16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mard 22.8.2006 10:38

Re: bohužel se asi mýlíš

Máte pravdu, ale nyní uvedení voliči levice vidí že sliby co jim dal Paroubek se kvůli deficitu ruší. Možná něktří z nich pochopí, že nikdo jim nemůže tolik dát, jako levicové strany slíbit.

Malý Aston 22.8.2006 10:59

Re: bohužel se asi mýlíš

Máte pravdu v tom,že volební kampaň postavená na zívisti a stejných žaludků u nás i ve všech postkoministických zemích je silná a těžko se láme.Nostalgické vzpomínky na práci,do které se docházelo,žádné problémy,každý měl někoho známého někde a barter fungoval,přitom občané byli mladí a zajímali se o sousední manželky a nyní mají doma staré babky,to se fakt těžko agituje.Na tu špínu v ulicích,omlácené baráky,nic v obchodech,komunisti na pracovištích a jejich kontrola,kdo a kde se angažuje,to se zapomíná.Přesto jsem optimista,mladí mají možnost cestovat a mají srovnání,bludy bolševiků jim jsou cizí. A k tomu,nebude možné donekonečna okrátat schopné a uplácet neschopné,každá ekonomika má své meze,které nemůže překročit.

občan z kraje města 22.8.2006 13:11

nejen v postkomunistických

je to problém kombinace demokracie a ultrahumanistické morálky. Pravidla, podle kterých může mít každý neomezený počet dětí, přestože je není schopen uživit, že má každý nárok na zdroje pro život aniž by se jakkoliv podílel na jejich tvorbě. Tohle dříve automaticky řešila nízká produktivita práce, která neumožňovala taková kvanta nesoběstačných jedinců uživit. Dnes produktivita těch co pracují dále roste, ale celková produktivita společnosti růst přestává a pomalu začíná klesat, proto ty státní dluhy. No a socialisté si své voliče dále vyrábějí.

Sch.glosátor 22.8.2006 15:28

Dobré postřehy. To se leckomu nebude líbit.

R^;-D

Janus 22.8.2006 15:19

Re: Re: Z politiky na golf

" ... nikdy nepracujících mladých demokratů ... " snad nemyslíte pány Nečase a Bendu?8-o;-D

Jan 22.8.2006 10:09

Re: Z politiky na golf

A jeste pokud mozno narodovce Zahradila a ochrance zajmu tabakoveho prumyslu K(T)uberu. To bych potom snad ODS podporoval i ja.

Mard 22.8.2006 10:39

Re: Re: Z politiky na golf

Ty si podporuj koho chceš, máš z úst splachovací záchod. Tobě nelze věřit ničeho, s tebou bych neobchodoval.

AeroKarel 22.8.2006 11:50

Re: Z politiky na golf

Kecy v kleci.

Fakta: ODS s Topolánkem dostala procento hlasů jako nikdy, podstatně víc než ČSSD. Toplánek se zatím nechává tlačit do kouta, neboť Lidovci a Zelenáči nedokázali vyvážit komunisty (holt je zde pitomců bez paměti nad poměry, v roce 1946 také bylo, tradice). Pokud se do toho kouta Topolánekl zatlačit nechá, má Holásek i Haas včera pravdu a ať Topolánek přes všechny zásluhy jde.

Ale pokud oblbne Paroubka tak, až své požadavky přešvihne, stane se příčinou předčasných voleb a v nich půjde do kopru - snad si i někteří prostší občané povšimli jeho povolebního projevu, otevřeného paktování s komouši, arogance a beznadějné rozpočtové situace, pak bude Topolánkovi možno pogratulovat k mistrovskému zvládnutí situace.

Je to na něm, co dokáže a co ne.

Sch.glosátor 22.8.2006 15:25

Bez Topolánka a Langera by dostala víc.

