4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saul 23.10.2009 8:46

Typický článek

Myslím, že za dávných časů totality se pro autory takových děl, jako je článek LM, užívalo výstižné zkratky AGITPROP.

dvd 23.10.2009 8:45

Autorovi

Na názoru ÚS na to, zda LS umožní nebo neumožní prosazovat nároky potomků sudetských Němců na odškodnění záleží u Evropského soudu pro lidská práva stejně tak málo jako na názoru mém či Vašem. --A jestli nás LS nijak v tomto bodě neohrožuje, tak vysvětlete, proč Volksgenosse Posselt ječí kvůli oněm Klausem požadovaným zárukám jak Viktorka u splavu. a proč rakouský landsmanschft žádá ministra zahraničí aby český dodatek odmítl, protože by statisícům

lidí v EU zabránil stěžovat si u EU kvůli diskriminaci, viz

http://www.sudeten.at/wDeutsch/aktuelles/pressedienst/archiv/pd_2009/sdp_20091020.shtml

idol 23.10.2009 8:43

Křivácká část obyvatel Česka Klause adoruje!

........... včetně křivácké části politiků - cca 100%Rv;-D!!

Joe 23.10.2009 8:33

Pro JK

je tristní, že bizardní píšete s "d"

idol 23.10.2009 8:44

Re: Pro JK

............ tebe rozpláče překlep?Třeba se to dá léčit?Zkus to!!

JK 23.10.2009 8:28

Ještě bych doplnil

Vzpomínám na první vystoupení odborářů v 90. letech, asi to byly dráhy, jak Klaus veškeré jejich požadavky okamžitě splnil. Tam měl prostě strach. Teď je v klídku, je neodvolatelnej.

Jinak s článkem souhlasím. S Paroubkem tvoří dost dobrou bizardní dvojku, na kterou je spoleh.

PROKOP BUBEN 23.10.2009 8:19

JISTÉ JE

Že s autorem lze téměř beze zbytku souhlasit i když je praavda, že vláda v této situaci a v tomto složení stíženou pozici.......Paroubek lavíruje s odkazem,že socialisté Klause nevolili a Topolánek je jako leklá ryba, která lapá po dechu, zřejmě by potřeboval, jako obvykle nápovědu.....

yorik 23.10.2009 8:19

Vy byste se asi obětoval

pane Macku, co? Myslím, že byste toho erokomisaře vzal. když o vás neprojevili voliči zájem v eurovolbách, tak by vám někdo mohl tu trafiku alespoň nadekretovat. :-/

Stanislav Ševeček 23.10.2009 8:17

Opět pouze další případ

kvikotu eurofila.

jasan 23.10.2009 8:12

a ostatne..

by bylo nejlepsi vyhlasit referendum...  aspon bude jasno co si obcane opravdu preji..

jasan 23.10.2009 8:10

moc pekne

Orwell by mel radost ...

sebevedomost spociva v "drzet hubu a krok"  a vsechno hned podepsat...

Macek bude zatracene dobre placen, ze tak bez ostych prekrucuje pravdu...

Zvonař 23.10.2009 8:09

Apeasment nefunguje.

V plném rozsahu s Vámi souhlasím.

očko 23.10.2009 7:46

eurokecy

Odstřihněte už prosím tohoto EU-hujera od možnosti publikovat na NP. Čím silněji jsou jedinci přisáti jako pijavice k EU-penězovodům, tím zuřivěji reaguji na ne-EU-názory.

Tenhleten člobrdíček kandidoval neEUspěšně  v EU-volbách, je jen otázkou času, kdy se mu podaří proniknout do EU-parlamentu a pak už bude celý život EUžvanit a chtít řídit vaše životy.

EUnuchům bezplatně EUtanázii. 

colombo 23.10.2009 10:11

Re: eurokecy

Autor je ŘEDITELEM  Evropského institutu......

Petr Kohout 23.10.2009 7:45

Jde o požadavek Václava Klause a 65 % obyvatel České republiky.

