26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 7.7.2008 11:26

Re: Re: Nebýt Havla, tak jsme doposud v komunistickém marazmu.

To jo! Všechno zvoral ....

AndyO 7.7.2008 11:25

Re: Zatímco stateční důchodci MA a JS hrdě vzdorovali totáči

no, vy se chováte přesně jako Lžičař- žádné morální zábrany při obhajobě klienta.

AndyO 7.7.2008 11:23

Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

velmi správně.

Leckdo zapomíná, že za komunistů mělo spousta lidí plné zuby dotyčných rudochů ( ani ne totalitních praktik, ty poznával jen když si dovolil něco říci či chtěl jet na dovolenou jinam než na Zlaté písky nebo nedejbože studovat, ač zatížen otcovým podpisem nějakého letáku proti okupaci) a přiklonilo by se k čemukoli, co by je bolševiků zbavilo. Proti tomu, co předváděla vládnoucí strana byli tito disidenti včetně Dubčeka přímo pravý opak bolševiků- jemné finesy jejich názorů nikdo nezkoumal.

A nyní to zjištění, že chtěli jen jiný komunismus, nikoli nekomunismus bývá zdrojem velkého zklamání. Mého také.

To zklamání je ale mrňavé proti jejich zklamání, vzteku, že nebylo po jejich, přesvědčení, že když jim lidi před dvaceti lety tleskali( v extázi z revolty), tak jim dali placet pro budování dalšího komunismu, to je vede k extremismu.

Havel je ještě zlatý proti Uhlovi a dalším Maratům.

Xaver 82.117 7.7.2008 11:21

Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

co vědí, jací byli disidenti špína, zatímco oni se v době totáče cvičili ve zbrani, aby mohli násilně svrhnout bolševický režim a plyšák jim tu šanci vzal, tak jsou teď znechucený....;-)

Kecal. 7.7.2008 11:19

Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Hergot Astone tobě to pálí.R^

Xaver 82.117 7.7.2008 11:17

Zatímco stateční důchodci MA a JS hrdě vzdorovali totáči

zachovali si čest až do pozdního stáří, tak se teď mohlou chovat jako hulváti a Urválkové.

Radimka 7.7.2008 11:15

Re: "Občanská společnost funguje jen tehdy, existuje-li kriticky a samostatně myslící občan"

Protože existuje náboženství trhu a ekonomického růstu.

Starý J. 7.7.2008 11:14

Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

R^R^R^

Máte pravdu, že stojí v první řadě likvidátorů Ústavu paměti národa a doby totality. Proto nechápu některé, kteří osočují ODS, že "nemá v programu zákaz komunistické strany"!

Ono stačí číst Uhlovy články, aby byl obraz dokonalý. Který z "disidentů - osmašedesátníků - čili komunistů z padesátých let), není dnes téměř extrémní levičák? O disidentech typu dnes již mrtvého Bendy, tedy celoživotních disidentech, po kterých Xavere pravicoví důchodci rozhodně "neplivou", o těch není slyšet jediné slovo. Takoví "disidenti" už dnes  mezi disidenty ani nepatří!

Štváč 7.7.2008 11:11

Re: Re: Jsem z toho strašně smutný...

jak jste statečná klepno přišla na tu nevěru ?

Sýček 7.7.2008 11:10

"Občanská společnost funguje jen tehdy, existuje-li kriticky a samostatně myslící občan"

A ještě pokud se angažuje a neznechutí jej nepravdivá nařčení, pomluvy a špína od profesionálních aktivistů a právní hrozby třeba "Ekologického právního servisu". Občanská společnost nefunguje nikde - nikde na planetě Zemi - už z principu.

huhu 7.7.2008 11:10

Re: pane Adler,

jak víte to "co všichni chtěli" ?? 8-o

vlado 7.7.2008 11:09

Re: Jsem z toho strašně smutný...

R^

Starý J. 7.7.2008 11:07

Re: je překvapivé za co všechno může Havel!

Už to tak vypadá, že jste zde po "sametu" nebyl, nebo že Vám bylo tak deset!

