6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 5.9.2009 7:31

Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Také jsem se díval na tu hrůzu! Doporučuji všem se podívat do ČT archiv, aby věděli, že ani jedné přítomné straně nemají dávat své hlasy, protože takovou snůšku ignorance na obrazovce, to se vidí málokdy. Je však zajímavé, že nejvíce křičí právě Topolánek, tedy ten, který svým chováním a jednáním ústavní krizi zavinil. Nejen, že několikráte sestavoval vládu a prezident ho určil zase, ačkoli totálně zklamal, ale ještě nás všechny krmil svými aférami tak dlouho, až mu byla vyslovena nedůvěra. Ten teď dělá plamenná prohlášení o demokracii, kterou se svými kumpány léta ohrožoval? Volte jiné strany mimo parlament, jinak se historie bude zatraceně opakovat>-!!

Fleischer 5.9.2009 6:53

Proč předčasné volby?

Co by se stalo, kdyby současná sněmovna fungovala až do řádných voleb? Současná "úřednická" vláda by požádala o vyslovení důvěry a pan prezident by mohl jmenovat novou vládu i bez předčasných voleb. Předčasné volby totiž skončí se vší pravděpodobností stejným výsledkem, jako volby v roce 2006, tedy nerozhodně. Mohla by to být vláda dvoubarevná, nebo dokonce duhová. Také by mohla být sestavením vlády pověřena sociální demokracie. Pan Paroubek by dostal šanci, aby se před řádnými volbami trochu znemožnil!

milanS 5.9.2009 6:22

A Cyrda a Liškou Vám nevadili ???

Myslím, že nejsoufalejší a nejtrapnější tam byla vystoupení lišáka Cyrila Svobody a zeleného (a zmateného) p. Lišky. První přišel s geniální myšlenkou znovu vytvořit politickou vládu nad troskami Sněmovny (pochopitelně s účastí ještě parlamentní KDU-ČSL) a druhý druhý řekl, že Zelení vedou volební kampaň po internetu a to permanetní, takže volby mohou být klidně až později. Lidovci cítí, že kdyby se volby konaly nyní, tak TOP09 jim odebere spoustu hlasů a oni patrně nepřežijí jako parlamentní strana. Čím déle budou volby, tím mají větší naději, že euforie voličů z nové strany pomine (jako když dítě dostane novou hračku, tak ji také časem "hodí do bedny" s ostatními) a jim se zvětší šance být i na dále "jazýčkem na vahách" ve Sněmovně. A Zelení ? Myslím, že po rozvratu ve straně a ostudě s "K. Jaques Biomasou", dotacemi na zateplování to mají již sečtené.

Topolánek i Paroubek jsou politici IV. cenové skupiny (pro nepamětníky: tam jste si mohl dát leda párek na stojáka a pívo, a asi nikdo by ony kulturní a hygienické "standardy" tam zavedené znovu nechtěl zažít), ale aspoň projevili dostatek soudnosti a ví, že tato Sněmovna, zdecimovaná přeběhlíky nemá již u občanů žádný kredit ani mandát.

Samostatnou otázkou je, Kdo stojí za Melčákem? Přece to vše pan Klavoda nedělá jen pro Melčákovi modré (nebo jaké) oči. Toto je dopředu naplánovaný a pečlivě připravený tah. V letošním létě jsme již zažili ledacos (vajíčkové házenice, řadu "hezkých" fotografií a milých "náhodných" setkání), třeba pochopíme, kdo tahá za nitky ...

J.B.Marconi 5.9.2009 6:16

Tak to vypadá

když si veřejnoprávníci myslí, že mají patent na rozum. Jejich počty jsou jednoduché my budeme kecet co se nám zlíbí a občané to zaplatí. Pryč s veřejnoprávností, státem podporovanou zlodějnou. ;-€Rv

slv 5.9.2009 4:37

Re: Snad nejzkorumpovanější skupinou občanů ČR jsou...

