9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jjk 17.8.2007 16:50

Re: ???

Myslíš popravu,nebo eutanázii?

jirka.s. 17.8.2007 17:04

Re: milý Jerry

To bys, chlapče, něvěřil, jaké sv/ině už dokázali být mnozí jednadvacetiletí, a že jsem jich znal ze své generace po srpnu 1968 spoustu. Třeba synáčka soudruha Mamuly, se kterým jsem měl tu čest zrovna vojákovat!

jerry 17.8.2007 17:29

Re: Re: milý Jerry

Mě bylo v listopadu 1989 22 let. Režim byl pro nás něco takovýho zatuchlýho a neatraktivního. Nechápal jsem , jak ty směšný ,uslintaný vykopávky  mohou dělat diktaturu. Pinochet přece jenom budil strach i respekt/ a to mu bylo tehdy už 76 let!/ Husák a Jakeš byly senilní mumie a Štěpán byl mladší, ale totální blb.

jirka.s. 17.8.2007 18:04

Re: Re: Re: milý Jerry

Pinochet skutečně budil tehdy strach a respekt, především u komoušů! Proto tvrdím dodnes, že Havel měl v roce 90 zrušit fotbalovou ligu (koukat se na to nedá ani dneska), okamžitě pozvat Pinocheta a ty prázdné fotbalové stadiony mu dát na deset let za 1 Kč do pronájmu. A dnes bychom tady na NP nemuseli řešit takovéhle "problémy"!

Von 17.8.2007 18:46

Re: Re: Re: Re: milý Jerry

Jiříku - buhužel to bylo v té době opravdové dilema. Je totiž velmi pravděpodobné, že bychom nyní opravdu žádné problémy neřešili, neboť PŘÍLIŠ mnoho z nás by tu NEBYLO! Jsem mnohem starší a co se týče namočení se s minulým režimem mám docela čisté svědomí a snad by mne už nebylo tak škoda, ale vás mladších / tedy zvláště některých/ určitě ANO!

BU 17.8.2007 23:46

Re: Re: Re: milý Jerry

Mohl jsi tedy tu revoluci na vojně zorganizovat o tři roky dřív.

M. 17.8.2007 13:29

KDU by měla vytěsňovat ČSSD

KDU-ČSL by se měla soustředit na to, kde může alespoň trochu uspět, a to na boj proti ČSSD zejména na Moravě. ODS tam nemá tolik šancí jako KDU-ČSL, která je i u levicově smýšlejících venkovanů vnímána výrazně přijatelněji (aspoň u té části, která nemá komunisty v lásce a tudíž není nakloněna ani současnému propojení KSČSSD).

Neboli: spojovat se s ODS je skutečně nesmysl, ale snažit se přetáhnout voliče ČSSD je velmi smysluplné a snad i perspektivní. Že budou lidovci potom v reálu prosazovat pragmaticky pravicový program, jako to dělá teď Kalousek, je věc jiná (a pro člověka odmítajícího vládu KSČSSD velmi účelná :-)

Olomouc 17.8.2007 13:48

Re: KDU by měla vytěsňovat ČSSD

Nejlépe na Moravě bude vytěsňovat ČSSD Kalousek, který chtěl byl ve vládě s Paroubkem, pak proti němu bojoval, pak vstoupil znovu s ním v bratrský sňatek a teď opět bojuje proti němu.

Milé M. , tož něpředpokládaj, že průměrné Moravák je óplné magor...Sám si takové módré...i modré

nepolitik 17.8.2007 13:15

Myslím si, že předvolební koalice ODS/KDU-ČSL po vzoru CDU/CSU

je v našich poměrech nemožná, protože obě strany působí ve všech volebních krajích, zatímco v Německu mají mezi sebou spolkové země rozděleny a vzájemně si nekonkurují. Je vidět, že redaktor Hamerský moc nepřemýšlel, ale pouze něco napsal, aby si vydělal penízky. (Y)

noric 17.8.2007 13:42

Re: Myslím si, že předvolební koalice ODS/KDU-ČSL po vzoru CDU/CSU

pravda, obě strany by se musely dohodnout na rozdělení "sfér vlivu". lidovci by dostali jižní moravu, zlínsko a možná ještě vysočinu, ale je to samozřejmě otázka dohody. pokud nebude ani z jedné strany ochota, pak nic nebude. a je teoreticky možné, že se příští volby kdu-čsl do sněmovny nedostane, takže pak by ochota ze strany ods byla nulová.

