29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ergo 19.10.2007 12:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chudinka Urban

On jaksi Židem psaný text vyznívá obvykle dvoj- až mnohoznačně, ostatně, stejně jako ten jejich talmud.

VLK 19.10.2007 12:05

Re: Chudinka Urban

Jen tak mimochodem, zač byl Saddam popraven? Za to, že se nějaký takový hrdinný vlastenec našel. A nepovedlo se mu to. Protože zabít někoho silně chráněného je podstatně těžší než zmasakrovat desítky lidí na nechráněném tržišti. A milý Saddám pak na odvetu dal pobít stovky nevinných, kteří měli jen tu smůlu, že atentátník to provedl v jejich dědině.

Kdyby USA po každém sebevražedném útoku taky vyvraždili ulici, z které snad útočník pocházel, tak by se těch assasínů tolik nenašlo. Bohužel USA věří v civilizovanou válku.

Milan Šimerka 19.10.2007 12:18

Jako provokace dobré, ale uberte na umanutosti a bude to na výtečnou

protože Irán už po tisíciletí nevedl žádnou agresivní válku a ono jim také nic nezbývalo, když měli jako společnost problém uživit nejnižší a i koneckonců tu střední vrstvu. Nastudujte si něco o pojetí moci "vládnoucí špičky" po příchodu Ajatoláha. Pro jedince vašeho typu budu dělat, že devítiletý konflikt se Saddámem jako neexistoval, na jeho konci (když si generalita v Teheránu myslela, že úžiny vybojuje zpět) porušil Irán příměří a zmobilizované ročníky mladíků hnal proti minometům a dělům a provokace dělových člunů r 86 v As-quadr se také nekonala.  

evidentně ji (rs. Irán) nechce vést ani v budoucnu jo tak to je hezké ujištění od odborníka vašeho kalibru. Zajisté máte někde nějaké relevantní podklady, či tajnou zprávu, tak je sem hoďte. Stačit bude i nějaký odkaz na mírovou iniciativu či jednostranný akt odzbrojení...

na rozdíl od USA, které vedou agresivní války jak na běžícím pásu no jistě, svět se stále "topí" v agresi vedené už celá léta za mrzký peníz z Ameriky. V Evropě každou chvíli nějaká začíná. To jen giganti ducha jako vy, se slzou v oku vzpomínají na doby, kdy se "tvořil" mír a všichni proletáři stáli v jednom šiku jako hráz proti rozpínavému válečnému běsnění. Jo to byly časy, imperialističtí agenti a ideologičtí diverzanti to vše zlostně sledovali

Cruton 19.10.2007 12:39

Re: Jako provokace dobré, ale uberte na umanutosti a bude to na výtečnou

Šimerko, jste tu za prosťáčka - válka se Saddámem nebyla žádnou agresivní válkou Iránu. Tato válka začala v roce 1980 invazí iráckých vojsk do Iránu a skončila v roce 1988 uzavřením příměří. Íráčané se v ní bránili v souladu s mezinárodně uznávaným právem na sebeobranu.

Milan Šimerka 19.10.2007 14:08

Re: Re: Jako provokace dobré, ale uberte na umanutosti a bude to na výtečnou

A kde píšu, že byl Irán agresor. Válku začal Irák, ale koncovku (mmch příměří byla celkem tři) po příměří, měl s "velkou" ofenzívou Irán. Incident s čluny a útokem (podobně může začít klidně válka) z nich jste mi nevyvrátil.

Nějak se vám ti iráčané a íránci pletou. Poslední věta z logiky vaší odpovědi postrádá smysl!

Cruton 19.10.2007 15:52

Re: Re: Re: Jako provokace dobré, ale uberte na umanutosti a bude to na výtečnou

1) Napadl jste tvrzení, že Írán "nevedl žádnou agresivní válku" a v této souvislosti jste argumentoval irácko-íránskou válkou. To znamená, že jste touto válkou chtěl dokázat, že Írán vedl alespoň jednu agresivní válku. To však není pravda a proto jsem Vaši demagogii uvedl na pravou míru.

2) Můžete doložit jaká tři příměří se ve výše uvedené válce konala? Příměří totiž není jednostranná nabídka, nýbrž oboustranný akt.

