29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H42 26.11.2009 12:49

Re: Taková strana existuje!

Pan Petr Mach se učil od pana Klause, za kterého tento b o r d e l vznikl a od té doby se tento nepořádek stále prohlubuje. Vymění se vláda, staří úředníci neodejdou, najde se (vytvoří) pro ně něco nového, na jejich místa přijdou příbuzní a známí nových vrcholových úředníků. A ti to stejně udělají s těmi, kdož sedí pod nimi. Atd... Přece si kapři nevypustí svou loužičku, ve které se jim tak dobře žije.

Malý Aston 26.11.2009 13:46

Re: Taková strana existuje!

Můžete nám napsat jen jeden důvod proč by si měli vypouštět rybníček? Vždyť se jim tam tak dobře rochní.:-P

pidloch 26.11.2009 11:33

Chyba v návrhu řešení

Bohužel, navrhované řešení zefektivnění úřadů přes objem celkových mzdových prostředků povede v českém prostředí k tomu, že ti neschopní (nebo spíš všeho schopní) parchanti, co sedí nahoře vyhodí, ty poslední dole, co svou práci umí,  aby si udrželi své posty a státní správa pude ještě víc do kopru!

EM 13.12.2009 0:45

Re: Chyba v návrhu řešení

No tak toho se taky obávám.  Boužel jsem pesimista a v možná náprva se mi zdá nereálná. I když na zázraky věřím....

Malý Aston 26.11.2009 11:29

Nesahejte na úředníky nebo uvidíte!

Jak se sáhne na platy úředníků tak Vám Štech a ta malinkatá paní co má na starosti v Rudých odborech úředníky udělají takový bengál po ulicích že se budete divit. V našem městečku není žádná velká firma ale úředníků 270 kusů. Za komoušů jich bylo i s uklizečkami 27. Prostě pokrok se nedá zastavit. Každý zákon který naši poslanci přijmou a že jich sekají jako na běžícím pásu vyžaduje další a další úředníky . Nakonec budeme všichni placeni státem, jen není jasné kdo bude tomu našemu státečku platit.;-)

pertinax 26.11.2009 11:48

Re: Nesahejte na úředníky nebo uvidíte!

Možná by bylo ku prospěchu věci, kdyby úředníci dělali bengál po ulicích, než úřadovali v kancelářích.;-)

Anton 26.11.2009 13:11

Re: Nesahejte na úředníky nebo uvidíte!

Správně, zákon Parkinsonovy obrácené pyramidy funguje.

AGO 26.11.2009 11:18

Mám lepší nápad

místo složitého přerozdělování důchodů a sociálních dávek, by každá rodina v kladných daňových odvodech dostala přiděleného jednoho  svého důchodce a jednu část sociálně slabé rodiny,kterou by měla povinnost podporovat. Ušetřilo by se spousta úředníků a zodpovědný platitel by si  ohlídal účelnost těchto dávek.

Malý Aston 26.11.2009 11:31

Re: Mám lepší nápad

Nesouhlasím. máte ponětí co takový Křeček sežere? A ještě mu kompenzovat jeho bydlení? Ani náhodou. ( Křeček, důchodce ČSSD který nemá na placení nájmu);-P

pertinax 26.11.2009 11:04

Ušlechtilé myšlenky, krásná slova

V článku i v diskuzi. Nezmění se tím ale vůbec nic. Po příštích volbách jen profláknuté figury z jedné partaje nahradí profláknuté figury z partaje jiné. Možná, možná ne, ale budou to zase ti samí šejdíři, kteří střídavě rozhodují o "věcech veřejných"  posledních asi tak 15 let. Sobotka o penězích, Júlínek o zdravotnictví, Tvrdík třeba zase o ČSA, Bém o Olympiádě, pokračovat se dá hodně dlouho. Budou to zkrátka zase jen hoši, co spolu mluví, a jejich tisícihlavá suita klientů z těch nejrůznějších úřadů a institucí. Barva partajního kabátu patrona nemá nic společného s kvalitou práce, výsledky vidíme všude kolem nás - včetně té bujné byrokracie.  Na vrcholu státní správy sedí a rozhodují politici, a ryba hnije od hlavy.

Zbývá ještě vykonat tolik práce!! Ještě je tady na prodej ČEZ a Letiště Praha a Budvar a Státní lesy atd. atd.,  Je třeba si zesoukromnit zdravotní pojišťovny, peníze placené na důchodové pojištění a mýtné ze všech silnic. To je tolik peněz, že si to my, obyčejní lidičkové, ani nedovedeme představit. Jde jen o to, kdo si více urve: páni z Růže nebo Ptáčníci nebo.......to je jedno. Pro všechny platí stejně: Po nás potopa.

