29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lišák 25.8.2006 11:17

A je to tu!

Je tu ještě jedna možnost: neumí-li Topolánek zvládnout "pragmatiky" z vedení ODS, ať nevěší hlavu a odstoupí

Jó ve volbách byl pragmatikům dobrej, teď se ho zbavujou. Pragmatici jimž komunistická minulost beztak nedovolí zasednou ve vládě, i když se jedno z těch jmen dokonce v návrhu ministrů objevilo.

franta 24.8.2006 19:27

Topolanek je nevinnnej

a on za to nemuze ze je takovej jakej je, nejvetsi chybu udelal ze se radoval dopredu.. ono se vubec nevyplaci rikat "hop" dokud se nepreskoci, jak rikala moje maminka. Dale  muze podekovat "cestnemu" pretcedofi taticku Klausovi. Tento nafoukany nemrcouch ma dva zajmy: sebe, a  sebe, a pak jeste byt zvolen znovu presidentem, a tak dela vse pro to, aby byl stale v mediich, tak jak to delaji starnouci herecky....

Nekdo take zde nekde napsal,  ze Klausovi nedokazali vinu na dojebani prvni privatizace. No a kdo jiny, ptam se ja? Venca Havel? ten za prve ekonomice rozumel pouze do te miry kde sehnat chlast a defky, a tak skutecne zbyva jen "ekonomicky guru" Klaus, s jeho infantilnimi teoriemi o kapitalismu, ktere nekde odposlouchal od sluhy  Thatcherove, ktera mimochodem dojebala britskou ekonomiku. Rozhodne chytrejsi nez Klaus je duchodce Zeman, ale nevim proc do toho tenkrat on nekecal, nesledoval jsem odsud tak detailne

ale zpet k obeznimu Paroubkovi - nevim co proti tomu hospodskemu ekonomovi mate,  za kratkou dobu u ceske vladni pipy dokazal zvednout vystav, a jako jediny mel odvahu zacit vykydavat spatne stamgasty, a ze je tlustej?(Y)

chytrák 22.8.2006 21:58

jen do švestek

Ano bude . ale jen do švestek.

Jara London 22.8.2006 20:10

Podepisuji

Všemi deseti. Je možné prát se o kormidlo, je možné podrážet soupeře, ale jen idioti prosekávají díry do trupu lodi. Tolik podobenství o demokracii a vztahu k ní ze strany hlavních protagonistů letošních voleb.>-

Ortelius 22.8.2006 18:53

pro Vízka

Politická strana je primárně zakládána, aby hájila zájmy určité skupiny občanů. Moc, která se s tím pojí, je především prostředkem pro dosahování oněch cílů. Samozřejmě vím, že žádný politik není úplně čistý idealista, ale nějaká ta snaha alespoň předstírat, že nejde jenom o tu moc by tam být měla. Ne nenažraně chrochtat po moci jako Já I.

(Z tohohle hlediska byl správným politikem Špidla, který měl sice názory, se kterými jsem se neztotožňoval, ale aspoň bylo vidět, že věří nějakým ideálům, což bylo sympatické).

Skála Martin 22.8.2006 18:26

Též toho mám plné zuby

Ve svém okolí mám mnoho voličů ČSSD,kteří si myslí jak nám bude dobře s paroubkem. Mám tu osobní zkušenost s postupným vývojem paroubka , že to vidím zcela jinak .V článku uvedenou prognozu  a možnou cestu dalšího " netolerantního "postupu ODS mohu brát za svou . Skála

princ bajaja 22.8.2006 18:08

Kojzar byl asi Vaším učenlivým žákem

Tedy Holásek, jak to voni píšou, tak hezky lidově, a ten vybroušený sloh, jedním slovem výblitky

Bubik 22.8.2006 17:49

ona ta paměť pane Vízku už někdy tolik neslouží......

".......a jistě vnímáte i skutečnost, že to byla vláda "socanů", která přivedla zemi nejen do NATO, ale i do Evropské unie......."

8.-9. července 1997 - Summit NATO ve španělském Madridu. Členské státy se dohodly na tom, že Česká republika, Maďarsko a Polsko budou přizvány k členství v Alianci.  

