2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tonda 20.8.2007 12:09

Souhlasím

KDU - ČSL raději samostatně mimo parlament, než  v ODS. Tím by se popřely veškeré zásady politiky středu o křesťanských zásadách nemluvě. 

BU 17.8.2007 23:46

Re: Re: Re: milý Jerry

Mohl jsi tedy tu revoluci na vojně zorganizovat o tři roky dřív.

brok 17.8.2007 22:38

Budoucnost KDU je v nedohodě

Kdyby se dokázaly domluvit dvě největší strany, mohou vyřadit všechny ostatní ze hry. Jde o t.zv. "italský" volební systém. Vítěz má v parlamentu 51% a má možnost sestavit jednobarevnou většinovou vládu. Ta má skutečnou možnost splnit svůj volební program bez ohledu na ostatní strany. Je také voličům za splnění odpovědná a při dalších volbách ji "ocení". Současné dvě nejsilnější strany mají dostatečný počet mandátů, aby takovou změnu volebního systému prosadily, ale nemají k tomu vůli. Za vlády Zemana a Klause taková vůle byla, ale zas nebyla ta síla. Při této změně ústavy musí KDU (i další strany) splynout s jednou ze silných, pokud chtějí mít možnost cokoliv ovlivnit.

Karel 17.8.2007 22:13

Re: Re: Re: Pan autor se mi jeví jako politický naiva

Představuji si to tak, že jsou pro lidovce občas principy a jejich dodržení důležitější, než okamžitý prospěch. Co můžu posoudit, tak obecně to tak funguje. Člověk s nějakým přesvědčením je odolnější vůči úplatkům, za kterými stojí nějaký protinázor. Něco podobného bych třeba čekal u komunistů (některých), takže jak vidíte, moc si této vlastnosti necením.

Karel Vomacka 17.8.2007 21:49

Kde je Dolezal?

Ja nevim jak komu ale me ten Neviditelny pes prijde momentalne takovy suchy. Me tu chybi Dolezal.

Paul Sender 17.8.2007 20:24

Re: ... Re: Pan autor se mi jeví jako politický naiva

Já pořád marně přemýšlím, jak dostat politiku alespoň na přijatelnou úroveň.

Jsou povolanější, ale jak vidím, nedaří se jim o nic líp.

Ladislav N. :-))) 17.8.2007 20:13

... Re: Pan autor se mi jeví jako politický naiva

 ;-) ... no právě. Jenom si nejsem jist, co je to hlavní, jestli "koryta" nebo volič. ;-P

Paul Sender 17.8.2007 20:08

Re: Re: Re: Pan autor se mi jeví jako politický naiva

Straně, jako je KDU by prospělo, být chvíli v opozici i za cenu, že jako nevládní strana by nebyla tolik vidět. Pisatel článku vypadá solidně, a takto solidní celá strana by mohla slušně bodovat.  Situace uvnitř strany by se vyčistila a programové priority, tedy konzervativní a umírněný přístup k řešení i palčivých otázek, by byl věrohodnější. 

Jenže, co naplat :  Když se o vás všichni perou ! 

Ladislav N. 17.8.2007 19:47

Re: Re: Pan autor se mi jeví jako politický naiva

Hmm... ideologické důvody jako "obranná protilátka" proti korupci?  Tomu nevěřím. Ideologicky zaměření lidé jsou ve všech partajích, i v těch, jejichž činnost přímo vede ke korupci (viz obecné posilování moci úředníků a státu).

Karel 17.8.2007 19:09

Re: Pan autor se mi jeví jako politický naiva

Mohla by být trochu méně zkorumpovaná proto, že její členové pracují nejen pro peníze, ale i z ideologických důvodů.

Bohužel to zase je na škodu, protože takového Mariána Hoška podle volebních billboardů nejvíce pálí homosexuálové, což je trochu okrajové téma vzhledem ke správě státu.

