6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
milan007 5.9.2009 22:27

mrazíku

plácáš nesmysly , to děláš z přesvědčení nebo tě za to platí :-)

mráz 5.9.2009 22:10

Re: Zemi zplundrovala především ODS

Ivane Nový, další blábol, že zemi zplundrovala ČSSD, jak může někdo vypustit takový nesmysl. Vše začala ODS a její kuponová privatizace, kde za malé peníze rozprodalo snad vše, co se dalo, kde jsou ty podniky dnes? To víme všichni. Vláda ODS je to nejhorší co naší zemi mohlo potkat.

Ivan Nový 5.9.2009 21:50

Re: Dědku,

Ale funguje, nikdy jsme jí neprošli. V protektorátu se žilo celkem dobře a ani komunisté neprošustrovali úplně všechno, Klaus o utahování opasků jen mluvil, jinak se nic nedělo. Tak teď se snad toho dočkáme, že stát nechá lidi na holičkách. A to bude jen dobře.

Ivan Nový 5.9.2009 21:47

Naštěstí

je Evropa zadlužená a dříve zbankrotuje, než to dokončí. Do války nepůjde, protože nemá dost zbraní.

Ivan Nový 5.9.2009 21:45

Ládíku,

letos si musíme půjčit 280 miliard, za dalších pět let při rozpočtech, kdy se deficit bude pohybovat kolem 170 miliard, tak náš dluh vzroste na téměř 2 biliony. To bude znamenat, že každý rok si budeme muset půjčit 500 miliard a to je polovina státního rozpočtu. Kdo nám to každý rok bude půjčovat? Vy? Třicetikorunáči?

Ivan Nový 5.9.2009 21:42

Re: ...Koukám, že to tu jede jak na Kladně v "Kongu"!...

R^R^R^

Ivan Nový 5.9.2009 21:40

Re: Zemi zplundrovala především ODS

No korupce vzrostla především za vlád ČSSD, a je to i logické, jak začali měnit předpisy a nařizovat hlouposti, tak si život sám vynutil korupci.

baba Jaga 5.9.2009 21:39

Re: Dědku,

ladiku53, vy jste takové dojemné hloupoučké vemínko.8-o

Bubeník 5.9.2009 20:00

Zemi zplundrovala především ODS

Nebo snad neprodala, co se prodat dalo za pár kaček a všivné do fondu ODS? Proč asi máme světovou korupci, policii na hovno, soudní mafii? Topolánek jen zbožně pohlížel na stranu Paroubka a autor má asi pravdu, že pomýšlí na emigraci. Stát se blíží do bankrotu, což mimochodem předpověděl někdy před lety jistý ekonom z Londýna F.Nepil!!!!! Ovšem média a pražáci vždy mysleli jen na sebe.

Bezevlas 5.9.2009 19:54

tak bůh?

Bože ochraňuj nás od takovýchto pisatelů blábolů

historik 5.9.2009 19:50

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

A čí to byl nápad, buzerovat starou, nemocnou babičku, která nemá ani 30Kč na doktora, za neuklizený chodník?

šakal 5.9.2009 19:37

...I kdepak!...

...Tak vznešení cíle si nekladu! Vždyť ani nejsem ústavní právník, tak jak bych mohl rozumět světu! ;-)

Jen je mi divné, že si lidé ten fašismus tak mocně přejí. Fašismus - to nemá nic společnoho s řáděním Němců za druhé světové války! Fašismus je označení státního zřízení založeného nikoliv na principu klasického trojího dělení moci mezi exekutivou, justicí a legislativou. Není v něm místo pro demokratický parlamentarismus. Stojí na principech, které určují nevolené nebo jen velmi zprostředkovaně vybírané elity. Ty vytvářejí takzvané korporace (svazy) a vzájemné dohody těchto svazů pak vytvářejí to, čemu se říká "veřejný zájem". Proto se tomu také trochu záhadně říká krporativismus. Jedinec už toho moc neovlivňuje - ten se jen ZAŘADÍ!

Volby pak ztrácejí smysl, protože většina rozhodnutí se už stejně koná mimo tradiční politocké struktury demokratického státu. Veřejný zájem už prostě není hledán, dohadován, obchodován, vyvažován a schvalován v demokratickém parlamentu. Ten se odí v odborových centrálách, při návštěvách lobistů, v zaměstnaneckých pojišťovnách, v dohodách mezi vládou a průmyslovými kapitány...a nebo je dnes veřejný zájem určován soudními dvory!

