16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mard 22.8.2006 10:44

Re: Jirko m.

Líbí se mi, že i Vy sám spojujete ČSSD s těmi lumpy se zkrvavenýma rukama v KSČM. Nevím zda všichni demokraticky smýšlející členové ČSSD mají radost z toho, že se na ně lidé koukají jako na Kubánské pomeranče, rudé v oranžovém převleku. Osobně znám více levicově smýšlejících lidí, co nemohou komunistům přijít na jméno. Ono hodně socialistů doplatilo na komunistické metody po válce i osobně. To vy si asi neuvědomujete, protože ve vašich očích jsou komunisté andělé. Ve skutečnosti jsou to mnohdy osoby s velice špinavýma rukama a ještě špinavějším myšlením.

WorryJohn 22.8.2006 8:35

Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Já se pořád nemohu zbavit dojmu, že chyba se stala hned na začátku. To když si ODS namluvila, že vyhrála volby. Ve skutečnosti má pravicový program jasných 94 mandátů a levicový jasných 100 mandátů.

To, že se má ODS jako první pokusit sestavit vládu, vyplývá z ústavních zvyklostí (sama o sobě má nejvíc mandátů). To, že druhý pokus měla mít také ona, už nevycházelo z výsledků voleb, ale z protekce hradního pána. A usurpovat druhé v pořadí soc. dem. i případný třetí pokus byla jenom levárna trojkoalice a upírání demokratického práva.

Voličům ODS by se možná dost ulevilo kdyby si přiznali, že pravice volby nejen nevyhrála, ale dokonce prohrála 96:100. Automatické nárokování své vlády bez respektování podmínek levice je potom jenom sebestředný dojem o vlastní předurčenosti.

Jestli si mnozí voliči a členové ODS přejí předat Paroubkovi vládu a odejít do čestné opozice, je to konečně "jen" uznání volebního výsledku. Pan ministr Rath alespoň bude mít čas dokončit reformu zdravotnictví ;-)

malstoka 22.8.2006 8:43

Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Proč nedovolil Paroubek, aby podle vás 100 levicových mandátů hlasovalo při tajné volbě předsedy sněmovny. Ano levice má 100 hlasů pod přísnou kontrolou Paroubka a Filipa, pravice má 100 demokratických hlasů, svobodných poslanců.

WorryJohn 22.8.2006 8:56

Re: Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Já se Paroubkovi nedivím, i když s tím moc nesouhlasím. ČSSD má historické zkušenosti s Wagnerem a zejména Teplíkem. Jestliže se vedení soc. dem. dohodlo volbu provést takto (a není to ve Sněmovně tak úplně neobvyklý způsob, jen se o něm na veřejnosti dřív moc nemluvilo), sledovalo zájem strany a jejích voličů. Nač riskovat úplně všechno tím, že se nějaký, byť jediný(!), poslanec nechá zcela anonymně zkorumpovat? Vždyť pro leckterého příznivce (čti sponzora) ODS by nějakých 10 milionů pro takovou osobu bylo snadno obětovatelných.

Pokud si nějaký poslanec ČSSD přeje přejít k jiné straně, může to udělat veřejně - je neodvolatelný.

Trojkoalice si skutečně tajné hlasování zkusila u Němcové a první kolo u Kasala. A svou stovku si neuhájila. Až když si začala lístky kontrolovat, dostala se na své.

jirka.s. 22.8.2006 9:01

Re: Re: Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Jestli ona ta kontrola "svých" poslanců není dána onou samozřejmostí, že socani jsou odjakživa stranou plnou podrazáků a ten největší z nich si to moc dobře uvědomuje. Správně se zmiňuješ o historii, to není jenom záležitost letoška.

WorryJohn 22.8.2006 9:09

Re: Re: Re: Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

A také to není záležitost pouze soc. dem. nebo levice. Většinou když napíšu nějaký příspěvek, tak nejdále ve třetí odpovědi se dozvím, že socani jsou odjakživa podrazáci, že mají bolševické manýry a voliči levice jsou obecně hlupáci, lemplové a flákači. To se pak špatně odpovídá ;-(

jirka.s. 22.8.2006 9:28

Re: Re: Re: Re: Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

No, Vaše smůla je, že Vám to dojde až ve třetí odpovědi.Poslední slušný soc. demokrat hodný toho jména, už, bohužel, umřel a byl to Pavel Dostál.

