29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Český osud

Je příliš časně seriózně posoudit uplynulé čtvrtstoletí republiky od památného listopadového převratu, současníkům jsou dějiny skryté, nevíme co z kroniky událostí bylo klíčové, a teprve daleká budoucnost ukáže co, kdy a jaké trendy byly semeništěm dalšího vývoje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 22.9.2016 12:12

Re: Dlouhé vzpomínky vyvolených?

to jste četl kde, o tom pohrdání. Naopak, pan Tomský zde žije rád, a myslím že je vlastenec.

V. Vaclavik 22.9.2016 6:15

S timto panem a jeho 'bezuzdnym' altruismem

to bohda nevyhrajem. Ale lidi ten clanek jiste potesi.

Z. Čábelka 22.9.2016 4:25

Rozumný článek

Děkuji za řádky, které formulují myšlenky mnohých lidí zde žijících a dávají i určité oprávnění a smysl chránit si své představy před sociálními šílenci utrženými z řetězu.

J. Rusiniková 22.9.2016 1:18

Souhlas

Tak to je! Čtyřicetileté utloukání bolševikem nás zahnalo do kanálů. Ještě teď!!! po čtvrtstoletí se bojíme vyjádřit svůj názor. Dokonale umíme kritizovat, sprostě až vulgárně, většinou vulgárně, ale anonymně. Zapsalo se "to" v nás hluboce. Máme pořád hlavu staženou mezi rameny, a je-li v našem okolí někdo úspěšný, pak za jeho úspěchem vidíme protekci (ale tak to většinou bylo), třebaže ten někdo dává práci mnoha lidem = vykořisťovatel, nebo zvelebuje a kulturně se snaží pozvednout své okolí = nějakej asi debil, co nemá nic lepšího na práci, makat by měl... Žádné spolky, které byly znakem První republiky nefungují, respektive fungují, ale jejich akcí se zúčastňují jen jejich rodiny. Návsi jsou prázdné, nikdo s nikým nemluví, zajímá mě a každého jen moje vlastní hnízdo, rozuměj byt. Nejenže děti nečtou, děti ani nezdraví, nikdo s nimi nemluví jako ti dospělí mezi sebou, nikdo těm dětem nepředá svoje kulturní bohatství, protože ho nemá! Je to začarovaný kruh. Ale má východisko! Pojďme si povídat o tom, co se nám povedlo, a nebát se pochlubit se úspěchem, a co víc, nebát se pochválit druhé... A UMĚT PODĚKOVAT!!!!

V. Vaclavik 22.9.2016 6:42

Re: Souhlas

Me nahodou male deti zdravi kdyz se motam okolo baraku, az je me to takove divne, dokud si neuvedomim, ze ted jsem to ja, kdo je ten 'velky', nejsem na to zvykly, cloveku to da najevo, ze uz ma nejake ty leta kdyz ho zadnou zdravit deti.

Nevidim to i jinak az tak skeptikcky jak to nastinuje clanek a vy tady. Kdyz lidi neznaji zblizka pripady zbohatnuvsich lidi, tak je to jak rikate, ale ti, kteri do toho vidi, nezavidi. A do byznysu tech pravych sibru nevidi nikdo a tak jsou v ocich vsech loupeznici a dle meho nazoru opravnene. A ti poctivi, pravi podnikavi jedinci, ti to proste odnasi s nimi. V prostredi netotalitniho socialismu s jistou volnosti (neplest si volnost se svobodou), je samozrejme kazdy zbohatnuvsi podezrely. Ale co jsme si vybudovali, to mame, anebo jak si narod ustele, tak si i lehne. Jak proste Watsone.

J. Kanioková 22.9.2016 0:50

Naprosto souzním, 1***