Olomouc 17.8.2007 13:50

Re: Re: Myslím si, že předvolební koalice ODS/KDU-ČSL po vzoru CDU/CSU

Já bych přidal lidovcům ještě Špicberky a Zimbabwe....

noric 17.8.2007 16:17

Re: Re: Re: Myslím si, že předvolební koalice ODS/KDU-ČSL po vzoru CDU/CSU

olomouc ne.

bp 17.8.2007 12:57

Z prakticky stejných důvodů jsem tam loni vstoupil i já...

...a nelituji toho. V členské základně a na nižších úrovních vedení je totiž spousta perfektních a slušných lidí, kteří tam nejsou kvůli svému osobnímu prospěchu.

Hlavním problémem KDU jsou osoby, které už "srostly" s Poslaneckou sněmovnou a státními úřady a dělají vše proto, aby se nemuseli vrátit mezi "lid".

Honza z podhůří 17.8.2007 14:21

Re: Z prakticky stejných důvodů jsem tam loni vstoupil i já...

"svatá" pravda - však si taky ty s "prebendami srostlí" užily fůru strachu když jim hrozilo, že by měla KDU-ČSL odejít z rozhodnutí členské základny do opozice (a proto k tomu taky nedošlo).

Petr H 17.8.2007 12:27

Jinak je třeba

bojovat s bolševikem na Moravě a spojenectví ODS/KDU je proto ideální.Ono se rádo říká ateistické Čechy a mírumilovná křesťanská Morava,ale kdejaká bolševická svině se nakýblovala k nám do Čech z té lidumilné Moravy.A stačí se podívat na volební mapu,kde vyhrál bolševik a kde ne.Rudá Morava,ale s křesťanským lidumilným hávem.

Petr H 17.8.2007 12:20

Také jsem viděl a vidím budoucnost KDU

ve spojení s ODS,tak jak to prosazoval Kalousek,čili německý styl

CDU/CSU.Koneckonců jde o jeden politický obzor(střední Evropa) a nic

jiného tam asi nefunguje.Katolící si ponechají Moravu(CSU v Bavorsku) a

ODS si ponechá zbytek(CDU ve zbytku Německa).Jinak to nepůjde a

černobruselníci jenom oslabují pozici proti KSČSSD.

pp 17.8.2007 12:17

No vida.

Žil jsem v domnění, že permanentní přebíhání k té straně, která vypadá, že zvítězí, značí pokřivený charakter. Teď čtu, že se tomu říká politická obratnost a je možno se tím chlubit.

Inu, stále se člověk učí.

jjk 17.8.2007 16:59

Re: No vida.

Oni tu politickou scénu vyvažují, ulamují hroty pravicovým i levicovým extrémům vítězných stran, konají neocenitelnou službu a těch pár koryt to mají za trest. Je to přímo ironie, když dají křesťanovi na starost zbraně. Kde má brát chleba, aby ho házel místo kamení?

Starý J. 17.8.2007 17:40

Re: No vida.

Ono to vypadalo, že KDU zvítězí? Kde? Snad dokonce v Praze?

F. Čech 17.8.2007 11:46

KDU je konzervativní strana, kdežto ODS konzervativně liberální

V ODS je kromě (s křesťanskými hodnotami sympatizujícího) konzervativního křídla také silné liberální křídlo, které je s těmito hodnotami ve značném rozporu a hlásá módní a zhoubný mravní relativismus. Povolební spolupráce z ODS je dobrá věc, ale spojení je nemyslitelné. Dobrý příklad už poskytla KDS, která se v ODS rozpustila jako kostka cukru v čaji aniž by to konzervativní křídlo ODS jakkoli posílilo.

zoch 17.8.2007 18:25

Re: KDU je konzervativní strana, kdežto ODS konzervativně liberální

Mám k vašim názorům velmi často blízko a je to i v tuto chvíli. Snad bych si jen dovolil polemizovat s tím,zda ta konzervativní část ODS je vůbec nějaké křídlo.  Ve smyslu Křesťanských hodnot je to opravdu jen křidélečko.

