11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš ve střetu s covidem, nebo ve střetu zájmů?

Český senát je dnes zcela ovládán opozičními stranami. Aby z něho tedy vypadlo něco příznivého pro vládu, nelze očekávat ani omylem. Byl jsem přesto překvapen tím, že se na svém posledním zasedání před odchodem znovu nezvolených senátorů a nástupem nových opozičních sil Senát PČR usnesl na tom, že český premiér Andrej Babiš je ve střetu zájmů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 17.10.2020 8:09

Exponenciální nárůst? Víte vůbec co to je? Zdá se že ne.

P. Vychodil 17.10.2020 8:07

zde je porovnání za jednotlivé 1. půlroky...

https://www.opojisteni.cz/spektrum/jaky-je-vyvoj-poctu-zemrelych-v-cr-v-jednotlivych-tydnech-roku-2020/c:18741/

za celý rok to bude k dispozici někdy v březnu 2021

P. Čech 17.10.2020 8:07

"Český senát je dnes zcela ovládán opozičními stranami".

A to je ta zásadní chyba. Senát má být zcela ovládán senátory - přímo volenými zástupci občanů a ne politickými stranami a hnutími. Poslanci a senátoři mají hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí (a nebo snad nejsou svéprávní?) a ne podle diktátu svých stran a hnutí. Systém, ve kterém diktují svou vůli politické strany a hnutí je zcela nesmyslný a nikdy nemůže pořádně fungovat. Zdá se, že momentálně znovu padne vláda, když ji přestanou podporovat komunisté. Padne stejně, jako padly všechny vlády předešlé od roku 1993. Není to vina těch vlád a jejích ministrů či jejich předsedů, je to vina systému, vycházejícímu z volné soutěže politických stran v souvislosti s volebním systémem podle zásad poměrného zastoupení. I ten systém voleb do senátu (přímé volby) je obecně przněn tím, že politické strany ovládají zcela své zástupce a občané pláčí nad výdělkem. Prostě a jednoduše, celý politický systém je špatný a nefunkční. Zejména ovšem postrádající jakékoliv náznaky skutečné zastupitelské demokracie s výjimkou vyšší míry svobody.

P. Vychodil 17.10.2020 7:56

nechápu, zda tedy souhlasíte, či zda nesouhlasíte - v tom případě byste mohl uvést protiargumenty

K. Salajka 17.10.2020 7:23

Bylo by zajímavé porovnat vývoj celkové úmrtnosti (s vyloučením úrazů, nehod a podobných událostí). Možná bychom s překvapením zjistili, že nám úmrtí na covid nebo s covidem snížila úmrtnost na jiné diagnózy.

J. Vobr 17.10.2020 4:19

KUBŮ DISKUTUJE ODBORNĚ !!!

" viabilní (tj. živá, schopná dalšího množení) virová partikule nebo dokonce už jenom nějaký fragment. "

_________________________

K TOMU BYCH ŘEKL UŽ JEN SUDKULATÝRYSTUPIJE !!!;-D;-D;-D

P. Baum 17.10.2020 3:59

eexponenciální nárůst vyplývá nejen z testování, ale především z nárůstu počtu pacientů hospitalizovaných kvůli covidu. Popírat, že je to skutečný a vážný problém je v tuto chvíli nejen zabedněnost ale přímo zločin - bude to stát lidské životy.

P. Hatina 17.10.2020 2:55

Bohužel, ono je stejně složité tvrdit že "..Senát tak jen potvrdil, že je to komora strážců právního státu." Protože - takto řeší něco co vůbec není v jeho kompetenci

Jak ostatně v článku uvedeno, možná že celý ten zákon o střetu zájmů je špatně - ale právě jen k tomu se měl Senát vyjadřovat - a to v době když ten návrh zákona sám projednával.

Zatímco ale porušení již platného zákona nemohou řešit politici, a tedy ani senátoři, ale soudy..

S. Kubů 17.10.2020 0:45

Předně - je medicínsky velice pochybné stavět diagnosu JAKÉKOLIV choroby okolo jednoho jediného laboratorního testu. Za druhé, pokud RT-PCR zachytí pouhou sekvenci příslušného viru, neříká to nic o tom, zdali je to viabilní (tj. živá, schopná dalšího množení) virová partikule nebo dokonce už jenom nějaký fragment. Kromě toho citlivost RT-PCR je tak vysoká, že riziko kontaminace (např. ve frontě na odběr) a - tudíž i falešně pozitivního výsledku - je enormní. Nemluvě o tom, že samotná pozitivita na přítomnost sekvence SARS-CoV-2 vůbec není nemoc, stejně jako „počty zemřelých s covidem“ nejsou počty úmrtí na infekci SARS-CoV-2. A opravdu jsou v ČR do testování zapojeny pouze laboratoře s řádnou registrací podle zákona o poskytování zdravotních služeb (372/2011 Sb.), tj. kvalita jejichž výsledků není nejasná a pro další medicínské rozhodování obtížně použitelná ? Nemluvě o forenzních důsledcích v opačném případě.