Ladislav N. 17.8.2007 18:51

Pan autor se mi jeví jako politický naiva

Vstoupil do strany, aby nezůstal bokem a mohl něco změnit... To říkali i komunisté. A důvod, proč by měla být KDU-ČSL méně zkorumpovaná než ostatní, opravdu nevidím. Chování vedení od Luxových dob se mi jeví jako krajně populistické a Čunkovo období z pochopitelných důvodů hodnotit nemůžu. Snaha dostat se do vlády za každou cenu, ať je jakkoli vysoká, je zjevná a po Kalouskově pokusu vytvořit vládu s komunistickou koalicí (byť byla reakce členů i veřejnosti razantní) bych neočekával jeho delegování do vládních křesel.

Von 17.8.2007 18:46

Re: Re: Re: Re: milý Jerry

Jiříku - buhužel to bylo v té době opravdové dilema. Je totiž velmi pravděpodobné, že bychom nyní opravdu žádné problémy neřešili, neboť PŘÍLIŠ mnoho z nás by tu NEBYLO! Jsem mnohem starší a co se týče namočení se s minulým režimem mám docela čisté svědomí a snad by mne už nebylo tak škoda, ale vás mladších / tedy zvláště některých/ určitě ANO!

Von 17.8.2007 18:39

Re: Re: Shánění hlasů pro ODS přenechám Dalíkovi

Je to docela "úsměvné", ale - téměř ke každému "tunajšímu" příspěvku by se hodilo dodat to, co jsem tu napsal před chvílí! Začínám být "namyšlený!"

Von 17.8.2007 18:33

Re: Politika lidovců

Je to tak, ale prostě TOHLE je politika! Už dávno vím, že je potřeba vmyslet něco jiného, než je POLITIKA, ale také stejně tak vím, že se NIC nevymyslí. Bohužel se s tím musíme smířit. Jediné co můžeme, je stále se snažit, aby lidé, kteří nám v čele těch stran vadí nebyli zvoleni, což je težké, anebo - založit či podpořit slušnou neparlamentní stranu s "neprofláknutými" politik a protlačit ji do parlamentu. To je ale asi ještě těžší!!!

zoch 17.8.2007 18:25

Re: KDU je konzervativní strana, kdežto ODS konzervativně liberální

Mám k vašim názorům velmi často blízko a je to i v tuto chvíli. Snad bych si jen dovolil polemizovat s tím,zda ta konzervativní část ODS je vůbec nějaké křídlo.  Ve smyslu Křesťanských hodnot je to opravdu jen křidélečko.

jirka.s. 17.8.2007 18:04

Re: Re: Re: milý Jerry

Pinochet skutečně budil tehdy strach a respekt, především u komoušů! Proto tvrdím dodnes, že Havel měl v roce 90 zrušit fotbalovou ligu (koukat se na to nedá ani dneska), okamžitě pozvat Pinocheta a ty prázdné fotbalové stadiony mu dát na deset let za 1 Kč do pronájmu. A dnes bychom tady na NP nemuseli řešit takovéhle "problémy"!

Starý J. 17.8.2007 18:03

Re: Co sem taháte komunisty, Starý Jouzo?

No vidíte o čem jste diskutoval. Asi jste si nevšimnul, že jsem Váš příspěvek opsal až na hlavního hrdinu. Pakliže jsem plácal, pošlo to od Vás!

Chycen do vlastní pasti a jak se mu to nelíbí!

Starý J. 17.8.2007 17:57

Re: Re: Propagace KDU ČSL

Vy jste na nějakém takovém kázáni někdy byl? Nebo si ten nesmysl cucáte z prstu, nebo z toho, co Vám zbylo ze školení, nebo školního dějepisu před revolucí? Zkuste si nějaké to kázání poslechnout a až na to, co tvrdíte narazíte, klidně to tady ventilujte. Myslím, že se do kostela hodně nachodíte, než se Vám to podaří potvrdit!

