29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jm0 19.10.2007 12:27

Muslímove mají naopak problémy s hinduisty a budhisty.

.. zatracení krvelační buddhisté, nikdy nikoho nenechají na pokoji!

kopretina 19.10.2007 17:01

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Země Izrael patří Izraeli. Palestinští Arabové zde stát nikdy neměli. Židé ano. Židé odkoupili velkou část půdy, zúrodnili poušť, vysušili malárické bažiny, Arabové nedělali nic. Navíc Arabové mají 22 států. Židé 1. Židé mají nárok na stát v Zemi Izrael. Pocházejí odtamtud.Arabové pocházejí z Meky a Mediny. Je zajímavé sledovat, jak se bijete za Araby, kteří mají prostor přes 3 000 000 km2 a Židé 20 000 km2. Kdo je žrout? Arabové!

Jan Daniel 19.10.2007 10:36

jak s muslimy

Naši hoši neměli zájem jim klást nepříjemné otázky, oni se jako realisté naopak spíš připravují na to, až nám budou islamisti vládnout. Pak budou moci říci: my jsme ti hodní křižáci, ti kteří se s váma bavili.

vita 19.10.2007 10:36

Piokud jsem článek správně pochopil,

tak autor sice neví vůbec nic, ale zato se o tom mocně rozepisuje. Inu, každý se musí něčím živit.

Dovolil bych si autora upozornit, že íránští poslanci možná při hlasování chválí Boha, zatímco polští se dovolávají Boha a svatého Kříže. Skoro bych řekl, že prašť jako uhoď, píchni jako řízni a pěšky jako za vozem.

A dále, že íránský jaderný program je "kontroverzní" jen proto, že usvědčení lháři jako americký president a jeho ministryně zahraničí kolem něj kontroverzi vytvářejí. Pro odborníky z MAAE je mnohem méně kontroverzní - jde jen o dolaďování systému kontrol.

Jan Daniel 19.10.2007 10:43

Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Mírumilovnost islámu jsme si připomněli v Karáčí - 133 mrtvých; zato Kaczynští, ti nepřátelé lidstva, jsou proti potratům. Palestinští muslimové vraždí děti ve školních autobusech, polští katolíci jim chtějí navléci školní uniformy. Skoro bych řekl prašť jak uhoď.

ergo 19.10.2007 11:45

Re: Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

...zato mírumilovnost křesťansktví jsme si desítky let připomínali v Severním Irsku.

Jan Daniel 19.10.2007 12:53

Re: Re: Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

ergo, chce to trochu smyslu pro proporce: Ulsterský konflikt je ve srovnání s celosvětovou vlnou islámského terorismu takové uprdnutí

noiprocs 19.10.2007 10:46

Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Je to stejné jako když se Bush veřejně vyznával, že k invazi do Iráku ho vyzval Bůh nebo jako když fanatičtí američtí protestanti veřejně prohlašují, že Bůh chce aby USA vedly a vládly světu.

libero 19.10.2007 11:48

Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Baradej tvrdí něco jiného. "jde jen o dolaďování systému kontrol.", to lze konec konců prohlásit i o Severní Koreji.

vita 19.10.2007 12:59

Re: Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Teď už v Severní Korei o toto taky jde. Jenže se S.Koreou bylo nejdříve nutno dojednat to, že vůbec nějaké kontroly připustí. Írán se kontrolám MAAE nikdy nebránil. Navrhoval i rozšířené kontroly odborníků ze zemí, jimž důvěřuje, že mu tam nepošlou špiony.

Kdyby se dohadovalo kdy, kde a za jakých podmínek kontroly připustí - a moc se cukal, pak by byly sankce na místě. Nakonec se sám zavázal, že 1) nebude vyvíjet, 2) nebude se snažit jinak získat jadernou zbraň a 3) se podrobí kontrolám, které to potvrdí. TOTO je taky v naprostém pořádku - a jde o dolaďovánií kontrol.

