj proti němu se taky nedá vyhrát, ale ani na chvíli se nesmí přestat bojovat, protože jinak ... Stačí si jenom uvědomit, co je zlo.

těchňik 19.8.2009 15:00

není reálné řešení

Sosani jsou lumpové, odéesáci jsou lumpové (sic jsem je volil, protože se jevili pro celek jako méně škodliví a nikdo jiný nebyl k dispozici - s ohledem na to aby hlas nepropadl), lidovci jsou falešní pokrytečtí slizouni, o bolševicích ani nemluvě (číhají za rohem a mnou si ruce), zelení jsou heretičtí hňupové s potenciálem mimořádné škodlivosti, TOP09 je zatím otazníkem a je to vlastně také recyklace starých politických mastodontů ... koho tedy volit?! Není úniku. Do politiky se cpou stále ti stejní vyčuránci s vzájemnými prokorupčními vazbami, nepotizmem a kámošíčkováním. Pokud se to zásadně nezmění, nic se nezmění! Největší legrací na tom ovšem je, že „dálkové ovládání" mají v rukách, sice jen jednou za x let, voliči. Jenže co chtít po voličích, že jo. Hodně jich čte Blesk, Luk a Šíp, čumí na Novu ... :-/

Franta Mrázek-Hořický 19.8.2009 14:53

Re: CSSD opět v předvolebním rauši.

Rozpitvává otázku zdravotnictví,do které se nebál tít pan Julínek,kterému bylo později vyčteno,že to bylo rozhodnutí dobré,ale jeho vinou prohráli volby do EU a proto byl odvolán.

Nepiš blbosti, když už chceš z někoho udělat vola. Zatím jsi tu za vola ty!

yoda 19.8.2009 14:24

Zloděj křičí chyťte zloděje....

Štěpánku, pokud chceš bolševikům z ODS opravdu pomoci, tak kandiduj za bolševiky z ČSSD ......

a teď asi nebudu mluvit jen za sebe a poprosím tě o něco......

Nepiš.... pokud možno nepiš vůbec ;)

Marat 19.8.2009 14:19

Re: šíření nenávisti

josefe, potíž je v tom, že vy nebohatí chcete tu solidaritu, vyžadujete ji jen pod těch bohatších. Vy ale vůbec nechcete ze solidárnosti žít stejně mizerně jak ti chudí. Tak daleko vaše solidárnost s chudými nejde.  Jsou chudí nezaviněně a jsou chudí i lenoši a jsou chudí vlastní vinou. Ale ani ti chudí dokonce ani v nynější ČR neumírají hladem. Tak jakou suverenitu s ními ještě vyžadujete? Koupít jím za peníze těch bohatších jak jste vy to, co máte i vy? I ti vaši chudí jsou proti chudým v jiných částech světa velikýmií boháči. Tak co ještě chcete?  Ty vaše řeči o solidaritě s chudými nejsou ničím jiným, jak pokrytectvým.

Co kdyby ste šli příkladem v solidaritě a vše co máte víc jak ti chudí prodali do zastaváren a výtěžek věnovali na ty chudší, jak jste vy? Nu? Dokažte tu solidárnost kterou  tak rádí vyřváváte, když nejde na váš učet. Solidaritu se chudými potom musíte nést i vy a tím si snižit životní úrověň. Souhlasíte? Počítače, mobilní telefony a ostatní  předměty bohatých a bohatších přece vůbec nepotřebujete když je nemají ti chudí. Tak do toho soudruzi solidárnici !

Pamětník 2 19.8.2009 13:58

Re: Boboš Štěpánek je takovej blb, že se ani na jachtu nevešel...

Máte pravdu,že to má Štěpánek v hlavě srovnané.To chápe i ten s tou 1 čtvrtinou mozku.Žel srovnané jen k obrazu svému.Neříká totiž nic nového a takovou pravdu,může říci každý i bez nadávek.

beda 19.8.2009 13:57

Re: předvolební rauš

Mluvíš nesmysly. žiješ v nějakých falešných představach o zářném vlivu kapitalismu na život lidí.Vidíš jen plné obchody a případně svobodu cestovat ,podnikat atd.A dál nevidíš nic ,zhola nic.Ovšem v kapitalismu se má dobře jen část obyvatel. Také se ukazuje ,že ti podnikatelé,finančníci a majitelé všeho možného by potřebovali podusit a nebo znárodnit   pak by nemuselo být vše tak drahé.Kdyby tady nebyl socialismus tak prostě se jen kontinualně ppokračovalo a ta nezaměstanost,bída a na druhé starně blahopbyt by tu byl fakt dávno a ty problémy bychom měli už dříve.