Mard 22.8.2006 10:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Naprosto nesouhlasím s tím že v ČSSD nejsou slušní lidé. Domnívám se že jen agrese jejich vůdce potlačuje ty slušné hlasy ve straně. Je tam spoustu lidí, kterým se obrací žaludek ze spolupráce s komunisty.

Lájoš B. 22.8.2006 12:57

Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Jen komunista může napsat, že levice získala m100 mandátů. Demokrat by napsal, že demokratická levice získala 74 mandátů a extrémní zločinecká levice pak 26.

WorryJohn 22.8.2006 13:32

Re: Re: Přečetli jsme zpověď zhrzeného voliče ODS

Chápu, že by se to pravici moc líbilo, takhle vynulovat KSČM a s ní i postavení soc. dem. (tzn. celé levice), ale to máte prostě smůlu. Spojenectví KSČM a ČSSD bylo zjevné už několik měsíců před volbami, tak jako spojenectví ODS a KDU. Výsledky voleb jsou tady a nařčení o nedemokratičnosti kohokoliv je houby platné.

kritik 22.8.2006 8:30

pěkné

ale nenechat se unést svými pocity - ty zákony o navyšování nebyly jen výplodem socdemáků, své si navrhli i lidovci a hlasovalo se průřezově. ODS nevystoupila proti a neřekla, pozor, rozhazujete, nemáme na to!

WorryJohn 22.8.2006 8:43

Re: pěkné

Máte pravdu. Navíc podle mého názoru se problematika zadlužování neúměrně nafukuje. Ekonomika v růstu láme rekordy a přitom držíme inflaci a nemáme tu žádné pouliční sociální bouře.

Dluh si při budování svých ekonomik udělala velká většina vyspělých zemí, jenom o pár desetiletí dřív. Bez velkého zadlužení by se tyto země tak dopředu nedostaly. Dokud bude dobrá vyhlídka na zvyšování tempa ekonomiky, nebude zvyšující se zadlužení  velkým problémem. Zatím se to víceméně daří.

Pavla B. 22.8.2006 9:14

Re: Re: pěkné

No... dokonce už i náměstek dosavadního ministra financí Sobotky Eduard Outrata připustil, že zadlužování našeho státu se naopak stává dost velkým problémem:-/

Pamětník I. 22.8.2006 14:41

Re: Re: Re: pěkné

Snad to pan senátor Eduard Outrata nebude číst, aby ho neklepla pepka ještě před odchodem do politického důchodu.

jirka.s. 22.8.2006 9:36

Re: Re: pěkné

Pravda, pravda. Sociální bouře tady tedy skutečně nemáme. Ale to je, buhužel, způsobeno pouze předposraností nás čecháčků, kteří vždy, když o něco jde, si řeknou, no počkám jak se to vyvrbí a pak se uvidí. Kdyby měli něco takového jako je benito v Maďarsku, chtěl bych vidět jak dlouho by to přežil.

Mard 22.8.2006 10:50

Re: Re: pěkné

Mě se líběj takoví duševní giganti, kteří jen umějí opakovat někoho názor. Kdyby sis přečetl Samuelsona (a pochopil ho) tak zjistíš že když za vzrůstající ekonomiky stále pumpuješ peníze a máš deficity, tak to nevyhnutelně vede k přehřátí ekonomického rozvoje a i k inflaci. Proč myslíš že ČNB zvedá úroky?!? Snaží se odčerpat peníze z oběhu, jak to jen jde. Zájemci o hypotéky určitě poděkují Paroubkovi, že budou muset platit 2x vyšší úroky! Ale tohle ti Paroubek neřekne, protože to není v jeho prospěch. To musíš pochopit sám.

WorryJohn 22.8.2006 13:13

Re: Re: Re: pěkné

Drahý Marde, Paula Samuelssona, resp. jeho čtyřbarevné vydání Economics, jsem četl před patnácti lety v angličtině. Je to všechno maličko složitější - i obecné poučky platí pro určité podmínky, které v reálu nikdy nejsou zcela naplněny.

Když já studoval VŠE, bylo v teorii na prvním místě všeho makroekonomického snažení dosáhnout minimální inflace. Tak se to u nás i dělalo - skončilo to zadřením ekonomiky a balíčky v roce 1997. Kromě toho u nás žádnou inflaci nevidím (ani mzdovou ne) - pokud se objevují náznaky zvýšení inflace, tak je to kvůli drahé ropě.