 23.1.1996 Česká republika předložila oficiální žádost o členství v Evropské unii – předával prezident Václav Klaus

:-D:-D:-D

občan z kraje města 22.8.2006 17:46

Paroubek by nejraději dvoučlenou vládu

Paroubek se chová, tak jako by byl majitelem firmy, který si dá zdravotní dovolenou a firmu místo něho bide řídit Topolánek. Teď po něm chce aby mu předložil personální obsazení TOP managementu a rozpracování realizace cílů vyplývajících ze strategie (již dříve ustanovené Paroubkem). Nechápe proč si nechá budoucí ředitel do věcí kecat od managementu. On totiž nechápe, že Topolánek nemá v ODS absolutní moc, jako on v ČSSD. Nebo spíš to chápe a proto mu dává najevo své pohrdání. Vpodstatě mu nepřímo vzkazuje: "Dej si to tam do latě, nať tě poslouchaj". Jenže v ODS není tolik vystrašených ovcí a případně lidí s čerstvým máslem nahlavě (kompromitujícími materiály v GroSSově bezpečnostní mlýnici), takže to tak snadno nejde.

www.andele-svetla.cz 22.8.2006 17:34

ZPRÁVA TOMUTO SVĚTU - sdělení 1803

ZPRÁVA TOMUTO SVĚTU - sdělení 1803

Nacházíte se v LOUTKOVÉM SVĚTĚ ( velice názorně vám to ukazují politici ), vaše fyzická těla jsou dočasně ODPOJENA od vaší duše a vašeho Ducha a mají s nimi jen MINIMÁLNÍ – 5% spojení. Toto bylo kvůli POUČENÍ DOVOLENO Stvořitelem Prvotním všeho a všech, aby se vědělo, CO NEVOLIT. Současný převážný zdroj vašeho ovládání NENÍ z Pravého Stvoření, ale z TEMNÝCH SVĚTEŮ.ODPOJENÍ vaší duše a vašeho Ducha od fyzického těla na 95 % provedli PSEUDOTVŮRCI ( negativní bytosti), aktivátoři negativního stavu. Jejich oběti jim toto UMOŽNILY svojí VOLBOU pseudožít negativní stav. Zde toto sdělení jsem velice zkrátil a celé ho najdete na přední straně našeho webu (místo autora).

clay 22.8.2006 17:43

Re: ZPRÁVA TOMUTO SVĚTU - sdělení 1803

i andělé maj politruky? Jdi se bodnout....

zvědavec 22.8.2006 19:04

Re: ZPRÁVA TOMUTO SVĚTU - sdělení 1803

Vzhledem k obsahu téhle magořiny jsou andělé světla horkými kandidáty na ustájení v psychiatrické léčebně.

Vojta 22.8.2006 16:46

Plně souhlasím

a dodávám, že naprosto nechápu vyjednávací tým v jeho víře, že Paroubek splní, to, co slíbí. Copak nechápou, že Paroubkovi nelze věřit ani to, že se jmenuje Paroubek? Jakékoliv vyjednávání s ním je strkání krků členů, voličů a celé ODS do oprátky, kterou Paroubek a jeho ČSSD kdykoliv v budoucnu může utáhnout?????

JirkaB 22.8.2006 16:45

Ocenění zásadového postoje

Myslím si, že většina pravicových voličů více ocení držení se programových a lidských zásad,než to jestli bude ODS vládnout nebo ne. Některé "kroky" pana Topolánka se mi rovněž nelíbí, ale není to tak jednoduché. Přečtěte si noviny o formování koalice, kde i zelení a lidovci mluví o jednání, o tom jak musí být politici zodpovědní apod. Teď, když to padlo, tak začínají "vystrkovat" růžky. Nové volby jsou jistě nejlepší, ale i na změně a termínu se musejí domluvit a to nebude jednoduché.Špatné je, že i pan prezident má spíše větší zájem na domluvě ODS a ČSSD a tlačí na pana Topolánka. Rovněž část vedení ODS se vidí u "koryt". To ale neznamená, že zanevřu na pravicový postoj k životu.Prvně se musím postarat já sám a potom mohu někdy požadovat pomoc od druhých(zejména solidarita v rámci zdravotnictví).Všechno ostatní, když budu zdraví, jsem schopen si zabezpečit.Chápu, že někteří spoluobčané jsou na tom hůře, a rád jim pomohu, ale nesmí se z toho stát pravidlo a spíše forma okrádání. A nejhorší na tom je, že o společném měšci rozhodují arogatní a ješitní lidé. Jenom si přečtěte některé výroky pana Paroubka. Doma mu říkám něžně "JÁ PAN PRVNÍ". Ono se bohužel z cizího nejlépe rozhazuje.  A rád upozorňuji, že nikoho neurážím.Jestli chce někdo podporovat ČSSD nebo komunisty je to jeho věc a má na to právo. Ale politiku levicového střihu se snažte vážení spoluobčané dělat za svoje peníze a ve svém čase.