Když se bude po Íránu požadovat nesmysl, například odstoupení od jaderného programu, na což nemá žádná jiná země ani OSN právo,mohl by odstoupit od Smlouvy.

skacel 19.10.2007 10:23

Kerkaporta

 Kerkaporta

Chystají-li mocní tohoto světa válku, mají, dokud nejsoudokonale vyzbrojeni, plná ústa řeči o míru. Tak také přijímá sultán Mehmed, když nastupuje na trůn vyslance Konstatina a co nejpřátelštěji a uklidňuje je nejmilejšími slovy. Zapřisahá se veřejně a slavnostně při Bohu a jeho Prorokovi, při andělích a koránu,že bude nejvěrněji dodržovat smlouvy, které uzavřel s Basilem. Zároveň však sjednává lstivý vládce dohodu o vzájemné neutralitě s Uhry a se Srby, smlouvu na tři roky - právě na tři roky, během nichž se chce nerušeně zmocnit města Cařihradu. Teorve pak, když se do sytosti nahovořil o míru, nasliboval a odpřísahl mír, poruší právo a vyvolá válku

Ale Cařihrad se udatně brání a sultán se již skoro vzdáva myšlenky dobytí města, když tu v posledním okamžiku několik Turků vniklo do nevelkého průlomu ve vnejším opevnění nedaleko místa, kde je veden jeden z hlavních útoků a objeví, že jedna malá branka vnitřního opevnění, tak zvaná Kerkaporta, zůstala nepochopitelným nedopatřením otevřena. Teď se Turci dají do křiku:"Město je naše" a jejich řev láme poslední odpor! Konstantin se nadarmo vrhne s hloučkem věrných proti vetřelcům, padne nepoznán uprostřed všeobecného zmatku a teprve příštího dne budou moci podle purpurových, zlatým orlem ozdobených bot zjistit vítězové v hromadě mrtvol, že poslední císař východořímské říše padl jako Říman, zárověň se svou říší. Kerkaporta , zapomenuté dvéře, zrníčko písku, prášek ve větru, rozhodl běh světových dějin! Radar v Brdech - možná Kerkaporta našich dnů, kterou se schválně snaží mnozí ponechat otevřenou...........co na to řeknete pánové Zaorálku, Paroubku, Ráte atc.?

 

Hledajíci 19.10.2007 10:48

Re: Kerkaporta

Vámi obdivovaní vládci Byzance nebyli žádné mírumilovné ovečky! Podívejte se na historická pojednání o této době. Dokonce se zavÍrali a oslepovali mezi sebou. A když se jim to hodilo tak uzavírali spojenectví s Osmany.   

Jan Daniel 19.10.2007 10:59

Re: Re: Kerkaporta

no jistě, a my taky jsme pěkná kvítka (kolonialismus, neokolonialismus, neoneokolonialismus), tak si ten zánik naší civilizace taky zasloužíme ;-D;-D;-D

Ivan 19.10.2007 11:22

Re: Kerkaporta

Tím autor nechtěně řekl, že pustit amíky do Brd je jako pustit Turky do Konstantinopole. Jen si to propagandista nějak popletl.

Milan Šimerka 19.10.2007 12:29

Re: Kerkaporta

Já se také pořád nemohu rozhodnout, kdo se mi jeví jako impozantější postava naší současné politiky, jestli Paroubek, Filip, Rath nebo Zaorálek?

tich@dohoda 19.10.2007 10:13

zapadni hodnoty, hodnoty krestanske civilizace , euro-atlanticke hodnoty :-)

vsechny tyto hodnoty vychazi ze stejneho zakladu a sice Stareho zakona a i ten Zide pravdepodobne "obslahli" od nejake starsi kultury . Krestane si Bibli upravili k obrazu svemu a "cvachli" tam Krista, epileptik Mohamed udelal kopii Bible = Koran az o 7 stoleti pozdeji. Duchovni autority vsech tri nabozenstvi uz dnes primo priznavaji, ze veri v jednoho Boha, jen si "vymysleli" kazdy sveho proroka. Muslimove a  Zide /zejmena Zide/rabini/ ovsem vykladaji Toru velice volne, proto plati, ze co rabin to jiny vyklad svatych textu. Ve skutecnosti nejde o nic jineho, nez jak "ocurat" vyklad svate knihy, aby realita zivota byla v souladu s psanym textem. To stejne delaji pravnici, ti maji k ruce zakonniky , ovsem kazdy interpretuje zakon jinak aby skutky jejich klienta byly posuzovany jako v souladu se zakonem. Dokonce jsem zjistil, ze i svata zpoved neni vymyslem katoliku, nybrz , ze ji pouzivaji uz davno Zide, jen v trochu jine podobe. Jednal jsem pred par dny s jednim Afgancem, ma v Londyne sit smenaren, rikal, ze nejbohatsimi lidmi v Afganistanu jsou prave duchovni, kteri se nestiti tech nejvetsich lumparen, ovsem hubu plnou Mohameda a Alaha. Toz tak je to s temi hodnotami. Nejvyssi lidska  hodnota se obvykle vyjadruje posunkem, trenim palce a ukazovaku a je srozumitelna od polu k polu :-)  Cest :-)

