29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hledajíci 19.10.2007 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Domníval jsem se že diskutujeme o Středním Východě, o problémech tam způsobené masovou immigrací Židů do Palestiny. Tu masovou immigraci způsobily pogromy.

Muslímove se do Evropy stěhují pouze a pouze za prací, to co navykládají evropským immigrační úřadům o útlaku je vylhané. Dále mnoho muslímů ve Francii, Anglii, Holandsku, Španělsku jsou budťo obyvatelé z jejich bývalých kolonii, anebo jejich potomci. Tyto země si ty kolonie neměli pořozovat, když nyní neví co s nimi.

VLK 19.10.2007 11:46

Re: Problémy na Středním Východě

Souhlas. Vznik státu Izrael je důsledkem problémů, které měla Evropa. Toho, že se postavila proti části svého obyvatelstva a po celá století ji ničila. Řešení na úkor obyvatel jiné části světa je nespravedlivé. Ale co jiného chcete dělat? Židé se po právu rozhodli, že už nám nevěří a že jediné, čemu jsou ochotni uvěřit, je jejich vlastní stát. A je logické, že pokud si měli zvolit místo, kde tento stát vytvořit, zvolili si Palestinu, jako zemi, k níž jako k jediné mají všichni zvláštní vztah. Pokud my chceme svou vinu odčinit, tak máme jedinou možnost - pomoci jim jejich cestu ke svobodnému životu uskutečnit. To je to, co se týká Evropy.

Co se týká muslimů: Pokud jde o jejich historický postoj vůči židům, je to téměř to samé, co křesťané. Mají jediný bod k dobru, a tím je, že neprovozovali holokaust (muslimské SS pro jednoduchost vypustme). Jiná věc je, že my křesťané a post křesťané jsme ochotni si svou vinu přiznat. Mohamedáni ne. Dodnes.

Arabové v Palestině byli tak jako tak pod nadvládou, tureckou a pak britskou. Území nebylo pod vládou Arabů. Území bylo schopné hospodářsky absorbovat příliv Židů, zvlášte pak když přinášeli pokrokovější zemědělské postupy, provozovali jinou než zemědělskou činnost a dostatek potravin byli schopni zajišťovat obchodem. Podle mne neměli důvod dělat rozbbroje a šířit paniku. Jenže jejich předáci se rozhodli využít nacionalisticko-islamistické nálady pro to, aby se vyšvihli nahoru a začali je rozdmýchávat. A skončili u toho, že odmítli jakýkoli kompromis a pak byli poraženi.

A tak, podobně jako sudetští Němci, na základě vlastních špatných rozhodnutí, vlastní nenávisti a nesmiřitelnosti, která se obrátila proti nim samým, historické porážky hospodářské i vojenské a do určité míry i už neodstranitelné nespravedlnosti dějin, přišli o právo na zemi Izrael, které si snad dříve mohli nárokovat.

noiprocs 19.10.2007 9:45

Proč by ČR měla

podopřit nějakou kolektivní odpověď při napadení Izraele? Nebo je to tak, že politika ČR je plně diktována sionistickou lobby a tím pádem není prostor pro vlastní politiku? Proč by ČR nebo kdokoli v Evropě měl platit a umírat kvůli existenci sionistické entity na BV? Je přímo kouzelné jak se veškerá kritika států jako Írán vždy stočí na otázku bezpečnosti sionistů. Aspoň je jasné kdo je viník všeho napětí a válek v regionu.

Schumacher 19.10.2007 9:40

Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

ale nepřipustit import islámu k nám. V tom nám radar nepomůže. Ve všech zemích kde došlo k islámským teroristickým útokům, je významná islámská komunita, která teroristům poskytla v různé míře podporu. Absence této komunity znamená absenci útoků.

Hledajíci 19.10.2007 9:59

Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

V BRD dle mého mínění ty teroristické útoky prováděli a provádějí Kurdové, kteři tím prosazují svobodný Kurdistán. Ti samí Kurdové, za jejichž potlačovaní byl US Army v rámci řišení demokracie  popraven irácký diktátor Saddam Hussein. Jak to vypadá kvúli teroristickým útokům Kurdů vyhlasí Turecko těmto Kurdům válku. A poslední teroristické útoky v BRD chtěli provést Němci, kteři jsoui nespokojeni sami se sebou, a hledali spásu v Islámu.

Harpyje 19.10.2007 10:11

Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Hledající, ono je jedno, jestli to jsou Kurdové v Německu, Marokánci v Holandsku, Alžířané ve Francii, nebo Tunisané v Belgii. Problém je jejich společný jmenovatel, a to je islám, který je inkompatibilní s evropskými hodnotami.

noiprocs 19.10.2007 10:19

Re: Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

No je hezké jak všechno hážete na islám, ale ještě byste mohla zdůvodnit kde se ti muslimové v Evropě vzali.