gerontusinza 17.8.2007 11:42

Pane Drápale

"Možná mě někdo nařkne, že naivně hledám „stranu pravdy a lásky“, a vypočítá mi všechny domnělé i skutečné hříchy lidovců. O řadě hříchů vím a upřímně jich lituji. Nicméně přesto mi politika KDU-ČSL připadá nejklidnější, nejslušnější a nejdůslednější. Možná není příliš vyhraněná. Dávám ale přednost politice rozumné před politikou vyhraněnou, a vsázím na to, že se nám pro takovou politiku podaří získat přinejmenším každého dvacátého občana naší země. Pak bychom mohli být i v příštím parlamentu"

Pokud chcete jen těch 5% tak ovšem nesmí Cyrilek tolik chtít od oveček prašule. Oni ty ovečky se nerad nechávají ořezávat ze všech stran. A rozhořčený pan Kalousek už taky nezabírá. Myslím že vás už škoda nebude. To co tam máte až na pár jednotlivců je až neuvěřitelně  pod psa.

Honza z podhůří 17.8.2007 11:10

Pane Drápale

ačkoliv jsem do KDU - ČSL vstupoval "o volby" před Vámi, máme velice podobné názory (což mne těší). Pod Váš text bych se bez výhrad podepsal. Hezký den z východních Čech.

PetrK 17.8.2007 10:58

Krédo pánbíčkářů:

Být za jakoukoliv cenu v každé vládě.

celim 17.8.2007 11:35

Re: Krédo pánbíčkářů:

To není jejich krédo ale mít je na své straně je tužbou jak levice, tak i pravice. No a komu mají dát podle Vás přednost? Mají dělat křoví pravicovým, nebo levicovým politikům. Nebo se nemají vůbec snažit prosazovat svoje středové názory a bez výhrad podporovat levičáky, nebo pravičáky?! Poraďte jim něco chytrého!!:-/

PetrK 17.8.2007 11:41

Re: Re: Krédo pánbíčkářů:

nevím, proč bych jim měl radit, když mají ve svých řadách dost vychytralců. A to krédo? Projděte si složení vlád od r. 1918 a musí vám být vše jasné.

celim 17.8.2007 11:51

Re: Re: Re: Krédo pánbíčkářů:

Nojo, ale je to stále o problému, že ani levice a ani pravice není a ani nebyla schopna vytvořit většinovou vládu bez pomoci středové strany. No a pokud středová strana nebude chtít dělat jen křoví, tak bude vždycky v neoblibě u velkých stran, protože jí budou muset dělat ústupky. Až si seženou 51% hlasů voličů, tak se na KDU spoléhat nemusejí a nebudou jim muset vyčítat, že kvůli nim musejí modifikovat svůj program!!

Starý J. 17.8.2007 17:48

Re: Re: Re: Re: Krédo pánbíčkářů:

Píši totéž zde již od rána (a dokonce tučně). Musíme se ale smířit, že některým tupcům to nedojde nikdy! Když si zajdete na skok na Novinky tak zjistíte, že tato t.zv. levice soutěží vlastně pouze v tom, kdo bude mít sprostější a urážlivější výkřik, který pak vyhodnocují svými hlasy jako nejlepší. No a když si takový exemplář pak odskočí sem, výsledek čtete!

F. Čech 17.8.2007 11:53

Soudruhu Sélimovi

KDU je konzervativní křesťansky orientovaná strana, jediná takto zaměřená, kterou v čseku máme. Je to suverénní sibjekt, není to přívěsek ODS, ani ČSSD a s komunisty nechce mít už vůbec nic společného, což ukázala bouřlivá reakce členstva na Kalouskův a Paroubkův nápad koalice ČSSD-KDU-KSČM, který stál pana Kalouska křeslo předsedy strany. A ty pánbíčkaře si nechte vy bolševický šašku!

H.T. 17.8.2007 12:42

Re: Soudruhu Sélimovi

KDU ČSL je podle mne strana "vyčkávací". Vyčkává, jak dopadnou volby a vždy se přidá k tomu silnějšímu... A někdy to již avizuje dopředu -viz bratr Kalousek v minulých volbách. Není to bohužel nic bohulibého ani "počestného". Proto si této strany nomuhu vážit.;-(