3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Chybná výměna

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dr. Chocholoušek 3.12.2008 14:13

Re: Radar a Panama

To přenechávám na svých pacientech...;-), ovšem na jejich práci jsem samozřejmě hrdý...;-). Pokud byste se cítil na pozici šéfredaktora, tak ještě něco moudrého napište a uvidíme...Zdraví Chocholoušek.

xy 3.12.2008 14:09

Re: Radar a Panama

Vypadá to na to, že vy jste v ústavním časopisu dement šéfredaktorem, Mister Chocholousek.

www racek 3.12.2008 14:08

tak tomu článku nerozumím ...

přiznám se bez mučení. je to z kategorie  ... už půl evropy má rovnou daň ...

Magor Milda , Mgr. etc. 3.12.2008 14:02

Naši omezenou suverenitu si už dávno děláme sami.

S Ruskem jednáme jako se slovanským bratrem, neb by nám jinak mohl zavřít kohoutky. To už na posílení naší suverenity i udělal, ropa k nám dlouho šla z Ingolstadtu. Dále bude náš president s podpisem LS čekat, až to udělá i Irsko, takže Irsko nám ten podpis povolí, nebo ne. Za takovou suverenitu děkuji. Další omezení naší suverenity- můžeme si natisknout koruny v libovolném množství? Elektřina přechází nekontrolovaně naše hranice, silný vítr v severním Německu narušuje stabilitu naší sítě. Poláci si zase stěžují občas na nás, když hodně prší, rozvodňuje naše česká voda jejich Odru. Takže když suverenita, tak na 100%, jinak raději nic?

IVO 3.12.2008 13:58

Okupační radar neposkytuje globální ochranu, ale teroristickou kontrolu celé Evropy

Proto každý, kdo bude blábolit opak půjde od válu. Každý totiž vi>-dí za jeho zoufalým prosazováním současnou vládní garniturou velké peníze od zbrojařskosurovinové mafie USA.

L'ego 3.12.2008 12:47

Milý pane Machu

Asi jste tu smlouvu četl špatně - měl byste si ještě jednou pořádně přečíst, jak dalece může EU podle LS diktovat státům, jaké uzavírat mezinárodní smlouvy.

ps 3.12.2008 12:46

Re: Podle vašeho....

A ještě lepší by bylo smlouvu o radaru schválit a potom ji neodvolávat.

šakal 3.12.2008 12:30

...Vždyť už není CO směňovat!...

...No...možná to tu už v diskusi zaznělo, ale přeci jen pro jistotu:

Jelikož senát před několika dny schválil zákony potřebné pro budování radaru, tak tím, řekl bych, ztrácí dumání nad celým tím hloupým výměnným obchodem jakýkoliv další smysl. Případní "směnárníci" v řadách proradaristů už totiž nemají eurohujerským antiradaristům za schválení "Lisabóónu" co nabídnout. Takže se tady cesta k tomu nesmyslnému kšeftu celkem elegantně uzavřela ;-)

DR. Chocholoušek 3.12.2008 11:59

Re: Radar a Panama

Jsem rád, že se mezi diskutujícími najdou takoví znalci jako vy, XY. Nechtěl byste nastoupit do redakce našeho ústavního časopisu Dement? Zahraniční rubrika přímo volá po takových jako vy...pravidelná strava a ubytování zajištěno! Zdraví Chocholoušek. ;-)

zeolit 3.12.2008 11:56

Pyjus Curus Maximus, další falešný prorok" kvalitní" PR?

"Neberte Macha vazene panove a damy. Je to jen obycejny ucetni s koralkovym pocitadlem misto mozku."

Maxime, vy jste velký znalec lidí. Doufám, že tento "obyčejný účetní" s "obyčejným učitelem" Petrem Havlíkem, založí novou, efektivní stranu. PRAVOU KONZERVATIVNÍ. Podobně jako s Luďkem Frýbortem, jsem ochoten se s Vámi vsadit, že tento účetní s korálkovým počítadlem se dostane v příštích parlamentních volbách do sněmovny, pokud bude kandidovat. >-R^R^ Kontakt: zeolit@seznam.cz

karel-smichov 3.12.2008 11:55

Re: Výborný článek

Proč novou stranu ? Když pan tajemník p Klause prohlasil, pokud schválíme

Lib. sml . Brusel zruší naši republiku ;-D;-D;-O

frsi 3.12.2008 11:47

Re: Já si myslím,

proti vašim technickým znalostem nemám vůbe nic,ale dobře nerozumím tomu,co s tím má společnýho modrej pták? Je fakt,že matičky musí bejt v zákrytu,ale soudruhu kapitáne já ještě nedostal žold!

Gonzales 3.12.2008 11:47

Re: Co je to za smlouvu

To víš že jo. ;-P Hlavně teď před svátky se to jima hemží.

Přestaň myslet na píčoviny ať se ti odkrví jistá část těla, pak chvilku počkej a možná že krev začne okysličovat mozkové buňky. I když u té poslední části věty jsem ve tvém případě na pochybách.

karel-smichov 3.12.2008 11:46

Re: Unijní pravidla a jejich výklad

K panu Machovi:  Vzpomínám si ,když byl p.Klaus v Moskvě  u  s.Putina ,se zmínil o

radaru u nás ,s.Putin mu rázně odpověděl ! O tom nebudete rozhodovat vy Češi ,

kde má pan Klaus naší suverenitu ?;-D;-D>-

elvis 3.12.2008 11:44

Re: Radar a Panama

Mně souvislý pás US základen od Baltu k Jadranu fakt nevadí. Naopak, vadil by mi podobný pás, kdyby byl ruský.