Tvrdit takovou nehoráznost, že Havel byl jen figurka na Hradě, to snad může jen ignorant, který v té době politiku nesledoval, ač jí bylo všude plno, nebo záměrně lže!

Zřejmě jste naprosto přehlédl, že až do vytvoření samostatného státu (1.1.1993), tedy v době, kdy se rozhodovalo o podobě budoucího státu, kdy se tvořila ústava, kdy se rozhodovalo, jak se k minulosti postavíme a co s bývalými komunisty, tedy kdy se řešily ZÁSADNÍ POLITICKÉ OTÁZKY, byl Klaus pousze ministrem financí a řešil maximálně otázky ekonomické a ne politické otázky. V té době plně pracovalo duo Havel - Čalfa, politickou moc (ne ekonomickou) měl Havel plně v rukou. Nebylo jediného zásadnějšího rozhodnutí, které by neovlivnil. Havel byl pro 80% obyvatel modlou, kdežto neznámý Klaus svou pozici teprve vytvářel tím, že založil první opravdovou politickou stranu, když Občanské fórum, skrz naskrz prolezlé komunisty, začalo brzdit prosazovanou transformaci hospodářství!

A vůbec nejzákladnější pro další období byly politické dohody, uzavřené v období 17.1istopad - volba presidenta. Ta jednání vedl a dohody uzavíral Havel, obklopený bývalými komunisty - osmašedesátníky disidenty (Dienstbier, Uhl a podobní, dnes zcela zpátky v náručí socialistů!) Havel byl zcela v jejich vleku.

Malý Aston 7.7.2008 11:04

Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Celá řada disidentů kolaboruje s komanči jako například ten ožrala co stříhal ostnatý drát na hranicích nebo fousatá Petruška,Pithart strůjce dvojdomků ležící a spící na trávníku čekající co mu tráva našeptá.Jmenujte mi jednoho disidenta,který se otvřeně a jednoznačně postavil proti Jičínskému a Paroubkovi a Filipovi,když tvrdili a tvrdí " U nás nikdy žádná komunistická totalita nebyla" Jen trošku v roce 1952 a to jenom 3 dny a to byl svátek.:-D

Xaver 82.117 7.7.2008 11:00

Přesně Jakube. Ale tak už to u nás chodí...

Jinak bych nesouhlasil jen s pojmem mnozí. Tady není moc lidí, kteří mají právo Havlem pohrdat, i když by se jistě našli.

Radimka 7.7.2008 10:59

Re: "občanskou společnost vnímám jako angažovanost občanů"

Občanská společnost  funguje jen tehdy, existuje-li kriticky a samostatně myslící občan.  Do takové fáze jsme bohužel ještě nedospěli. Ohledně bídné kvality žurnalistiky  s vámi plně souhlasím, příkladem je i pan Adler.

AJ 7.7.2008 10:58

Re: Milovníci Havla se z toho

Ano, máte pravdu. A jako vždy připomenu jeho ženu Olgu, která byla ten morální velikán.

Xaver 82.117 7.7.2008 10:58

Duševní bolševiku J.Starý

Zkuste si přečíst, co jsem napsal pod Oskara a pak kádrujte. Čest vaší práci!;-D;-D;-D

Malý Aston 7.7.2008 10:58

Re: Jsem z toho strašně smutný...

Souhlasím s Vámi.Netvrdím že za všechno může Havel ale také nemůže říkat ja nic já muzikant.Byl prezidentem 3 volební období a jeho destruktivní politikaření v jeho nepolitické politice je dodnes znát.Je zřejmě rozdíl chlastat na Hrádečku a rozdíl být prezidentem.Při poslední volbě prezidenta se spojil s komanči,socany a zelenáči prostě svůj ke svým.Neznám tak zapčklého člověka,mstivého a uraženého jako je Havel.Omlouvá ho snad již jen stařecká senilita a nevěrná Dášenka.To fakt musí nasrat.:-D

Xaver 82.117 7.7.2008 10:55

Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

;-)

AndyO 7.7.2008 10:54

Re: Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

to není Čumil, pane Starý, i když uznávám, že není problém se splést:)))))))

Shabatnikoff 7.7.2008 10:53

Věk

Diskutující by měli připisovat vždy svoje datum narození. Ročník by stačil.... Některé příspěvky jsou infantilní, jiné senilní... 1929

Starý J. 7.7.2008 10:48

Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

Jedna skutečnost vypovídá zcela zřetelně:

Havla zde zuby nehty brání všichni levičáci, ti nezarytější také nejhlasitěji!

