26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
slava 7.7.2008 13:03

Re: Re: Re: Co jste dělal Vy, pane Adlere

Až na to, že v téhle kategorii vede s přehledem Klaus.

snílek 7.7.2008 13:02

Re: Re: Re: Re: moje troška do mlýna

milá lucino nemýslím to na vás ani žádného jiného poctivého člověka.mluvím o mlčící většině,která plive kolem sebe.mluvím o lidech kteří se aktivně zůčastnili budování světlých zítřků a ted trpí ztrátou paměti.nic víc nic mín.w

Alfons 7.7.2008 13:01

Tak nevím co si o tom mám myslet.

Předávám článek mému právnímu zástupci, Ferdovi Mravencovi-práce všeho druhu k rozboru, abych nešlápl vedle.!!Články na PSOVI jsou čím dál náročnější na psychiku, slovní rozbor, intelektuální podúroveň a duchovně velmi náročné.  S mým komunisticky zdeformovaným myšlením se hlubokomyslnými úvahami těžko prodírám a nechytám zatím zdravý modrý dech.8-o Zjišťuji, že si ani nestačím doplňovat současnou slovní zásobu a standardní slovní obraty a kličky.:-( Zesynchŕonizovat mé chápaní věcí a událostí s modrými supermozky je nad moje chabé síly.;-O Politický rozbor a pitvu článků už nechávám koňovi.

Jura Jurax 7.7.2008 12:59

Re: Re: Re: Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

ne idiotské názory, ale názory idiota ... ono je v tom jemný rozdíl, že ano ... ;-)

Jura Jurax 7.7.2008 12:57

Re: Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

... tito disidenti včetně Dubčeka  ... nyní to zjištění, že chtěli jen jiný komunismus, nikoli nekomunismus bývá zdrojem velkého zklamání. Mého také. ...

Mého také. V devětašedesátém, když jsem zdrhal před esenbáky a čackými milicionáři celými žhavými si prásknou do kontrarevoluce, mi bylo dvacet ... a poslal je na nás "milovaný" Saša ... a my měli jeho fotku na transparentu ... inu naivní mládí ...

I-Worm 7.7.2008 12:55

Mýlíte se, za vše mohl president

jen do roku 1998, do roku 2003 za vše mohli president s premiérem, do roku 2006 už za vše špatné mohl premiér, od té doby za vše může opozice!

čm 7.7.2008 12:54

Re: Re: Apokalypsa

Ale za to von nemůže, lidi jsou tím přecpaný. Ráno kouknu z  vokna a lidi z baráku, co nemaj ještě ani splacenou hypotéku  za byt , tam claimujou společnej pozemek , stavěj plůtky a budujou tam zahrádečky.  I na mejch 1376/4566 nebo kolik to dle katastru je. To po mě nemůže Havel chtít, abych na něco podobnýho ještě šel do divadla

snílek 7.7.2008 12:51

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

držel jsem hubu a krok s masami.utekl mi švagr a sestra na západ a tak to nebylo úplně jednoduché,úspěšně jsem mlčel s většinou.do ksč ani jiné organizace jsem nevstoupil,bylo to málo,dnes vím že bylo.v každém z nás dřímá kus zbabělce,jen je těžké si to přiznat.

Jura Jurax 7.7.2008 12:51

Re: Re: Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkejte, ale Havel je jistojistě komunista sám.

... nemáte tak zcela nepravdu s tím nadpisem ... to mi vypadlo, sorry

Jura Jurax 7.7.2008 12:49

Re: Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkejte, ale Havel je jistojistě komunista sám.

no - ono jste to asi nezamýšlel, ale nemáte tak zcela nepravdu ... jako skoro každý humanitní intelektuál Havel inklinuje spíš k levici a dlouholetým stykem s disentem bývalými komunisty promořeným přejal některé jejich koncepty - třeba třetí cestu a jakýsi štítivý odstup od kapitalismu  ... a vymyslel nepolitickou politiku ...

Sýček 7.7.2008 12:46

Zabíháte do osobní roviny, ale přesto:

praktické uplatnění přdběžné opatrnosti i trvale udržitelného rozvoje stojí už dnes stovky miliard eur ročně. Ani nacisty ani komunisty nebrali jejich spoluobčané vážně, když tito socialisté otevřeně vyhrožovali fyzickou likvidací svých protivníků. Ekologisté chtějí zredukovat lidstvo na 100 000 000. Beru je vážně. Vzpomeňte si - ještě před nedávnem byla tématem chudoba a hlad ve světě, ubývání tropických pralesů, po nuceném zavedení biopaliv a alternalivních zdrojů energie (které výrazně zvedlo ceny potravin a zvedá ceny energie) tyto témata ztratily na půvabu pro profesionální aktivisty.

Jura Jurax 7.7.2008 12:44

Re: Re: moje troška do mlýna

Nesouhlas - největší chybou velikána je, že včas neodejde - že neodejde dřív, než se z něj stane malikán. Havel - při vší úctě k němu - měl odejít nejpozději v šestadevadesátém.

anežka šídová 7.7.2008 12:44

Re: Re: Co jste dělal Vy, pane Adlere

Havel-globální mudrc-to je velmi výstižné, velmi.

anežka šídová 7.7.2008 12:43

Re: Ale dou někam Geier

Vy jste asi taky nějaký zapšklý komunista-disiden, že:-DDD

Jura Jurax 7.7.2008 12:40

Re: Co jste dělal Vy, pane Adlere

Chytrý generál po bitvě - to ale nemyslíte Václava Havla, nyní globálního mudrce, že ne?

anežka šídová 7.7.2008 12:40

levicový Havel a jeho reformovaní komunisté

Většina disidentů včele s Havlem jsou výrazně levicově orientovaní lidé.. Někteří z nich jyou "komunisté s lidskou tváří"-což jsou méně ortodoxní komunisté a nebo stejní parchanti, jako ostatní komouší-jen byli svými kolegy odstrčení od koryta.

