26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 7.7.2008 10:36

Re: Jiří Voskovec napsal

Asi tak, Oskare. Se smutkem a smířeně souhlasím. Zásadní zásluha tu je, přece. A její vědomí je důvodem, proč ho tak (právem) nenávidí každý včerejší i dnešní ksindl. - Na druhé straně jím pohrdají mnozí - a stejně právem... bože. Theatrum mundi, amici.

Radimka 7.7.2008 10:35

Re: Re: Re: Re: Re: Ukázka brilantní žurnalistiky pana Adlera

Myslíte Petru Adlerovi s krycím jménem Alex?

Jakub S. 7.7.2008 10:31

Jsem z toho strašně smutný...

ale bohužel musím napsat... že pan Adler má dost pravdu.

JH 7.7.2008 10:31

Autor článku Petr Adler se mylně domnívá

nebo demagogicky nepozorným čtenářům podsouvá, že prezident v našem systému může i za cenu piva, dávné to oblíbené téma hospodských debat ...  Jedinou omluvou pro takovou neinformovanost nebo do nebe volající drzost (český výraz místo Adlerova hebrejského) by bylo, kdyby byl autor novinář. U nich je to běžné.

Leto_Atreides 7.7.2008 10:28

Havel je bezpáteřní pokrytec

Klausovi se oprávněně vyčítá arogance, ale nekáže vodu a nepije víno. Havel prodal Lucernu bývalému eSTéBákovi, klidně se zkamarádil s bývalými normalizačními kádry a horoval za "vládu národního porozumnění". To on nese lví podíl za celospolečneskou atmosféru, která nakonec vyústila v to, že žádná ze špiček minulého režimu nesedí v kriminále. Kdepak, až moc sametová ta naše revoluce byla. Takovému Bilakovi nebo Indrovi by špagát kolem krku moc slušel. Dost pochybuju, že by dnes zasedala v parlamentu KSČM.

AndyO 7.7.2008 10:28

Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

:-/

ne, nemůže za všechno, ale může za mnohé. Měl obrovské charisma a obrovskou moc- a v době, kdy stačilo jedno jeho slovo nechal řádit estébáky se skartovačkami a obhajoval jejich právo na vedoucí místa a podíl na privatizacích.

A jeho řeči jsou vskutku drzé, neboť si nepřipouští ani v nejmenším, že současný stav je z velké části jeho dílo, i když samozřejmě realizované jinými.

A fakt, že je to dnes starý úctyhodný pán nic nemění na faktu, že jeho činy nejsou v souladu s jeho slovy.

pavlik 7.7.2008 10:27

pane Adler,

Vy jste měl radit Hitlerovi jak vyhrát válku. Nemůžete ze všeho vinit Havla, protože tady skutečně neměl nikdo chuť trestat komunisty, všichni měli plné zuby represivního režimu a nechtěli tu za žádnou cenu další. Většina lidí si pro ekonomickou transformaci země vybrala Klause, to co následovalo byl přímý důsledek tohoto dle mého názoru nepříliš šťastného rozhodnutí (je ovšem otázka, jaké byly alternativy). Taky jsem ho tehdy volil. Jeho zvolení bylo spíše příznakem toho, co se dělo ve společnosti, než příčinou těchto dějů. Křečkové a sysli byli tady vždycky - jak to komentoval Karel Kryl ...

franta 7.7.2008 10:23

Je jen škoda

že tyto "pravdy" nedocházejí našim nejlepším kamarádům v Bílém domě. Tam má totiž pan Václav Havel dveře vždycky otevřené, na rozdíl od našich slušnějších a vzdělanějších t.zv. pravičáků, o které tam nikdo nestojí. To jsou paradoxy, pane Adlere, že ? Nemohl byste nám to vysvětlit, aby to pochopili i ti méně vzdělaní a neslušní ? 

Xaver 82.117 7.7.2008 10:21

Oskare...

R^!!

I-Worm 7.7.2008 10:21

Re: Re: Havel zásadně komunistům

vás to musí desně sráti, že ti socani neměli osm let volné ruce...

Xaver 82.117 7.7.2008 10:20

Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

;-D;-D;-D

Pišta 7.7.2008 10:20

Re: Re: Re: Re: Ukázka brilantní žurnalistiky pana Adlera

Když zrovna nevozil buchty na Ruzyň zavřenýmu Adlerovi!

Pišta 7.7.2008 10:18

Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Když slyším, že lid po něčem prahne, hned zbystřím pozornost.  Lid to je pověstná stará Dymáková, Vovky z Novy? Nebo dva miliony členů KsČ? Jak byste definoval lid. Čo je to taký lid, Kefalín? Blbí voliči lid nejsou? "Nejsme jako oni" zamenalo generální pardon pro komunistické zločince na všechny časy? A tím, že to jednou řekl s balkonu Melantrichu, zakázal všem volit antikomunisty?

I-Worm 7.7.2008 10:18

Re: Re: Re: s poctivosti nejdal dojdes?

původně tam bylo "ho vadinu", ale cenzura to vymazala...

