29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harpyje 19.10.2007 12:31

Re: Velezrada?

Z Vašeho repertoáru teď už chybí jenom to o Hitlerovi, jako muži roku 1938.

VLK 19.10.2007 12:39

Re: Velezrada?

Jenom bych chtěl dodat, že mnozí židovští uprchlíci v Británii i USA skončili v táborech pro nespolehlivé. Ne, to nebylo nic na styl koncentráku. Spíš normální zajatecký tábor, který měl vyloučit lidi, u nichž nebylo jisté, že to nejsou špioni. Takže měli sionisté své druhy, o kterých nevěděli, nakolik svobodně či nesvobodně žijí a nakolik jim skutečně hrozí smrt, poslat do takového tábora?

noiprocs 19.10.2007 12:55

Re: Re: Velezrada?

O konečném řešení se rozhodlo až v r.1942. Je zajímavé, že ve stejné době sionisté na Biltmorské konferenci formulovali požadavek "nikoli židovský stát v Palestině, ale Palestina jako židovský stát". Že by souhra, že by nakonec měl AndyOO pravdu?

noiprocs 19.10.2007 12:56

Re: Re: Re: Velezrada?

AndyOXX

MaR 19.10.2007 14:15

Re: Re: Re: Velezrada?

Tohle uvažování stojí na vodě :/ Nebo taky věříte v nějaká židovská spiknutí o celosvětová nadvládě :/

Hledajíci 19.10.2007 12:13

Chucpe

Jednání sionistö se dá nazvat jedním slovem CHUCPE

Milan Šimerka 19.10.2007 12:21

To co hledáte je špetka rozumu..

ale nebojte, až se k vaší maličkosti přiblíží ta paní v bílém plášti, tak ona vám dá takový bonbónek a uleví se vám od toho přetlaku 

noiprocs 19.10.2007 12:28

Re: To co hledáte je špetka rozumu..

No vy byste si ty prášky měl vzít dřív. Ten váš blábol níže opravdu stojí za to. Ale na druhou stranu vás i chápu. Americko-sionistická klika řekla, že nepřítelem je Írán tak se snažite. Co na tom, že jsou to zase jenom lži.

Milan Šimerka 19.10.2007 12:31

Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

A s čím ráčíte nesouhlasit? Tedy pokud máte něco jiného, než jen to, že se jedná o lži ;-P 

noiprocs 19.10.2007 12:41

Re: Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

Třeba proč by měl Írán vést agresivní války? Spousta států má problém uživit vlastní lidi a války vede.  Když už jsme u Íránu, kdo tam udělal převrat a instaloval vyhnaného šáha? Kdo ho podporoval až do hořkého konce? Kdo vyvolal Íránsko-Iráckou válku a podporoval Saddáma?

Máte pocit, že USA vede málo agresivních válek? Ukažte mi jiný stát, který za posledních deset let provedl tolik agresí a okupací.

Milan Šimerka 19.10.2007 14:28

Re: Re: Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

Ježíši to nevím kdo je tak agresivní a tolik okupací provedl??? Poučte mne, prosím..... A nebo ne. Stejně znám odpověď předem.

Zkusím to jinak: Když vás tak dojímá humanismus a lekce násilí které si mezi sebou věrni tradicím udělují ručníkáři, zkusíme si názorný exkurs do minulosti. Ano, Amerika je hegemon moci. To je ale běžná pozice, která se v historii běžně vyskytuje  - pozice moci, která posunuje dějiny dál. Anglie v dobách "Pax Britannica", vtiskla světu jistou tvář, tvořila to, čemu říkáme dějiny, kultura, politika - prostě způsob života. Zatímco právo jedince být zastoupen a chráněn vzniklo v Angli v roce 1215, republika v roce 1641,  od krále Henryho je právo civilní nadřazeno právu církevnímu - to vše svědčí o povaze režimu. Taková politika se potom šířila do všech kolonií, anglosasové (ať již seveřané ve válce proti vesměs původem frantíckých a latinských otrokářů, či pod vlajkou Jejího Veličenstva) první odmítli otroctví a kšeft s lidmi - i když musíme uznat hlavní zásluhy Bonapartovi, od jehož Rovnosti, Volnosti a Bratrství ve smrti za císaře nás "osvobodili" ti tři císařové, kteří to se samoděržavím dotáhli až do smutných, komunistických konců. Rusko a Rakousko téměř celé, z Německa vyhnal komunisty až Hitler a na jeho větší polovinu se díky Anglosasům už po sedmi letech nevrátil. No a jsme oklikou u té Ameriky. Jsem sobec a na nějaký humanismus ve vztahu k musulmanům kašlu. Pokud se "kluci kočkujou" na BV nebo i jinde, jsem celkem rád. Protože pak můžu ťukat do klávesnice, stejně tak jako vy můžete nerušeně odpovídat. A je dobře z tohoto pohledu, že "ti zlí gringos" mají stále dost peněz a lidského potenciálu na vedení válek daleko od nás a nakonec i od nich.