Cruton 19.10.2007 12:21

Re: Chudinka Urban

Souhlas - dobře napsáno.

Jura Jurax 19.10.2007 13:07

Re: Chudinka Urban

Pravíte ... Kde byli všichni ti hrdinní  vlastenci, kteří obětují vlastní životy v sebevražedných atentátech proti USA vojákům a vlastním kolaborantům za Saddáma? Stačil by přece na odstranění nenáviděného diktátora jen jeden. Nebo že by ten diktátor nebyl až tak nenáviděný, jak to líčila propaganda?

Existuje argument. Američané mají jisté změkčilé humanitární ohledy a dosud nevyvražďují celé širší přibuzenstvo atentátníka včetně žen a dětí, případně celou rodnou vísku atentátníkovu. Tohle by totiž byla velice účinná zbraň proti atentátníkům, i těm sebevražedným (holt by jim v obcování s těmi 66 pannami v moslemínském ráji nejspíš překáželo, že se na ně vyčítavě dívají stařičtí rodiče či milované vlastní děti ...). Saddám podobnými ohledy netrpěl - a dokonce dal v tomto ohledu hodně na prevenci ...

MaR 19.10.2007 14:07

Re: Chudinka Urban

1) *na jaderný program má právo každý stát a zejména stát* - nic takového neexistuje, naopak se Irán připojil k rezoluci o nešíření jaderných zbraní.

2) problém je v tom, že pod odstraněním režimu v Izraeli míní Nežád zrušení demokracie a nastolení vlády islámu. Co by to znamenalo pro židy je snad jasné. Možná by jim dali ještě nějakou hezkou nabídku jako Hitler že se mohou vykoupit :o)

3) Rusko se ohroženo necítí, ale ze zcela jiných důvodů než uvádíte (respektive vylháváte).

4) Neumíte číst, napadáte něco co v článku není řečeno.

5) Jaké propagandistcké nehoráznosti máte na mysli? To by mě skutečně zajímalo :o))

vita 19.10.2007 15:24

Re: Re: Chudinka Urban

Írán se dobrovolně připojil ke smlouvě o nešíření jaderných ZBRANÍ - tedy nemá právo usilovat o její získání jakoukoli cestou. Jaderný program to nijak neomezuje - pokud je veden v mezích mírového výzkumu. Nikdo nedoložil, že by Írán usiloval o jadernou zbraň.

Schumacher 19.10.2007 11:11

Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

Zatím nemají reálný důvod nám hrozit. Jsme daleko a nemáme atraktivní zdroje kterých by se chtěli zmocnit. Proto na nás přes kus světa nebudou táhnout s armádou. Ale situace se mění s nárůstem islámské komunit a s růstem požadavků aby se zastali svýcch zde utlačovaných "bratří". Poslední baštou křesťanů v Evropě zůstává Polsko. Na ně nyní směřuje útok světoběžných multikulti rozvracečů. Abych nebyl až takovým pesimostou, pořádek tu nakonec udělají Číňané. Ale to už nás trápit nebude.

ergo 19.10.2007 11:39

Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

"Zatím nemají reálný důvod nám hrozit. Jsme daleko a nemáme atraktivní

zdroje kterých by se chtěli zmocnit. Proto na nás přes kus světa

nebudou táhnout s armádou." - předpokládám, závodníku, že zde konkrétně píšete o Američanech...

jm0 19.10.2007 12:29

Re: Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

ježíšikriste, to už je tak únavný, tahleta metoda "pochopení" ..

předpokládám, závodníku, že zde konkrétně píšete o Američanech - no samozřejmě!

libero 19.10.2007 11:45

Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

Stran toho Polska se obávám že jeho styl křesťanství poněkud nezapadá do soudobé Evropy. Až bych skoro řekl, že Polsko je jeden škodlivý extrém, multikulti opačný, stejně škodlivý.

Jura Jurax 19.10.2007 13:12

Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

No - on rozdíl mezi fanatiky křesťanskými, případně jako v Polsku katolickými, a moslemínskými je nečekaně malý;  nedělejmež si iluze, že ti křesťanští jsou jaksi "naši". Takže s tou baštou pomalu ... mezi povinným mlácením hlavou o tépich a povinným otlačováním si kolen před skříženými břevny není rozdílu.