VP 19.8.2009 13:52

Re: autorovi

Nemyslím, že jsem hlupák. Ale dobře, tak teda zkuste poradit něco chytrýho, protože vám je zřejmě všechno jasné ... ale nějaké argumenty prosím. Bez nadávek a agitace. 

Pamětník 2 19.8.2009 13:48

Re: Štěpánku, máš pravdu,

Jasně,každý člověk s jiným názorem je BLB!Jak důvtipné.

fedujsamoduj 19.8.2009 13:42

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

 Milý Karle s krátkou pamětí, v partě díky níž jsme Laudrovi vyklopili 10mld. seděl i štěpánek, šmejd všech šmejdů!

PUK 19.8.2009 13:38

Re: autorovi

Štěpánek je jedním z těch vyžírků, na pořádnou práci si nesáhl a žije jen ze zašívání se v různých trafikách. Jako pokračování této "kariéry" si zvolil kandidaturu do parlamentu. No a vy jste patrně přesně takový hlupák, jakého Štěpánek potřebuje. Tak s tím něco dělejte.

PUK 19.8.2009 13:34

Štěpánkova hra na kapitalistu

Štěpánku, i kdejaký blbec ví, že ses dostal do Rady také zásluhou hlasů poslanců ČSSD. To ti socani nevadili. Najednou ti vadí. Není divu, místo u koryta je omezené a na všechny se nedostane. A tak se rozpoutává velký boj, přitom jste jedna a ta samá socialistická svoloč, která si nikdy nesáhla na pořádnou práci a hledá, kde urvat z veřejného. Volit ČSSD či ODS může jen naprostý hlupák!!!

Pamětník 2 19.8.2009 13:33

CSSD opět v předvolebním rauši.

Jak je vidět,pan Štěpánek konečně našel vhodné téma,aby ho někdo vnímal.Po článku,kde si za cíl vybral paní Paroubkovou,"nahodil" další téma,které mu přinese úspěch.Z mého  pohledu výrazně začíná ovlivňovat agitaci pro ODS,jejímž je členem.Protože ví jak Paroubek dost nepřesvědčivě obhajuje politiku ČSSD,vytáhl argumenty o kterých každý člověk ví a může si o nich udělat svůj obrázek.Rozpitvává otázku zdravotnictví,do které se nebál tít pan Julínek,kterému bylo později vyčteno,že to bylo rozhodnutí dobré,ale jeho vinou prohráli volby do EU a proto byl odvolán.Od té doby se pořád tápe i vinou,nesmyslných zákonů,které nedokáží krajům zakázat poplatky proplácet.Stejně tak jako nesmyslně slibuje Paroubek,slibují i jiné strany věci,které ví,že je nemohou splnit.K tomu,ale nepotřebuji pana Štěpánka,který pokud by nepoužil zbraně proti ČSSD a hlavně Paroubkovi a jeho "hochům",až tak přesvědčivý také není.

F2 19.8.2009 13:28

Re: šíření nenávisti

Vážený pane Josefe, proč myslíte, že by to měl být stát, který zajistí solidaritu ? Proč chcete vaši představu o uspořádání světa platit z cizích peněz ? Proč vy sám a další sociální demokraté neplatíte dobrovolně vyšší daně, aby ten sociálně spravedlivý stát byl vybudován rychleji a dříve ?

MGM 19.8.2009 13:14

Re: šíření nenávisti

"udělejte stát bez solidarity" - Jenom k jednomu nesmyslu. O celku nemá význam polemizovat, autor stejně nechce přemýšlet. Tak k té "udělané" solidaritě. Když "uděláme" stát bez solidarity atd., pak to bude samý zloděj, lupič a vrah. I vy? Nebo se odstěhujete? A když tu zůstanete, bude to tu samý zloděj, lupič a vrah, když vy nebudete? A jak se vlastně dělá stát se solidaritou. Dosud totiž solidarita byla vždycky "dobrovolná" pomoc potřebným. Jak chcete zaručit dobrovolnou pomoc? Donucením? Ale to už nebude solidarita. To bude násilí! To teprve bude ve skutečnosti ten váš "stát bez solidarity". Takové zřízení jsme tu měli šedesát let a dopadli jsme tak, že jsme "pašovali" katalogy na zboží ze západu, abychom se mohli alespoň koukat. Jako ve vtipu, kde tatínek smazal nakreslenou večeři se slovy, abychom se na noc nepřežírali. Udělejte stát se solidaritou mi také připomíná spravedlivé rozhořčování jedné cikánské matróny, když v debatě jí oponovali nějací podnikatelé, že nemohou přijmout cikánské pracovníky, protože nemají příslušné vzdělání a někdy ani inteligenci. "Tak nám dejte nějaké vzdělání a inteligenciu!" Tož tak.