noiprocs 19.10.2007 14:52

Re: Re: Re: Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

Takhle se tu můžeme bavit o různých jiných civilizacích a jejich přínosu a skončit až u Sumerů. Jenže tady se bavíme o dnešku a tady bohužel je americká politika naprosto fatální a co víc na místo, aby neklid pacifikovala a oddalovala tak jen generuje místa konfliktů a radikalizuje obrovské masy proti západu. Velkou roli v tom hraje i nekritická podpora sionistů jak dokazuje i dnešní článek. Proč se tak halasně straší Íránem? Kvůli západu? Nikoli, ale kvůli Izraeli. Americká politika, na rozdíl od Britské, je jednostranná, nevyvážená a proto neúspěšná. A budeli takto dál pokračovat tak vyvolá konflikt nevídaných rozměrů. A pak to budete mít s ťukáním do klávesnice horší.

Milan Šimerka 19.10.2007 15:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

No vidíte... jeden tvrdí že to tam berou na lehkou váhu, že to jen zažehli, a další zas že "moc tvrdě podporujou válčení", sionismus a podobné bebechy. Záleží na úhlu pohledu.

A k dnešku a vpádu US armády a spol. do Iráku. V jistých ohledech mám negativní výhrady a to specielně s vedením boje a můj pohled je skeptický. Zaměřím se ale na váš argument o radikalizaci mas z "východu". Toho se asi nedožijeme, že by nás tady nějaký ručníkář v tanku vyháněl z chaloupky. Muslimská nebo jiná "sjednocující" totalita na BV nehrozí. Jsou to vojensky i ekonomicky trpaslíci co dokáží maximálně "okopávat" kotníky. Něco jiného je teror na takové té partyzánské úrovni. V tom věřím že se zlepší ;-) a nebude to dlouho trvat. Ale pořád to nebude to, co jest naznačeno výše v řadě těch nesmyslů.

Hledajíci 19.10.2007 12:29

Re: To co hledáte je špetka rozumu..

Naučte se nejprve diskutovat! Ty narážky nelze za diskusi pokládatm, spíše za hulvátsví hodno nevzďelaných dlaždičů!

Milan Šimerka 19.10.2007 12:35

Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

No, vzorem je mi vaše "nadužívání" slova chucpe. Pokud chcete něco dát do fóra, užijte mateřštinu. Věřte, že slov pro popsání "toho vašeho jevu" má hodně

Jura Jurax 19.10.2007 12:55

Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

... hulvátsví hodno nevzďelaných dlaždičů! 

Máte pravdu!

Harpyje 19.10.2007 12:28

Re: Hledání Hledajícího

nejlépe charakterizoval Šaman (http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A071015_220059_p_doupe_wag&vlakno=18147941#18155974) před několika dny: Autor: Šaman IP: 89.176.73.xxx Datum: 16.10.2007 20:07

Hledající není naivka, ale profesionální nacista, tak ho zbytečně nepřesvědčujte, nemá to cenu.

\ :-)

Hledajíci 19.10.2007 12:36

Re: Re: Hledání Hledajícího

Harpyje vy jste zase profesionální sionista.To jsme si už vyříkali, a dohodli jsme se, že nebudeme nadále navzájem diskutovat.

Pan Šaman v jednom svém článku vysvětlil proč tak píše. Já ho plně chápu. Ale je velmi subjektivní když se má vyjádřit o Nemecku a Israeli.

Já pouze píši o jednání sionistů, o jejich fanatickém a nebezpečném snu o samostatném státě Židů. Byl a je to stejně nebezpečný sen jako sen Lenina o státě dělníků a rolníků. Oba svoje sny vymýšleli a uvěřejniluii ve stejné době, na stejných místech.

Harpyje 19.10.2007 13:02

Re: Re: Re: Hledání Hledajícího

Hledající, Vaše nadužívání pojmu "fanatismus" ve spojení s Židy nebo obyvateli USA (včera) a jeho naprostá absence tam, kde se evidentně jedná o fanatiky,  nemůže nikoho nechat na pochybách o tom, "wesen Geistes Kind Sie sind". Israel, jako stát Židů není žádný fanatický a nebezpečný sen, nýbrž realita s kterou se bude muset smířit i ten bláznivý fanatik z Teheránu.

kopretina 19.10.2007 13:54

Re: Re: Re: Hledání Hledajícího

No fanatický antisemita jste Vy sám. Takové protižidovské zanícení se hned tak nevidí.