Harpyje 19.10.2007 10:27

Re: Re: Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Tu otázku si zodpovězte sám. Nemá s tím co jsem napsala nic společného.

pbla4024 19.10.2007 10:20

Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Sadáma tuším odsoudili a popravili Iráčané.

VLK 19.10.2007 11:12

Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Kdysi prováděli teroristické útoky v Turecku skutečně Kurdové. Ale po tom, co vyschly ruské prachy, které CCCP cpal do kurdských komunistických stran, a po tom, co se na stranu Kurdů v Iráku postavily USA, a nakonec po té, co se v Turecku dostali k moci islamisti místo nacionalistů, tak kurdský terorismus v Němacku utichl. Ten současný muslimský terorismus v Německu má stejné kořeny jako jinde v západní Evropě.

Petr H 19.10.2007 9:37

Mně by jenom zajímalo,

jako by chtěla ČR bránit ty západní hodnoty.Tou rotou vojenských muzikantů přd mešitou zahrát Sálam Alejkum nebo jak?Ono bez armády se bránit fakt moc nejde.To samé s radou bezpečnosti OSN.Co tam má co dělat takový stát jako Kocourkov(nebo Chorvatsko)?To se jako kocourkovští rozhodnou pro nějaký vojenský zásah a koho ho pošlou vykonat,když sami nemají ani armádu?Samozřejmě někoho jiného,nejlépe americkou armádu,ta se hezky kritizuje jak bychom to zmákli líp,muslimskou nebo čínskou raději ne,ti by se nam na ty chytrolínský hemzy mohli taky hezky vys/rat.

Schumacher 19.10.2007 9:58

Ono bez armády se bránit fakt moc nejde....Ani s armádou.

Není proti komu ji postavit. Islámské hordy před Vídní jsou minulostí a imigrační infiltraci armáda nezastaví. Úkolem armády je čelit jiné armádě. Armáda nic jiného neumí. Celá vojenská síla Spojených států  byla naprosto bezmocná proti útoku 9/11. Problémem není islám v Íránu, Iráku, Saúdské Arábii. Problémem je jeho export mimo tato území. A zejména do Evropy. Nenechme se oklamat veřejnosti určeným mírným vystupováním zdejší islámské komunity. Její skutečné a jak jinak než fundamentalistické smýšlení se objevuje v jejích interních dokumentech, v kázáních, na internetových stránkách. To že se zatím neprojevuje navenek je dáno její velikostí. Vše se změní s jejím nárůstem, propojováním  s ostatními komunitami v Evropě a po celém světě a nárůstem politické moci na cestě tolerance-práva-respekt-podíl na politické moci- vláda. Je jen otázkou času kdy se zrodí Evropská islámská strana. I taková může být podoba EU.

kapitan m/rdalek 19.10.2007 10:44

Re: Ono bez armády se bránit fakt moc nejde....Ani s armádou.

a vy mate problem s tim ze bude evropska islamska strana? - mozna bude jeji klub v evropskem parlamentu a mozna se budou potkavat s klukama z krestanskeho klubu - co je na tom spatne?

Schumacher 19.10.2007 10:59

Co je na tom špatné ?

To Vám dojde. Jestli na to budete mít čas.....

AndyOYY 19.10.2007 9:36

2 ps

A čímpak by tak asi Japonci do posledního muže či ženy bojovali, když neměli ani kapku benzínu a jejich průmysl byl na šrot?USA si jen chtěly vyzkoušet A-bombu, Skeptic má jako vždy pravdu.

Ivoš 19.10.2007 9:42

Re: 2 ps

Vším, jelikož neuvažovali jako ANDYOYY,ale jako Japonci. A mimochodem Skeptik je cvok.

Hledajíci 19.10.2007 9:35

Aliyah do Palestiny a Israel

Údaje v tomto komentaři jsem převzal z internetové stránky http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Immigration/immigtoc.html

Do Palestiny přišli immigranti v několika přistěhovaleckých vlnách – Aliyah. V 1. Alliah v roce 1881-1882 přišlo 35 tisic immigrantů z Ruska, 15 tisic jich zůstalo. V 2.Aliyah v roce 1904-1914 přišlo 40 tisic immigrantů, 20 tisic jich zůstalo. V 3. Aliyah v roce 1919-1923 přislo 40 tisic immigrantů. Ve 4. Alliah v  roce 1924-1929 přišlo 82 tisic immigrantů. V roce 1929-1939 přišlo 250000 immigrantů. V roce 1939-1948 přišlo 350 tisic immigrantů. Dalši čisla jsou k nahlédnutí na výše uvedené stránce.

Tito immigranti potřebovali být někde ubytováni, to je původní obyvatelstvo se muselo někam ztratit. K vypěstování potravin potřebovali hodně vody, ktere bylo a je na tomto území velmi málo, opět původní obyvatelstvo se muselo velmi uskrovnit.