Harpyje 19.10.2007 13:20

Re: Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

Ano, sebevražedné atentáty jsou v Polsku na denním pořádku. Prý už polská náboženská policie kontroluje povinné nošení křížků na veřejnosti a manželská něvěra se bude od příštího roku trestat smrtí.

Hledajíci 19.10.2007 11:00

Proč docházelo a dochází k pogromům?

Doporučuji Vám se důkladně podívat na internetové stránky http://www.jewishvirtuallibrary.org/ . Židé se do Palestiny nikdy nestěhovali dobrovolně, byli k tomu vždy donuceni pogromy. ----- Navrh Autor: Xury IP: 88.146.63.xxx Datum: 19.10.2007 10:17 je neproveditelný. Vystěhovat nyní ty miliony Židů z Israele, kteří se tam již narodili, pro které je Israel skutečnou mateřskou zemí, již nejde. Ze stejného důvodu nejde vystěhovat miliony muslímů, kteři se narodili a žíjí v Evropě. Je to názor člověka, který sedí v pohodlí někde za terminálem, a je mu jedno že mnoho lidí díky Evropanům na světě trpí. ----- Židy do Palestiny nevyháněli muslímové, a hlavně pogromy v Evropě! A proto to byla veliká sprosťárna od evropských politiků, když přesunuli evropské problémy se Židy na muslímy.

 

A proto by Evropa měla zahájit důkladné vyšetřování co pogromy způsobuje. Tohoto vyštřování by se musí zůčastnit i Židé, i když vyjdou na jevo věci jim velmi nepříjemné. Je velikým omylem zakázat diskuse o progromech, ať se událi kdekoliv, a ať se nyní nazývají různě. Zákazem tohoto vyštřování se nic nevyřeši.

noiprocs 19.10.2007 11:16

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Ona tam má velká část židů dvojí občanství, které si velmi prozřetelně uchovává. Ti by měli odejít a zůstat by měli pouze ti, kteří jsou tam skutečně doma a neměli by kam jít. Místo nich by se vrátili palestinští uprchlíci a vyhnanci. Poté by se konečně mohla vytvořit jednotná Palestina kde budou žít židé (jako minorita) i Arabové různých vyznání společně.

Schumacher 19.10.2007 11:20

Člověk se nerodí jako muslim nebo křesťan.

Ala jako Žid ano. Nemá možnost volby. V náboženství ano. V židovství to má vůbec složitější, protože judaismus, na rozdíl od křesťanství a islámu, které jsou náboženstvími univerzálními,  je náboženstvím národním a nedílnou součístí národní kultury a identity.  Čili být Židem a židem je většinou  to samé. Proto je těžké jím být.

noiprocs 19.10.2007 11:22

Re: Člověk se nerodí jako muslim nebo křesťan.

Neznáte islám. Kdo se narodí muslimskému otci je muslim. A islám, na rozdíl od křesťanství , je výraznou součástí kultury a identity.

Historik 19.10.2007 11:21

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

1) k pogromům docházelo i v islámských zemích.

2) po VZNIKU IZRAELE, byli Židé ve velkém vyháněni zejména z muslimských zemí a to bez majetku. Počet ťěchto Židů, kteří přišli do Izraele je přibližně stejný, jako počet Arabů, kteří původně opustili území dnes držené Izraelem. Pokud by tedy arabské státy recipročně přijali palestinské Araby (k něčemu podobnému došlo v případě Řecka a Turecka po roce 1922 a Indie a Pákistánu po roce 1947 a patrně takto dopadne i vývoj v bývalé Jugoslávii) byl by problé DÁVNO VYŘEŠEN.

noiprocs 19.10.2007 11:31

Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Nevidím důvod proč by měli arabské státy příjmat Palestince, když jejich domovem je Palestina. To, že tam je momentálně sionistický stát vytvořený proti jejich vůli není žádný důvod proč rezignovat na svobodnou Palestinu.