Aktuálně tipuji odliv části konzervativních  voličů ke KDU-ČSL. Nebýt načasované Kubiceho zprávy, vyhrála by ČSSD. Neschopnost uspět v nemožném, sestavit vládu, je pro ODS debakl. Jedinou šancí dvouleté menšinové vlády by bylo pokračování ekonomického růstu. Ten je dán externalitami a nevydrží do voleb. Standardní voliči, kterých je osmdesát procent, nerozhodují podle příčinných souvislostí, ale podle toho jak se jim momentálně daří. Podle aktuálního spotřebního koše a momentální míry spokojenosti. Jde o to trefit se do té správné vlny. V prosperitě do voleb ve vládě, v krizi do voleb v opozici. V prosperitě v tušení brzké krize přejít do opozice.... Tomu se mnozí brání, protože se snaží v lukrativní funkci snaží urvat každý den navíc.  Na zajímavosti tomu  dodává, že (jak poznamenal Kunetka) volební období nekoresponduje s hospodářským cyklem

MLOK1 22.8.2006 9:14

NOVÉ VOLBY!!!

VĚTŠINA LIDÍ Z MÉHO OKOLÍ SI PŘEJE PŘEDČASNÉ VOLBY!!! Bylo by to nejčistší řešení tohoto, dnes již trochu zasmrádlého "problému".

vlasta232I 22.8.2006 9:56

Re: NOVÉ VOLBY!!!

Souhlasím s Vámi i mém okolí se větina lidí vyslovuje pro nové volby. Pokud to pan Topolánek nedokáže k nim národ v co nejkratší době dovest-budu mít o tuto zem velké obavy. To co dnes rozpoutává Paroubek okolo osoby pana plukovníka Kubiceho nevěstí nic dobrého. Dnes ale jedná p. Topolánek s lidovci a předpokládám, že to bude ten zlom., v jeho dalším konání. Jak se to zdá naivní je ale potřeba, aby se co největší počet lidí vyjadřoval k potřebě předčasných voleb i tím, že to faksem nebo emailem doručí na kancelář ODS.

Radim 22.8.2006 10:04

Re: Re: NOVÉ VOLBY!!!

Plukovník Kubice je policajt ve vysoké funkci,který se nechal politicky zmanipulovat.Policie má být za jakékoliv vlády apolitická,bez milosti pronásledovat zločince a dbát na dodržování práv a zákonů v zemi.Dnes už se všeobecně ví,že jeho zpráva je sbírka pomluv a drbů,která měla ovlivnit voliče těsně před volbami.Když se k tomu nějaký policajt propůjčí,musí nést následky.

Malý Aston 22.8.2006 10:12

Re: Re: Re: NOVÉ VOLBY!!!

Kdyby tak postupovala,mohl být dneska klid. Ale já předpokládám,že ty soudruhy z ČSSD stejně někdo dříve či později pozavírá,máte pravdu je potřeba vyměnit šéfa policie,NBU,BIS a zejména odstranit Bublana a Paroubka z politiky. Máte pravdu.

AeroKarel 22.8.2006 11:51

Re: Re: Re: NOVÉ VOLBY!!!

Dnes už se všeobecně ví .........

Paroubka vida, věřím tak 9/10 zprávy .......

Mirek Šejna 22.8.2006 8:42

správně Jirko m.

Podle Holáska je prý povinností ODS si nenechat líbit drzost v podobě schvalování členů vládů předsedou strany, která prohrála volby. Uniklo mu, že ta strana není poraženou, le pouze druhou v pořadí. Holáskovi uniklo, že Topolánek si hned po volbách nechal diktovat od Kalouska a Bursíka jakousi koaliční dohodu a přitom ti dva pánové skončili mezi parlamentními stranami na předposledním a posledním místě. Skončili daleko za socany a bolševiky a přesto se Kalous a Bursa tvářili jako vítězové. Topolánek je totiž do role vítězů pasoval. Dnes už vědí, že poraženými jsou právě oni.

jirka.s. 22.8.2006 8:56

Re: správně Jirko m.

Lejno, lejno! Zřejmě asi dojde v obchodním rejstříku brzo k výmazu jedné "obchodní" firmy a to právě té tvého jetelového strýčínka, protože pokud umíš počítak tak, jak to předvádíš na stránkách PSA, tak je vlastně obdivuhodné, že jsi mu tu firmu co by "jednatel" nepřivedl na buben už dávno.

P:S. Znáš tu, jak si to rozdali na 100 metrů rusák s Američanem? Rusák se umístil na krásném druhém místě, zatímco Američan se doploužil předposlední, viď, ubožáčku.