...Jsou to prostě hlavy pomazané! ;-P . . . :-/ 

Herakleitos 5.9.2009 19:29

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

Čí to byl nápad uzákonit povinnost uklízet v zimě chodníky obci?No přece ODS!A budou problémy. A hlavně v malých obcích!

MK 5.9.2009 19:27

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

Vozi se i tam kde je verejna doprava zdarma

Konzerva 5.9.2009 19:26

Prozření zaslepence?

Pane Bystrove, vy si opravdu myslíte, že pan Topolánek šel do vrcholné politiky proto, aby bojoval proti komunistům nebo socialistům? Jeho minulost a spojení s vekslákem Dalíkem snad od počátku jasně ukazuje, že je tam proto, aby dokázal to, co v normálním světě nebyl schopen. Totiž vydělat peníze na příjemný podzim života, k čemuž mu jedno volební období v čele státu bohatě stačí. Má novou ženu a čerstvého potomka, tak se musí ohánět, a klidně se dohodne i s těmi pověstnými marťany, když to něco hodí. Kdy už si lidi uvědomíte, že tlachy o zastavení komunismu či socialismu z úst našich "pravicových" politiků je jen účinná zástěrka.;-P

Herakleitos 5.9.2009 19:25

Re: jak musí být lákavé být po bitvě generálem

No přece Podrážka!Nebo Vodrážka?;-D;-D;-D

péro 5.9.2009 19:13

autorovi

bezva -hlavně ta debata v televizi na závěr si šli dát parroubek s filipem a topolánkem francouzáka -tak dojemné souznění jako za starýho dobrýho šokialismu

ferda 5.9.2009 19:09

Re: ...Koukám, že to tu jede jak na Kladně v "Kongu"!...

a vy jste určitě ta elita že jo

lary 5.9.2009 18:55

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

 V Americe se vozí děti do školy jen tam, kde není veřejná doprava.

J:K 5.9.2009 18:45

Re: Dědku,

Pro důkazy, že tato léčba nefunguje nemusíte chodit daleko. Je to v genech!

J:K 5.9.2009 18:41

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

Možná špatně, ale domnívám se také, že tam s tím nemávají jako fanglí při parlamentních volbách.

J:K 5.9.2009 18:35

Re: jak musí být lákavé být po bitvě generálem

R^

J:K 5.9.2009 18:34

Re: ...Koukám, že to tu jede jak na Kladně v "Kongu"!...

R^R^Jestli jste to ještě netípnul, tak se máte na co těšit. Ti Vám dají.

šakal 5.9.2009 18:22

...Koukám, že to tu jede jak na Kladně v "Kongu"!...

...A dav se tak těší...tolik se těší... Těší se a s úlevou oddechuje:

"Konečně, že už ta demokracie zdechla. Teď ještě dodělat tu její směšnou, postedokratickou náhražku, která se stále ještě svíjí na zemi. Tu, kterou se ještě někteří zoufalci pokoušejí pozdvihnout zpět k demokracii. Ale kdepak, kolem dějin zpátky neotočíš - cesta ke korporativnímu světostátu je otevřená. Prozatím jen v měřítku Evropském, ale naše myšlenky zaplanou za čas rudě celým světem! A i my, z mladé české republiky se hrdě hlásíme k této pokrokové tradici Nové Evropy! 

A dav podporovaný hecováním novinářů vříská nadšením a těší se na ten obnovený fašismus, pod vedením nových společenských elit:

"Kampak na nás s volbami a s všelikou tou parlamentní žvanírnou! Chceme vládu odborníků, vítáme péči úředníků, dbáme slov moudrých právníků a technických expertů, věříme příslibům Nové Evropy! Ti všichni jsou pojistkou našeho blahobytu a neúplatného dohledu nad naším společným zájmem. Tedy - do žumpy se všemi těmi politikáři! Chceme stát, kde každý jako jeden muž zapadne do soukolí nového společenského řádu, a kde každý přispěje ke zdaru celku podle svých schopností a dle toho, kam ho povolá jeho pracovní svaz, jeho obec, jeho župa či dokonce hlas evropský!