Jakub Roth 19.10.2007 12:28

Re: Chucpe

Takže jste se už našel, co? Nácek se sklony k orientální spiritualitě. Sionisté podle vás jednají chucpeBTW, znáte význam?). Vy jse mešuge.;-P

kopretina 19.10.2007 13:56

Re: Chucpe

jednání všech antisemitů a antisionistů je chucpe a všech zastánců militantního islamismu. Jste fanatik.

kopretina 19.10.2007 16:55

Re: Chucpe

Jednání muslimů můžeme nazvat chucpe!!!

Ivan 19.10.2007 11:18

Chudinka Urban

Odborné kvality Urbana musí stát za ..., protože tolik nesmyslů v jednom článku, to se jen tak neuvidí. 1) na jaderný program má právo každý stát a zejména stát, usilující o nezávislost na imperislistické USA politice. Stejně tak má právo každý stát na jaderné zbraně, ať se to USA nebo někomu jinému líbí, nebo ne. Když může mít jadernou bombu Izrael, proč ne jiní.   2) Po fyzickém zničení Izraele Iránský president nevolal, to je nehorázná propaganda medií. V projevu se volá po odstranění režimu v Izraeli, t.j. podobně jako jiní volají např. po odstranění režimu na Kubě nebo v Bělorusku, tak Ahmenidžád volal po odstranění režimu v Izraeli. Tedy normálka. 3) Rusko by se jako nejbližší soused Iránu opravdu oprávněně mohlo cíti ohroženo iránským zbrojním programem. Přesto se evidentně ohroženo necítí, protože Irán už po tisíciletí nevedl žádnou agresivní válku a evidentně ji nechce vést ani v budoucnu (na rozdíl od USA, které vedou agresivní války jak na běžícím pásu). 4) Irák je okupován USA armádou, jak tam podle Urbana mohou být Iránci? Tak ovládají USA  Irák nebo ne?  Kde byli všichni ti hrdinní  vlastenci, kteří obětují vlastní životy v sebevražedných atentátech proti USA vojákům a vlastním kolaborantům za Saddáma? Stačil by přece na odstranění nenáviděného diktátora jen jeden. Nebo že by ten diktátor nebyl až tak nenáviděný, jak to líčila propaganda? 4) Postoj k holocaustu je evidentně jen politickou provokativní odpovědí na propagandistické nehoráznosti západních medií.

ergo 19.10.2007 11:36

Re: Chudinka Urban

ad 2/ plný souhlas, kolovalo to i na netu, byl to špatný překlad z farsí (myslím, že zcela úmyslně) - o zničení Izraele jako takového nepadlo ani slovo, navíc se stačí podívat na situaci, v níž žijí velmi početní íránští židé (nejsou to chazaři) a která má velmi daleko k diskriminaci. I těch několik, kteří byli po nástupu Chomejního odsouzeni za špionáž pro Izrael, bylo nakonec potichu propuštěno.

ad 4/ vrchol demagogie ze strany autora článku, nemá cenu se vyjadřovat - jen postřeh - zajímavé, že mu nevadí postup Turecka, které část Iráku skutečně okupuje, nebo se k tomu chystá.

libero 19.10.2007 11:42

Re: Chudinka Urban

Podle pravopisu klidně můžete být Ahmadíneřád (možná říznutý Stalinem), podle "myšlének" se to stává takřka jistotou.

Ad 2. vyložená lež. A.neřád volá po odstranění Izraele, ne režimu.

Ale to je u bolševíků běžné, tohle lhaní.

ergo 19.10.2007 11:48

Re: Re: Chudinka Urban

ad 2: najděte si o tom nějaké prameny a nepapouškujte jen to, co si přečtete v novinách a shlédnete na Nově. Nebyla řeč o Izraeli jako takovém, ale o sionismu. Jinak že je Ahmadí Nežád fanatik, s tím souhladím, ale to neznamená, že z něj budeme dělat rovnou ďábla.

Jakub Roth 19.10.2007 11:56

Re: Re: Re: Chudinka Urban

Ano, ergo. Náckové všeho druhu (hnědí, rudí, zelení, muslimští) v posldeních letech zaměnili termín Žid za termín Sionista. Podstata jejich hnusné nenávisti a touhy likvidovat je ovšem stále táž. Vy patříte ke kterému druhu?

ergo 19.10.2007 12:05

Re: Re: Re: Re: Chudinka Urban

Jasně a jistě ti "náckové" ten termín sionista i sami vymysleli, jen aby ho později mohli zaměnit, že...

Jakub Roth 19.10.2007 12:21

Re: Re: Re: Re: Re: Chudinka Urban

Číst umíte. Teď ještě porozumět psanému textu. To je horší, co?