Je to vážený Čumile náhoda? Protože je to velice výrazný znak této diskuze, zdá se, že náhoda je téměř vyloučena!

Pamětník I. 7.7.2008 10:44

Re: Re: Nebýt Havla, tak jsme doposud v komunistickém marazmu.

Ha, ha, ha! On tu ještě někdo nezná Alfonze ! To je velice rafinovaná smějící se bestie nebo spíše poťouchlá opice.

Starý J. 7.7.2008 10:43

Re: Autor článku Petr Adler se mylně domnívá

Vy nevíte, že na př. Klaus může naprosto za všechno? A není to přesvědčení jen účastníků "hospodských debat", ale především všech levičáků, Havla nevyjímaje!

Sýček 7.7.2008 10:41

"občanskou společnost vnímám jako angažovanost občanů"

Ideu "Občanské společnosti" zavedl italský marxista Antonio Gramsci a tato idea i její autor byl velmi populární mezi "progresivními" komunisty v "obrodném procesu" v roce 1968. Havla to neminulo a stále se snaží toto prosazovat. Angažovanost občanů je nutná. Problém začíná ve chvíli, kdy jsou racionální rozhodnutí odborníků vetovány profesionálními občany (s podporou senzacemilovných medií - tedy všech i veřejnoprávních) bez hlubších znalostí (znalosti získávají z letáků k tomu vydaných). Pak nakupují pruhy půdy, aby zkomplikovali nutné obchvaty..... "Občanská společnost" v tomto pojetí a s touto právní silou je jen ke škodě občanů kteréhokoli státu - i toho našeho.

Starý J. 7.7.2008 10:41

Re: Havel

Je zajímavé, jak někteří neustále počítají, kolik komunistů je v ODS, aniž by jim vadilo, že ČSSD jsou téměř výhradně bývalí komunisté.

Pokud o tom soudruhu nevíte, tak do ODS nevezmou bývalého komunistu (znám je pouze případ dvouměsíčního komunisty Tlustého), kdežto základ ČSSD tvořípouze bývalí komunisté, včetně těch z padesátých let, co podlehli v boji o koryta v šedesátém osmém.

Žádná ze stran nemá a ani mít nebude v programu zákaz KSČ. Pokud se to neudělalo okamžitě po převratě (čemuž samozřejmě Havel odhodlaně bránil a ne že ne, to můžete jen obtížně zapírat), později už to nemělo žádnou naději, pořádat na ně hon. Naději v okamžiku, když již byli pevně nalezlí právě v ČSSD, tedy strany, která byla jako údajný chudák, .zlikvidovaný po roce 48 komunisty (přestože tam vedení lezlo dobrovolně), okamžitě uznána jako demokratická strana a tím byl i dán punc demokratičnosti komunistům v této straně. Dnešní ČSSD, pod vedením Paroubka, se již plně projevila a odkopala, když předevšíl lidé typu tvrdého bolševika Jičínského, nebo národněfrontovního Paroubka, v ní dostali dostatečný prostor. A tak mohou bezostyšně likvidovat i ty slabé pokusy o vyrovnání se s minulostí pomocí Ústavu pro zkoumání totality.

Štváč 7.7.2008 10:40

Re: Re: Ne pane hlupáku,

Vy jste odborný kritik, nebo je to váš subjekt názor ?

Jakub S. 7.7.2008 10:39

Re: Havel - bohužel jen symbol odporu

- a měl nechat zvolit presidentem  S a š u ? !

Protože tohle by se stalo. Pámbů s náma.

G21 7.7.2008 10:38

Re: samozřejmě

Pro méně chápavou: medvěd = Mercedes Benz R 500 (v Havlově případě) a "ekologické" důvody.