Všichni se radují, jak na tu děvku jménem "politika" konečně...konečně vyzráli! A na potvrzení své morální nadřazenosti kopou do zdechliny parlamentní demokracie. To by bylo, aby se s pomocí lůzy ta vzpoura elit konečně nepodařila! ;-P . . .  ;-D  . . .  :-/

Franta 5.9.2009 18:20

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

Proč by měl dotyčný shazovat svůj příspěvek ? Ono to totiž není tak jednoduché a stálo by to asi za podrobnější rozbor, neboť Američané mají jednak úplně jiný systém výběru daní. A úplně jiné priority na co ty peníze vydávají. Už jen tím, že na rozdíl od nás ušetří velké peníze např. na veřejné dopravě, neboť převážná část lidí se tam přepravuje svými osobními auty a v některých oblastech v menších městech neexistuje vůbec např. místní veřejná doprava, se s našimi poměry dost dobře nedá srovnávat.Určitě na to, aby si dopravu dětí do školy mohli dovolit zdarma, mají vytvořené zdroje, na rozdíl od nás, kde se tak rozhodne jeden populistický politik, aby si udržel koryto a tím rozhodnutím odčerpá peníze potřebné na opravu silnic, údržbu v zimě a spousty jiných činností, které na to doplatí. A vůbec, chtít srovnávat USA s námi, po té 40 leté devastaci komunismem, je asi nemožné. A navíc jsem přesvědčen, že kdyby to ti Američani dělali jako my, že by rozdávali na jedné straně a neměli na elementární správu obce na straně druhé, tak by s nimi lidé rychle vyběhli.

woka 5.9.2009 18:05

Re: jak musí být lákavé být po bitvě generálem

taky souhlas napůl - určitě jste si až do té chvíle nemyslel, že Topolánek je dokonalý pravicový lídr. Máme nějakého výrazně lepšího? Sem s ním.  

karas 5.9.2009 17:33

Re: Je mi srdečně jedno, kdy volby proběhnou

Víte, co se týče vození do školy zadarmo, tak to funguje na př. v USA a nevím nic o tom, že by tam byl mebo se plánoval komunismus. Tím neříkám že mám rád Ratha. Pokud ale neargumentujete seriózně shazujete sám svůj příspěvek.;-)

jarpor 5.9.2009 17:25

Re: jak musí být lákavé být po bitvě generálem

Souhlas jen na půl. Není ostudou přiznat - výrok ÚS jsem nečetl, nejprve se s ním musím seznámit a pak se budu vyjadřovat. To není o vyhýbání se sdělit postoj, to je o tom, vědět o čem mluvím. To jsem čekal od pravicového lídra. Bohužel, dočkal jsem se dost trapných reakcí : Řekni že je to sranda.. ( k Rycheckému ) a jiné...

Politik se nemusí hned vyjadřovat ke všemu. Není vševěd. A tam, bohužel, plácal nesmysly. To je horší, než kdyby neřekl nic.

Jarpor

woka 5.9.2009 16:48

jak musí být lákavé být po bitvě generálem

že se tomu nedokáže vyhnout žádný český intelektuál a všichni do jednoho se můžou přetrhnout  v kritice toho, onoho, nejlépe všech politiků. A všichni vědí, jak se měli připravit, jak měli zachovat poker face, jak měli situaci předejít, co směli a naopak co vůbec nesměli vypustit z úst atd. Toto je asi patnáctý článek, který jsem  o té televizní debatě četla - a poslední, stačilo. Skutečně je tak nutné zásadně odsoudit někoho, kdo je překvapený, že to přizná? Když je rozčilený, že je to na něm vidět? Mně to naopak vyhovuje líp, než rozumbradi typu já jsem vám to říkal a na moje slova došlo a vidíte, teď to máte.            

ladik53 5.9.2009 16:46

Re: Dědku,

Už jděte s tím Vaším státním bankrotem do zadele! Když čtu Vaše příspěvky, tak si říkám, že musíte mít hodně dluhů. Státu žádný bankrot nehrozí, jsme na tom pořád relativně dobře. Naše zadlužení je jedno z nejnižších. Vy tvrdíte to, co chce státní propaganda!!! Držet hubu a krok!