JH 26.11.2009 11:09

Podařilo se vůbec někdy někde

snížit počet úředníků? Nijak jsem nepátral, ale nikdy jsem neslyšel. To by ale musela být taková bomba, že by se to zapsalo do historie lidstva!

brblal 26.11.2009 10:56

stát a bohatci

Ano stát zvyšuje daně pivařům,kuřákům,alkoholikům ale n e s o u h l a s í m že také bohatcům.I když je jasné,že snížení daně pro skupinu s vysokými příjmy byl skokem upraveny ze 32 na 15%,se pan ministr Janota bránil vrátit daň zpět do původní výše.Samozřejmě,přece si nebude sám sobě "utrhovat od úst ".To raději oseká mateřské příspěvky.Když jsem mu napsal dopis že jaksi zapomně postihnout právě ty nejbohatší,odpověděl mi pověřený pracovník že jim přece zvýšili strop u placení zdravotního a sociálního pojištění,které ale také zastropovala předešlá vláda ODS.Prostě stará pravda - vrána vráně oči nevyklove.

22 26.11.2009 10:25

20 let vlády ekonomických odborníků pravice

je státní dluh 2 bilióny korun.  Jak dál po modré.... ODS dokázala, že to dokážže, co?????(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

PP 26.11.2009 10:35

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Přinejmenším část z té doby vládla "levice" (pokud nepovažujete za "pavici" vše od komunistů doprava). A po většinu času kdy nevládla, alespoň blokovala jakékoliv pokusy o zefektivnění.

ich 26.11.2009 10:47

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Obvyklé omlouvání ekonomických experimentů ODS. Zatopení metra pod vedením Igora žbluňk Němce. opencard pod vedení Béééma????

PP 26.11.2009 10:50

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Kterej dobrák že to způsobil v roce 2002 povodeň? To by mne fakt zajímalo! Poroučet větru-dešti neuměli ani jiní soudruzi.

11 26.11.2009 11:21

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Igor Žbluňk Němec byl přece primátorem Prahy za ODS, ne??????

Petr 26.11.2009 11:31

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Jenže,ta úplně první levice měla ve světě aktiva (a to značně velká)Nebyly sice banány,ale brambory byly levnější.Dnes máme multy milionáře,kteří zbohatli na privatizaci,ale okradli ostatnílid.Tihle lidé ale brambory moc nepotřebují,a dluh (státní)jim moc nevadí.Mají konta v cizině

Harry 26.11.2009 15:59

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

"brambory byly levnější" No ja jsem domnivatelem, že za totáče stálo kilo brambor 2,50, ale jen pokud jste si je objednali včas, jaksi neplánované tuším 5 Kcs/kg. Drobet problém byl, že čtvrtinu shnilých jsem vyhodil hned, druhou čtvrtinu do Vánoc... takže reálná cena byla tak 5 a 10 Kč. Teď kupuju od sedláka kilo za 5 Kč a mňam mňam, vydrží, chutnají... No a ještě, tenkrát jsem měl plat tuším 1600 Kčs/každý měsíc.....teď průměrný palt je tuším 20 litrů... není to tak jednoduché souhu. PS: ta aktiva pravda byla, veliká a to po celé Africe, Latinské Americe, SSSR.......nějak nevím, že by to splatili. Čili spíše to byly půjčky na věčnou splátku.

technik 26.11.2009 10:47

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

22 - dokázal jsi, že Tvoje označení je identické s výší Tvého IQ. Pokud Ti neuniklo, tak tu 8 let škodili socani a další 3 léta úspěšně blokují reformy nesmyslů, které oni schválili.

Takže - socani to dokázali! Jásno, továryšč?!

brblal 26.11.2009 11:04

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Jen si opomenul že tu rozhodnou rozkrádačku 8 let před socany řídil ekonom zeměkoule spolu s Ježkem.Věta Ježkova si zaslouží tesat do kamene : MY jsme při privatizaci zhasli a zapomněli včas zase rozsvítit.A výsledeK?Po největší vlně privatizací,kdy by měla státní kasa praskat ve švech nám oznámil Klaus že kasa je prázdná,stát nemá na nic peníze,banky vyrabované,tunely nebývale veliké ale tresty,t r e s t y chyběly.A tak po výprodeji státního majetku náš světový ekonom zanechal za sebou DVA úsporné balíčky a dluhy.

11 26.11.2009 11:23

Re: 20 let vlády ekonomických odborníků pravice

Ty reformy ODS co blokují, je tam také opencArd co zaváděl Bééééém spolu s Janouškem???,,(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Vlado Z 26.11.2009 10:16

zapoměli jsme na politiky

Podleodhadů Transparency International se u nás ročně rozkrade 10 až 20% státního rozopočtu. Tedy nejméně 100 miliard.. Tyhlepeníze mít!Ostatně úřednící často plní jen zadání svých vládců - před rokem jsem poslouchal v tramvaji, jak se dvě úřednice z magistrátu nějaké části Prahy rozčilují, že půl roku organizují výběrové řízení, připraví spoustu formulářů, vyhodnotí nabídky, vyberou vítěznou firmu - a pak za nimi přijde starosta,mrkne na výsledek a řekne "Ne, předělejte to, musí to vyhrát jiná firma". Příznačné bylo, že se ani tak nerozčilovali nad vychcaností starostu, jako nad tím, že spousta jejich práce vyšla vniveč. Prý to mohl říct rovnou, kdo to má vyhrát... Pak se nelze divit, že od takhle frustrovaných a vyhořelých úředníků žádný velký výkon nelze očekávat. Ryba smrdí od hlavy. To znamená, že kontrolní úřady jako NKÚ, ale i policie, by měli být co nejvíc odděleny od státní moci a co nejméně závislé od aktuálně vládnoucích politiků.  Transparentnost a zlepšení zákona o přístupu k informacím je základ, záujem občanůpak druhá strana minceplatné jak u voleb, tak mezi nimi.

papučák 26.11.2009 10:11

nenechte se vysmát.