Já se vůbec nedivím, že původní obyvatelstvo Palestiny se začlo šileně těmto přistěhovalcům bránit. Okolní muslímské státy mají předepsané Koránem, že si musí ze všech sil pomáhat. Tyto státy převzali deseti tisice palestinských uprchlíků, i když povětšinou sami toho moc nemají. A Israel se roztahuje dál a dál.

Co by jste dělali Vy, kteří tak fanaticky hájíte Israel, kdyby se do ČR začly masově stěhovat na přiklad Keltové, s úplně jinými zvyky a jazykem, a začli prohlašovat že tam před 2000 tisíci lety bydleli, a že Češi musí jim toto území přepustit?

Cicero 19.10.2007 10:13

Re: Aliyah do Palestiny a Israel

Nevím co hledáte, ale asi to má hnědou barvu.

AndyOYY 19.10.2007 9:15

2 pp,

prosovětských?Copak naši vojáci pomáhali někdy sovětským okupantům v Afghánistánu bušit do machometánů?

AndyOYY 19.10.2007 8:23

A proč Magore, myslíte si, že když

je obkličuje ze všech stran sionistická pakáž, která jim už jednou krvavě vládla, tak že budou takoví blbci jako ti naši, kteří armádu přetvořili na sbor cvičených proamerických opic?

pp 19.10.2007 8:32

A že to byla makačka.

Přetvořit sbor cvičených prosovětských opic.

Gonzales 19.10.2007 8:51

Takové oslíkovo zahýkání, viď? Věcně k tématu

P.S. Naučte se řadit odpovědi. Když to zvládne pasáček, nebude to těžké i pro vás

Jakub Roth 19.10.2007 8:57

Re: Takové oslíkovo zahýkání, viď? Věcně k tématu

Blázníte? Žák prvního stupně ZŠ? Chcete po oslovi, aby mluvil jako Démosthenés? ;-)

Magor Milda 19.10.2007 8:13

Ruské testy starých raket (Topol)

jsou možná v souvislosti s tím, že je zákazníkům třeba prokázat jejich kvalitu i po téměř dvacetiletém skladování. Přece je nesešrotujeme, že?

AndyOYY 19.10.2007 8:06

Americko-izraelský

řiťolezec lže a vymýšlí si další a další důvody, na koho shodit tu mizérii, do které se USA svojí fašistickou politikou dostaly.Zřejmě už vymýšlí další opravný balíček židovských lží o 9/11, ve kterém se zamění Irák za Írán.Jenže tady kosa narazila na kámen, na tohle už evidentně židovská lobby nemá, proto ten vzteklý povyk.

Jakub Roth 19.10.2007 8:55

Re: Americko-izraelský

Padej do třídy, skončila přestávka! :-P;-D

Standa 19.10.2007 7:02

Brutální

demagogie čiší z toho článku. " Írán může být navenek spokojen s vládou radikálního hnutí zneužívajícího islám. Musí ale v každém okamžiku vědět, že Západ, a to je kam Česká republika patří, vyznává jiné hodnoty a bude je bránit. Jinak se můžeme brzy dočkat chvíle, kdy devět desetin poslanců íránského parlamentu bude provolávat smrt i České republice." Autor, bývalý disident a novinář, učí na New York University v Praze, zapomíná, že Česká republika přináší do Iráku smrt nevinným civilistům, protože podporuje svojí přítomností špinavou válku. Jsou-li toto hodnoty, které vyznává Západ a ČR a ti kdo vyučují - pak je to stejně špatné jak oni sami vykládají o jiných jak jspu špatní. Snad autor-disident tuší, kdo první použil proti nevinným jadernou bombu - to je podle něj ta prima hodnota - takové hodnoty používají jen karikatury lidí.  

Anděla 19.10.2007 7:21

Re: Brutální

Gratuluji. Je tam skoro všechno, zbývá poznamenta, že v USA bijou černochy.

jux 19.10.2007 7:51

Re: Brutální

ano jako první byla Atomová bomba použita na nepřítele, který ji nevlastnil, který nicméně vlastnil dosti odpudivé praktiky válčení, kterých se nechtěl vzdát a navíc se nechtěl vzdát. Hovořit v kontextu války o nevinných je lež a demagogie, protože tito "nevinní se prostě války účastní. Poslední úšklebek autora : "Snad autor-disident tuší, kdo první použil proti nevinným jadernou bombu - to je podle něj ta prima hodnota - takové hodnoty používají jen karikatury lidí. " svědčí o naprostém nepochopení začátku, průběhu a konci konflitku.

Mladý pane, více studovat!

JUX

Kurt Merkel 19.10.2007 6:02

To je přesně o

čecháčském pokrytectví a zbabělosti!(Y)