Starý J. 17.8.2007 17:51

Re: Soudruhu Sélimovi

To skutečně píšete "soudruhu celimovi"? Nepřehlédl jste se?

Starý J. 17.8.2007 17:48

Re: Re: Re: Re: Krédo pánbíčkářů:

Píši totéž zde již od rána (a dokonce tučně). Musíme se ale smířit, že některým tupcům to nedojde nikdy! Když si zajdete na skok na Novinky tak zjistíte, že tato t.zv. levice soutěží vlastně pouze v tom, kdo bude mít sprostější a urážlivější výkřik, který pak vyhodnocují svými hlasy jako nejlepší. No a když si takový exemplář pak odskočí sem, výsledek čtete!

Rolen 17.8.2007 17:46

CDU/CSU formální příklad

Čas od času se objevují přirovnání CDU/CSU = ODS/KDU-ČSL, uvedená přirovnání jsou ovšem vycucaná z prstu a nikdy nijak jinak zdůvodněná, než že CDU je pravicová a CSU pravicově křesťanská (možná více pravicová než CDU). Autor ale má pravdu, když říká, že KDU-ČSL je středová a to znamená, že po přimknutí k ODS by část voličů odešla a strana by se ještě marginalizovala více. Je také otázka zda-li po podobném spojení ODS touží.

Starý J. 17.8.2007 17:40

Re: No vida.

Ono to vypadalo, že KDU zvítězí? Kde? Snad dokonce v Praze?

jerry 17.8.2007 17:29

Re: Re: milý Jerry

Mě bylo v listopadu 1989 22 let. Režim byl pro nás něco takovýho zatuchlýho a neatraktivního. Nechápal jsem , jak ty směšný ,uslintaný vykopávky  mohou dělat diktaturu. Pinochet přece jenom budil strach i respekt/ a to mu bylo tehdy už 76 let!/ Husák a Jakeš byly senilní mumie a Štěpán byl mladší, ale totální blb.

jirka.s. 17.8.2007 17:09

Re: Shánění hlasů pro ODS přenechám Dalíkovi

Máš zcela pravdu, hroudo! To takový ropušák, ten si dovede mezi svými zjednat jinak pořádek! Melčákovi s Pohankou bude možná do smrti cvakat (Y) osmičku drát!

jirka.s. 17.8.2007 17:04

Re: milý Jerry

To bys, chlapče, něvěřil, jaké sv/ině už dokázali být mnozí jednadvacetiletí, a že jsem jich znal ze své generace po srpnu 1968 spoustu. Třeba synáčka soudruha Mamuly, se kterým jsem měl tu čest zrovna vojákovat!

jjk 17.8.2007 16:59

Re: No vida.

Oni tu politickou scénu vyvažují, ulamují hroty pravicovým i levicovým extrémům vítězných stran, konají neocenitelnou službu a těch pár koryt to mají za trest. Je to přímo ironie, když dají křesťanovi na starost zbraně. Kde má brát chleba, aby ho házel místo kamení?

jirka.s. 17.8.2007 16:52

Re: Re: Re: milý stařečku Jiříčku

I ty mejlo! Takový jako ty a mně nasr/at? Na to jsi hodně malý čulibrk!

jjk 17.8.2007 16:50

Re: ???

Myslíš popravu,nebo eutanázii?

jjk 17.8.2007 16:44

Re: Budoucnost lidovců není v ODS

Až se to stane, vstoupí naše země zase jednou do dějin. Ještě chvilku vydržet s tím odškodňováním církví. FLANĎÁCI BY POŘÁD CHTĚLI OD všech DESÁTEK, AŽ HO BUDOU BRÁT jen OD VĚŘÍCÍCH, tO SE CÍRKEV ZOCELÍ. Zatím jsme na tom s rozumem hůř než za Josefa II.

Xaver 82.117 17.8.2007 16:36

KDU je dobrá hra se špatnými herci.

Kalouskové a Čunkové na věrohodnosti nepřidají.