Rád bych připomenul, že nadpoloviční většina obyvatel zvolila ODPŮRCE LISABONSKÉ SMLOUVY (ODFS, KSČM). Jenomže část z nich (ODS) zradila své voliče, nerespektuje jejich názor a vyřvává, že JEJICH názor respektován být musí. Jsou nutné nové volby - ty předčasné ale zmařila banda třinácti. Proto je nutné vyčkat až do řádných voleb.

Joe 23.10.2009 7:25

Autore vysvětlete,

co je to appeasement. Váš sofistikovaný přístup je obtížně implementovatelný z hlediska možnosti aplikovat jednoduché informace explicitním způsobem.

eTony 23.10.2009 6:51

kdy

už tohohle vola někdo vezme latí po hřbetu.......

tyhle hámotiny nejde ani komentovat........

práci čest 23.10.2009 6:45

Pokusil bych se o diskuzi,

ale jak si psal včera stejně by tě ty žvásty nezajímaly, tak čau hňupe macku. R^R^

taksler 23.10.2009 6:44

A co takhle,

v rámci demokracie, vyhlásit referendum? Hádek a žvanění slyšíme mezi politiky dnes a denně stovky, a nikam to nevede! Každý si mele svou a na argumenty druhého ohledy nebere. Všichni byli, ze stranických schůzí zvyklí držet hubu, krok a jednotu. A nyní, když mají tu možnost projevit svůj názor, prosazují ho za každou cenu, hlava nehlava! Jo milánkové, jste demokratická batolata a nusíte se demokracii jestě móóóóc dlouho učit!;-D

Frank 23.10.2009 6:29

Macku z demijonu, zalezte a neagitujte.

Kocour Mikes 23.10.2009 1:26

Lukas Macek je vlastizradny idiot

Soudny clovek je presidentu Klausovi vdecen, ze na rozdil od dusevne postizenych idiotu ve vlade a snemovne postrehl potencialni problem, ktery by i mohl zpusobit zanik statu. P.S. Redakce by mela periodicky sve novinare testovat na I.Q. ten blb Macek by urcite neprosel!

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 23.10.2009 1:37

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Podivejte se na historickou mapu z roku 1939, kde byla Rise a kde Protektorat. Zjistite, ze velka cast statu by nam zustala i pak. Ostatne, v byvalych Sudetech dnes stejne hodne lidi uz zase umi nemecky, ackoliv jsou Cesi, a uz zase je tam i hodne Nemcu. Tedy krome Ivanovych Varu, byvalych Karlovych. A cesti podnikatele maji radi Nemce kvuli penezum a na druhe strane hranice nemecti podnikatele maji radi Cechy, taky kvuli penezum a dokonce se nevahaji i trochu cesky naucit.

Dafnis 23.10.2009 1:54

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Takže se vlastně po Mnichovu nic nestalo. To snad není pravda. To člověk jen zírá!

Delam Sikozy 23.10.2009 2:07

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Občas je vidět, že Američané osvobozovali Plzeň úplně zbytečně.

Nekdo 23.10.2009 5:10

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Vy delate opravdu cest svemu nicku. Nejde vubec o nejakou zmenu hranic. Ty dnes stejne uz nemaji ten vyznam jako kdysi. Dokonce nejde ani o fyzicke vraceni nejakych majetku sudetskym Nemcum. Jde o moznost soudniho vymahani financnich NAHRAD u evropskych soudu, ktere po schvaleni LS se budou moci takovymi pripady zabyvat. A ty nahrady se nebudou vztahovat jen na majetky, urcite pujde i o kompenzaci krivd pri odsunu, zejmena takovych, ktere byly v rozporu i s tehdejsimi zakony a na ktere se prave vztahuji Benesovy dekrety. To je ten bod, kde lze hezky uplatnit tu lidskopravni evropskou chartu, co je soucasti LS.