Chládek 22.8.2006 16:36

Další popleta

Vážený pane, máte to trochu popletené, pan Paroubek volby neprohrál, stejně jako je pan Topolánek nevyhrál. Všechno ostatní je o jednání nebo o mimořádných volbách. Pokud někdo jak říkáte vyhraje volby, tak má sestavit vládu a vládnout , pokud to nemůže je jeho vítězství poněkud Pyrrhovým. Stálo by za to se úprobudit. Opravdu nemám p. Paroubka nějak zvlášť v lásce.

Ortelius 22.8.2006 18:30

Re: Další popleta

Topolánek samozřejmě volby vyhrál. Čili získal zdaleka nejvíce hlasů. Že to není dost na sestavení vlády je jiná věc. A v porovnání Paroubek - Topolánek je jednoznačně Paroubek tím, kdo prohrál. 35 % je totiž více než 32 %. Paroubek vyhrál pouze pokud ho budeme počítat dohromady s komoušema, což dosud slučovacím sjezdem oficiálně nepotvrdili.

jz 22.8.2006 18:36

Re: Re: Další popleta

Takze znova - vitez voleb se pozna podle toho, ze sestavi vladu a vladne. Topolanek muze vladnout pouze s Paroubkem. Vitezove budou oba, az to Topolankovi dojde. Pokud se mezitim nezformuje Paroubkova vetsina, coz neni vylouceno - v tom pripade by volby vyhral Paroubek.

Pocty volicu byly zajimave, dokud se to neprepocitalo na pocty poslancu, ted uz zajimave nejsou.

Ortelius 22.8.2006 18:46

Re: Re: Re: Další popleta

Záleží na tom jak stanovíte kritéria. Podle mě je vítěz hlasování ten kdo má nejvíc hlasů.

A osobně doufám, že se to doplácá k předčasným volbám, aby to bylo jasnější. V nejhorším vyhraje Paroub s komoušema, prošustrujou dalších 1000 miliard, ekonomika se třeba konečně zhroutí a všichni příživníci v tomto státě zjistí, že nic není zadarmo.

jz 22.8.2006 19:44

Re: Re: Re: Re: Další popleta

"Zalezi na tom, jak se na vec divate ..." - inu, jedine mozne hledisko jsou *vysledky*. Vitez je ten, kdo sestavil vladu a vladne, ne ten, kdo sice vladu sestavit nedokaze, akorat uz ctvrt roku pobiha po Male Strane a Hradcanech a vresti, ze dostal o 200 tisic hlasu vic.

Ortelius 22.8.2006 19:54

Re: Re: Re: Re: Re: Další popleta

Zato ten druhý to jako dokáže, co? Společně vládnout nemohou, právě proto, že ODS, minimálně předstírá, že jí jde o nějaké ideály. Paroubkovi jde pouze o co nejdelší se udržení u moci. Žádné vize nebo ideály jsem od něj nikdy neslyšel a od ČSSD koneckonců už několik let taky ne. Hrabat a rozdávat z cizího je jediná motivace.

jz 22.8.2006 21:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další popleta

Ale klid - on to i ten pomalejsi Topolanek casem pochopi.

loula 22.8.2006 20:02

Re: Re: Další popleta

Proboha, snad nikdo nezpochybňuje, že ODS je vítězem voleb. Naše ústava však nezajištuje vítězi voleb vládnutí. Vládne ten, kdo získá důvěru sněmovny, a to je něco trochu jiného, než počet hlasů ve volbách. Již to tady bylo několikrát řečeno, na Slovensku dvě období vládnul Dzurinda, ačkoliv volby jako takové nevyhrál.