Harpyje 19.10.2007 10:19

"To stejne delaji pravnici...kazdy interpretuje zakon jinak"

Proto máme nezávislé soudnictví.

červotoč 19.10.2007 10:04

Urbane Urbane..

Kdybyste nám raději napsal jak to bylo při jednání v roce 1989-92 mezi Havlem, Vámi , ostatnímy disidenty a komunisty.Copak jste tam za vedení a dramaturgie V.Havla upekli?To napište místo toho aby jste se neustále otíral o presidenta Klause.:-(

Jan Daniel 19.10.2007 10:56

Re: Urbane Urbane..

červotoči to máte tak: pokud chcete změnit režim bez krveprolití, musíte držitelům moci, nebo aspoň jejich části s kterou tu změnu provedete, slíbit beztrestnost (sametové "nejsme jako oni"). Jinak by byli v situaci, kdy nemají co ztratit a pod šibenici či do vězení vám nikdo dobrovolně neodejde. Tak se ta hra hraje. Hrála se tak v Česku, odehraje se tak v Barmě. Pokud se vám to nelíbí, byl byste v r.89 tak zásadový, že byste namísto sametového převratu šel vybojovat svobodu na barikády? Pokud ano, máte můj obdiv, ale obávám se, že v Česku byste se na těch barikádách cítil poněkud osaměle.

janoryna 19.10.2007 10:58

Re: Urbane Urbane..zlatá slova červotoči.

Klaus opravdu v tom 1989 s komunisty nic neupekl. ale havlovi a spol. tu pečeni sbaštil, takže havel ostrouhal...

PetrN 19.10.2007 9:50

Jane Urbane - vy prodejná děvko

Jane Urbane - vy prodejná propagandistická děvko. Není to tak dávno, kdy jste svými nestydatě vylhanými články a pseudodokumentárními filmy (Kolík č. 7 - nebo kolikátý kolík to byl) dělal vše pro vítězství muslimských mafiózních barbarů v Kosovu. Tak prosím, když už nečiníte za své zločiny (byť mediální) pokání, alespoň teď držte svou prolhanou špinavou hubu...;-€;-O(Y)

Jan Urban 19.10.2007 10:09

Re: Jane Urbane - vy prodejná děvko

Vážený Neviditelný pse,

když už necháte mezi reakcemi i takto urážlivé textíky, rád bych znal Vaše definice neslušnosti a urážky. Rozlobenému autorovi reakce - film se jmenoval Kolík č.12. Ani dnes nemám co na svých názorech na kosovskou a jugoslávskou krizi měnit. Hlavně kvůli dvěma věcem - problémy jsem studoval dlouhodobě na místě, a jako člen Mezinárodní nezávislé expertní komise pro Kosovo, která na vyžádání švédské vlády zpracovala pro generálního tajemníka OSN podrobnou zprávu o příčinách krize s návrhy na řešení, jsem pracoval s fakty, ne s emocemi. Malý příklad - přílohou zporávy komise byly i matematické modelace pohybu uprchlíků z Kosova a uvnitř Kosova, vytvořené na základě desetitisíců záznamů pasových kontrol sousedních států. Emoce jsou fajn, ale nechte si je na fotbal.

kapitan m/rdalek 19.10.2007 10:41

Re: Re: Jane Urbane - vy prodejná děvko

pane urbane - kosovo bude oddelene a bude to samostatny stat - tak snad budete mit radost - problem vasi angazovanosti byl v tom ze jste videl vinu jen na jedne strane a k te druhe jste se jaksi neznal - a tak si alespon v skrytu duse priznejte ze nejste novinar ktery nahlizi veci v jejich slozitosti ale pouhopouhy pisici aktivista - take byste jako verejna osoba mel unest i prudsi argumenty a tak prosim abyste uz nikoho z diskutujicich neudaval - to bohuzel o vas vypovida vic nez si myslite