A 19.8.2009 13:13

Re: Jak se věci mají

Člověče neumíte počítat, kde jste chodil do první třídy ? (Y)

Karel 22 19.8.2009 13:12

Re: Jak se věci mají

Přečti si, prolhaný bolševiku, o vývoji státního dluhu:

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/str_vyvoj_sd.html

Proč je ten komunistický dobytek tak prolhaný? 8-o;-€;-O(Y)

herdekbabka 19.8.2009 13:11

Re: ach Štěpánku, Štěpánku - zaspal jste dobu a fest

no jen tak -je pravda že jsme  nemohli jsme , ale je škoda že se nezvěřejňuje - kolikže lidí každoročně si mohlo dovoli balt, bulharsko, rumunsko, kolik a kooikrát děti byly na horách, na letních prázdninách a bez starostí kdože je to tam bude či nebude hlídat,  neměli jsme všechno ale byty, jídlo a každodenní potřeby byly. Teď je LEDACOS I KDYŽ V POFIDERNÍ KVALITĚ, ALE KOLIKŽE LIDÍ NA TO MÁ, KOLIKŽE LIDÍ MÁ PROBLÉMY S PLACENÍM NÁJMŮ, KOLIKŽE LIDÍ MÁ PROBLÉMY FINANČNÍ.  bOHUŽEL NÁKLADY NA TEN NEJOBYČENĚJŠÍ ŽIVOT ŠLY NEÚMĚRNĚ NAHORU - STEJNĚ, JAKO SE ŠPLHAJÍ PŘÍJMY MINI ČÁSTI OBČANŮ TOHOTO STÁTU A V PODSTATĚ ZA NIC A ZA ŽÁDNOU ODPOVĚDNOST, SPRAVDLNOSTI SE NEDOVOLÁTE A GAUNEŘI MAJÍ PRÉ..... TAK NEVÍM....

VP 19.8.2009 13:05

autorovi

souhlasím do puntíku. ČSSD je stranou pro vyžírky a vysavače sociálních dávek. Problém je trochu v tom, že si nejsem jist, jestli je ODS tou správnou stranou, která by to měla dát do pořádku. Podle dosavadních zkušeností to tak nevypadá.

brabus 19.8.2009 12:58

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

soudruhu ládíku: ČSSD nastartovala ekonomiku;-D Můžete mi napsat jak? Doufám, že nemyslíte  podporu (ve formě daňových prázdnin a úlev) zahraničním firmám, které zisk odváděli do zahraničí a zaměstnávali levné zahraniční dělníky z východu. A teď houfně opouštějí republiku. Tak vypadalo startování ekonomiky za vlád ČSSD. ;-P Nebo snad nemyslíte to, že ČSSD napumpovala 100miliard za pád IPB. Tu banku měla nechat normálně padnout a vedení zavřít až zčerná. Proč jsem musel ze svých daní platit IPB, když jsem s tou bankou neměl nic společného? atd. atd. Takže soudruhu, hurá do Maďarska;-D

mu1 19.8.2009 12:40

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

Štěpánek, toť tajtrdlík. Bohužel je s tím blbem starostou u z Prahy (tuším) 5 u nás.A škodí.

mu1 19.8.2009 12:35

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

 Lione souhlasím zcela s obsahem tvého příspěvku. Ivan je přiblblý komunista, ktrý zapoměl na doby, kdy jim domy padaly na hlavu. Poznámka na konec. Družstevníci si hradí všechny opravy ze svého, tedy i opravy oken, dveří, střech, zateplení....atd.Mají na to fond oprav, do kterého si přispívají. Fond oprav je povětšinou pro každý vchod  (dúm) zvlášt.

Lion 19.8.2009 12:20

Re: Pan Štěpánek má pravdu,...

Ivane, Ivane, já myslel, že Tě vypověděli kvůli nesouhlasu s americkým radarem. A ty ses přeškolil na nájemní vztahy ... ;-D Jen pro Tvoji informovanost - 1. v drtivé většině měst současné regulované nájemné ještě nepokrývá ani reprodukční náklady 2. v těch městech, kde už náklady pokrývá, se ještě dlouho bude šetřit na výpadky z předchozích 20 let. Snad nejsi tak prostinký, abys věřil tomu, že můžeš dvacet let plundrovat byty vlastníků a pak bude stačit jeden rok platit nad náklady a všechno bude O.K. 3. družstevníci si bydlení pořídili z vlastních zdrojů, nájemníci nikoliv, takže vyšší  nájemné oproti nákladům na fond oprav je pro průměrně inteligentního člověka jaksi logické a odráží tržní hodnotu předmětu pronájmu. A navíc družstevníci si veškeré opravy a rekonstrukce ve svých bytech hradí ze svého (s výjimkou oken). Tak se nenech unášet levicovými vášněmi, bydlení je prostě nákladnou záležitostí a jen regulovaní paraziti to odmítají přiznat. Čest ... ;-P

slava 19.8.2009 12:20

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Jednoduché to nebylo a ani to dost dobře nešlo. Dluhy ODS by se nezpalatily ani při dvojnásobném růstu.