Co se úroků týká: tak fantasticky nízkou úrokovou míru jsme měli naposledy za lido-demo. Kromě toho nežijeme v izolované ekonomice a musíme reagovat na rostoucí úrokové míry ve světě.

A také se mi líbí duševní giganti, kteří označují ostatní za hlupáky a sami píší namísto "mně" mě. Asi pátá třída základní školy tuším ... ;-D Doučte se to a pak se přihlašte na opravu.

Pavla B. 22.8.2006 9:17

Re: pěkné

Citujete Paroubka. Ten dobrák, když mu začíná téct do bot (návrh rozpočtu na příští rok s plánovaným schodkem 88 mld. začíná odbornou veřejnost lehce děsit), se vymlouvá na ostatní.

Vocílka 22.8.2006 8:13

Kdo je Zdeněk Holásek?

Má v ODS nějaký vliv?

jirka m. 22.8.2006 8:07

Nekonečná vyjednávání konečně dospěla

tam, kam dospět musela - totiž do situace, kdy přispěvovatelé z řad příznivců ODS se budou muset rozhodnout, jsou-li na straně Klause nebo Topolánka. Velmi se na to těším. Včera Tomáš Haas, dnes Zdeněk Holásek.

... "ostudou jeho i celé ODS bude, když přistoupí na Paroubkovu špinavou hru" - ještě si vzpomínáte? Na "špinavou hru" lidovců a  - fuj - dokonce jakési Unie svobody - nepřistoupil v roce 1998 Václav Klaus. Pokračování známe všichni. Podle této tzv. Klausovy logiky není Paroubkova hra vůbec špinává - Paroubek získal přes třicet procent, má tedy do složení vlády jistě víc co mluvit než nějací černí a zelení trpaslíci. Co na tom, že jeho program je přímou negací programu ODS?

Topolánkovi se to jistě nelíbí. Co na to "část VV a vedení ODS" - to uvidíme brzy.

Pavel 22.8.2006 8:06

Také souhlas

Pokud má ODS odejít se ctí, tak ať předstoupí o důvěru vláda "trojkoalice". Buď projdou nebo pak ať Pablbek předvede svých 101 a více bolševiků. Pak možná část národa ještě prohlédne nebo začne další etapa budování "socialismu" v Čechách (Morava se už do rudo-oranžova vybarvila při posledních volbách). Kdo z nás to však "nerozchodí a nerozdejchá", pak už ani moc možností na emigraci nemá. :-(

Olinka 22.8.2006 7:52

souhlasím...

..nemá smysl povolební jednání protahovat, teď už by to byl jeden ústupek ČSSD za druhým -i když, co to bylo dosud, že?! - ale, řečeno s autorem, to je politika:-) nechala bych pro změnu ČSSD sestavit vládu s omezeným mandátem, ať si socialisté vyjí, co si nadrobili.....no, a  pak předčasné volby!!!R^ 

BuBu 22.8.2006 7:48

Ano, vystilhl jste to přesně !

S dobytkem je nutno jednat jako s dobytkem ! Jiné řeči Paroubek nerozumí ! Každou slušnost, každý ústupek . . . on bere jako slabost ! Nemůže být pro ODS více zničujícího, než že bude mít ve vládě lidi, kteří se budou líbit sociálnímu bolševikovi Paroubkovi ! Jemu se ani líbit nesmějí ! To by byla pro ODS ta nejhorší vizitka ! Je nutno (a mělo to přijít daloko dříve) "bouchnout" do stolu ! Personální otázka je výlučně věcí vítěze - ODS, programové prohlášení je věcí výlučně ODS s tím, že některé body programu (ne však ty zásadní, pro které dali voliči ODS zelenou), že některé je možno upravit či vypustit ! Jestli socani mohou něco žádat - pak pouze křeslo předsedy parlamentu . To je slušnost - to bych jim ponechal ! TEČKA . Nic víc - nic míň ! Pokud Paroubek nedokáže toto překousnou a uznat právo vítěze : Nové volby . . . a co nejdříve ! Dokud voliči mají v živé paměti, co jim,  Velký Duce ve svém památném povolebním projevu, co jim sliboval : "S KSČ na věčné časy a nikdy jinak" aneb "Soudruzi nebojte se, však my se zase brzy sloučíme" !