Ano o zákon jde především :)). Odborné hľadisko je rozhodujúce, že?

Ústavní soud by měl být soudem, který nebude vynášet kontroverzní rozhodnutí a rozhodně by se neměl plést do politiky.

Ústava je dokument na kterém stojí demokratický stát. Její změny vyžadují ústavní většinu. Když už však je přijato nějaké nové ustanovení ústavní většinou není asi logické oponovat, že není ve shodě s ústavou. To je tautologie a ústava by pak byla nezměnitelná.

Situace, kdy někdo se všemi pěti pohromadě začne prohlašovat, že konání voleb podle demokratických pravidel je protiústavní je přinejmenším úsměvná.

arlon 5.9.2009 4:12

Modrá a oranžová paštika

svatá pravda, a zejména před modrou a oranžovou svatou prostotou. Jenže problém jevící se zde jako patrné se nejeví volící většině, ta si klidně zase napatlá na obě půlky modrou i oranžovou paštiku a bude se další období dávit, co že to je zase za svinstvo.;-D;-D

JaKo 5.9.2009 4:10

O co jde?

Zbytečné nářky. Mají Češii pivo? Mají. Mají vepřo-knedlo-zelo? Mají. Tak o jaké krizi je řeč?  Český národní kolektiv se o nově nabytou svobodu ničím nezasloužil,  tak proč by si jí měl vážit? Ti politici jsou poze zrcadlem panujících společenských hodnot - urvěme co se kde dá. Ale ty knedlíky s vepřovou umějí Češi dobře. V tom je asi naše dějinné poslání. Tak nasaďme úsměv na rty a hurá do hospody!!!

František 5.9.2009 3:17

Je otřesné sledovat českou politickou scénu

Pane Bystrove, zcela s Vámi souhlasím. Je vskutku otřesné sledovat naši neurvalou politickou scénu. O občany nikomu nejde, ale o vlastní koryto jde každému - od Klause přes Paroubka i tomu Topolánkovi atd. Pouze komunisté se mohou nám posmívat, jak nás všemu dobře naučili. Ústavní soud je ze všeho také bezradný a já se ničemu nedivím. Politik je tááákhle veliký a stát má být velmi malinký, tak tomu prý má být ve správné demokracii, jak často tvrdí Václav Klaus.

těchňik 5.9.2009 1:47

Re: Snad nejzkorumpovanější skupinou občanů ČR jsou...

Levicový nelevicový - ústava je závažný právní dokument a ne plastelína. Navíc nerozhoduje jen předseda ÚS sám, ale plénum.

bašata 5.9.2009 1:34

Re: Snad nejzkorumpovanější skupinou občanů ČR jsou...

Pane,nejde o soudce,ale o zákon

aquagenic 5.9.2009 1:15

Snad nejzkorumpovanější skupinou občanů ČR jsou...

... mnozí čeští soudci. Ty ústavní nevyjímaje. Předseda Ústavního soudu je levicový politik a nezajímavý právníček komunistického bytového družstva.

Proč by, pane Bystrove, zrovna názor takových zoufalců měl být tím jediným pomazaným?

Chosé 5.9.2009 0:34

Pane Bystrove

Pane Bystrove, je to tak, také mě hned napadlo, že tyhle dříve sebejisté politické matadory, nyní však poplašené hejno zvířátek zatlačených do kouta, si určitě zapamatuji do konce života. Tak takovíhle jsou ve skutečnosti - vzácná chvíle kdy vypadli ze svých nacvičených rolí a škrabošky na chvíli spadly. A doufám, že Kalousek dal na modlení, že je tam Moravec nepozval, mají obrovské štěstí, že se nemuseli zúčastnit téhle taškařice a preference půjdou jistě nahoru.

veit 5.9.2009 0:20

Bože chraň

Bože, chraň nás před hlupáky, byť jakkoliv dříve statečnými a zasloužilými!!!!