ladik53 19.8.2009 12:19

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

A z čeho to měli zaplatit, když od Klause dostali hospodářství na kolenou a dluhy (např. tzv. Velká trojka-cca 400 miliard). Oni to hospodářství museli nejdřív nastartovat, a na to byly ty schodky, to byly totiž investice! A hospodářství předávali rozjeté a prosperující. A kde jsme dnes?

Tomej 19.8.2009 12:15

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Myslím, že neuvádíte správná čísla. Viz údaje MF ČR:

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

slava 19.8.2009 12:14

Jak se věci mají

Právě teď probíhá "etapa dlouhého a bolestného VYSTŘÍZLIVĚNÍ", a to z volebnho rauše ODS, která za tři roky stsačila zpustošit státní finance víc než socani za osm let. I když odečteme dopad krize, letošní schodek a hlavně předpokládaný rozpočet na příští rok hovoří jasnou řečí. Zbytek je jen opakující se agitace.

josef 19.8.2009 12:12

šíření nenávisti

To pan Štěpánek a jiní velmi dobře umí - rozeštvávat lidi, musíme šetřit atd., tak tady udělejte republiku bez dluhů a taky to tak bude vypadat, budeme o vodě a to ještě z řeky, je to prostě cílená nenávist mezi lidma, nejvíce ji zadlužili pravicoví tuneláři v 90.letech a teď tady budou plakat, že soc. dem. utrácí, chcete tady mít divoký západ /i když to už tady v něčem tak vypadá/, tak udělejte stát bez solidarity atd. pak to bude samý zloděj, lupič a vrah. Zeptejte se p. Kalouska jak zadlužil stát při svém působení v politice /teď dělá hospodáře/ ať vrátí vše co prošustroval a pak ať káže o vnukách, právě on nejvíc dluží, ne normální obyčejní lidé, které by to vše odnesli za mravokárce pravičáky a jen pod sebe to by jim šlo

Tomej 19.8.2009 12:10

Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 3)

Pokračování

4) Budeme-li mít však smůlu nastane státní KRACH - to neznamená jenom, že se nebudou paltit zahraniční dluhy, to znamená, že nebudou peníze takřka na nic (penze, zdravotnictví ... a už vůbec žádné sociální dávky)

Obě varianty ad 3)  a 4) jsou daleko horší pro ty ne-bohaté - ti ano-bohatí nepochybně přežijí vcelku bez problémů (byť trochu zchudnou). Střední třída zchudne hodně a ti co dříve byli ne-bohatí ... ani nechci domýšlet. Varianty ad 3)  a 4) jsou však vzdálené, takže ti kdo nemyslí pouze na dnešek a maximálně na zítřek - tedy spíše voliči levice - s nimi obvykle nepočítají. Bohužel na to doplatí sami nejvíce. Výše uvedený příklad je samozřejmě velmi zjednodušený popis možné situace. Ale situace je to velmi reálná. Ona ekonomika státu se příliš neliší od ekonomiky rodiny - tedy: výdaje = co jsem vydělal + co jsem si půjčil. Až na to, že táta s mámou nemohou přijít k sousedům a říci jim - tento měsíc nemám - tak mi zaplať daň - takže když bude rodina moc zadlužená, tak ... ... tak je nepochybně v dosti svízelné situaci

Poznámky: - Nehodnotím osobní profil pana Štěpánka ani nesouhlasím s rozkrádáním - jednou tu už byla varianta, že ne-bohatí vzali všechno těm ano-bohatým. Otevřeně řečeno, chvíli to trvalo než se všechno projedlo. V Československu to trvalo asi od roku 1948 do roku 1989. Ale řekněme si otevřeně - nebylo to nic moc - pokud bude chtít někdo reagovat, tak prosím, aby se zdržel nadávek a osobních útoků na mě, pana Štěpánka, leadrů ČSSD i ODS a držel se tématu - tedy což jsou "Rizika, která přináší život na dluh"

Přeji hezký den

Bob 19.8.2009 12:07

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Až na to, že za vlád ČSSD bylo velmi jednoduché veškeré dluhy poplatit. A dobrý hospodář by to bez váhání udělal. To jsou prostá fakta.