F.Vízek 22.8.2006 15:13

Proč se divit

Proč se divit  tomu, že politická strana existuje jen proto, aby se dostala k moci, případně aby měla podíl na moci, pokud možno ještě větší, než jí umožňuje výsledek voleb? Proč se divit tomu, že každý politický lídr dělá všechno pro to, aby maximalizoval svoje zisky? Proč se divit tomu, že míní využít  VŠECH zákonných a morálce příliš neodporujících prostředků, aby uspěl?

Dělal to Havel i Zeman, dělal a dělá to Klaus, Paroubek, Kalousek, Topolánek i Bursík.  Dělá to KAŽDÝ politik méně či více obratně, s menším či větším úspěchem,  k menší či větší radosti (zlobě) toho či onoho občana. 

V demokracii to je přece normální stav. Nemáme vládu jedné strany, nemáme vůdce ani přátele na věčné časy, střídání u moci je správné a běžné  -každý chvilku tahá pilku - a díky tomu se postupně dopracujeme k NORMÁLU, kdy každý vítěz bude vědět, že skončí a bude vystřídán a žádný  poražený neztratí naději, že uspěje a bude u vesla...

Díky tomu se všichni k sobě budou chovat jako lidi NORMÁLNĚ ...  Já pán, ty pán. 

clay 22.8.2006 17:45

Re: Proč se divit

Rv

dulcibelka 22.8.2006 14:52

Souhlasím.

Já bych to dnes, za současné situace, socanům velmi ráda přenechala. Ať si sami vyžerou tu kaši, kterou svou neschopností a rozhazovačností navařili.

Protože nechat se vydírat, ustupovat, a ještě pak hospodařit s dluhy, nasekanými socany (a spořením naštvat jednodušší občany), to by mi nestálo ani snad za královskou korunu...

orso 22.8.2006 15:23

Re: Nesouhlasím

Ale co pak? S Paroubkem ve Strakovce to bude už jenom horší. Tyhle gauneři si nikdy nic nevyžerou. Spíše si rozdají pár zlatých trafik. Nejvyšší čas to zarazit...

F.Vízek 22.8.2006 15:29

Re: Souhlasím.

Všechna kritéria ke vstupu do eurozóny splnila ČR v roce 2004 a 2005 (včetně deficitu státního rozpočtu do 3% HDP), ale letos a příští rok NEsplní právě toto jediné kritérium díky tomu, že ve volebním roce všechny strany MASOVĚ podpořily rozhazovačnost přesahující i Škromachovy a Sobotkovy návrhy.

Přesto je naděje, že se do roku 2008 na kýžená 3% dostaneme. Jinak veřejný dluh ČR, který podle daných kritérií může být do 60% HDP máme něco přes 30%, takže jsme druzí nejméně zadlužení v Evropě.  Někdy ke škodě věci, protože zadlužení vedoucí k modernizaci např. dopravy, dálnic, spojů atp. je žádoucí (vyspělé země se nebojí dluhů ťukajících na hranici i 100% HDP, že ?

A když už jste do těch "socanů" tak pustila, jistě vnímáte, že v r. 1998 přebírali ČR v  "mínusu HDP" (to jsme byli jedinou evropskou zemí s takovým výsledkem), přestože v Klaus,ově vládě se to hemžilo ekonomy, zatímco nyní má největší růst v dějinách (přes 7,4%)

a jistě vnímáte i skutečnost, že to byla vláda "socanů", která přivedla zemi nejen do NATO, ale i do Evropské unie.  Zaslouží si za to ono často používané KSČSSD, když skutečná KSČM byla PROTI obému nahlas a veřejně ?

Kantor 22.8.2006 15:32

Re: Souhlasím.

Neměl ten Váš komentář, hlavně ten první odstavec, být napsaný před volbami?

mamina 22.8.2006 18:46

Re: Souhlasím.

Kantor 22.8.2006 14:46

Co chcete, aby Topolánek udělal, spáchal sebevraždu?

Před časem jste nám zdůrazňovali, že Topol je nejlepší a nejschopnější, protože ODS byla a je demokratickou partají, ve které se jenom ti nejlepší dostávají do čela.Najednou je pomalu ten nejhorší.Ba ne, jenom ho nechte konat, před volbami se vám jeho počínání velmi zamlouvalo.