PetrN 19.10.2007 20:49

Re: Re: Jane Urbane - vy prodejná děvko

Tedy pokud Vás ta prodejná děvka urazila, tak to se omlouvám. :-) Pro vysvětlení jenom dodám, že "prodejná děvka" je pouhý terminus technicus pro propagandisty, vydávající se za novináře. :-P Jinak k vašim argumentům. Že jste byl na místě nikdo nezpochybňuje. Výsledkem byly bohužel vylhané zprávy pro OSN a vylhané propagandistické výtvory, jako ten Váš Kolík... Stydíte se za něj aspoň dnes, kdy jsou výsledky vašeho snažení v Kosovu zcela jasné - genocida všeho nešiptarského? Těžko, co? Své modelace si strčte za klobouk, uprchlíky nikdo nezpochybňuje. Zkuste ale po pravdě říct, PROČ šiptaři z Kosova utíkali. KDO a PROČ je vyháněl... A jestli někdo pracoval s emocemi, tak jste to byl především Vy ve vašem vylhaném Kolíku. Emoce (prošiptarské) jste vzbuzoval Vy... ;-O

Hledajíci 19.10.2007 9:49

Problémy na Středním Východě

začly masovou immigrací - Aliyah do palestiny. Důvodem pro Aliyah do Palestiny byly pogromy v Evropě. Je tedy povinností oyvatelů Evropy změnit svůj postoj k Židům, ale ne tím že je hodíme na krk někomu jinému, to je muslímským obyvatelům v Israel a okolo Israel. To je vrchol sprostoty od evropské civilizace.

Immigrací Židů a později založením státu Israel v roce 1948 se nevyřešil problém pogromů, jenom se přesunul na někoho, kdo s tím neměl co společného! A dle mého názoru se vše ještě mnohonásobně zhoršilo!

Xury 19.10.2007 10:17

Re: Problémy na Středním Východě

Otázka je díky komu se to zhoršilo. Osobně si myslím, že díky postoji Arabů a hlavně jejich náboženských vůdců. Problém je totiž náboženský a ne rasový nebo ekonomický. Kdyby Arabové spolupracovali  tak věřím, že se všem v oblasti vede lépe. Konečně izraelští Arabové se mají také lépe než Jordánci, Egypťani nebo Libanonci. A pokud jde o počet imigrantů, který jste uváděl. Jednak by mě zajímalo, jaký byl počet Židů na daném území před rokem 1880 a dále jaký byl počet imigrantů muslimského vyznání za vámi uváděná období.A pokud se vám zdá, že Evropa přehodila na obyvatele Palestiny své břemeno, tak vás musím upozornit, že 1. Židé se tam stěhovali dobrovolně (tedy kromě uprchlíků za II.sv. války), 2. Evropa přijala miliony Arabů utíkajících z muslimských států, takže si to kidně můžeme vyměnit. My vystěhujeme těch cca 15-20 milionů Arabů do jejich domovin a přimeme těch cca 6-7 milionů Židů z Izraele (samozřejmě všichni si mohou vzít svůj majetek). Bude to tak pro Araby lepší?

noiprocs 19.10.2007 10:34

Re: Re: Problémy na Středním Východě

Počty židů v Palestině si lehce najdete sám. Důležité je, že v roce 1947 kdy se rozhodlo o rozdělení Palestiny židé tvořili 31% populace a dostali 56% území. Spravedlivé řešení od samého počátku :-P

Hledajíci 19.10.2007 10:44

Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Těch 31% Židů v roce 1947 je vśledkem 5-ti immigračních vln od konce 19-tého století. Tolik Židů před těmi immigračními vlnami v Palestině nebylo. Ty immigrační vlny byly způsobeny pogromy na evropské Židy, prováděné evropskými obyvateli. Nebyli v žádném připadě způsobeny muslímy. Proč tedy házíme problémy námi Evropany způsobené někomu jinému na krk?

Xury 19.10.2007 10:56

Re: Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Imigrační vlny Arabů do Evropy také nebyly způsobeny Evropany, proč tedy nám Arabové hází na krk problémy, které si z větší části způsobili sami?

noiprocs 19.10.2007 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Arabů?????? Jediní Arabové byli  ve Španělsku a ti tam velmi významě uchovali odkaz antické kultury.