Jestli nekdo mluvi cesky nebo nemecky a obchoduje spolu s tim ma opravdu malo co spolecneho. 

zoch 23.10.2009 7:51

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Až potud souhlasím. Jde o to,kdo bude platit. Pokud EU,je to v pořádku,neboť zmiňované děje se odehrávaly  v prostoru celé Evropy  a byly určovány celoevropskými okolnostmi. V zásadě by se dalo odškodnění odsunuté řásti obyvatel v našich podmínkách akceptovat,ale co ti Němci z Polska a Poláci z dnešní Ukrajiny atd atd ??

Do toho prostě soudy jít nemohou a Klaus to ví. Ale protože má povahu hajzla,jedná podle toho.  Je to ubožák a jiný už nebude.

Nekdo 23.10.2009 8:57

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Do toho soudy jit nemohou? A kdo jim to naridi? Soudni moc je prece nezavisla. Evropska komise uz jen pokrci rameny, ze s tim nelze nic delat, kdyz rozhodl nezavisly soud a bude jen jeho rozhodnuti vymahat.

Krome toho historicky vzato si sudetaci nezaslouzi ZADNE odskodneni a mohou byt radi, ze to s nimi takhle dopadlo. V dobe odsunu to byli obcane nepratelskeho statu, ktery prave prohral loupezivou valku a na uzemi CSR nemeli co pohledavat. V roce 1938 se dobrovolne vzdali obcanstvi demokraticke republiky, vymenili je za prislusnost k panske rase (Herrenvolk) a akceptovali zlocineckou  nacistickou ideologii (cest vyjimkam). Pokud by totiz byli zustali csl. obcany (jak nekdy tvrdi), dopustili by se vsichni z nich, kdo slouzili v ozbrojenych slozkach Treti rise, velezrady a za tu byl v te dobe jednoznacne trest smrti.  Jedini, kdo si odskodneni a mozna i vyznamenani zaslouzi byli ti, kdo zachovali vernost republice a s nacismem se neztotoznili, pripadne ti na kterych byly spachany v dobe odsunu jasne kriminalni ciny (napr. znasilneni). Na to se totiz Benesovy dekrety nevztahuji (i kdyz sudetaci tvrdi opak) a potrestani techto cinu zabranili komuniste po roce 1948.

Tohle se ale snazi sudetaci porad zpochybnit. Problem je take v tom, ze soudy v jinych zemich nebudou mit dostatecne historicke znalosti a vsechny podklady ke kvalifikovanemu rozhodnuti a budou rozhodovat podle svych tradic a zvyku, nebot ani soudci neziji ve vzduchoprazdnu.

Takze v tomto obavy Klause chapu. Jak to politicky vyuziva je vec jina, ale pokud se pohybuje v legalnim ramci nelze nez se drzet zakona a vyvijeni ruznych forem natlaku je (nebo by aspon v Evrope melo byt) nepripustne.

colombo 23.10.2009 10:28

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Kdo jim dokáže, že kolaboroli hajlovali z Hitlerem. Vyháněli naše  české občany z domovů ze Sudet. Moje teta vdova s třemi dětmi se musela odstěhovat, hrozili jí i jejim dětem, její děti byly diskriminovány. Kdo jim co za to dal? Kdo  vrátil životy, zlikvidovaní rodiny co skončily v pylnu? Němci nikdy nevrátí Evropě utrpení z holokastu.

B 23.10.2009 6:22

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

V pohraničí se může mluvit i hotentotsky, na majetek  po sudetských němcích to nemá žádný vliv. Když už jsi se díval na mapu z roku 1939, tak jsi se měl podívat na rozmístění průmyslu a těžby uhlí v první repoblice. Zjistil by jsi, že teměř veškerý průmysl a veškerá těžba uhlí byla v bývalých sudetech. jenom zlomek průmyslu bul mimo tyto oblasti, protože železárny potřebovaly uhlí a to bylo v Sudetech. To, že jsi se díval na mapu stejně ti není nic platné, protože jsi nic neviděl a nepochopil.:-/:-/

taksler 23.10.2009 6:47

Re: Lukas Macek je vlastizradny idiot

Ivanovy Vary. No vidíte, a to Klausovi nevadí. Není divné, že rusáky zbožňuje, byť jsou to stejní lumpové jako Němci?:-/