Oskar 7.7.2008 10:14

Jiří Voskovec napsal

v nedávno vyšlé korespondenci s W, jak u něj v NY Havel půl roku bydlel, zdarma se stravoval a stále V ujišťoval, že mu dá svou novou hru. Posléze ji prodal jisté Američance B, o níž neustále tvrdil, že je to kráva.  Stejná vada na kráse Havlova charakteru jako jeho blábolivé vývody, uvedené v dnešním článku. Samozřejmě, protihavlovské argumentace je moře, oprávněné či nikoliv. Já mu všechno odpouštím, jeho zásluhy na té misce vah dalekosáhle převažují. Přeji mu vše dobré a hodně zdraví. A snad, i když je to drzost, více soudnosti, aspoň tolik, kolik jí míval ve svých nejlepších létech.   

Pišta 7.7.2008 10:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

A Klaus známý bojovník proti komunismu. Svatá prostoto!

Jh 7.7.2008 10:09

je překvapivé za co všechno může Havel!

Je s podivem, když jakýsi adler vyčítá Havlovi co všechno nezařídil. Ale vždyť ve skutečnosti tehdy ve skutečnosti vládl pravičáky tolik obdivovaný všeználek Pružinski. S tím ať si to adlerové vyřizují, Havel byl jen figurka na hradě, až teprve Pružinský si své koryto roztahuje kam se dá a kam mu současná "společnost lumpů a zlodějů " dovolí!

Sunny 7.7.2008 10:07

Re: Havel - bohužel jen symbol odporu

SouhlasR^

Radimka 7.7.2008 10:07

Re: Re: Re: Re: Ukázka brilantní žurnalistiky pana Adlera

No, jezdil, dokonce s policejním doprovodem. A považte, už tehdy měl barák hlídanej od security, dneska za to lidi platěj majlant a on to měl zadara, lotr jeden.

Šnek 7.7.2008 10:06

Re: Václav

Ne zas tak starý, aby nebyl nebezpečný.

Socan je nebezpečný v každém věku.

karel.smíchov 7.7.2008 10:06

Re: kdo chce psa bit, hul si najde

vobora--  Souhlas !! jen podoknu  Havel přece nebyl sám,kdo rozhodoval !!vždyť

sním rozhodovali  i dnešní  politici včetně  HRADU !!>->-

Radimka 7.7.2008 10:04

Re: Václav Havel vždy byl, je a navždy zůstane ryzím kostruktérem lidského světa, tedy socialistou !

V úzkém pojetí - ve smyslu důležitosti lidské solidarity - snad vzdáleně ano, v širším ne. Socialismus je idelologie, občanskou společnost vnímám jako angažovanost občanů, jejímž prostřednictvím je vyvíjen více či méně úspěšný, v Česku spíš méně, tlak na politiku.

Petr 7.7.2008 10:03

Chucpe

Vážený pane Adlere, obě - vámi nabízené - alternativy jsou tak trochu chucpe, napsal by pan Leo Rosten.  Po smíchu křeč a po pláči bol.  Ale tak už to ve světě chodí. A taková to byla ve světě slavná osobnost.... až ztratila soudnost....

zk 7.7.2008 9:59

Re: Re: Re: s poctivosti nejdal dojdes?

:-Dstačí, když si to přečtete, pak zjistíte, jestli je to novela nebo slabikář:-/

zk 7.7.2008 9:56

Re: Ne pane hlupáku,

Havel není nejen ekonom, ale ani spisovatel ani dramatik:-/:-/

zk 7.7.2008 9:55

Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Svatá prostoto, pišto vy jste ale naiva a hlupáček:-D8-o

zk 7.7.2008 9:51

Re: Re: Re: Ukázka brilantní žurnalistiky pana Adlera

I pan Havel jezdil, na Hrádeček. A tvář že si zachoval? To ano, jistě......:-D:-D:-D

Cricket 7.7.2008 9:51

Bohužel

Ačkoliv kritikou Havla kouříte autore již vyčichlý tabák a pijete kávu, která již byla mnohokrát vypita, existuje stále dost lidí, kterým je Havel stále užitečným idiotem. Takže přeji mnoho trpělivosti.

Sýček 7.7.2008 9:50

"nějakou neplechu plánovali"

Neplechu uskutečnili, a mnoho toho nevíme i proto, že Havel a Hradílek neměli zájem o kontrolu archivů STB po roce 1989 to je osobní zkušenost mého dlouholetého známého z té doby, kdy byl členem komise pro kontrolu STB. Jejím předsedou byl člen STB a když na to přišli a napsali to Havlovi, Hradílek jim odpověděl ve smyslu - nic nezveřejňuje, společnost musí být přesvědčena o .... poctivosti práce komisí. (I když lidovce nemusím, a Bartončíka se Sacherem už vůbec ne, co si pak myslet o odhalení Bartončíka, ve kterém se angažoval osobně Havel a jeho přítel Ruml.:-/)

zk 7.7.2008 9:50

Re: Chucpe Václava Havla

Těmto plkům říkáte svobodomyslné rozjímání. Já bych spíše řekl hospodské keci u piva. To je vám jistě blízké, že?