BuBu 22.8.2006 9:07

Re: Šejno, musím uznat . . .

. . . že Vaše argumentace je špičkový demagogický výkon ! Myslím, že ministr propagandy 3.říše, Josef Goebels, že v pekle bledne závistí - jaký, že to byl žabař okresního formátu ! 

WorryJohn 22.8.2006 9:11

Re: Re: Šejno, musím uznat . . .

V čem je to demagogie? Je to pohled na věc, který možná nejste ochoten strávit, ale je dobrý a vyargumentovatelný.

Mirek Šejna 22.8.2006 9:20

Aha BuBu,

Takže jako Goebels Vám sděluji, že volby dopadly takto: 1.ODS, 2.CSSD, 3.KSČM, 4.KDU, 5.Zelení. Počet mandátů: 100 levice, 94 pravice, 6 zelení. Z toho plyne: Volby vyhrála ODS a levice. No a teď mi tyto moje goebelsovské lži vyvraťte.

BuBu 22.8.2006 9:41

Re: Jestli tomu dobře rozumím . . .

. . . počítáte do demokratické levice tandem (neboli koalici) KSČSSD ! Při vědomí nepopíratelného faktu, že KSČM = KSČ - a to se vším všudy, co k tomu patří . . . . jste velmi troufalý ! Spojovat ČSSD s KSČ ! No budiž - asi to tak s Jirkou Paroubkem a Vojtěchem Filipem cítite také !

Já si ale vzpomínám na své dětství - na léta šedesátá . . . . Když jsme v naší 7členné partě kluků o něčem hlasovali, stalo se někdy, že hlasování dopadlo 4 : 3 ! Hádejte, podle koho se pak v partě konalo - můžete jednou ! A to byl prosím hluboký socialismus ! Šejno, doopravdický demokrat se vždy podřídí názoru většiny ! Může sice při tom i skřípat (potají) zuby, ale musí se usmívat a říci : Ano, prohrál jsem - byť to bylo i jeden, jediný hlas a podřizuji se požadavku většiny ! To, že tento fakt nechce Duce uznat a spojí se proti výsledku voleb i s komunisty - to o jeho chápání demokracie hovoří za vše ! Bohužel dle "blbé ústavy", jejímž spoluautorem je bolševik Jičínský - dle této ústavy se takto chovat (vydírat) může !

vlasta232I 22.8.2006 10:02

Re: Re: Jestli tomu dobře rozumím . . .

Máte 100% pravdu a já přidávám Z. Jičínský je neštěstí tohoto národa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

loula 22.8.2006 10:06

Re: Re: Jestli tomu dobře rozumím . . .

Nejsem nijak nadšený, že KSČM je parlamentní stranou. Myslet si o ni můžete cokoliv, nemůžete ale popřít, že jeden hlas komunisty při hlasování váží přesně stejně jako jeden hlas člena ODS. Totéž platí o ústavě, opět si o ni můžete myslet, co chcete, máte plné právo ji kritizovat a navrhovat její změny, ale pokud je platná, musíte ji respektovat. A podle ústavy nevládne ten, kdo získá nejvíce hlasů ve vobách, ale ten, kdo získá důvěru parlamentu.

BuBu 22.8.2006 10:18

Re: Re: Re: To bohužel . . .

. . . máte pravdu !:-( Ale já chci pouze říci, že opravdový demokrat nepotřebuje k uznání své prohry (druhého místa) ústavu a nota bene si brát na pomoc pokračovatelku "tradic" KSČ !

Mirek Šejna 22.8.2006 10:07

Milý BuBu

Komunisté jsou levice. S tím nic nenaděláte. Můžete stokrát opakovat, že jsou levice nedemokratická (a máte pravdu), ale jsou levice. Spojovat ČSSD a KSČ? Jaképak budiž? Tuhle spojení vymyslel Váš spojenec bratr Kalousek v roce 2005. On přišel se zkratkou KSČSSD. A ejhle, když se podle toho Paroubek začal chovat, najednou to je špatně. To máte jak s tím dobytkem. Když mě stokrát nazvete dobytkem, budu se k Vám jako dobytek chovat. Když mě nazvete přítelem, budu se k Vám chovat jako přítel.