Mirek Šejna 22.8.2006 8:27

Ano, BuBu

s dobytkem je opravdu nutné jednat jako s dobytkem. Proto také Paroubek s dobytky Topolánkem, Langerem, Nečasem a Tlustým takto jedná. A dobytek se strašně moc těší na plná vládní koryta, takže Paroubkovi stačí vhodně práskat bičem a dobytek je schopen udělat cokoli, aby se k plným korytům dostal

BuBu 22.8.2006 8:36

Re: Doufám, že se Vám tento . . .

. . . Váš "upřímný sen" nesplní ! To ukáží "dny příští" ! Ale jinak nevím, proč nazýváte např. Topolánka, Nečase  . . . dobytky - pokud vím zatím se chovají slušně, nikoho nevydírají, uznávají práva vítězů a poražených a pouze nazývají věci pravými jmény ! Pokud to vidíte jinak, a já vím, že ano - tak to je Váš problém ! Váš a těch Vašich sociálně - bolševických bratrů soukmenovců !

Mirek Šejna 22.8.2006 9:13

Milý BuBu

s dobytkem jste tu začal Vy. Topolánek nazval Parouba před volbami mafiánek a zločincem. Když před měsícem Paroubek žádal v televizi Topolánka, aby se mu za to omluvil a že pak jistě společná jednání budou probíhat lépe, sdělil Topolánek celému národu, že se Paroubkovi omlouvat nehodlá a že za svým tvrzením stojí. Takže dnes nezbývá Topolánkovi nic jiného, než jednat se zločincem a mafiánem, no a Paroubek se zas může k Topolánkovi chovat jak k dobytkovi. Na hrubý patel hrubá záplata.

BuBu 22.8.2006 9:55

Re: Milý Šejno . . .

. . . mohl by jste mi odpovědět, jak se nazývá člověk, který vede partu korupčníků, vyděračů, zlodějů a nájemných vrahů ? Podle mne je to zločinec - mafián - podívejte se do slovníku !

Nebo chcete řící že Srba, Kavan, Schling, Palas, Gross, Doležel . . . . . a ta další plejáda, že to jsou křišťálové lilie ? To i Vy věříte Vikově směnce, . . . že "pět na stole" jsme neslyšeli . . . . ?????

loula 22.8.2006 10:52

Re: Re: Milý Šejno . . .

Nic proti tomuto názoru, ale potom se Topolánkovi divím. Kdyby Topolánek řekl, já s mafiány jednat nebudu, pokud nejsem schopen pomocí mandátů, které mám, sestavit vládu ani vyvolat nové volby, potom přecházím do oposice s tím, že vládě mafiánů nic nedaruji a nevynechám jediný okamžik, abych prokázal její zločiny s cílem vyvolat nové volby, potom bych si jej vážil. jestliže ale na jedné straně je veřejně označí za zločince a na straně druhé si od nich nechává schvalovat vládní sestavu a program, tak mi to poněkud není jasné.

BuBu 22.8.2006 13:34

Re: Re: Re: Milý Šejno . . .

To máte opět pravdu ! Ale to já říkám také : Nazvat věci pravými jmény, vládu sestavit výhradně podle sebe, požádat o důvěru . . . Neprojde-li vláda - nazvat věci pravými jmény . . . a vyrazit vstříc k novým volbám ! Žádná jiná možnost pro Topolánka není ! Jinak bude dál a dál vydírán . . . a bude muset couvat a couvat . . . To nepřipadá v úvahu ! Paroubek totiž nové volby moc nepotřebuje : Komunisté už mu své hlasy nepůjčí . . . a ti ostatní už snad (po tom povolebním Paroubkově projevu) procitli a pochopili, že jim jejich Velký Vůdce připravoval koalici s KSČ !

jirka.s. 22.8.2006 8:38

Re: Ano, BuBu

Á, dneska si lejníčko vzalo včas svou pravidelnou dávku prášků, tak se přihlásilo pod správným jménem. Ale pozor! V poledne další, nebo se nám zase přetranformuješ na "Smarta".

P.S. Opět jsi podlehl iluzím. Kdepak by se vzala po osmiletém vládnutí spolku oranžgutánů plná koryta? Ty už jsou vylízaná a okousaná až do dna takovým způsobem, že některá oranžová prasata se už ohlížejí po korytech až v Africe.