Státní úředník a zodpovědnost? Začíná to v Parlamentu, kde hochštapleři požívají imunitu i na svinstava mimo parlamentní prostory. S ouřady je to stejné. Kolika lidem zapříčinili svým hovadským jednáním příkoří a nic se neděje. Občan trpí a ouřada si vyvaluje pr*el v teplém křesle dál! V této špinavosti se od dob vlády komoušů nic nezměnilo. A ani nemohlo, když komouši nám vládnou dál!;-D

Skepticus 26.11.2009 9:46

Výběr daní

Dobrým příkladem budiž nedávno zveřejněná statistika, že české firmy stráví prací kolem daňového přiznání nejvíce času v Evropě. Složitost státního aparátu je přímo podmíněna nekvalitními zákony a ty zase nekvalitním Parlamentem. A platí Parkinsonovy zákony u každé státní instituce.

JH 26.11.2009 11:15

To je dáno (schválně???)

komplikovaností systému. A podobné mi to připadá s použitím počítačů: jako by neumožňovaly zjednodušení a zrychlení, ale jako by umožňovaly zavádění dalších a dalších komplikací :-(

Zdeněk 26.11.2009 9:38

POLITIKA: Co s tím rancem, co stát neplatí

Ke zlepšení situace je nutné.

-         zrušit imunitu u všech našich poslanců a politiků, kteří řídí českou republiku

-         odměna za jejich vykonanou práci může být např. u ministra – 1,000.000,-Kč/ měsíc, tato odměna by nebyla vyplácena v celku, ale částečně, (třeba 40%), a pak podle výsledků jeho řízení a vládnutí u příslušného ministerstva by byla zbývající částka vyplacena, nebo zkrácena.

-         každý poslanec a senátor by za svá rozhodnutí ručil svým vlastním majetkem, majetkem manželky a svých dětí. Převádět vlastní majetek na své soukmenovce nebo jiné osoby bude těžko přicházet v úvahu, neboť zatím tito naši zástupci nikomu nevěří, a hledají  na své kolegy kompromitující materiály a používají je v okamžiku krize své strany. Ukázaly nám to všechny politické strany. Kolik zbytečných hodin promarní „diskutováním“ ve sněmovně. Věřím, že pro začátek by to zatím stačilo.  

 

V.Mlich 26.11.2009 9:53

Jeden vetsi nesmysl nez druhy

- imunta je na to, aby nebylo mozne politicky tlacit na poslance pod zaminkou trestneho stihani, zvlast kdyz je soudni moc jako v Cesku.

- kdo a podle jakych kriterii by hodnotil, zda si odmenu zaslouzi? Chtel bych to byt ja, to by bylo uplatku!

- ruceni majetkem je take nesmysl, na ktery by doplatili jedine poctivci, protoze vychcanek si to zaridi hrave.

Obcan to muze ovlivnit JEDINYM zpusobem: Ve volbach nedavat svuj hlas prebyrokratizovanym velkym stranam, ale nebat se riskovat ztratu hlasu v 5% site u nove male strany, ktera by mohla aspon prvnich par let mest jako nova metla.

lojza 26.11.2009 11:23

Re: Jeden vetsi nesmysl nez druhy

- aha, takže páni poslanci místo aby vytvořili takové podmínky ve státě, aby nebylo možné zneužít soudní moc nejen vůči nim, ale ani vůči všem občanům, tak si raději zařídí imunitu a ostatní se můžou stavět na hlavu.

- nikdo by nehodnotil, počítalo by se to podle hdp, inflace, průměrného příjmu a odečetl se od toho podíl na shodku státního rozpočtu. Takže žádné úplatky.

- kdykoliv se do parlamentu dostala nějaká nová strana, tak to nikdy nijak slavně nedopadlo. Občan by to mohl ovlivnit jenom tak, že by volil dlažební kostkou. A kdo se zvedne, byl zvolen. Současný systém minimálně do další revoluce a okleštění výsad a moci politických špiček žádnou pozitivní změnu nepřinese.

mlady.70m 26.11.2009 14:21

Re: Jeden vetsi nesmysl nez druhy

Take si myslím že nepomuže ani defenestrace jak známo i po té se někteří vratily živí a zdraví možná neutronová bomba ale to by zasáhlo i ty poctivé,boží mlýny ty melou pomalu a sprotekcí řešění by mohla být občanská válka ale nato jsme zase zbabělí.Dáme to za ukol akademikum ať něco vymislí.Držím palceR^:-)VV>-