A  k tomu hlasování: Při hlasování samozřejmě vyhrává většina. A kdepak tu většinu vidíte? Volby vyhrála ODS s 35%, což není většina. Musí se tedy spojit s někým, s kým tu většinu mít bude. Spojila se s lidovci a zelenými, což znovu není většina. Pokud se ovšem ODS spojí s ČSSD, pak to většina bude. BuBu, opravdový demokrat se opravdu vždy podřídí názoru většiny. Jen byste mi mohl sdělit, o které většině mluvíte. O těch 35% ODS, nebo o té stovce mandátů? Ano jedno totiž není většina.

JE 22.8.2006 10:13

Re: Milý Šejno!

Šejno, Šejno, ODS dostala nejvíce hlasů. Nejde sice o většinu absolutní, nicméně je to zcela JASNÁ většina prostá, a má právo vládnout. Tak to v demokracii chodí. Pokud to Pablbek neuznává, pouze tím dokumentuje, že není demokrat. A vy dokumentujete, že toho o parlamentní demokracii taky moc nevíte!

loula 22.8.2006 10:40

Re: Re: Milý Šejno!

Nezlobte se, nemáte pravdu. ODS získala nejvíce hlasů při volbách (ale ne absolutní většinu, a to ani ne v koalici). Má tedy právo - ale pozor, ne ústavní, pouze "zvykové" - jako první sestavit vládu a požádat parlament o důvěru, kterou může, ale nemusí dostat. Asi by bylo dobré připomenout, že dvě minulá období vládl na Slovensku Dzurinda, který ani jednou nebyl vítězem voleb. A přesto vládl. Je Slovensko nedemokratické?

BuBu 22.8.2006 10:24

Re: Ale to všechno . . .

. . . co píšete se odvíjí pouze z blbé ústavy a nemá s demokracií nic společného ! Já pouze říkám, že opravdový demokrat musí uznat, že ve volbách prohrál (byl druhý) . . . a nebere si na pomoc pokračovatelku a nástupnikyni Gottwaldovy KSČ . . . . aby tento fakt změnil !

loula 22.8.2006 11:36

Re: Re: Ale to všechno . . .

Klidně s vámi souhlasím. Ale, pokud vyznáváte stanovisko, že ústava je blbá, tak se podle ní řídit nebudu - nebo jenom tedy, kdy mě to bude vyhovovat - tak zastáváte to nejtvrdší bolševické stanovisko. Opakuji, nejsem z této situace nadšen, mohu si myslet, co chci, ale ústava je taková, jaká je. Bylo dost času ji změnit.  A znova se ptám, postupoval Dzurinda na Slovensku demokraticky nebo ne?

jirka m. 22.8.2006 9:15

Re: Topolánek je totiž do role vítězů pasoval

ale to mělo svou logiku - znám řadu lidí, kteří se ve volbách rozhodovali ODS / zelení, popř. ODS / lidovci (mj. i já) . Neznám nikoho, kdo by se rozhodoval ODS / ČSSD.

Jsou-li ovšem poražení, pak Paroubek je vítěz. Jak já mu to přeju ... stejně jako kdysi Zemanovi. A jeho voličům též.

Mirek Šejna 22.8.2006 9:27

Jirko m.

to je právě ten problém, že Zelení získali hlasy jako vzdor vůči ODS nebo ČSSD. Zelené volili i bývalí voliči socanů. Proto jsou Zelení dost nevyzpytatelní a nelze je řadit ani nalevo ani napravo. A to byla základní chyba Topolánka. Chtěl se spojit s někým, kdo se neztotožňoval s pravicovým pohledem na řízení státu. A od začátku to bylo vidět (volby vedení sněmovny, problémy se zelenými při sepisování koaliční dohody). Topolánek to risknul, za což zaslouží obdiv. Na druhou stranu ale zapomněl, že při risku je třeba počítat i s prohrou a mít na to připraven plán. A plán pro příppad prohry Topolánek neměl (narozdíl od Paroubka). Takže teď je Topolánek ve vleku připraveného Paroubka, což voliče ODS dost děsí.