MZ 19.10.2007 12:02

Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Studujte historii. Palestinci dobrovolně opustili své domovy, aby uvolnili cestu hrdinské jordánské armádě, která se měla zúčastnit zničení Izraele. Bylo jím slíbeno, že se pak vrátí a zahojí na židovském majetku. Nestalo se, Izrael válku iniciovanou Araby vyhrál, a celkem dost tradičně (jako mnoho jiných vítězů válek na celém světě) zabral uvolněné území. No a zbytek arabského světa se na své palestinské bratry vykašlal, sliby nesliby.

Při vzniku Izraele existoval i návrh na dvounárodní stát, kterýžto však Arabové žijící na daném území (tehdy britského mandátu) svobodně odmítli. Hlasování OSN pak dopadlo jak dopadlo, a dnes s tím asi budete těžko dělat.

noiprocs 19.10.2007 12:20

Re: Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Dobrovolně?? To je dobrý vtip. Zvláště v souvislosti s dvojakostí jordánského krále Abdaláha. Samozřejmě tenhle výklad se velmi hodí sionistům.

Co se týče rozdělení Palestiny to bylo opravdu "spravedlivé" od samého počátku.

MZ 19.10.2007 13:33

Re: Re: Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Mno, doborovolně je možná špatný termín, ale danou konkrétní válku skutečně způsobili Arabové, což je IMHO velmi dobrý důvod, proč by se měli více a hlavně lépe přičinit sami.

Každopádně souhlasím, že rozdělení Palestiny spravedlivé nebylo (otázka je, jestli by to bývalo šlo udělat lépe), ovšem nelze z toho pouze a jedině vinit současné obyvatelstvo Izraele.

kopretina 19.10.2007 14:03

Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Domovem palestonských Arabů není Izrael, ale arabské země.

Hledajíci 19.10.2007 11:36

Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Židé byli po vzniku Israele vyháněni i z muslímských zemí, jako pomsta za to Židé v Israeli vyhánějí muslímy! Proč by méli arabské státy přijmout palestinské Araby? Vždyť mají dostatek problému se svoji chudinou! A je jedno proč!

kopretina 19.10.2007 14:07

Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Nikoliv. Prvně začali válku Arabové, pak Arabové vyhnali Židy z arabských států. Nelžete.Palestinští Arabové odešli dobrovolně na výzvy arabských bratrů, že se vrátí "na židovských kostech jako vítězové". Je povinností arabských států přijmout své arabské bratry, tak jak se Izrael postaral o Židy z arabských států.

Xury 19.10.2007 11:27

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Pokud sám přiznáváte, že nelze přesídlit miliony Židů (můj návrh na výměnu byla samozřejmě nadsázka, škoda, že jste ji nepochopil). S tím odchodem Židů bych to neviděl až tak jednoznačně, ale ono se to na pogromy samozřejmě dá svést vždy. Ovšem pokud není možné nikoho násilím přesídlovat (tedy pokud dodržuje zákony a zvyky dané země) tak moc nechápu naco bude ta analýza vzniku pogromů. Osobně mám z vašeho příspěvku pocit, že doufáte, že se podaří najít viníka u Židů. A mimochodem s muslimy nemají problém jen Židé a křesťané, ale i hinduisté a budhisté.

Hledajíci 19.10.2007 12:00

Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Ano, přislušníci jednoho z mnoha živočišných druhů Země, druhu který si sám dal honosný naźev Homo Sapiens, se mezi sebou velmi rádi hádají, a svalují vinu jeden na druhého. Budhisté a hinduisté mají problémy s muslímy. Muslímove mají naopak problémy s hinduisty a budhisty. Atd atd. Protože momentálně je moderní všechno házet na muslímy, tak jsou vini muslímové. I když v USA se to pomalu mění, za jejich problémy jsou nyní vini lsky mluvíci obyvatele Střední A jižní Ameriky, tak zvaní Hispánci. 

Můžete mi jmenovat nějakého Žida, kterému se vede velmi dobře, a který se dobrovolně vystěhuje do Israel, země plné všelijakých problémů?  Proč se tam nevystěhovali přislušnici rodiny Totschild, a jiných podobných rodin. Také zakladattel politického sionismu pan Theodor Herzl vymýšlel svoje fantazie v pohodlí švýcarských kaváren. Stejně jako Vladimír Iljič Uljanov - lLenin. Dokonce si je vymýšleli ve stejné době.