Havel chtěl také komunismus s lidskou tváří a nebo "třetí cestu". Disidenti včele s Havlem stále více nenávidí ODS, protože si mysleli, že tu budou za zásluhy vladnout nejméně do roku 2050...

Jura Jurax 7.7.2008 12:39

Re: Ale dou někam Geier

no ... pořád ... protože zatímco v devadesátém by ty zásadní změny včetně odeslání komančů do propadliště dějin prošly - dnes už díky tomu, že se komančové a jiní levičáci včetně oranžgutánů otřepali a zdvihli hlavu, už ne. Havel akorát pustil kriminálníky z kriminálů a likvidoval náš prosperující zbrojní průmysl ... a ten hořký provincializmus malých Čecháčků od prominentního disidenta a nyní globálního mudrce opravdu sedí Rv

anežka šídová 7.7.2008 12:35

Re: Re: Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

co to je za idiotské názory???

Hnyk 7.7.2008 12:32

Ale dou někam Geier

Dal jsem si práci a vyhledal ten rozhovor na FT, a musím říc, že pěkně blbě plkáte. Že Vás nejvíc namíchlo když Havel hovoří o hořkém provincializmu malých Čecháčků, co? A ve své knize naznačuje, že skvělý exemplář provincionáního Čecháčka je V. Klaus;-P.

Ostatně, od Sameťáku bylo už několik voleb, je možné zakládat nové strany a žadná strana není nijak nucená přijímat exkomunisty a o ekonomickou transformaci, jaká je, se podle svých slov zasloužil jeden profesor ekonomie co je dnes českým prezidentem. Tak vysvětlete proč může Havel za to, že pořád jestě nedošlo k těm "zásadním změnám".

Marat 7.7.2008 12:32

Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

No,oni ti disidenti byli převážně komunističtí obřezanci v lidské masce,kteří museli po 69 roce od válu.A zbytek to byli levičáci,které z nějakého důvodu do KSČ nevzali.Ti Chartisté-disidenti byli s poloviny agenty STB.Ani Havel nebyl vyjímkou.Má přece srdce na levé straně,jak v 68 tvrdil Dubčekovi a po listopadu to hlásal veřejně.Se skutečnými politickými vězni v kriminálech zacházeli úplně jinak jak z Havlem a jeho partou.Však ty Dokumenty Charty podle toho vypadaly.Měly vypadat jako antikoministické,ale né zase tolik.Jneže i lidé v Čechách rádi uvěří v nesmysle a zvláště si potrpí na taťuldy vlasti.

janoryna 7.7.2008 12:31

Re: Autore, sám sebe se ptejte,

který ministr financí i průmyslu a obchodu tehdy doporučovali, že nejdřív privatiozace a pak legalizace ? Takže, když obětního beránka, tak také z příslušných rezortů finací, průmyslu a spravedlnosti. havel si tehdy nechal poradit od odborníků z prognostického ústavu !

katango 7.7.2008 12:30

Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Velice dobře si vzpomínám,jak V.H. v parlamentu pravil,že je nejvyšší čas skoncovat s trestem smrti a za pár chvilek bylo odhlasováno.Takže vliv měl a velký,i na rozhodování parlamentu.

Radimka 7.7.2008 12:21

Re: Nikoli,

Máte trochu nenávistný předlistopadový slovník. Neberte ochranu životního prostředí tak osobně.

lucinapes 7.7.2008 12:17

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

Jestli to myslíte na mě, tak jsem odmítla vstoupit do KSČ i přes značný nátlak a vvyhrožování, totéž můj manžel. Co s tím bylo spojeno, ví každý, kdo tu dobu zažil - žádný postup, horší práce, horší ohodnocení, špatný kádrový posudek. Vychovali jsme dva syny  jako slušné lidi s pevným protikomunistickým postojem a pravicovým smýšlením. Mě to na jeden slušný život v  pravdě stačí.

VLADIMÍR 7.7.2008 12:16

Autore, sám sebe

se musíte zeptat, co jsem vlastně pro to sám udělal, zjistíte, že nic, tak jako většina, coještě po Havlovi chcete, přece nás bylo 15000000 

Jakub S. 7.7.2008 12:13

Kdepak. Nemají, a už vůbec ne všichni.

A spousta jich se měla nejlíp pod Britama nebo frantíkama. To je dost jednoznačné, hospodářsky, politicky, zdravotně... stačí se na to podívat. Jinak ovšem máte pravdu.

Jaroslav 7.7.2008 12:12

Co jste dělal Vy, pane Adlere

Bezpochyby se mnoho věcí po rtoce 1989 mohlo udělat jinak, některé líp, některé ale hůř. Jistě i na těch chybách se podílel V.Havel. Zajímalo by mě ale, co jste dělal Vy, jak Vy nebo vaše rodina se angažovala - třeba i před rokem 1989. Nechdili jste náhodou hezky volit bolševika a na 1. máje s třepetalkou? Chytrý generál po bitvě, to bych uměl také.

Sýček 7.7.2008 12:11

Jo zaslouží si úctu, asi stejně jako Quido ze Zahradní slavnosti

lucinapes 7.7.2008 12:10

Re: moje troška do mlýna

(Y) jste zapomněl.

VLADIMÍR 7.7.2008 12:10

Re: Re: moje troška do mlýna

Především ne každý bojoval proti komoušům, čím tedy vy, prozraďte >-