Ludva 3.12.2008 11:43

Re: Radar a Panama

A kdo vládne světu je imperialista. Nemám rád impéria a ty, co jim lezou do (Y)

Gonzales 3.12.2008 11:34

Re: Lisabonská smlouva = triumf euronacismu

Na to se nedá zapomenout vy ironiku. Stejně tak na Sudán a jejich bohulibé počínání při urovnávání konfliktu ve Rwandě.

Gonzales 3.12.2008 11:30

Re: neni to pravda

On už jen neví kudy kam, tak nechce "ztratit tvář" ;-D

Gonzales 3.12.2008 11:28

Re: Smlouva o radaru taky vyžaduje ústavní většinu

Ale Ludvo, nesmíte číst a takříkajíc nasávat informace pouze z Blistů.

xy 3.12.2008 11:05

Radar a Panama

Smlouva o radaru mezi USA a ČR připomíná smlouvu mezi USA a Kolumbií o vzniku státu Panama na přelomu 19. a 20. století. Panamské území do té doby patřilo Kolumbii, než se v USA rozhodli prokopat panamský průplav.Panama vznikla tzv."metodou velkého klacku", jinak řečeno vytvořením loutkové vlády v čele s kriminálníkem (viz Kosovo) a uznáním ze strany USA, vše pod záštitou válečných lodí a expedičního sboru. Následoval pronájem průplavu na 99 let USA. Ještě dvě kostky (česká a polská)do stavebnice a máme souvislý pás základen USA od Baltu až po Středozemní moře. Kdo ovládá východní Evropu, vládne jádru (střednímu Rusku). Kdo vládne jádru, vládne světovému ostrovu(Euroasii). Kdo ovládá světový ostrov, vládne světu." Halford Mackinder. Bohužel, už neuvádí, co to bude stát.

Tomas B. 3.12.2008 11:05

Re: neni to pravda

Rozumím, chcete aby radar byl součástí jednotek rychlé reakce :-) A to si děláte srandu?Nepřipadá vám k tomuto účelu radar trošičku "málo mobilní"?  Nebylo by lepší si prostě přiznat, že plácáte blbosti. Nebylo by na čase pochopit, že NATO je vojenská aliance a její veškerá vojenská síla sestává z vojenských sil členských zemí, přičemž 90% poskytuje USA.

Ivan 3.12.2008 11:04

Re: Já si myslím,

Hlavně aby šroubky a matičky dodržovaly stejné technické normy atd.. Tomu každý technik dobře rozumí, integraci norem se nebrání a hlouposti s buzerplacem ponechává modrým ptákům.

Ludva 3.12.2008 11:02

Re: Smlouva o radaru taky vyžaduje ústavní většinu

Protikubánský radar.

Ivan 3.12.2008 11:01

Re: No konečně to někdo řekl nahlas,

Asi nevíte, že v Evropě se rovněž uvažuje o systému protiraketové obrany (opravdu obrany, ne o špionážním radaru na českém území) a podle některých odborníků jsou vývojové práce v pokročilejším stádiu než v USA (v USA neproběhla jediná úspěšná zkouška, zatím se pouze trefovali jen do hlavic vysílajících naváděcí signál pro antiraketu a ani to se zhruba v polovině případů nepodařilo). USA běží o ohromný kšeft. Když se jim podaří získat ČR a Polsko v předstihu  byť s nefunkčním systémem (však se to dodělá!), mohou ho vnucovat do NATO s odůvodněním, že už v ČR a Polsku je.  Jedná se asi o 40 miliard dolarů, takový kšeft už stojí za uplacení pár poslanců z ODS nebo jiných politických stran.

Honza II 3.12.2008 11:01

Podle vašeho....

článku,jetli jsem to pochopil správně,nám pane autore chcete nakukat,abychom radar schválili,protože se dá jednostranně odvolat. Lepší ale je,ho neschválit a nebude nutno ho odvolávat.LS je třeba naopak schválit,neboť jsme součástí EU,nikoli USA.

xy 3.12.2008 10:55

Re: Pane Machu jen pro dokreslení.........

Jak víte, že nemá smlouva o radaru tajné dodatky? Myslíte, že v srpnu 1939 zveřejnily německá a sovětská strana celý text? Tajný dodatek je od toho tajný, že se nezveřejňuje, pane chytrej.

Ivan 3.12.2008 10:52

Re: Co je to za smlouvu

Samozřejmě, že se to tady agenty USA en hemží. Žádné vtipkování to nezmění.  Takový Vondra je také na výplatní listině.

Ivan 3.12.2008 10:50

Re: Paroubek i zelení budou muset radar schválit

Typický příklad uvažování v duchu "přání otcem myšlenky". Vyjádření NATO je jasným vyjádřením toho, že NATO s radarem nemá nic společného.  NATO stejným způsobem bere na vědomí třeba finanční krizi nebo vyzbrojení čínské armády nějakým typem zbraní. Takže NATO nemá nic společného s americkým špionážním radarem.

Ivan 3.12.2008 10:47

Re: Nehledě na to, že Mach lže...

To, že je radar určen proti Rusku je přece oficiální vyjádření českého ministra zahraničních věcí. (Nejdříve lži o ochraně Evropy, což je nesmysl odporující přírodním zákonům, teď se už mluví o ochraně před (neexistující) ruskou rozpínavostí.

Mard 3.12.2008 10:37

Re: Smlouva o radaru taky vyžaduje ústavní většinu

Další borec, co si veřeně dostupnou smlouvu ani nepřečet. Území zůstane stále české a hranice se nezmění. To jen papouškujete špatně co vám v Lihovém domě nakukali.